Medicina naturista

Redactia
Cititorii nostri - terapeuti naturistiBogdan Victor"De la banala gripa pana la necrutatorul cancer, toate bolile au leac". D-l Bogdan Victor are 59 de ani si este inginer pensionar. Este cititorul nostru fidel, dar nu unul obisnuit. De cativa ani incoace, aproape numar de numar, raspunde solicitaril...

Cititorii nostri - terapeuti naturistiBogdan Victor</b><b>"De la banala gripa pana la necrutatorul cancer, toate bolile au leac"

D-l Bogdan Victor are 59 de ani si este inginer pensionar. Este cititorul nostru fidel, dar nu unul obisnuit. De cativa ani incoace, aproape numar de numar, raspunde solicitarilor disperate ale cititorilor bolnavi, dandu-le sfaturi si retete de sanatate. Poate ca nu ne-ar fi atras atentia, daca nu am fi primit pe adresa redactiei atat de multe scrisori de multumire pentru un tratament simplu si eficient, care a scapat sute de bolnavi de suparatoarele "pietre la fiere".
Iata-ne, asadar, acasa la cititorul nostru fidel, curiosi sa aflam obarsia cunostintelor sale de medicina naturista, dar si alte retete de "viata lunga". In fata unui ceai aromat indulcit cu "miere vie", ii aflam, pas cu pas, povestea.

</b><b>Intalnirea

"Poate ca azi n-am sta de vorba, daca nu as fi avut sansa sa-l cunosc pe Valeriu Popa. Era in 1975... Inginerul Valeriu Popa mi-a devenit coleg la Inspectoratul General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor. In timp, ne-am apropiat si am devenit foarte buni prieteni. Pe-atunci sufeream de inima (aveam cardiopatie ischemica si tensiune oscilanta), iar durerile cauzate de reumatis imi intepenisera articulatiile. Vazandu-ma ca tot luam pastile, Valeriu Popa mi-a zis: <<Mai Bogdane, tu chiar crezi ca te vindeci cu prafuri si medicamente? Daca ai vointa, o sa te-nvat cum sa faci sa te simti ca la 18 ani!>>.
Cu oarecare neincredere la inceput, am invatat, pe rand, diferite tehnici de masaj reflexogen, dupa niste planse pe care mi le-a daruit Valeriu Popa. Apoi, vazand ca ma preocupa domeniul si ca sunt din ce in ce mai insistent, m-a testat bioenergetic si m-a invatat sa imi folosesc puterile naturale. In pauzele de la serviciu vorbeam despre plantele medicinale si comorile stupului de albine, puneam pe hartie diferite retete pe care urma sa le incercam. Ma prinsese <<microbul>> medicinei naturiste, cu atat mai mult cu cat, in circa trei luni, scapasem de toate problemele de sanatate cu care ma confruntasem anterior. <<Initierea>> mea a fost lenta; am avut timp sa probez tehnicile si retetele pe care mi le recomandase Valeriu Popa, dar si cele pe care le elaborasem impreuna. Rezultatele m-au facut sa continuu cu pasiune ceea ce invatasem, sa caut noi metode de tratament naturist, convins fiind ca cea mai mare putere de vindecare sta in natura si in noi insine. Valeriu Popa m-a invatat sa descopar, prin simpla atingere a talpilor unei persoane, daca are organe bolnave, fara ca bolnavul sa-mi spuna simptomele bolii. Dupa multe experimentari si un exercitiu intens, acum pot spune oricui cat este de sanatos, prin simpla atingere a mainilor. Acest lucru l-am considerat <<doctoratul>> meu in terapia naturista. Si, fiindca din <<repertoriu>> imi lipseau cunostintele despre plantele medicinale, m-am documentat din literatura de specialitate, am facut combinatii de retete, le-am experimentat in familie si pe prieteni, iar cele mai bune <<leacuri>> mi le-am notat de-a lungul timpului, ca sa le pot oferi si altora. Niciodata n-am recomandat tratamente neprobate, de a caror eficienta nu eram absolut sigur. Revista dvs. mi-a dat ocazia sa fac cunoscute cateva metode de tratament. Insa eu am adunat retete pentru mai mult de 150 de boli si-ar fi pacat ca ele sa nu fie folosite de nimeni."

