Strabunica stie tot

Redactia
Arta prajiturilor.... Proportia dintre zahar si numarul de albusuri folosite la glazuri este de o lingura de zahar la fiecare albus.. Putin amidon presarat peste tort impiedica glazura intinsa deasupra sa se lase.. Galbenusul de ou folosit pentru a unge o prajitura poate fi inmultit cu 2-3 picaturi...

Arta prajiturilor...

Proportia dintre zahar si numarul de albusuri folosite la glazuri este de o lingura de zahar la fiecare albus.
Putin amidon presarat peste tort impiedica glazura intinsa deasupra sa se lase.
Galbenusul de ou folosit pentru a unge o prajitura poate fi inmultit cu 2-3 picaturi de apa si 1/2 lingurita zahar.
In orice aluat de prajitura care se prepara din mai multe oua, unul din ele poate fi inlocuit cu o lingura de smantana sau sifon.
La aluaturile in care se folosesc multe oua nu se pun toate albusurile, ci numai a treia parte din numarul oualor folosite.
Nucile intrebuintate la prajituri ca umplutura se amesteca cu albus frecat cu zahar.
Cand galbenusurile trebuie amestecate cu zahar - pentru o crema - nu se pune zaharul direct peste galbenusuri. Acesta se freaca mai intai foarte bine cu o lingura de lemn, apoi se adauga treptat zaharul.
Cremele de ciocolata vor avea un gust deosebit de fin daca ciocolata se va topi in putina cafea, in loc de apa.
Castronul in care se pregateste crema pentru prajituri se uda, inainte de orice operatie, cu o lingura de apa indulcita.
Daca spuma de albus este granulata, i se va adauga in timpul baterii un varf de cutit de sare sau cateva picaturi de sare de lamaie si va deveni cremoasa.Cecilia Balan - str. George Cosbuc nr. 25, bl. C18, ap. 14, Tiglina 2, Galati, cod 6200