Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Prietenul meu sufera de psoriasis arthritis". Am un prieten care sufera de psoriasis arthritis, cu inflamatii si degenerari la incheieturi. Acesta este diagnosticul dat de medicii canadieni. Prin intermediul revistei "Formula As", rog cititorii sa-l ajute pe prietenul meu in a...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Prietenul meu sufera de psoriasis arthritis"

Am un prieten care sufera de psoriasis arthritis, cu inflamatii si degenerari la incheieturi. Acesta este diagnosticul dat de medicii canadieni. Prin intermediul revistei "Formula As", rog cititorii sa-l ajute pe prietenul meu in aceasta problema. Dumnezeu sa va dea multa sanatate!
Ion Barbu - Toronto

</b>
<b>
"Doresc un tratament contra transpiratiei"

Stie cineva un tratament pentru transpiratia rau mirositoare la picioare? Indiferent cat de des ma spal pe picioare, acestea tot miros, pentru ca stau toata ziua incaltat. Am incercat tot felul de alifii si de pudre, dar nimic nu ajuta. Multumesc.
Cristi - Sua

</b><b>"Tatal meu a fost diagnosticat cu tumora gradul Klark"

Tatal meu, in varsta de 53 de ani, a fost diagnosticat in 1999 cu tumora maligna gradul Klark de invazie numarul 3 si a fost operat la o alunita pe omoplatul stang. In 2001, i-a aparut un ganglion la subratul drept, iar la inceputul lui 2002, un alt ganglion, plasat inghinal stanga. Ambii au fost extirpati in urma unei interventii chirurgicale in aprilie 2002 si in momentul acesta asteptam rezultatul biopsiei acestor doua tumori. Dupa parerea medicilor, nu mai exista nici o solutie. De aceea va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu recomandari bazate pe experienta anterioara (cazuri similare, tratamente care si-au dovedit eficacitatea). Am mare nevoie de ajutorul dvs., pentru ca asta este singura modalitate prin care cred ca se mai poate face ceva. Cu multumiri,
Nicoleta Niculaie - Bucuresti,
tel. 01/327.75.10, 091/70.78.31

"Doresc un tratament pentru neoplasm cu adenocarcinom"

In urma cu trei luni, tatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcinom la colon. El refuza sa faca aceasta operatie, pentru ca nu vrea sa traiasca cu anus contra naturii. Daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie, il rog din tot sufletul sa-mi recomande un remediu naturist. Mentionez ca tatal meu nu are inca metastaze!
Daniela Ene - Pucioasa
(Adresati-va de urgenta d-lui Nicolae Pop din Cluj-Napoca, tel. 064/17.06.77.)

"Se poate vindeca lacunarismul cerebral?"

Tatal meu, in varsta de 79 de ani, a cazut la pat acum doua luni. I s-a pus diagnosticul de lacunarism cerebral. Intr-un timp scurt si-a pierdut memoria, dar sunt sigura ca boala evolua de multe luni de zile. Nu mai recunoaste nimic, nu-si mai poate controla sfincterele, misca foarte putin mainile si picioarele. Sunt zile cand mananca, dar de cele mai multe ori refuza mancarea. Tragedia pe care o traieste tatal meu m-a marcat. Este un barbat voinic, inalt, dar acum a slabit si nu-mi voi gasi linistea pana nu-l voi vedea ca se ridica la marginea patului si ca schimba cateva cuvinte cu noi. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce pot face pentru a-mi salva bunul parinte. Va multumesc.
C.D. - Piatra-Neamt

</b><b>"Vreau sa evit recidivarea tumorii"

Pe 28 februarie 2002, am fost operat de tumora canceroasa la testiculul drept (mi s-au extirpat testiculul drept si toate venele aferente, pana in dreptul buricului). La iesirea din spital mi s-a prescris tratament cu Ampicilina (2 capsule/zi). Daca stie cineva un tratament naturist pentru inlaturarea definitiva a cancerului din organism, il rog sa-mi scrie pe adresa redactiei.
Vasile Ciorata - Bucuresti

</b><b>"Cum pot scapa de un chist hidatic hepatic?"

