Intrebati-ne, va raspundem

Redactia
"Am 18 ani, si singura parte a obrazului pe care o machiez sunt ochii. In cazul acesta, mai e nevoie sa folosesc demachiant?". Rodica - Arad.

"De la varsta de 20 de ani, 3 minute dimineata si 4 minute seara trebuie sa ne demachiem in profunzime", spunea celebra Coco Chanel, marea doamna a modei franceze. Acelasi sfat il da si Gerald Imber, un celebru chirurg estetician, la care se opereaza toate femeile sic din New York. Recent, el a publicat o carte intitulata "The Youth Corridor", un veritabil program de prevenire a imbatranirii si de mentinere intre 20 si 70 de ani. Pentru el, in varful topului se afla demachierea cotidiana profunda, precum si spalatul cu sapun Dove, urmat de clatitul cu apa fierbinte si apoi cu apa rece (pentru a strange micile vase de sange).

"Revistele pentru femei ne bombardeaza cu sfaturi-minune contra imbatranirii. Ti-ar trebui o viata ca sa le incerci! Considerandu-va o revista cat se poate de serioasa, v-as ruga sa-mi indicati un singur produs nutritiv care sa ajute efectiv la pacalirea varstei. Am 44 de ani si as mai vrea sa-mi prelungesc un pic tineretea."
Angela Culicovici - Radauti

Cel mai puternic mineral antiimbatranire este magneziul, care lipseste in proportii uriase din alimentatia citadinilor, asupriti peste masura de stres (ostrogenul si stresul se combina si fac sa se piarda magneziul). Magneziul intervine in sinteza energiei celulare si ne face mai putin sensibili la efectul insulinei, care accelereaza imbatranirea. Se gaseste in urmatoarele alimente: seminte oleaginoase, legume verzi, peste, fructe de mare. Il gasiti si in farmacii, sub forma de pilule sau de comprimate efervescente, cu efect imediat.

"Am un ten deschis, de tip arian, cu pielea foarte subtire si alba, pe care trebuie neaparat sa o protejez de razele prea puternice ale soarelui. Problema este ca unguentele care contin substante anti-Uv (ultraviolete) nu se preteaza a fi folosite pentru machiaj. Cu ce sa imi dau pe fata?"
Mariorela Voicu-Jurj - Timisoara

Raspunsul e simplu: cu pudra pulbere! Este cel mai bun reflector anti-Uv (ultraviolete), cel care dureaza mai mult, pentru ca ne pudram de mai multe ori pe zi. Chiar si pentru femeile care vara detesta machiajul, putina pudra aplicata peste crema de baza este o solutie de protectie antisolara ideala. In plus, pielea se mentine multa vreme proaspata si elastica. Apelati fara intarziere la pudra (dar nu fara a aplica inainte crema dvs. obisnuita)!

"Am fata plina de puncte negre si cosuri. Mama imi spune sa am rabdare, fiindca ele sunt apanajul adolescentei. Cu toate astea, majoritatea colegelor mele au tenul superb. Imi dati si mie un sfat? Sunt disperata de felul in care arat."
M.T.

Iata o reteta eficienta impotriva punctelor negre, a cosurilor si a altor impuritati de pe obraz: prepara un terci din tarate de grau si miere (in parti egale), pe care il vei intinde pe partile atacate ale obrazului, seara, inainte de-a te culca. Dimineata spala-te cu apa calduta. Cosurile si punctele negre se vor scoate lesne de pe obraz, cu un tifon curat. Faza urmatoare: sterge-te pe fata cu un tampon de vata, inmuiat intr-un pahar de apa in care pui o lingura de otet de mere (preparat in casa sau cumparat de la apicultori). Pe cale interna, iti recomandam o cura de ceapa, care curata si limpezeste tenul: bea vreme de trei saptamani cate un paharel de suc de ceapa proaspat stors, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

"Am niste vinisoare rosii pe fata, care se accentueaza cand e foarte frig sau prea cald. Exista vreun tratament naturist pentru ele?"
Claudia Onitan - Brasov

Iata o reteta verificata pentru vinisoarele de pe obraz: opareste un pumn de frunze proaspete de patrunjel cu 1/2 l de apa clocotita. Lasa sa se infuzeze vreme de 15 minute, apoi strecoara lichidul. Se iau 2 linguri de infuzie de patrunjel, se amesteca cu 2 linguri de lapte proaspat, se inmoaie in compozitie un tifon si se aplica pe vinisoare, ca o compresa. Se lasa 10 minute, apoi se spala obrazul cu apa calduta.

Cosmetica naturista
Masca cu ou si capsuni, contra expresiei obosite

Ingrediente: 1 albus, 1 lingurita de smantana dulce, 2 capsuni zdrobite cu furculita.
Mod de preparare: se bate albusul spuma, apoi se amesteca incet cu smantana si capsunile zdrobite.
Mod de intrebuintare: se aplica compozitia pe obraz cu o pensula lata sau cu varfurile degetelor (curate). Se lasa 20 de minute, apoi se spala cu apa calda.
Masca intareste epiderma, convine de minune tenurilor uscate si grase. Are un efect inviorator rapid impotriva expresiei obosite.

Clubul dietelor de slabit

Cura "Din doua in doua ore"

Pentru "Clubul dietelor de slabit" va trimit si eu doua variante ale unei cure ce prevede mancatul din doua in doua ore. Se tine 4 zile si asigura pierderea a 2,5 - 4 kg. Bineinteles, cura poate fi repetata pana la obtinerea rezultatului dorit.

Prima varianta:

- ora 8:00 - 1 ceasca de cafea fara zahar - ora 10:00 - 1 ou fiert tare - ora 12:00 - 1 mar - ora 14:00 - 1 felie de paine prajita + 100 g gratar - ora 16:00 - 2 mere - ora 18:00 - 1 suc de rosii - ora 20:00 - 100 g branza de vaci.

A doua varianta:

- ora 8:00 si 10:00 - la fel ca mai sus - ora 12:00 - 1 lingura de stafide sau 1 mar - ora 14:00 - 50 g branza - ora 16:00 - 1 mar - ora 18:00 - 1 felie de paine prajita - ora 20:00 - 1 cana de ceai de soc fara zahar.
Mult succes celor care se vor incumeta s-o urmeze!Maria Sorostinean -
str. Stadion nr. 6, ap. 7, Timisoara, cod 1900