Strabunica stie tot

Redactia
- Sardelele crude se dezoseaza usor, folosind urmatoarea metoda: taiati-le capul, despicati-le in doua pe lung, apoi apucati de capatul de jos al sirii spinarii si trageti-o usor afara, tinand-o intre index si degetul mare.. - Sosurile groase nu mai prind pielita, daca puneti pe suprafata lor catev...

- Sardelele crude se dezoseaza usor, folosind urmatoarea metoda: taiati-le capul, despicati-le in doua pe lung, apoi apucati de capatul de jos al sirii spinarii si trageti-o usor afara, tinand-o intre index si degetul mare.
- Sosurile groase nu mai prind pielita, daca puneti pe suprafata lor cateva bucatele de unt.
- Violetele pot fi usor transformate in adaosuri pentru prajituri. Dupa ce le cumparati, desfaceti buchetele, luati floare de floare (fara tulpina) si treceti-o mai intai prin albus de ou, apoi prin zahar tos. Lasati-le sa se usuce pe o coala de pergament, apoi conservati-le in cutii de metal, inchise ermetic. Se decoreaza cu ele glazura de pe torturi si prajituri.
- Violetele au si virtuti de plante medicinale. Culese la umbra si nu pe soare (doar florile), uscate pe hartie alba si nu pe ziar, din ele se prepara o infuzie parfumata, excelenta impotriva racelilor.
- Tulpinile violetelor trebuie evitate, pentru ca produc stari de voma.
- Semintele de morcov germineaza mai repede, daca sunt inmuiate 48 de ore in apa, inainte de a le semana.
- Semintele de morcov trebuie bagate in pamant o data cu cele de ridichi si salata. Ele cresc repede si vor impiedica proliferarea buruienilor in jurul lor.
- Zatul de cafea amestecat in apa cu care udati legumele din gradina impiedica aparitia daunatorilor.
- Ceapa, prazul, salvia sau rozmarinul plantate alaturi de morcovi vor alunga prin mirosul lor mustele care pot sa faca ravagii.