</b><b>Regim, produse apicole si masaj

- Aceste retete sunt la fel de eficiente ca si cea de eliminare a pietrelor din vezica biliara, pentru care ati primit valuri de multumiri din partea celor care au urmat-o?...
- Desigur! Totusi, in ciuda rezultatelor pe care, de altfel, le-ati prezentat si in paginile revistei "Formula As", numerosi medici contesta eficienta retetei, afirmand ca este imposibil sa fie eliminate pietre cu diametrul mai mare de 5 mm. Totusi, prin aplicarea corecta a retetei, fara nici un rabat, canalul coledoc se dilata, putand elimina calculi de pana la 20 mm in diametru. Au fost si cazuri (mai rare, ce-i drept) in care pacientii au eliminat calculi de 22 mm, dar, pentru mai multa siguranta, reteta nu este recomandata celor cu pietre mai mari de 20 mm. Acesta este coeficientul de siguranta pe care l-am stabilit impreuna cu Valeriu Popa.
- Exista anumite principii pe care se bazeaza tratamentele dvs.?
- Tratamentele sunt extrem de simple. Este vorba de regim alimentar, produse apicole, ceaiuri si masaj reflexogen. Aplicandu-le direct, conform indicatiilor individualizate, pacientii se insanatosesc mai repede. Tuturor solicitantilor le trimit fotocopii cu indicatiile de tratament - in ce consta regimul alimentar, planse cu zonele reflexogene si instructiuni referitoare la tehnica de masaj. Este important sa precizez ca masarea zonelor reflexe din talpi trebuie facuta chiar de catre bolnav sau de o ruda de gradul I a acestuia, altfel existand riscul unei incompatibilitati energetice. In acest caz, masajul nu are nici un efect sau, dimpotriva, poate agrava boala. Regimul alimentar este usor de tinut, bolnavul putand sa-si aleaga hrana dintr-un meniu diversificat. Pentru orice afectiune exista alimente-medicament, al caror consum regulat conduce la ameliorari sau vindecari spectaculoase, dar si alimente interzise, care mentin si agraveaza boala - pe care, din pacate, multi suferinzi nu le cunosc.
In cazul bolilor grave, cum ar fi cancerul sub orice forma, colagenozele, psoriazisul generalizat, boala lui Duhring-Brocq (dermazita hipertiforma), psihoza depresiva, maladia Little (psihopatie depresiva), spasmofilie, comitialitate, scleroza in placi, nevrita retrobulbara, recomand regimurile severe, elaborate de Valeriu Popa. Fiecare regim trebuie sa fie insa adaptat particularitatilor bolnavului.
- Totusi, regimul alimentar recomandat pentru o anumita afectiune nu poate agrava o alta boala asociata de care sufera pacientul?
- De regula, bolile de care sufera un om au cam aceeasi cauza: o alimentatie necorespunzatoare, un regim de viata dezechilibrat. Tratand cauza, toate bolile se vor vindeca. In plus, n-am auzit sa fi murit cineva pentru ca a tinut o dieta, ba chiar un post mai sever, care in ultima vreme e recomandat si de doctori. Desigur, in cazul unor afectiuni de etiologii diferite, tratamentul va fi elaborat pentru fiecare boala in parte si va incepe cu regimul pentru boala cea mai grava.

