Asii adolescentilor

Redactia
Mtv e super!. Sub deviza de mai sus, celebrul canal Tv cu profil muzical din Anglia s-a lansat si in Romania. Din 1997 incoace, Mtv a lansat noua canale regionale pentru principalele tari europene. Reteaua de televiziune muzicala nr. 1 in lume a semnat cu distribuitorul roman, Music Television Syste...

Mtv e super!

Sub deviza de mai sus, celebrul canal Tv cu profil muzical din Anglia s-a lansat si in Romania. Din 1997 incoace, Mtv a lansat noua canale regionale pentru principalele tari europene. Reteaua de televiziune muzicala nr. 1 in lume a semnat cu distribuitorul roman, Music Television System (Mts) un acord pe mai multi ani, privind licenta de transmisie a Mtv Romania catre 1,4 milioane de abonati la televiziunea prin cablu. Actuala echipa are doi ani de experienta pe piata muzicala din Romania. Mtv Romania cuprinde programe originale romanesti, alaturi de emisiuni dupa tiparul Mtv-ului englezesc. Pe Mtv Romania se pot urmari si stiri despre artistii romani si videoclipuri romanesti. Odata cu lansarea postului, pe micul ecran si-au facut aparitia noi prezentatori, care mai de care mai atragatori. Alaturi de moderatorii de la Mcm, au fost selectati si antrenati altii noi. In total, au fost selectati 13 prezentatori din 300 de candidati, in urma unei preselectii anuntate pe Mcm, criteriul dupa care au fost alesi fiind sarmul si curajul, naturaletea si aspectul fizic. Ce se ascunde in spatele chipurilor frumoase si zambitoare veti vedea in scurta prezentare de mai jos. Noul Canal se adreseaza 100% audientei tinere (15-25 de ani), fara a neglija telespectatorii intre 26-35 ani.

Anne-Marie Paraschivescu
(Data nasterii: 30 sept. 1979, Botosani)
emisiuni: Mtv nou nout, Mtv top 40

Nascuta acolo unde se pune harta in cui, Anne-Marie a vrut de mult timp sa ajunga in Capitala. Si a reusit, caci acum este studenta la Teatru in Bucuresti, pregatindu-se pentru o cariera in regie de film si televiziune. Considera ca s-a nascut sub semnul artei. A facut balet, monoplastie, design vestimentar (a lucrat chiar cu case de moda), canta la pian si invata sa cante la violoncel. Isi doreste o vacanta la Vatra Dornei, acolo unde s-au mutat parintii ei, dar pana atunci isi vede de munca in televiziune. Cat despre viata ei sentimentala, "este egala cu un mare zero. Sunt singura de mult timp si sper sa nu mai dureze chiar atat de mult aceasta stare".

Raluca Balajel
(Data nasterii: 4 dec. 1978, Targoviste)
emisiuni: Alternative Nation, Hit List U.K.,
Making the Video

S-a facut remarcata ca solista a formatiei de rock-alternativ Nitro. Asa a fost chemata sa prezinte o emisiune de profil. Va intrebati cum impaca munca in televiziune cu muzica? Ei bine, nu le mai impaca, pe motiv ca a renuntat sa mai cante. "Motivul e ca in Romania nu se poate sa faci muzica asa cum vrei tu, daca nu ai banii tai. Iar eu m-am saturat sa ma supun ideilor muzicale ale celui care aduce banii. Deocamdata sunt intr-o perioada confuza, incerc sa-mi fac bine meseria in televiziune." A terminat Facultatea de Drept in Bucuresti. Raluca e si o mare pasionata de sah. "Joc de placere, nu sunt o profesionista. Fostul meu coleg, basistul de la Nitro, m-a batut din trei mutari. De multe ori joc singura, fiindca se intampla sa nu pot sa joc cu cine-mi place. Iar cand ma plictisesc si sunt prea obosita, fac colaje. Decupez lucruri interesante din reviste si le lipesc pe dosul filelor de calendar."