Am 27 de ani si am o problema de sanatate. In urma cu cinci ani, am descoperit ca am un chist hidatic hepatic si, la recomandarea doctorilor, m-am operat. Facand periodic ecografie, s-a depistat ca acest chist hidatic hepatic a recidivat. Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un tratament naturist, pentru a nu ajunge din nou la operatie. Cu stima,
Iulian Avarvarei - Brasov

</b><b>"Baietelul meu are deseori cosmaruri"

Am un baietel in varsta de 8 ani si 4 luni care, de circa un an si jumatate, a inceput sa aiba cosmaruri. La inceput, o data la cateva luni, iar in ultima perioada, saptamanal sau chiar mai des. Am fost cu el la neuropsihiatru, care mi-a spus sa nu ma sperii, ca nu este nimic grav. Cat timp a facut tratament cu Amitriptilina si Piritinol se linistise, insa avea stari de somnolenta si nu se putea concentra la scoala. Am fost la un preot cu el, i-a facut o slujba mica, si... gata. Altceva nu mi-a mai spus. Ce sa fac cu el? In ce parte sa o iau? Ceea ce ma sperie la aceste cosmaruri este ca dureaza cateva minute, bolboroseste incoerent, tremura, plange, isi revine greu, iar cand se trezeste, spune ca nu isi aminteste nimic. O data sau de doua ori a zis ca pe noi ne-a vazut cand voiam sa-l linistim, dar nu putea sa-si revina, spunea ca avea ceva ca o ameteala. Ma mai pune pe ganduri faptul ca toate cosmarurile se intampla mereu in jurul orei 24.00. Sa fie oare, cum popular se spune, "facatura"? El este o fire mai nervoasa, plange repede, uneori spune ca are teama de intuneric... Sa fi avut vreo sperietura, iar asta sa-i fi declansat cosmarurile? Va rog din suflet sa ma ajutati!
Ana-Maria Dumitrascu - str. Posada nr. 3, sector 5, Bucuresti, tel. 092/31.76.73

"Caut o reteta de ingrasare"
Am 13 ani si am numai 30 kg. Credeti ca e normal ca o fata de varsta mea sa aiba numai 30 kg, pe cand alte fete au aproape 40-50 kg? Am incercat diverse tratamente, am luat vitamine (Plusszz, vitamina C, Vitamax), dar in zadar. Rog persoana care ma poate ajuta cu un tratament naturist sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Va multumesc,
Mihaela Savastre - Galati

</b><b>"La 5 ani, fetita mea face insulina de 3 ori pe zi"

Va scriu cu mare durere si totodata cu speranta pentru fetita mea de cinci ani si jumatate. Acum doua luni a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip I, iar acum face insulina de trei ori pe zi. Apelez la dvs., oameni cu suflet bun din intreaga tara, pentru un remediu naturist. Ajutati-ma sa-mi salvez fetita!
Corina Ghica - sat Manjesti, com. Munteni de Jos, jud. Vaslui, cod 6522

</b><b>"Barbatii pot suferi de cancer de san?"

Vreau sa stiu daca barbatii pot avea cancer de san sau alte afectiuni ale mamelonului. Ce determina cancerul de san? As dori sa-mi raspundeti prin intermediul revistei. Va multumesc.
Mirela - Deva

"Sufar de sindrom de jonctiune pielo-uretrala"

Sunt casatorita, am 34 de ani si am doi copii minori. De curand am fost diagnosticata cu sindrom de jonctiune pielo-uretrala dreapta, iar medicii sunt sceptici in ceea ce priveste vindecarea. Nu reusesc sa-mi revin dintr-o raceala, iar temperatura corpului nu-mi scade deloc. Parca in organismul meu nimic nu mai functioneaza cum trebuie. Ma puteti ajuta cu un tratament naturist? Astept o raza de speranta de la cititorii revistei.
Ioana Placinta - Buzau