Secretul apei distilate

- Dvs. recomandati si "postul" cu apa distilata pe care il folosea Valeriu Popa. Cum se explica eficacitatea acestei cure?
- E foarte simplu. Va voi explica "inginereste" cum functioneaza. Corpul uman contine 40 l de apa, distribuita uniform in organe si tesuturi, care este folosita pentru procesele metabolice. Fiecare molecula de apa din organism poarta cu sine o incarcatura toxica. Acestei ape i se spune "apa neagra". Apa distilata, cand intra in contact cu molecula de apa obisnuita, se comporta exact ca un burete. Din punct de vedere chimic, ea este pura - nu contine saruri minerale sau alte substante. Odata ajunsa in organism, se amesteca prin osmoza cu "apa neagra", face schimb ionic si preia o parte din toxinele acesteia, realizandu-se astfel o eficienta purificare a organismului. Daca in prima zi bolnavul consuma 2 l de apa distilata, el va elimina aceeasi cantitate de apa "neagra" (cum este si normal), dar cu un continut de toxine mai ridicat (circa 5% din totalul toxinelor din organism). Pe masura ce se face dezintoxicarea organismului, apa distilata va elimina mai lent toxinele ramase. Calculele pe care le-am facut releva ca dupa 10 zile de cura cu apa distilata se elimina 39% din toxine, dupa 20 de zile se elimina 64%, in a 42-a zi ajungandu-se la un procent de 87% toxine eliminate. Daca acest rezultat este consolidat cu o dieta corespunzatoare, fara vicii si alte excese, organismul va putea sa-si porneasca singur mecanismele de autovindecare, sistemul imunitar fiind mult usurat dupa cura cu apa distilata. Insa aceasta cura trebuie sa fie insotita zilnic de clisme. Altfel, o mare parte din toxinele care se elimina prin tubul digestiv vor fi reintroduse in sange.
- De experienta dvs. au beneficiat pana acum multi oameni bolnavi. In ce boli ati avut cele mai bune rezultate?
- Nu exista boala care sa nu raspunda la aceste tratamente care, practic, nu costa nimic. Invatand sa ne alimentam corespunzator, sa eliminam din organism toxinele pe care - vrem, nu vrem - le ingeram zilnic, nu avem decat de castigat si aceasta se reflecta in primul rand in starea noastra de sanatate. Rezultatele sunt multe si concludente. De la banala gripa pana la necrutatorul cancer, toate bolile au leac. Depinde doar de noi, sa vrem cu adevarat sa ne vindecam. Mi-am dat seama ca vointa, perseverenta si increderea sunt esenta oricarui tratament. Organismul uman are nebanuite resurse de autovindecare. Ele trebuie doar reactivate. Sanatatea depinde in primul rand de noi insine. Daca avem obiceiuri nesanatoase, daca facem excese de orice fel, sigur vom da socoteala si vom suferi, mai devreme sau mai tarziu. Trebuie sa invatam sa traim sanatos, ca sa ne bucuram de o viata lunga si de batraneti linistite.
- As dori sa le recomandati cititorilor nostri care se confrunta cu boli grave o reteta eficienta, care sa le aline suferinta.
- Fiind un cititor fidel al revistei dvs. si stiind ca niciodata nu ati publicat reteta B.G. 1 a lui Valeriu Popa, as dori s-o fac cunoscuta pentru cei care au nevoie de ea, eficienta acestei retete fiind incontestabila, dovedita de-a lungul vremii. Sute de pacienti ai lui Valeriu Popa au urmat-o, iar rezultatele au fost uimitoare. Cura in sine nu are contraindicatii si nu interactioneaza cu tratamentul medicamentos, putand fi urmata si de bolnavii de cancer care fac citostatice.Florentin PopaD-l ing. Bogdan Victor poate fi contactat
la tel. 01/242.67.36, 093/74.23.98, sau in scris,
la adresa: str. Ion Berindei nr. 1, bl. S22, sc. D, ap. 167, sector 2, Bucuresti

Reteta lui Valeriu Popa pentru bolile grave (B.G. 1)

Ora 7:30 - Terapia Cu Ulei

Dupa trezire, prima grija trebuie sa fie eliminarea salivei din gura. Apoi, o lingura de ulei de floarea-soarelui se mesteca timp de 20 de minute, stand in fotoliu, dupa care se scuipa. Se racleaza limba cu coada unei linguri de lemn, indepartandu-se stratul albicios-galbui depus. Se clateste gura cu apa sarata (o lingura de sare grunjoasa dizolvata intr-o cana cu apa) si se repeta raclajul limbii de 30 de ori. Apoi se perie de cateva ori limba cu o periuta de dinti destinata anume acestui scop.
- Se pune apa pe foc in doua vase de 2-3 l si se prepara infuziile pentru clisma* (sau spalatura vaginala - unde este cazul).
- Se pregateste apa calda pentru toaleta intima de dupa clisma.

Ora 8:00 - Terapia Cu Malai

- Se ia o lingura plina cu malai si se mesteca timp de 10-15 minute, pana incepe sa se scurga saliva. Apoi se clateste gura cu apa sarata.

