Frumusete

Redactia
FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem. "Cum sa scap de firisoarele rosii de pe obraji?" (Felicia - Deva). Vinisoarele si petele rosii de pe obraz (sau de pe nas) dispar daca le tratati (cu rabdare) cu suc de telina: 2 linguri de telina data pe razatoarea mica se pun la fiert cu o cana de apa. Se lasa s...

FrumuseteIntrebati-ne, va raspundem

"Cum sa scap de firisoarele rosii de pe obraji?" (Felicia - Deva)

Vinisoarele si petele rosii de pe obraz (sau de pe nas) dispar daca le tratati (cu rabdare) cu suc de telina: 2 linguri de telina data pe razatoarea mica se pun la fiert cu o cana de apa. Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se lasa un sfert de ora la infuzat. Se strecoara. Se ung locurile vatamate de pe obraz cu un tampon de vata inmuiat in fiertura racita (seara si dimineata, pe obrazul curat).

</b><b>"Am pete maronii pe maini si pe frunte, care vara se accentueaza. Exista vreo solutie pentru indepartarea lor?" (Dochita P. - Brasov)

In cazul cand nu sunt rezultatul unei boli de ficat, petele maronii de pe maini si fata (chiar si cele provocate de batranete) cedeaza in fata unor tamponari cu suc de ceapa (se rad 2-3 cepe proaspete si se storc) amestecat cu 2 linguri de otet de mere. Se aplica seara pe locurile patate si se lasa si peste noapte. A doua zi se spala cu apa calduta. Cat stati acasa, stergeti-va cat mai des pe maini si obraz cu sucul de ceapa si otet.

"Pielea mea e foarte obosita. Muncesc mult, in mediu inchis, de laborator. In vacanta arat mai bine, dar ea exista doar o data pe an. Ajutati-ma!" (Dorotea - Iasi)

Sucul proaspat de cirese, visine sau morcovi improspateaza tenul si inlatura cutele de oboseala. Intindeti-l pur si simplu pe fata si lasati-l sa se usuce. La fel de eficienta este si mierea (sa fie de anul acesta) care se intinde pe obraz. Cand va saturati sa tineti masca pe fata, spalati-va.

"Am genunchi colturosi si urati. Pe langa faptul ca ies tare in evidenta, pielea de pe ei e la fel de tocita ca cea de pe coate. V-as ramane indatorata pentru un sfat" (Claudia - Bucuresti)

Un remediu excelent pentru pielea aspra si rosie de pe coate si genunchi il reprezinta amestecul de miere cu lamaie. Incalziti usor 2 linguri de miere pe aburi si amestecati-o cand devine fierbinte cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. Cat melasa e calda, aplicati-o pe locurile cu pricina si lasati-o sa actioneze 20-30 de minute. Spalati-va si ungeti-va cu o crema grasa sau, si mai bine, cu unt.

</b><b>"Sunt sora de noapte intr-un spital si lipsa somnului imi face cearcane vinete pe sub ochi. Cand sunt in tura de zi, dispar. Le pot inlatura pentru totdeauna?" (Ioana - Bucuresti)

Urmele unei nopti obositoare sau cele provocate de munca indelungata la lumina becului se combat cu branza de vaci rece. Intindeti-o pe sub pleoape si lasati-o sa actioneze vreme de 30 de minute. Cateodata reteta da rezultat.

</b><b>"Am slabit vreo trei kilograme si sanii nu mai sunt chiar asa de fermi. I-as putea ajuta sa-si revina?" (O magnolie intristata)

Radeti 2-3 mere, cu coaja cu tot, pe razatoarea mica si intindeti pasta obtinuta pe toata suprafata sanilor. Lasati-o sa actioneze, apoi spalati-va cu apa calda (la inceput) si apoi cat se poate de rece. Substantele continute in mar regleaza alimentarea cu sange a tesutului sanilor si il intareste.

"Am aproape tot timpul ochii rosii si obositi..." (Venera - Iasi)

Opariti doua pliculete de ceai negru (chinezesc sau rusesc), lasati-le putin sa se infuzeze, apoi - dupa ce se racesc - aplicati-le 10 minute pe ochii inchisi. Substantele continute de ceai fac sa se resoarba pungile de sub ochi si limpezesc cristalinul.

Machiaje

Culori pentru pielea bronzata

Pe durata vacantei de vara, care tocmai a inceput, in ciuda caldurii toride de afara, stilistii impun fardul ochilor intensiv. De data asta, inspiratia este orientala, in stilul frumusetilor egiptene, care isi fardau puternic ochii cu negru.
Fondul de ten recomandat este cel cu sclipiri de matase, foarte subtire, pentru a da un aspect natural.
In ce priveste machiajul buzelor, se recomanda violetul, coraiul si rozul-mov, potrivite cu tenul bronzat.

Clubul dietelor de slabit

Cum am slabit... din intamplare

Stimate cititoare,
Doresc sa va spun in randurile ce urmeaza cum am reusit eu sa slabesc printr-o intamplare. Fiind nevoita sa tin o anumita dieta pentru ca aveam probleme cu sanatatea, am descoperit cu bucurie ca acest regim m-a ajutat si sa slabesc. La inceputul acestui an, am scos din alimentatie carnea si dulciurile, iar painea si pastele fainoase,le-am redus la 100 g - 150 g zilnic. Dimineata fac un ceai de pelin (infuzie: 1/2 lingurita de pelin la 150 ml apa clocotita) din care beau 50 ml inaintea fiecarei mese. Acest ceai are ca efect micsorarea poftei de mancare si totodata favorizeaza purgatia. Mananc peste (fiert sau fript) de doua ori pe saptamana si produse lactate degresate. Beau ceaiuri de plante in cantitate de 1,5 l zilnic si in fiecare seara fac miscare timp de o ora. Cafea si alcool nu am consumat niciodata, iar de fumat nu fumez. Sunt foarte multumita de acest regim pentru ca am slabit in 6 luni 4 kg, durerile de cap si insomnia de care sufeream au ramas doar o amintire. Eu am decis sa urmez aceasta dieta toata viata, iar doamnelor care au probleme cu menopauza le recomand acelasi lucru. Cu stima,Marcela Constantin -
str. Hipodrom nr. 22, bl. A20, ap. 74, Braila, cod 6100