Frumusete

Redactia
Frumusete. Calendar cosmetic (Ii)- Tenul deshidratat, tenul gras si tenul sensibil -Tenul deshidratat. Se caracterizeaza prin pierderea apei din straturile profunde ale pielii. Acest fapt se datoreaza ereditatii, unei insuficiente ingrijiri, expunerii prelungite la soare sau unor boli cronice. Tenul...

Frumusete

</b><b>Calendar cosmetic (Ii)</b><b>- Tenul deshidratat, tenul gras si tenul sensibil -</b><b>Tenul deshidratat

Se caracterizeaza prin pierderea apei din straturile profunde ale pielii. Acest fapt se datoreaza ereditatii, unei insuficiente ingrijiri, expunerii prelungite la soare sau unor boli cronice. Tenul deshidratat este aspru la pipait, are elasticitatea redusa, pielea e flasca, ridata sau predispusa la ridare timpurie.

</b><b>Programul pentru o zi

Dimineata - emulsie demachianta + tonic (fara alcool) sau infuzie de galbenele, apoi crema de zi (grasa si bine hidratata), machiaj cu pudra si fond de ten (pudra pulbere si fondul de ten hidratant).
Seara - demachiere cu o crema grasa, masata usor timp de 8-10 minute, dupa care se aplica cate o fiola de laptisor de matca, timp de 10 zile pe luna. Se fac pulverizari dese cu apa minerala. Se beau zilnic 2-3 l apa. La sfarsit de saptamana, bai calde de abur la fata, de 8-10 minute, dupa care aplicati masca de argila (1 lingurita argila amestecata cu apa minerala sau infuzie de galbenele). Se spala si se aplica urmatoarea masca: morcov ras + 3-4 picaturi ulei de masline + 1/2 lingurita miere. Peste crema se aplica comprese caldute cu infuzie de nalba. La sfarsit de saptamana, daca stati acasa, fata sa se unga cu crema hranitoare si hidratanta, daca iesiti la munte sau la mare, folositi crema cu factor de protectie solara. Daca inainte de machiaj tenul e iritat, aplicati urmatorul amestec: mar fiert in lapte - se piseaza si se amesteca cu 2-3 picaturi de ulei de masline si miere.
Tratamentul cosmetic este indicat in fiecare luna. Pentru acest tip de ten este important a se pastra greutatea corporala constanta (variatiile duc la pierderea elasticitatii si tonusului muscular).

Tenul gras

Se caracterizeaza prin exces de sebum si este, de obicei, un ten "mostenit" pe cale ereditara. Continutul de grasime se intensifica datorita alimentatiei incorecte, tulburarilor digestive, tulburarilor hormonale sau folosirii unor produse cosmetice necorespunzatoare. Tenul luceste, porii sunt dilatati si au aspect de portocala, uneori apar puncte negre si albe. Sebumul in exces impiedica circulatia normala a apei, ceea ce duce la deshidratare insotita de descuamare.

Programul pentru o zi
Dimineata - lotiune tonica degresanta. Se aplica un strat subtire de crema de zi (sa contina propolis si multa apa). Este indicata pudra compacta (sicatina), pentru tenul matur, iar pentru tineri, la pubertate, este indicat un preparat special, cu rol de acoperire si de reglare a secretiei sebacee.
Seara - Demachiere riguroasa + tonic + infuzie de plante (amestec de cimbru, coada-calului, menta). Se maseaza fata usor cu ulei de masline (este sicativ si normalizeaza secretia).
La sfarsit de saptamana, se maseaza fata cu urmatorul amestec: 1 lingurita tarate de grau, 1 lingurita malai, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu. Se aplica pe fata usor umezita si se freaca prin miscari circulare, timp de 8-10 minute. Se spala cu apa calduta, dupa care se aplica in strat subtire iaurt natural, in care se adauga cateva picaturi de tinctura de propolis. Cand stati acasa, nu puneti nimic pe fata, daca iesiti in aer liber, folositi unguente pe baza de propolis. Aplicati o data la 10 zile praz fiert, amestecat cu zeama de lamaie. Periodic, trebuie facut un tratament cosmetic, efectuat de un specialist.

