Frumusete
Intrebati-ne, va raspundem</b><b>"Am doi copii, nu mai pot lupta cu grasimile si vreau sa recurg la absorbtia lor. Exista vreun risc?"
Antonia Deculet - TimisoaraMedicii seriosi le sfatuiesc pe femei sa slabeasca in mod natural, inainte de a recurge la liposuctiune sau bisturiu. Reteta e garantata: mancare saraca in grasimi si practicarea regulata a unui sport de rezistenta - alergare, bicicleta, inot. Daca insa, asa cum scrieti, vointa dvs. da semne de slabiciune si vreti sa recurgeti la un ajutor medical, suntem datori sa va spunem ca absorbtia de grasime ("liposuction" in limba engleza) nu este o operatie asa de simpla cum pare, chiar daca se practica fara anestezie totala. O comisie americana de control pentru sanatate a raportat ca intre 1993 si 1998, doar in New York au decedat cinci paciente, ca urmare a unei liposuctiuni. Iar o statistica publicata recent dovedeste ca in aceeasi tara, din 500.000 de operatii de absorbtie a grasimilor, 95 s-au sfarsit dramatic. Opinia publica si medicii au fost socati, iar renumita revista stiintifica "New England Journal of Medicine" a avertizat: "Absorbtia de grasimi nu este o interventie simpla, din moment ce un individ sanatos poate sa moara in urma ei". Riscul este de 1:1000 si el consta in aparitia de tromboze, embolii, edeme pulmonare, atac de cord, inflamatii si vatamari ale nervilor si ale vaselor de sange. In plus, daca aspirarea se face prea in profunzime sau, dimpotriva, prea superficial, pe corp raman urme oribile, mai urate chiar decat celulita. Daca totusi sunteti hotarata sa recurgeti la operatie, adresati-va unui specialist dermatolog sau chirurg si nu acceptati o absorbtie de grasimi mai mare de 3 kg intr-o sedinta. Acestea sunt sfaturile date in revista citata mai sus, o sursa demna de incredere.
</b><b>"Ati vorbit adeseori in revista despre peelingul dedicat ingrijirii obrazului, dar niciodata despre un peeling pentru intregul corp. Se practica oare asa ceva, si daca da, cat de des?"
Claudia Fratila - Bucuresti
Stratul exterior al pielii corpului nostru se innoieste la 28 de zile. Imbatranirea epidermei, uscarea si expunerea ei prelungita la soare incetinesc acest proces. Urmarea: pielea se acopera cu un voal de celule moarte care o fac sa arate oribil. Raspunsul la intrebarea dvs. e clar: numai printr-un peeling saptamanal al intregului corp problemele acestea pot fi inlaturate. Apelati fie la preparate cosmetice din comert, fie - si mai bine - la retetele publicate in revista noastra, in care argila, tarata sau nisipul de mare, sarea grunjoasa usor umezita reprezinta un peeling ideal.
</b><b>"Se spune ca frumusetea se mananca in farfurie. Care sunt fructele si legumele pe care trebuie sa le alegem in acest scop? Avand in vedere preturile de la piata, ma intereseaza doar cele care ajuta in mod <<efectiv>> la regenerarea tenului si la evitarea aparitiei celulitei. Sper sa va citesc si la anul viitor si mi-ar placea sa nu va spun ca m-am lasat pacalita de dvs."
Marulia
Nu reprezinta o noutate afirmatia ca starea de bine vine intotdeauna din interior, prin inlesnirea de mici "placeri", pe care cel mai adesea la credem nevinovate. Una dintre ele este parerea ca putem sa mancam orice. Ei bine, daca placerea aceasta consta, de pilda, in portii constante de pizza, supe la plic, fast-food si bomboane de ciocolata, rezultatul lor este un veritabil dezastru fizic. Adica: piele lasata, plina de cosuri si puncte negre, unghii sfaramicioase si ten iritat. Daca vreti sa evitati efectiv aceasta capcana (asteptam linistiti scrisoarea de anul viitor), consumati urmatoarele alimente, care ocupa primele locuri din topul numit "Beauty-Food": ananas (arde grasimile), caise (fereste celulele pielii de razele ultraviolete), avocado (contine multa vitamina B si biotina), banane (contin fibre care ajuta la digestie si evacuare, au potasiu care elimina apa din organism), broccoli (apara de radicalii liberi de oxigen), salata verde (repara celulele epidermei), cartofi (sprijina productia de colagen), soia (are vitamina B12, care protejeaza pielea de imbatranire), spanac (contine vitamina E, vitamina vietii).
</b><b>"Medicii pediatri le recomanda copiilor dulciuri, in vreme ce diversele articole publicate in revista dvs. spun ca zaharul este periculos. Intrucat fac parte dintre cei care nu pot sa renunte la el in favoarea exclusiva a mierii de albine, as vrea sa stiu ce pericol ma paste, continuand sa-l consum."
Prof. Valica Dolman - Pitesti
In urma unor experimente s-a constatat ca soarecii hraniti cu zaharicale au trait mai putin cu 10% decat confratii lor. Transpus la o viata de om, raportul acesta inseamna 7-8 ani mai putin, deci o sursa mai rapida de imbatranire. In plus, zaharul antreneaza o crestere a trigliceridelor sanguine, care favorizeaza problemele cardio-vasculare. In Sua, decesele datorate consumului de zahar pur sunt estimate deja la 150.000 pe an. Deci, atentie...
Clubul Dietelor De Slabit
</b><b>Dieta de patru zile
- Se pierde 1 kg pe zi -
Ca multe alte reprezentante ale sexului feminin, care sunt sigura ca au remarcat rubrica "Clubul dietelor de slabit", consider ca este foarte folositoare multor persoane ce se confrunta cu eterna problema a kilogramelor.
Si eu am fost in situatia in care credeam ca pur si simplu asa sunt eu facuta si ca niciodata nu ma voi putea schimba, dar de fapt lucrurile nu stateau chiar asa. Pentru a slabi am tinut urmatorul regim, pe care-l recomand tuturor cititoarelor "Formulei As". Acesta dureaza 4 zile si se pierd 4 kg.
- Prima zi: 1 l de lapte sau 2 iaurturi.
- A doua zi: 1 kg de fructe sau legume.
- A treia zi: 1 kg de cartofi fierti.
- A patra zi: 400 g carne fiarta, fara grasime.
In timpul regimului se beau multe lichide. Dupa aceste 4 zile, am continuat cu regimul disociat (Regimul Montiagnarc), pe care revista dvs. l-a propus acum ceva timp.
Le doresc mult succes tuturor persoanelor care vor urma acest regim si profit de aceasta ocazie pentru a multumi redactiei "Formula As" pentru ca se gandeste la noi.Simina Raceala - str. Dragos Voda, nr. 39, Galati, cod 6200