</b><b>Ora 8:30 - Clisma

- Se strecoara infuzia calda* de rostopasca in irigator (de dorit la o temperatura cat mai ridicata) si, in pozitie genupectorala, se introduce canula (dupa ce s-a uns cu ulei de masline). Trebuie folosita toata cantitatea de infuzie (2 l). Inaintea defecarii se face un masaj pe abdomen, in jurul ombilicului.
- Cu apa calda pregatita dinainte, se face igienizarea locala, bolnavul stand cu sezutul intr-un lighean.

</b>
<b>
Ora 9:00 - Spalatura Vaginala

- Se strecoara infuzia calduta de nalba mare* in irigator si, stand cu sezutul in lighean (sau pe un prosop), se introduce canula in vagin si se asteapta pana ce se scurg cei 2 l de infuzie din irigator.

</b>
<b>
Ora 9:30 - Sarituri Pe Varfuri

- In fata geamului deschis se fac 100 de sarituri pe varfurile picioarelor, miscand bratele si respirand in acelasi ritm (se poate incepe gradat, cu 10-20 de sarituri).

Ora 10:00 - Orezul

- 4 linguri de orez se spala intr-o cana si se lasa pana la ora 11:00.

Ora 11:00 - Masa 1

- Din orezul pregatit cu o ora inainte, se inghit boabele (fie intregi, fie mestecate), dupa care se bea 1/2 l de apa distilata. Se recomanda ca intreaga operatiune sa dureze o ora.

Ora 12:30 - Pregatirea Mesei 2

- Se rad legumele si se amesteca cu o lingura de lemn urmatoarele: 5 linguri de grau incoltit, 2 linguri de telina, 2 linguri de radacina de patrunjel, 1 lingura de gulie verde (nu rosie), 2 linguri de sfecla rosie, 1 lingura de miere naturala (vie), 2 linguri de mere.

Ora 13:00 - Masa 2

- Toate cele de mai sus se amesteca bine si se servesc cu o lingura de lemn. Ca desert, se mananca o lingura de polen conservat in miere. Obligatoriu, masa dureaza o ora.

Ora 14:00

- Se pune in functiune distilatorul si se fac 2-3 l de apa distilata.

Ora 16:00 - Masa 3

- Se bea o cana de infuzie de salvie neindulcita (250 ml de apa distilata data in clocot, peste care se adauga o lingurita de salvie).

</b><b>Ora 18:00 - Masa 4

- Se mananca 100 bucati de seminte crude de bostan.
- Se bea o cana de infuzie de cimbrisor (250 ml apa distilata data in clocot, peste care se adauga o lingurita de cimbrisor).

Ora 19:00 - Pregatirea Infuziilor

Se pregatesc infuziile pentru clisma si spalatura vaginala.

Ora 20:00 - Somniferul Naturist

Se curata patru mere ionatan, iar coaja se infuzeaza in 250 ml de apa distilata (cand apa clocoteste, capacul se ridica, se adauga repede cojile pregatite pe o farfurioara si se pune capacul la loc). Se opreste focul, se lasa vasul deoparte timp de 10-15 minute (acoperit cu capac). Se adauga o lingura rasa de miere. Se consuma cojile de mere ca atare, iar zeama se soarbe incet, cu o lingura de lemn. Toata operatiunea trebuie sa dureze 45 de minute.

Ora 21:00
Se face clisma sau spalatura vaginala.

</b><b>Ora 21:30
Culcarea, cu geamul deschis primele zece minute, apoi cu geamul inchis pe durata noptii.* Prepararea infuziei pentru clisma
Se clocotesc 2 l de apa distilata intr-un vas de 3 l, se pun doua linguri de rostopasca (in cazul bolnavilor de cancer) si se infuzeaza timp de doua minute. Apoi se lasa 10 minute acoperit cu capac. Infuzia pentru spalaturi vaginale (pentru cancerele cu orice localizari!) se face identic, dar cu doua linguri de flori sau radacini de nalba mare.) Pentru alte afectiuni grave, in functie de boala si localizare, infuzia se va prepara din diferite amestecuri de plante.
(Acest regim trebuie sa fie tinut vreme de 42 de zile)