Frumusete

Redactia
Frumusete. Ne putem pastra tineretea?- Din tainele stelelor de cinema -. Dorinta noastra de a ne pastra tineretea si frumusetea le da multa bataie de cap celor care se ocupa de estetica trupului si a chipului omenesc. Daca regina Cleopatra isi prepara singura cremele si balsamurile cu care se ingrije...

Frumusete

Ne putem pastra tineretea?- Din tainele stelelor de cinema -

Dorinta noastra de a ne pastra tineretea si frumusetea le da multa bataie de cap celor care se ocupa de estetica trupului si a chipului omenesc. Daca regina Cleopatra isi prepara singura cremele si balsamurile cu care se ingrijea, astazi de frumusetea noastra se ocupa o imensa industrie a cosmeticelor, care ar face pact si cu Aghiuta ca sa descopere elixirul tineretii eterne. N-o sa va vina sa credeti, dar fiecare borcanas de crema pe care il folositi are in spate o armata de farmacisti, chimisti, medici dermatologi, biologi, pe care concurenta ii mana neindurator de la spate sa inventeze retete pururea noi. Scumpe intotdeauna, dar bune doar cateodata, produsele lor au o concurenta care bate orice reclama: experienta femeilor. Chiar asa: propria noastra indelungata experienta in a gasi, dupa o viata de cautari, cremele, fardurile, coafurile care se potrivesc cu tipul nostru de frumusete. Asta este, de altfel, si calea pe care v-o propunem spre cercetare: cateva solutii efective, care sa-i asigure frumusetii noastre durata, desprinse toate din tainele unor femei a caror meserie e frumusetea - actritele de cinema. Asadar: Sharon Stone are 43 de ani si arata ca la 30, Andie McDowell are la fel si arata de 20, iar distinsa Ren Russo arata la 49 de ani ca la 35. Sa existe oare la Hollywood o gena impotriva cutelor de la gura si a ridurilor de la ochi? Nu, dar vedetele stiu exact ce sa faca pentru a ramane in topul solicitarilor. Nevoia e cel mai mare invatator. De altfel, frumusetea porneste din cap. Cine e viu din punct de vedere spiritual se si misca mai tinereste. Cine are grija de trup merge drept prin viata si nu cu capul in pamant. Iar ce fac actritele in plus, ca sa-si prelungeasca imaginea tinereasca, aflati din sfaturile pe care le-am luat dintr-o carte scrisa pe aceasta tema de o adevarata regina a frumusetii: Cindy Crawford.

</b><b>Cosmetica

Cateva creme care nu trebuie sa va lipseasca din casa:
- Nivea cu coenzima Q10 (se gaseste peste tot si la noi) - este o crema de zi usoara, care patrunde repede in pielea fetei si care, datorita continutului de coenzima Q10 si vitamina A, impiedica patrunderea radicalilor liberi in piele, favorizand in schimb innoirea celulelor. Rezultatul se vede in maximum zece zile.
- Demachiantul si crema Clarins (se gasesc numai la farmacie sau in magazinele de cosmetice) - combina peste 38 de substante din uleiuri naturale de plante si aminoacizi. Asigura o foarte buna oxigenare si hidratare a pielii.
- Phytomer - o crema de productie frantuzeasca, preparata cu apa de mare, excelenta pentru protectia impotriva formarii ridurilor. Nu e scumpa, se vinde cu numele de Ognage.
- Aslavital - crema romaneasca fabricata la Cluj, dupa celebrele retete ale Anei Aslan. Contine argila si are un rapid efect hidratant. Nu stim daca o folosesc si actritele americane, dar noi am incercat-o si v-o recomandam fara sa rosim la obraz.

</b><b>Stil de viata

- Practicati sportul de rezistenta - telul dvs.: 2000 de calorii pierdute pe saptamana, adica trei sau patru ore (in total) de alergari, mers fortat, bicicleta, gimnastica sau inot. Miscarea antreneaza inainte de toate inima si circulatia sangelui, ceea ce face ca trupul sa-si pastreze indelung tineretea.
- Mancati cat mai multi antioxidanti, adica: vitamina C, betacaroten, vitamina E, zinc, seleniu, magneziu. Pe toate le gasiti in legume si fructe sau in preparate farmaceutice. Rolul lor: ne apara de radicalii liberi, care ameninta nu numai sanatatea, ci si aspectul epidermei.
- Nu uitati de aminoacizi, responsabili de repararea celulelor vatamate, care fac ca muschii sa se inmoaie si pielea sa atarne. Surse rapide de aminoacizi: pestele, produsele din lapte, legumele uscate, soia.
- Betacarotenul - o ramura a vitaminei A. Asigura umiditatea si fluenta limfei care circula pe sub piele. Se gaseste in morcovi, spanac, finic, varza, lapte si unt.
- Vitamina C - cel mai aprig dusman al radicalilor liberi (molecule nebune de oxigen, care ataca tot ce le iese in cale). Se gaseste in mai toate legumele si citricele, precum si sintetizata in pastile. Se recomanda intre 1-3 g pe zi.
- Crom - expertii in frumusete recomanda administrarea de 200 mg de crom pe zi. Impiedica depunerea de grasimi si reglementeaza valorile colesterolului. Intareste muschii - inclusiv ai obrazului - si netezeste pielea.
- Dinner-Cancelling - e un termen american care inseamna: renuntati la masa de seara. Daca seara, organismul e pus la treaba pentru prelucrarea si asimilarea alimentelor, procesul de protectie antivarsta inceteaza. Ultima masa sa fie luata la orele 18!
- Relaxare - stresul este cel mai radical factor de imbatranire. Sportul, relaxarea, exercitiile yoga si meditatia sunt programe stravechi de combatere a oboselii si incordarii nervoase.
- Vitamina E - numita si "vitamina tineretii eterne" apara vasele de sange de arteroscleroza si alimenteaza pielea cu substante energetice. Se recomanda 400 mg pe zi (masline si ulei din germeni de porumb sau pastile).
- Feriti-va de soare! Nu incape nici o indoiala ca cel mai mare dusman al pielii e soarele in exces. Feriti-va sa faceti plaja intre orele 11 si 15 si folositi mereu creme cu filtre protectoare.
- Beti mult ceai verde! - este cel mai redutabil "antiaging-drink" - licoare care alunga batranetea, datorita capacitatii sale de a curata vasele de sange.

Clubul dietelor de slabit

</b>
<b>
Dieta Japoneza

Sunt o cititoare fidela a revistei "Formula As" si mai ales a "Clubului dietelor de slabit". Va propun o dieta pe care am experimentat-o cu mult succes: dieta japoneza.
- Ziua I - ziua orezului. Se fierb 250 g de orez la foc mic, timp de 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se adauga cateva picaturi de lamaie sau un mar ras. In prima zi a dietei, se imparte in portii orezul astfel preparat si nu se consuma nici un alt aliment.
- Ziua Ii - ziua pestelui. Se mananca doar peste fiert sau la gratar, fara nici un adaos. Nu se va depasi cantitatea de 500 g de peste pe tot parcursul zilei.
- Ziua Iii - ziua orezului. Se urmeaza aceeasi dieta ca si in prima zi. In timpul dietei se vor consuma lichide (apa, ceai).
Daca dieta se tine trei zile consecutiv, veti slabi 3 kg. Va urez succes! P.S. Va multumesc pentru ca existati si va doresc din suflet multa sanatate si numai bine!Mihaela Barbu - str. Bobului nr. 2, bl. 21, sc. A, ap. 7, Brasov, cod 2200