Strabunica stie tot

Redactia
In gradina.... Veritabili dusmani ai gradinii, melcii si limacsii transforma frunzele si florile plantelor in dantela. Pentru a evita folosirea unor substante chimice, periculoase pentru gaze si animale, iata cateva solutii care va pot ajuta. Berea - asezati in apropierea plantelor expuse daunatoril...

</b><b>In gradina...

Veritabili dusmani ai gradinii, melcii si limacsii transforma frunzele si florile plantelor in dantela. Pentru a evita folosirea unor substante chimice, periculoase pentru gaze si animale, iata cateva solutii care va pot ajuta
Berea - asezati in apropierea plantelor expuse daunatorilor din gradina farfurii sau capace de plastic umplute cu bere. Adevarati betivani, melcii si limacsii vor fi atrasi de mirosul bauturii lor preferate, inecandu-se in ea.
Cenusa - daca aveti incalzire cu lemne, amestecati cenusa cu apa si puneti-o printre plantele din gradina. Melcii o detesta.
Sarea - nu puteti scapa de limacsii pradatori? Presarati-i de cum va ies in cale cu sare si vor muri.
Tarhonul - plantati tarhon in locurile atacate de melci. Aroma lui alunga daunatorii.

Alte sfaturi

- Fasolea e plantata de americani in culturi asociate cu porumbul. Cele doua vegetale se inteleg foarte bine si pastaile cresc deosebit de frumoase, atunci cand carceii se catara pe tulpinile de porumb.
- Frunzele si tulpinile uscate de fasole nu trebuie aruncate. Arse, ele dau o cenusa foarte bogata in minerale si care poate fi intrebuintata ca ingrasamant.
- Buruienile din gradina, care cresc peste tot, mai repede decat florile si legumele, pot fi indepartate usor, aruncand pe solul in care cresc pumni de sare grunjoasa. Apa in care au fiert cartofii e un leac la fel de eficient.
- Menta este un invadator al gradinii, ale carui tendinte expansioniste trebuie limitate. Cel mai bine e sa o plantati in ghivece, oprindu-i radacinile sa se raspandeasca in sol.