"Copilul meu este bolnav psihic"

Sunt o mama disperata. Am un copil de 11 ani bolnav psihic si pe langa toate astea are si un tic (flutura mainile). A fost internat in spital, dar nu s-a vazut nici o ameliorare. Va rog din inima sa il ajutati si pe copilul meu. Va multumesc.
Darsan Mariana - Bucuresti, tel. 01/636.31.94

"Sufar de depresie atipica"

Am 30 de ani si sufar de o boala numita depresie atipica inca din anul 1994. Am fost la medicul psihiatru pentru ca altfel nu se putea si am urmat tratament cu Meprobamat, Tioridazin, Haloperidol, Amitriptilina, Clordelazin, Trahxane, Romparkin. Am ajuns sa fiu dependent de aceste medicamente, care acum nu-si mai fac efectul. Stie cineva vreun tratament naturist? Cu multumiri,
Ostodovici Dorin - Radauti

</b><b>"Cum pot scapa de dependenta de cafea?"

Am 19 ani, sunt studenta si va rog din suflet sa ma ajutati sa renunt la consumul de cafea. Obisnuiesc sa invat noaptea si sa beau cafea. Am ajuns sa beau cantitati foarte mari si nu ma simt bine deloc, am stari de somnolenta, dureri in cosul pieptului, o stare de nervozitate si agitatie. Am citit in revista despre produsul Fito Antialcool, care are efect impotriva tabagismului. As vrea sa stiu daca are efect si impotriva intoxicarii cu cofeina. Va multumesc.
Gabu Maria Lorena

</b><b>"Sora mea are foliculita"

In urma epilarii, surorii mele i-au aparut pe picioare niste bubite, ca niste cosuri; daca le strangi, raman urme, daca nu, parul ramane sub piele si arata foarte urat. La dermatologie i s-a pus diagnosticul de foliculita. Sora mea a fost sfatuita sa incerce un tratament cu Betadine si Fucidin, dar rezultatele nu au fost prea incurajatoare. Picioarele ei arata aproape la fel dupa doua saptamani de tratament. Rog persoanele care cunosc un tratament sa ne ajute cu un sfat. Va multumesc foarte mult.
Bartha Sorana

Cititorii multumesc pentru vindecari

</b><b>"Prin tratamentul cu esente de flori
al d-lui Alexandru Pap, fiul meu s-a vindecat de o grava boala nervoasa"

In octombrie 2001 am luat revista dvs. intamplator si de atunci nu exista sa nu o cumpar, atat pentru mine, cat si pentru toti pensionarii din bloc. Prin revista dvs., am si ajuns de altfel la d-l profesor Pap Alexandru de la "Somavita", care practica terapia Bach. Baiatul meu, in varsta de 30 de ani, era foarte bolnav, avand o depresie anxioasa cu atac de panica. A luat medicamente din Germania, Franta, Anglia, Belgia, Ungaria, Sua, dar fara nici un rezultat. Ei bine, dupa tratamentul cu esente de flori al d-lui Pap, fiul meu s-a refacut complet. Incredibil, dar adevarat. Va multumesc mult, d-na Sanziana Pop! Va veni timpul cand "Formula As" va dobori toate revistele de pe aceasta planeta. Ar trebui sa apara in mai multe limbi ale lumii, ca sa beneficieze si altii de ea. Va doresc multe succese in continuare. Nici nu va imaginati cati oameni faceti fericiti. Printre ei, se numara si fiul meu.
Iuliu Beres - str. Bumbacului nr. 34, bl. Dn 54, ap. 6, Oradea, C.P. 3700
Dr. Alexandru Pap - Cabinetul "Somavita", str. General Berthelot nr. 86, sector 1, Bucuresti, tel. 01/638.43.29

"Dupa doua saptamani de tratament cu Multifruct Total Forte Nr. 1, m-am vindecat de toate bolile"