Tenul cu sensibilitate vascular`
(eritroz`, cuperoz`, acnee rozacee)
Programul pentru o zi

Dimineata - curatire cu infuzie de levantica, apoi aplicarea unei creme de zi speciale. Machiaj usor, cu pudra si fond de ten.
Seara - demachiere cu miscari blande, cu o crema pe baza de lanolina, ceara, miere, vitamina Pp, extract de arnica.
La sfarsit de saptamana, comprese caldute din urmatorul amestec: 5 picaturi ulei de masline, 1 lingurita miere si 5 picaturi zeama de lamaie. Se face o masca din: marar tocat + 10 g tarate de grau + 1 lingurita de miere.

</b><b>Regiunea ochilor

La orice tip de ten, ochii se demachiaza separat de restul fetei, in fiecare seara, prin miscari usoare: de sus in jos si din afara inauntru. Se aplica atat seara, cat si dimineata creme sau geluri speciale, masand usor, circular, de circa 15-20 de ori. Mastile emoliente pot fi aplicate si in aceasta zona. Pentru prevenirea si atenuarea ridurilor (laba gastii), puteti aplica in fiecare seara miere simpla sau in amestec cu laptisor de matca sau infuzie de petale de mac (se aplica comprese seara). Pentru atenuarea cearcanelor si a edemelor se face infuzie de albastrele sau suc proaspat de cartof (in fiecare seara, timp de o luna). Compresele cu infuzie din petale de trandafiri (o lingurita de petale la o cana de apa) decongestioneaza. Pentru pleoape ridate, se folosesc comprese cu infuzie de nalba.Neli Pfeiffer
"Api-Estetic",
tel. 211.38.27, 092/82.42.12

Clubul Dietelor De Slabit

</b><b>"Mancati oricat, orice, dar nu uitati de aerobic"

Buna ziua! Ma numesc Cecilia, am 17 ani, sunt din Craiova si va admir extraordinar de mult pentru ceea ce faceti. Sunteti de departe cea mai completa si serioasa revista din Romania, tara unde din pacate nu prea te mai poti baza pe nimeni si pe nimic.
Sa trec acum la adevaratul motiv al scrisorii mele. Am citit in numarul 508 anuntul unei doamne Daniela Ponta din Ontario, Toronto, care se plangea ca este grasa si ca regimurile pe care le tine o fac sa se simta slabita. Eu am avut si inca am probleme cu greutatea; nu foarte mari, insa destul de mari ca sa nu ma simt parte integranta a generatiei mele de "fotomodele anorexice" (scuzati-mi rautatea). Pentru ca stiu ce greu este sa fii gras si sa nu-ti poti lua haine ca persoanele de varsta si sexul tau si pentru ca am tinut odata un regim cu ajutorul caruia am slabit 10 kg (si culmea!, la incetarea caruia nu am pus mai mult de 2-3 kg pe mine in doi ani!). Pentru mine a fost o revelatie. Asadar, d-na Daniela (si nu numai), iata regimul:
- Pana in jur de orele 15.00, mancati absolut orice, fara a depasi limitele bunului-simt. - Dupa orele 15.00, faceti o ora de aerobic intens si continuu (nu mai putin de o ora!). Sfatul meu este sa mergeti la o sala de fitness, unde puteti eventual sa insotiti aerobicul cu sauna, masaj, inot sau orice altceva. Proba de foc este insa ca dupa sedinta de sport sa nu mai mancati nimic (maximum un fruct, daca nu se poate altfel in primele zile) pana dimineata. Pe mine acest regim m-a facut sa slabesc si mi-a modelat corpul. Primele zile vor fi foarte grele, insa cu vointa veti reusi si nu veti regreta.
Bineinteles ca eu, ca un copil ce sunt, nu m-am gandit ca doamna are serviciu pana la orele 17.00 sau ca nu mai are nici 25 de ani si nici chef de asa ceva. In caz contrar insa, ar fi pacat sa nu incerce. Nu se va infometa, iar sportul o va face sa se simta mai tanara si mai fericita, cu un efect garantat 80% de slabire. Succes!
Va multumesc ca existati si va doresc multa sanatate si fericire!Cecilia Tanasoiu - cartier Valea Rosie, str. Caracal, bl. 30, sc. 2, ap. 2, Craiova, jud. Dolj, cod 1100
(Regimul are acelasi efect, daca aerobicul e inlocuit de alergare, gimnastica sau inot. Redactia.)