Strabunica stie tot

Redactia
Despre capsuni.... - Capsunile trebuie intai spalate si dupa aceea curatate. Atentie: un jet prea puternic de apa le vatama fragezimea, de aceea e bine sa folositi un lighean. Daca sunt foarte coapte, scoateti-le codita cu mana; daca sunt tinere, curatati-le cu varful unui cutit.. - Capsunile sunt f...

Despre capsuni...

- Capsunile trebuie intai spalate si dupa aceea curatate. Atentie: un jet prea puternic de apa le vatama fragezimea, de aceea e bine sa folositi un lighean. Daca sunt foarte coapte, scoateti-le codita cu mana; daca sunt tinere, curatati-le cu varful unui cutit.
- Capsunile sunt foarte sensibile la apasare. Daca vreti sa le tineti mai multa vreme, asezati-le pe o tava acoperita cu hartie absorbanta, un fruct langa celalalat. Tineti-le la frigider.
- Capsunile ce urmeaza a fi congelate trebuie si ele inghetate fiecare in parte (se pun mai multe alaturi) si abia dupa aceea se aseaza impreuna in pungi de plastic. E singura modalitate ca fructele sa nu se lipeasca si sa se striveasca.
- Capsunile sunt sarace in calorii, fiind in schimb foarte sanatoase. Contin mai multa vitamina C decat citricele, au fier, potasiu si crom.

</b><b>Despre gatit...

- Ceapa isi pierde iuteala daca o veti tine un sfert de ora in apa cu otet.
- Doua felii de mar adaugate in tava unde se prajeste friptura ii vor conferi acesteia o savoare deosebita.
- Resturile de branza si cascaval nu trebuie aruncate. Topite in unt, amestecate cu lapte sau cu smantana, formeaza un sos excelent pentru macaroane.
- Sosurile prea sarate se repara usor daca se toarna in ele un pahar de lapte sau vin.
- Cartofii prajiti vor fi mai gustosi si crocanti daca inainte de a-i praji ii presarati cu faina.
- Castravetii in saramura se pot pastra si in borcane deschise daca veti pune alaturi de ei o ridiche.Denise Meghesi - str. Garii nr. 7, loc. Curtici, jud. Arad