Stimata d-na Sanziana Pop,
Citesc cu mare placere fiecare numar al revistei conduse de dvs. si puse in slujba sanatatii publice si astfel sunt la curent cu tot ce apare nou in medicina naturista. Am aflat in acest mod de existenta produselor Multifruct Total Forte nr. 1 si Proteinveg nr. 1 Si 2, fabricate de firma "Natura Medica" din Bucuresti. Dupa ce am epuizat toate tratamentele incercate pana atunci, m-am hotarat sa mai fac o ultima incercare folosind aceste produse conform ghidului de utilizare ce se gaseste la magazinele naturiste. Dupa doua luni de tratament au disparut ca prin farmec toate necazurile mele de sanatateÊ- imunitate scazuta cu gripe foarte frecvente, lipsa de putere cu instalarea rapida a oboselii, instabilitate la mers, tensiune oscilanta si zgomote in urechi. Am o nepoata de 27 de ani care, in ciuda faptului ca manca mult, era foarte slaba si disperata din acest motiv. I-am recomandat Proteinveg nr. 1 Si 2, 3 linguri pe zi, prin alternanta zilnica, si a castigat in greutate 6 kg in 45 de zile. Aceste produse le folosim in continuare, putand fi utilizate pe termen nelimitat.
Georgeta Nedelcu - str. Resita nr. 3, bl. 9, ap. 7, sector 4, Bucuresti, tel. 685.47.68, 095/15.66.35
D-l Vasile Popa poate fi contactat la tel. 01/629.84.47, 629.73.28

</b><b>"Dupa numai doua sedinte cu Electropunctorul Senerg, durerile lombare au disparut"

Stimata d-na director,
Tin sa va multumesc pe aceasta cale dvs. si revistei "Formula As", careia, se vede, i-ati daruit o buna parte din sufletul dvs., pentru informatiile puse cu atata generozitate la indemana cititorilor. Din revista am aflat despre aparatul Electropunctor, realizat de societatea "Senerg". Intrucat "am dus cu mine" mai mult de 25 de ani o spondiloza cervicala si niste dureri lombare, ambele foarte suparatoare pentru care foloseam aproape zilnic analgezice, am procurat Electropunctorul si dupa numai trei sedinte, am obtinut rezultate spectaculoase. Manifestarile spondilozei si durerile lombare au disparut, si acum am o stare generala de bine, pe care o uitasem demult. Cu deosebita recunostinta,
Vasile Peteanu, doctor in matematici - Cluj-Napoca, tel. 064/19.63.18
Societatea Senerg Cercetari Aplicate: tel. 064/13.87.68

Cititorii Raspund

"Fac des crize de frica si de plans fara motiv"
(Raspuns pentru Miruna, F. As nr. 482)

In anul 1988 am avut aceleasi simptome (frica, teama, tot corpul imi tremura). Discutand cu un prieten medic, acesta mi-a recomandat un medic psihiatru - pe dr. Adrian Ionescu de la Spitalul "Nifon" (la 30 km de Buzau), unde m-am si internat. Dupa 7-8 zile de tratament m-am simtit mult mai bine, dar am urmat tratamentul timp de doi ani. Surprinzator, in septembrie 2001 mi-au aparut iar frica si teama, pulsul mi-a crescut si m-am internat din nou la Spitalul "Nifon", unde, dupa o saptamana, ca si in anul 1988, au disparut toate simptomele rele. In prezent, urmez acelasi tratament (cu Distonocalm si Zoloft de 50 mg). Nifonul este ca o statiune, dar cu circuit inchis. Dr. Adrian Ionescu este un medic minunat si unic, pot spune, care face trei vizite pe zi bolnavilor. Cu rabdare, incredere, vointa, credinta si tratament (nu la voia intamplarii), sigur te vei face bine. Multa sanatate si, daca este cazul, scrie-mi la adresa de mai jos.
Ionel Dumitrascu - str. Obor nr. 1, bl. 8, sc. A, ap. 9, Buzau, cod 5100, tel. 038/41.13.63

"Doresc un tratament pentru dureri postzosteriene"
(Raspuns pentru Constantin Mihaela - Galati, F. As nr. 484)

