Frumusete

Redactia
Frumusete. Recuperare in 7 pasi Revenim asupra luptei cu varsta. Anii "grei" pot fi usor spulberati, cu minimum de efort. O greutate constanta, dobandita prin supravegherea alimentatiei (fara ciorbe cu paine inmuiata si ardei umpluti, cu sos de smantana), putina miscare, pentru a mentine agilitatea s...

Frumusete

Recuperare in 7 pasi Revenim asupra luptei cu varsta. Anii "grei" pot fi usor spulberati, cu minimum de efort. O greutate constanta, dobandita prin supravegherea alimentatiei (fara ciorbe cu paine inmuiata si ardei umpluti, cu sos de smantana), putina miscare, pentru a mentine agilitatea si supletea trupului, ingrijirea corecta a tenului si a parului. Iar daca in plus mai avem si "stiinta" de a ne bucura de viata, considerand ca paharul pe jumatate umplut este "plin", iar nu "gol", iradierea femeilor se poate prelungi pana la adanci batraneti. Pasii de recuperare pe care vi-i prezentam va vor ajuta sa aratati cu zece ani mai tinere decat sunteti. Deocamdata: sfaturi pentru ingrijirea obrazului.

Ingrijirea obrazului

Reguli obligatorii:
- in fiecare dimineata si seara, curatati-va obrazul temeinic cu ajutorul unui tampon de vata, inmuiat in demachiant cumparat din comert sau, si mai bine, in smantana proaspata.
- spalati-va cu apa si cu un sapun neutru, de preferinta de glicerina.
- clatiti-va de 25 de ori cu apa cat mai fierbinte si de 25 de ori cu apa cat se poate de rece.
- aplicati crema dvs. obisnuita.
- o data pe saptamana, folositi o masca de fata potrivita cu tenul pe care-l aveti (consultati colectia revistei, rubrica de "cosmetica naturista").
- cand stati acasa, puneti pe fata tot ce va vine la indemana si ii face bine obrazului: capsuni sau alte fructe zdrobite, felii de rosii sau castraveti si, mai ales, nu uitati sa va ungeti cu miere proaspata de albine.
- daca aveti pori mari, dilatati, aplicati o pasta de argila pe locurile cu pricina si uitati-o acolo cat vreti. Spalati-va apoi cu apa calda si rece.
- zilnic, masati-va fata cu miscari circulare, trageti-va palme (la propriu, fiindca dinamizeaza circulatia sangelui), pana ce pielea se inroseste sau frecati-va usor cu o perie moale.

Alte sfaturi

- O data pe saptamana faceti un peeling compus dintr-o lingura de zahar tos cu 2 linguri de smantana groasa. Frecati-va fata, apoi spalati-va.
- O data pe saptamana masati-va fata cu ulei pur de soia sau de masline.
- Zilnic, adaugati in crema dvs. de fata 2-3 picaturi de vitamina A si E.
- Cat mai des, aplicati pe fata comprese fierbinti cu uleiuri aromate (intind pielea si o ajuta sa primeasca mai bine produsele de intretinere). Umpleti chiuveta cu apa fierbinte, picurati un ulei eteric la alegere (de portocal, lamai, rozmarin etc.). Inmuiati un prosopel in apa, stoarceti-l si tineti-l pe fata un minut. Repetati procedeul de 2-3 ori.

Ingrijirea zonei ochilor

Dupa varsta de 30 de ani, zona din jurul ochilor trebuie ingrijita in mod special. Folositi o crema din comert sau, si mai bine, unt proaspat (puneti o bucatica pe o farfurioara, apasati-l cu degetele, si grasimea care ramane pe ele aplicati-o pe pielea subtire de sub pleoapa inferioara si pe zona laterala, de formare a ridurilor. Tamponati apoi pielea cu varful degetelor, pentru ca untul sa fie mai repede absorbit).

Coafuri

Nu va mai pieptanati, fetelor!

Evenimentele de la 11 septembrie provoaca in America niste reactii de o ciudatenie absoluta, pe care imensa publicitate care le inconjoara le transforma in moda. Pieptanaturile, de exemplu: in semn de doliu, actritele de la Hollywood refuza sa se mai pieptene sau cel putin asa creeaza impresia, aparand pe strada si chiar la receptii cam ponosite la capitolul capilar. "Plouate. Scapate dintr-un tornado sau din mana unui frizer care a dat rasol, lasandu-le netesalate." Citatul este extras dintr-o cronica de moda italiana, care ironizeaza apucaturile stilistilor americani si modul lor de a intelege istoria. Si totusi, dupa ce privirea se obisnuieste cu noua moda, ea nu pare catusi de putin caraghioasa, ci naturala: o incercare de revenire la chipul si frumusetea eternei Eve, asa cum arata dupa zamislire si inainte de-a fi alungata din Rai.

Clubul dietelor de slabit

</b><b>O reteta infailibila: Fara Paine Si Fara Zahar

Sfatul meu este urmatorul: renuntati definitiv la paine (orice fel de paste fainoase si aluaturi) si zahar (orice fel de dulciuri, prajituri, compoturi, bauturi dulci, inclusiv la miere de albine) si veti slabi garantat. Regimul nu dureaza mai mult de o luna, pana ce fenomenul slabitului incepe sa se produca, dupa care se revine la un regim alimentar "mai" normal. Scrieti ziua debutului de regim pe un calendar si urmariti-va greutatea cu ajutorul unui cantar. In 2 saptamani, veti pierde minimum 4-5 kilograme, fara sa fie nevoie de gimnastica sau de sport. Dar atentie:
- painea - nu poate fi inlocuita de nici un substitut pe baza de faina (uscatele, pesmet etc.), nici de macaroane sau orez.
- zaharul - poate fi inlocuit de zaharina sau aspartam si, mai ales, de fructe proaspete (cu exceptia bananelor). Singura restrictie este sa nu combinati niciodata fructele cu alte alimente (carne, branza) si sa nu le mancati la aceeasi masa cu alte feluri. Ele se mananca doar singure, dimineata, seara sau la cinci ore distanta de alte alimente ingerate peste zi (daca la ora 8:00 mancati o omleta, la ora 13:00 puteti sa mancati un fruct). Succes, mai ales la vointa!Andreea Bratosin - Bucuresti