Mircea Zara
(Data nasterii: 19 sept. 1965, Bucuresti)
emisiuni: Mtv Select

Se caracterizeaza ca fiind un adevarat optimist. Ei, bine, are si de ce. Pentru el munca in televiziune aproape ca nu mai are secrete. In 1986 a lucrat in Radiodifuziunea Romana, in 1990 a plecat in Spania pentru trei ani si jumatate. Pe langa slujbele de barman si de bucatar, a lucrat si ca Dj la al doilea post de radio ca marime din Spania. Cand s-a intors, s-a ocupat de Romania Actualitati. Cu munca de producator a luat contact la Radio Romantic. In iarna lui 1993 a intrat in televiziune, iar in 1994 prezenta deja o emisiune in direct, alaturi de Mihaela Radulescu, pe Tele 7abc. Mircea e innebunit dupa calatorii in tara sau in strainatate, cu masina, trenul sau vaporul, caci de avioane se teme dupa incidentul de pe 11 septembrie 2001. Si ca un detaliu picant, pe bratul stang are tatuat un scorpion, de pe vremea cand s-a oferit voluntar sa fie tatuat in direct in timpul unei emisiuni la Tele 7abc.

Radu Valcan
(Data nasterii: 8 febr. 1977, Bucuresti)
emisiuni: Mtv News

A absolvit Ase-ul, Facultatea de Management, dar n-a avut ocazia sa lucreze in domeniu. Radu se ocupa in schimb de modelling, pe care il impaca deocamdata cu munca in televiziune. Spera sa nu fie pus sa aleaga, caci ii plac deopotriva prezentarile de moda si rolul de Vj. Ii place sa munceasca si considera ca munca de la Mtv i se potriveste. O zi ideala pentru el e o zi obisnuita, in care seara sa mai aiba si o cina romantica alaturi de iubita lui. Ea, la randul ei, trebuie sa fie vorbareata, caci el e un tip mai tacut si retras. Nu se da in vant dupa noptile pierdute in discoteci, in schimb nu renunta la cele trei seri pe saptamana in care joaca fotbal.

Diana Munteanu
(Data nasterii:
15 dec. 1978, Brasov)
emisiuni:
Mtv Super Latino, European Top 20

Inca din clasa a douasprezecea, Diana s-a obisnuit, si cu drumurile la Bucuresti, si cu studiourile si camerele de filmat, pentru ca alaturi de multi tineri talentati a facut si ea parte din "Scoala Vedetelor". "N-am avut performante in cantat, mi s-a mai propus de atunci sa cant, dar n-am simtit nevoia sa o fac. In schimb, <<Scoala Vedetelor>> a fost un show foarte complex, la care se lucra foarte mult si de la care am invatat foarte multe." Acum Diana locuieste in Bucuresti, este licentiata a Facultatii de Teatru, la clasa lui Ion Cojar. Este atat de pasionata de muzica, incat asculta chiar si la radioul de pe telefonul mobil. A facut opt ani de atletism de performanta, dar a renuntat, de teama sa nu ajunga profesoara de sport. Este foarte retinuta in ceea ce priveste viata ei sentimentala; ceea ce admira cel mai mult la un baiat e simtul umorului.

</b><b>Dj Dox (Andrei Veliman)
(Data nasterii: 20 oct. 1973, Bucuresti)
emisiuni: Yo! Rap

Dj Dox realizeaza o emisiune in care trateaza fata nevazuta a muzicii hip-hop, radacinile acestui gen. "Hip-hop-ul e de fapt un stil de viata. Ceea ce incerc eu e sa aduc artisti mai putini cunoscuti, dar talentati, in atentia telespectatorilor. De 12 ani fac cam acelasi lucru. A fost nevoie sa inteleg jazzul, apoi swingul, gospelul si sa ascult foarte multa muzica pentru a descifra cu adevarat hip-hop-ul." Prin "95-"96 Andrei facea o emisiune de profil la Radio 21, mai tarziu a activat ca Dj in trupa Racla. A terminat Facultatea de Jurnalistica si e pasionat de caini. Isi doreste sa aiba sapte caini din sapte rase preferate, atunci cand va locui la curte.Dia Radu
Fotografii: Mtv

Cum se prinde Mtv...
Satelit: Amos 14* vest, frecventa de receptie 11431, 75 Mhz, polarizare orizontala, Symbol rate: 9650 Msymb/sec Fec/4.