Durerile se pot calma prin folosirea a doua tincturi (dvs. decideti care, in functie de posibilitati), si anume: 1. Tinctura de propolis spray (se gaseste la Apicola) - este de trei ori mai eficienta decat Novocaina. 2. Tinctura de Aconit (Aconitum napellus). Daca nu o gasiti la farmacii gata preparata, cautati-o la culegatorii de plante. Se foloseste radacina, care se rade si se pune in alcool sanitar. Se tine la macerat timp de 14 zile, agitand frecvent, dupa care se strecoara. Se foloseste aplicand o pelicula subtire pe zona dureroasa - produce instantaneu o anestezie locala, care tine, in functie de intensitatea durerii, circa 3-6 ore, dupa care se repeta operatiunea. Atentie: produsul este toxic, se foloseste numai extern, pe pielea curata!
Eugen Giurgiu - Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba-Iulia, cod 2500

</b><b>"Sotia mea sufera de anorexie"
(Raspuns pentru Adrian, F. As nr. 484)

Pentru a-si recapata pofta de mancare, sotia dvs. trebuie sa foloseasca Cavit 9 - 4 tablete pe zi, timp de 21 de zile. Pentru a putea creste treptat ratia alimentara si a nu mai simti "stomacul gol", trebuie sa bea, cu inghitituri mici, 300-400 ml apa minerala, cu 30 de minute inainte de mesele principale. Pentru cresterea rezistentei organismului, cresterea imunitatii, echilibrul mineral-vitaminic si combaterea anemiei, e indicat sa ia Spirulina (conform prospectului). Sa manance echilibrat; meniul sa cuprinda legume crude, salate, fructe proaspete, proteine din lapte (sa bea cel putin 50 ml lapte cu 3% grasime zilnic), branza si carne. Sa faca zilnic, dimineata, gimnastica respiratorie in fata geamului deschis, inspirand profund. Sa faca plimbari in aer liber - cel putin o ora zilnic.
Dr. Maria-Ana Nicoara - Bucuresti, tel. 01/772.20.17

</b>
<b>
"Exista tratament naturist pentru o tumora inoperabila pe creier?"
(Raspuns pentru Viorica Popescu - New York, Sua, F. As nr. 485)

