Strabunica stie tot

Redactia
- Perele si merele depozitate pe rafturile camarilor rezista mai mult daca pe fiecare codita se pune o picatura de ceara fierbinte (aplecati o lumanare aprinsa deasupra lor).. - Ghivecele vechi, in care se pun plante noi, trebuie spalate si clatite cu otet, pentru a impiedica aparitia musafirilor m...

- Perele si merele depozitate pe rafturile camarilor rezista mai mult daca pe fiecare codita se pune o picatura de ceara fierbinte (aplecati o lumanare aprinsa deasupra lor).
- Ghivecele vechi, in care se pun plante noi, trebuie spalate si clatite cu otet, pentru a impiedica aparitia musafirilor minusculi si nepoftiti.
- Plantele de apartament (sau balcon) cresc mult mai frumoase si viguroase, daca pe fundul ghiveciului puneti intotdeauna un strat de pietre marunte sau scoici zdrobite. Drenajul se face mult mai usor.
- Puricii de plante, nesuferitii dusmani ai florilor de balcon, sunt cel mai usor de starpit cu ajutorul tutunului. Inmuiati in apa mai multe tigari, vreme de 48 de ore, apoi pulverizati lichidul pe plantele cotropite de infractori. Atentie: nu lasati remediul la intamplare, fiindca este o otrava extrem de puternica.
- Un insecticid puternic pentru plantele din gradini se obtine cu ajutorul tulpinilor si frunzelor de tomate (rosii). Se amesteca 50 g de planta la 1 l de alcool si se lasa sa se macereze o saptamana. Se filtreaza si se amesteca cu 10 l de apa in care s-a ras si s-a dizolvat 1,5 kg sapun de casa. Produsul obtinut se pulverizeaza peste plantele cotropite de insecte.
- Udatul cu jet de apa puternic este si el deosebit de eficace pentru inlaturarea parazitilor nedoriti. Dati robinetul la maximum si indreptati jetul furtunului catre tulpinile plantelor mai lemnoase. Puricii mor usor, inecati.
- Uleiul ars de masina, dat cu bidineaua pe tulpinile pomilor atacati de insecte, le elimina pe acestea urgent.
- Ridichile semanate cand luna de pe cer se afla in descrestere cresc mai mari si mai rezistente la daunatori. Daca sunt semanate cand luna este in crestere, nu formeaza adesea decat o radacina subtire si galbena.