Frumusete
Lectia de machiaj- Solicitata de cititoarele noastre, lectia de machiaj e preluata din autori profesionisti. Infrumusetarea obrazului cu produse cosmetice a devenit in vremurile noastre o arta pe care orice femeie moderna trebuie sa o stapaneasca. Pas de pas, iata cele mai importante etape ale unui machiaj perfect -1. Aplicarea fondului de ten
Luati un burete micut, udati-l, apoi stoarceti-l bine si puneti pe el un strop din fondul de ten pe care il folositi de obicei. Cu miscari rapide, rotiti-l din mijlocul obrajilor in afara, in sus si in jos, apasand usurel. Nu uitati barbia si nasul, pe tot conturul lui. Limita o reprezinta zonele unde incepe parul de pe frunte si de pe tample. Urechile trebuie si ele machiate, la fel ca si gatul si decolteul, folosind aceeasi nuanta de fond de ten. Cand pasta e aproape pe terminate, ungeti-va pleoapele de sus si de jos. La capatul actiunii, obrazul, gatul si decolteul trebuie sa fie acoperite in mod uniform de o masca de aceeasi culoare.
</b><b>2. Cum se machiaza cearcanele si cutele de expresie
Pentru mascarea cearcanelor sau a cutelor adancite de o parte si alta a nasului si a gurii, a cutei barbiei sau a cutelor formate intre sprancene, aveti nevoie de un creion special, de culoare deschisa (alb-crem), care se gaseste in comert. Trageti dungi pe zonele cu probleme, apoi neteziti-le usurel cu varful degetelor.
3. Aplicarea pudrei
Inmuiati un pamatuf sau o bucata de vata in pudra pulbere transparenta, scuturati-o de dosul mainii ca sa se elimine ceea ce e de prisos si aplicati pulberea uniform, pe toata suprafata obrazului, inclusiv peste dungile mai deschise. Tehnica aceasta fixeaza fondul de ten, care devine mat si dureaza mult.
</b><b>4. Fardul de ochi
Pentru zi se recomanda folosirea fardurilor de ochi cremoase, care patrund mai bine in pleoapa si dureaza mai mult. Si fardul compact se comporta bine, mai ales daca veti alege culori naturale, in armonie cu culoarea dvs. de ochi. Fardul se aplica numai pe suprafata pleoapei de sus. Pentru arcada se foloseste o alta culoare, mai deschisa decat cea aplicata pe pleoapa, dar in acelasi ton (maro cu bej, albastru cu bleu deschis etc.).
</b><b>5. Dermatograful si rimelul
O singura linie de dermatograf face privirea mai expresiva. Trasati-o numai pe pleoapa superioara, de la coltul ochiului, dinauntru catre exterior. Urmeaza rimelul. Stergeti bine pensula inmuiata in tub, dar imediat dupa aplicare folositi o periuta de dinti, astfel ca genele sa nu ramana prea incarcate de vopsea. (Puneti degetul aratator de la mana stanga peste genele date cu rimel, iar cu periuta tinuta in mana dreapta periati genele pe partea interioara, de jos in sus). Varful unei pile este la fel de eficient. Desfaceti cu el fiecare geana in parte, fiindca altfel se creeaza impresia de ochi obosit.
6. Buze frumoase
Cel mai bun ruj il reprezinta creionul de buze. Bine ascutit, el poate fi folosit, si pentru trasarea conturului, si ca ruj. Desenati mai intai conturul buzelor, apoi intindeti culoarea cu varful degetului. In final, adaugati putin gloss, pe zona de mijloc a buzelor (daca aveti gura mare) sau pe toata suprafata (daca aveti buze subtiri).
</b><b>7. Fardul de obraz Mai intai va trebui sa zambiti. In felul acesta, pometii obrajilor se ridica, iar sub ei se formeaza o "vale". Evitati-o: fardul se aplica numai pe zona aflata deasupra ei, de la mijlocul pometelui spre ureche. In loc de fard de obraz se poate folosi ruj.
</b><b>8. Retusul
Daca mai luceste ceva pe obraz, tamponati-va usor cu putina pudra.
Clubul Dietelor De Slabit
Slabiti cu sucuri de legume!
As dori si eu sa vin in sprijinul cititoarelor, cu o dieta bazata numai pe sucuri de legume. Iata cateva retete de preparare a sucurilor:
1. Suc de rosii cu lapte, oua si ceapa. Se pun: 200 g suc de rosii, 2 galbenusuri, 10 g suc de ceapa, 200 g lapte, 20 g suc de lamaie. Galbenusurile impreuna cu sucul de rosii se bat bine, dupa care se adauga sucul de la ceapa, laptele si sucul de lamaie.
2. Suc de morcovi cu telina, mere. Se amesteca: 300 g suc de morcovi, 100 g suc de mere, 10 g suc de telina, 30 g suc de ceapa.
3. Suc de rosii cu branza. Se amesteca: 200 g suc de rosii, 200 g lapte, 50 g branza de oi rasa, 10 g suc de ceapa.
4. Suc de rosii cu verdeata. Se amesteca: 300 g suc de rosii, 20 g patrunjel, marar (tocat marunt), 200 g iaurt, 10 g zeama de lamaie, 1 galbenus batut.
5. Suc de rosii cu oua si verdeata: 4 galbenusuri, 150 g smantana, 200 g suc de rosii, marar, patrunjel. Se freaca galbenusurile cu smantana, apoi se amesteca bine cu sucul de rosii si verdeata.
6. Suc de castraveti cu kefir. Se amesteca: 20 g suc de castraveti, 50 g suc de ceapa, 50 g suc de rosii, 200 g kefir, 20 g marar tocat marunt.
7. Suc de castraveti cu morcovi. Se amesteca: 200 g suc de castraveti, 200 g suc de morcovi, zeama de lamaie si marar tocat marunt.
8. Suc de morcovi combinat. Se amesteca: 200 g suc de morcovi, 100 g suc de mere, 20 g suc de ceapa, 100 g suc de rosii.
Se exclude insa orice alt fel de mancare. Se va tine o cura timp de o saptamana, alegand sucurile care va convin. Cura se poate relua dupa doua saptamani. Se vor slabi 3-4 kg pe luna. Multa bafta!Michaela Florea - str. Aviator Grigore Stamatescu nr. 8, sector 1, Bucuresti, cod 78336