1. Am avut si eu cancer cu metastaza pe creier. La tomografia din octombrie 2000, mi s-a confirmat boala. Aveam aceleasi simptome ca si fiul dvs. Medicii de la Spitalul "Fundeni" din Bucuresti nu mi-au recomandat nici un tratament si nu mi-au dat nici o sansa de supravietuire. Mi-au prescris doar niste pastile, pe care sa le iau in timpul durerilor. Simtindu-ma foarte rau, in luna decembrie am plecat la cumnata mea, la Botosani. Ea mi-a recomandat ceaiurile d-lui Gheorghe Motorca din Oradea ("Farmacia Verde" - str. Nufarului nr. 21, bl. Pc 144, ap. 5, tel. 059/12.52.52, 094/22.60.16). Am baut aceste ceaiuri dupa indicatiile d-lui Motorca. In ceai imi puneam lamaie, otet de mere si miere de albine. Zilnic am baut cate 1-2 cani de bors de putina cu tarate de grau, in care adaugam sfecla rosie cruda. Carnea de orice fel am eliminat-o din alimentatie. La inceput, am facut cinci sedinte de raze Cobalt la Spitalul "Fundeni", din cauza carora mi-a cazut tot parul. Ca urmare, mi-am pus pe pielea capului frunze de varza verde (zdrobite), pe care le incalzeam pe un capac deasupra unei oale cu apa fierbinte. Tineam frunzele pe cap pana a doua zi dimineata. Dupa toate aceste tratamente, ma simt foarte bine. Multumesc bunului Dumnezeu si cumnatei mele, Prelipceanu Alexandrina, care s-a ocupat de mine si mi-a redat viata, atunci cand eram disperata. Pentru detalii, ma puteti contacta la tel. 031/58.58.15. Va doresc multa sanatate!
Aurica Constantinescu - Aleea Noua nr. 2, bl. G19, ap. 10, Botosani, cod 6800
2. Stimata d-na, in cartea "Sanatate din farmacia Domnului", Maria Treben il citeaza pe preotul Kneipp, care afirma ca minunata planta coada-calului face sa stagneze orice tumora (benigna sau maligna), pe care o dizolva incetul cu incetul. In cele ce urmeaza va voi reda modul in care se aplica tratamentul: se pune la fiert o oala cu apa si cand da in clocot se acopera cu o sita sau cu o strecuratoare, in care se pun doua maini pline cu coada-calului, proaspat culeasa (preferabil) sau uscata. Se acopera si se lasa sa se inmoaie. Se intoarce si cu partea cealalta deasupra aburilor si se acopera. Coada-calului inmuiata, aburita si fierbinte se pune intr-o panza si se aplica acolo unde este tumora. In cazul bolilor foarte grave, aplicarea compresei se face inca de dimineata, timp de doua ore, stand in pat. Dupa-amiaza se repeta operatiunea, iar peste noapte se lasa sa actioneze o alta compresa. Aceeasi planta poate fi utilizata de trei-patru ori la rand (se reincalzeste). Bolnavul trebuie sa transpire si sa stea la cald. La pranz, se aplica timp de 4 ore o compresa cu ierburi suedeze (bitter suedez). In functie de dimensiunea locului suferind, se ia o bucata de vata, se umezeste cu bitter suedez si se aplica pe portiunea bolnava, care obligatoriu trebuie unsa in prealabil cu untura de porc sau alifie de galbenele (filimica). Alifia se prepara astfel: intr-o cratita emailata se incing 500 g osanza sau untura de porc, peste care se adauga de doua ori cate doua maini pline de galbenele maruntite. Se lasa sa sfaraie in cratita, se acopera cu capac si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se incalzeste usor, se filtreaza printr-o bucata de tifon, iar crema astfel obtinuta se introduce, cat este calda, in borcane spalate si uscate. Dupa ce s-a pus compresa cu bitter suedez, se acopera apoi cu o bucata de vata uscata (pentru izolatie termica), se acopera cu o folie de plastic si se leaga cu o bucata de panza. Cu aceasta compresa, bolnavul poate sa umble si prin casa. Compresa se lasa sa actioneze 2-4 ore, in functie de modul in care este suportata. Dupa indepartarea ei, se aplica pe locul respectiv pudra de talc, pentru a impiedica aparitia mancarimilor. Daca apar totusi iritatii ale pielii, atunci compresele se tin mai putin timp. Intern: dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun, si seara, cu o jumatate de ora inainte de cina, se bea o cana de ceai de coada-calului. Pe parcursul zilei se beau 1,5-2 l de ceai, preparat din urmatoarele plante: 300 g galbenele, 100 g coada-soricelului si 100 g urzica. Se pune o lingurita de amestec de plante la 250 ml de apa. Ceaiul se pastreaza intr-un termos si se bea pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura, la fiecare 15-20 de minute. In ceai se pun 3-5 picaturi de suc de macrisul-iepurelui (se spala frunzele si se trec in stare umeda prin storcatorul electric). Aceste picaturi se pun de sase ori pe zi (de fiecare data la un interval de o ora). Macrisul-iepurelui este cunoscut si sub denumirea de macris-de-padure, macrisul-caprei, macris-pasaresc, macrisul-cucului, trifoiul-acru. Se gaseste atat in padurile de foioase, cat si in cele de conifere. Macrisul-iepurelui nu se usuca, ci se intrebuinteaza doar in stare proaspata. Fratele meu, in varsta de 47 de ani, a suferit de aceeasi boala. Incepuse sa aiba probleme de echilibru, care se accentuau cand consuma alcool. Dupa foarte multe investigatii (tomografie, rezonanta magnetica etc.), i s-a pus diagnosticul de tumora frontala masiva. In luna februarie a acestui an, la doua saptamani dupa decelarea tumorii, a fost operat la Spitalul "Bagdasar" din Bucuresti. Nu a reusit sa urmeze integral tratamentul (deabia incepuse sa bea ceaiurile), deoarece lucrurile s-au precipitat si a fost operat urgent. Dupa operatie, medicul a spus familiei ca nu s-a putut indeparta toata tumora, pentru ca aceasta se afla in profunzime, in creier, si o extirpare totala i-ar fi putut fi fatala (in sensul ca i-ar fi afectat intelectul si luciditatea). Dupa operatie a inceput tratamentul cu ceaiuri si se simte foarte bine. Tin sa precizez ca fratele meu a urmat numai tratamentul intern, adica a baut numai ceaiurile si a luat medicamentul Carbamazepin, recomandat de medicul chirurg. Operatia fiind recent efectuata, s-a temut sa-si aplice compresele cu aburi de coada-calului si mai ales cele cu bitter suedez, din cauza alcoolului pe care-l contin. Va doresc multa sanatate si reusita!
Maria Constantinescu - str. Moldovita nr. 9, bl. 1, ap. 53, sector 4, Bucuresti
3. Draga d-na Viorica, daca tumora este inoperabila, nu va ramane decat sa urmati un tratament naturist, deoarece cu radioterapie si chimioterapie nu s-a salvat nimeni. Va recomand produsul chinezesc Holican, care este un anticancerigen puternic, un hipolipemiant si un antiacid extraordinar. Prin capacitatea lui de a neutraliza radicalii liberi (cauza tumorilor), Holicanul intrece vitamina E de 1,5 ori, vitamina C de 2,5 ori si vitamina A de 5 ori. Holicanul inhiba celulele cancerigene si chiar le distruge, neafectand celulele sanatoase. Se administreaza intre mese - cate 1-2 capsule de doua ori pe zi, cu un pahar de apa calda. In cazurile maligne, doza maxima este de 2 capsule, de trei ori pe zi. Este bine sa folositi in tratament, concomitent cu Holicanul, produsele Chitosan si Cardiceps. Cardicepsul este imunostimulator, antiinflamator, fortificator al rinichilor, inimii si ficatului, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Chitosanul este un detoxifiant puternic (inhiba toxina celulelor cancerigene, care duce la slabirea organismului si pierderea poftei de mancare). Se administreaza cate o capsula de trei ori pe zi, cu apa calda, intre mese. In urma unui experiment realizat in Japonia, s-au obtinut rezultate impresionante. S-a efectuat transplantul de celule canceroase in organismul unor soareci, in urma caruia acestora le-a aparut o afectiune canceroasa a pielii. Primei grupe de soareci i s-a administrat Chitosan, iar cea de-a doua grupa nu a fost tratata cu nimic. In urma tratamentului, la prima grupa celulele canceroase au disparut, iar cea de-a doua grupa a pierit. Pentru informatii, ma puteti contacta telefonic. Va doresc sanatate!
Rodica - Bucuresti, tel. 01/212.62.72
4. In primul rand, baiatul trebuie sa consume multe cruditati (legume, fructe) si sa manance maioneza de usturoi tot timpul. Sa manance usturoi si ceapa cruda chiar pe stomacul gol. Se piseaza usturoiul cu sare, apoi se pune ulei si se freaca pana se obtine o maioneza groasa, iar la sfarsit se adauga putin otet. Tot atat de important este ca baiatul sa stea intr-o manastire unde se fac Sfintele Masluri (Manastirea Dervent, de exemplu). In mancare sa puneti ulei sfintit (cate 3 picaturi la fiecare portie). Sa tina post luni, miercuri si vineri. Sa se spovedeasca permanent si sa se impartaseasca des. Il rog pe Dumnezeu sa-l tamaduiasca si pe acest baiat, asa cum m-a tamaduit si pe mine. Eu cadeam pe strada cand mergeam, iar acum multumesc Domnului ca ma simt bine.
Dinu Mihaela - Slobozia, tel. 043/21.53.25

</b><b>"Trebuie sa fac o operatie de grefare cu piele artificiala"
(Raspuns pentru I.P. - Bucuresti, F. As nr. 485)

Draga I.P., vreau sa-ti vorbesc despre un produs naturist care este o mare realizare a stiintei contemporane chineze: Chitosan. Chitosanul poate trata arsurile si traumatismele, accelerand procesul de vindecare a ranilor. Pielea artificiala din Chitosan nu provoaca nici o reactie de respingere din partea organismul uman. Pielea artificiala preparata din chitosan si aplicata pe locul afectat de arsura concreste usor cu corpul, deoarece are o componenta foarte apropiata de cea a organismului uman. Nu este nevoie sa fie inlaturata pielea artificiala lipita. Chitosanul activeaza celulele si creeaza tesuturi colagene in cantitate mare. Aceste tesuturi se pot transforma rapid in piele cu structura subtire; de aceea, dupa vindecarea arsurii nu va ramane nici o cicatrice. Chitosanul previne si stopeaza hemoragia. Observatiile au demonstrat ca poate ameliora durerile din regiunea ranilor. Desi tu nu ai o arsura proaspata, ci sechele cicatricide, cred ca poti sa consulti medicii chirurgi cum ai putea sa folosesti acest preparat intr-un stadiu postoperator, fiindca sigur vei avea nevoie de o noua operatie. Iti doresc numai bine!
dr. Rodica Graur - str. Constantin Bratescu nr. 8, Constanta, tel. 093/87.87.09

</b><b>"Copilul meu are cearcane albastre"
(Raspuns pentru d-na Rita - Florida, Sua, F. As nr. 485)

Stimata doamna, desi nu ati dat prea multe detalii despre copilul dvs., va pot da, in calitate de asistent pr. obstetrica-ginecologie de peste 20 de ani si in calitate de mama, urmatoarele sfaturi. - Mergeti cu copilul la un laborator si efectuati-i urmatoarele analize: test Hiv sau Elisa, hemoleucograma, calcemie. Cu rezultatele analizelor mergeti la medicul pediatru. - Verificati-i orele de somn si pofta de mancare. Daca nu doarme bine, tineti-l cat mai mult timp in aer curat. - Nu ati comunicat ce varsta, ce inaltime si ce greutate are copilul. Verificati si acesti parametri, sa vedeti daca sunt corespunzatori varstei copilului. Multa sanatate intregii familii!
Mariana - Iasi

"Fetita mea sufera de scolioza dorsala malformativa"
(Raspuns pentru Mihaela Sofronei - Faurei, jud. Braila, F. As nr. 485)

Si eu sunt in aceeasi situatie. Am o fetita de 12 ani cu scolioza de pana la 20¡. De la varsta de 5 ani, am observat ca umarul drept era putin mai in fata, dar medicii din zona nu au dat importanta acestui lucru. La varsta de 8 ani, un medic (care sigur isi face meseria cu simtul raspunderii) m-a indrumat catre Spitalul Municipal din Bucuresti, unde s-a confirmat ca fetita are scolioza. Am mers apoi din sase in sase luni la Spitalul "Foisorul de Foc", la d-l dr. Antonescu, dar intre timp am aflat de un medic chiropractician din Baisoara de Cluj, d-l dr. Varga Mihail. In august 2000, dansul a lucrat pe coloana fetitei mele pur si simplu doar cu mainile. In octombrie 2000, in urma controlului medical, s-a constatat ca fetita era mult mai bine. Ea se confrunta si cu lipsa muschiului la sanul drept. Deja dupa Baisoara, muschiul a inceput sa apara (era pielea lipita pe coaste), iar sanul a inceput sa creasca incet. Anul trecut, in luna mai, am ajuns si la d-l Viorel Butnaru din Bucuresti, si de atunci ii fac mereu masajul recomandat de dansul. Va doresc multa sanatate!A. Sarbu - Targu-Carbunesti, jud. Gorj