Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem"Am mari probleme cu pielea bratelor si a picioarelor". "Sunt eleva la un liceu de coregrafie si am mari probleme cu pielea bratelor si a picioarelor, care este peste masura de aspra si brobonata. Poate din pricina ca fac foarte des dus, epiderma mi s-a uscat. Ce...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem"Am mari probleme cu pielea bratelor si a picioarelor"

"Sunt eleva la un liceu de coregrafie si am mari probleme cu pielea bratelor si a picioarelor, care este peste masura de aspra si brobonata. Poate din pricina ca fac foarte des dus, epiderma mi s-a uscat. Ce va rog este sa-mi recomandati un produs naturist, care sa nu aiba grasime in compozitie, fiindca din cauza prafului din sala de dans fac repede un soi de eczema. Imi pun toata nadejdea in sfaturile redactiei."
A.M. Bucuresti
Amestecati intr-un vas un pumn de cafea macinata mare, cu un pumn de tarate de grau. Udati-va bratele si picioarele, apoi inmuiati un burete umed in amestecul preparat si masati-va pielea cu miscari circulare. Lasati sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Pielea se va inmuia si va dobandi un luciu frumos.

"Stiti cumva reteta imparatesei Sissi?"

"Am gasit pe Internet informatia ca imparateasa Sissi a Austriei folosea o crema-minune, care o facea sa para cu mult mai tanara decat era. Intrucat am ajuns si eu la varsta cand obrazul are nevoie de corecturi (am 46 de ani), m-am gandit sa intreb daca stie cineva, sau poate stiti dvs., miraculoasa reteta a nefericitei monarhe, ucisa cu un pumnal."
Claudia Rodean Bistrita
Au ramas nenumarate retete de frumusete de pe urma celebrei Sissi, intrata in istorie prin drama si bizareria vietii ei. Nu stim daca reteta noastra e cea propusa pe Internet, dar cu siguranta va va ajuta sa salvati tineretea obrazului. In plus, e si foarte simpla si ieftina: o jumatate de cana de ovaz macinat se amesteca bine cu o cana de lapte crud si se pun la fiert pe flacara mica, pana se obtine un terci. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga doua linguri de apa de trandafiri. Se intinde pe fata, gat si decolteu, cat e cald. Dupa 15 minute se spala cu apa calduta si se aplica o crema.

"Gatul meu da semne de batranete"

"Am 54 de ani si pe zi ce trece observ cum gatul meu da semne de batranete. Obrazul rezista timpului mult mai bine ca el. Din pacate, mostenesc de la mama tendinta ca sub barbie sa se formeze un soi de punga, care se vede si din fata, si din profil. Daca nu e deja prea tarziu, exista vreo metoda de redresare a situatiei?"
Angela Bucuresti
Va propunem cateva miscari de gimnastica, deosebit de eficiente, cu conditia sa fie exersate dupa un program constiincios, si nu "o zi da, doua nu", cum fac majoritatea femeilor. - Asezata pe scaun, cu coatele sprijinite pe masa, puneti-va latul pumnilor sub barbie si deschideti larg gura, incercand sa infrangeti rezistenta pe care o opun mainile. Repetati de 10 ori, in 3 reprize pe zi. - Stand pe scaun, sprijiniti iarasi coatele pe masa si rasturnati-va capul spre spate cat de mult. Cu degetele ambelor palme, masati gatul cu alunecari verticale, pornind de la barbie spre clavicule si inapoi. Repetati de 20 de ori exercitiul, in 3 reprize pe zi. (Daca aveti pielea uscata, aplicati putina crema pe degete.) - Tot cu coatele sprijinite pe masa, intr-o pozitie relaxata a corpului (stati pe un scaun comod), ciupiti-va pielea de sub barbie si de pe gat, pana simtiti ca se incalzeste. Doare la inceput, dar este un exercitiu cu efecte deosebite, daca e practicat consecvent. Nu uitati! Dimineata si seara, includeti si gatul in programul de ingrijire a obrazului: curatati-l cu un demachiant si ungeti-l cu crema.

Cosmetica NaturistaUlei de par cu plante
(Pentru regenerarea firului)

In functie de culoarea parului dvs., puneti cate 12 linguri din urmatoarele plante intr-un vas smaltuit: salvie pentru parul brun, musetel pentru parul blond, patrunjel pentru parul saten. Turnati deasupra 300 ml untdelemn de soia sau floarea-soarelui si asezati vasul pe bain-marie (baie de aburi). Lasati sa se infierbante vreme de o jumatate de ora, apoi varsati amestecul intr-un vas cu gura larga (castron de plastic sau sticla). Acoperiti-l cu mai multe randuri de tifon curat si fixati-l cu o banda adeziva sau cu un elastic. Lasati continutul sa se macereze vreme de o saptamana, punand recipientul langa o sursa de caldura, fara a uita sa amestecati o data pe zi. In ziua a saptea, strecurati continutul si puneti-l intr-un vas curat.
Modul de folosire: luati 5 linguri de compozitie (daca aveti parul scurt) si 8 linguri (daca aveti parul lung si uscat) si infierbantati-le cateva minute pe foc. Inmuiati-va parul in apa calda, stergeti-l cu prosopul, apoi aplicati untdelemnul pe toata lungimea lui. Varati-va parul uns intr-o casca de baie sau intr-o punga ingusta de plastic (cat circumferinta capului), iar pe deasupra inconjurati-va cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si apoi stors. Cand se raceste, repetati operatiunea. Stati asa o jumatate de ora (prosoapele fierbinti trebuie sa fie permanent reinnoite), apoi spalati-va de doua ori cu sampon si clatiti-va bine. Este o veche reteta frantuzeasca, ideala pentru regenerarea parului, la schimbarile de anotimp.

Clubul Dietelor De Slabit

Urmaresc si citesc ziarul "Formula As" cu multa placere. Va sugerez si eu o cura de slabire foarte usor de tinut, pe care am aplicat-o si am slabit 1,800 - 2 kg/saptamana. Nu are restrictii la gramaj, secretul este sa mananci aceeasi mancare intr-o zi, schimband zilnic meniul.
- Nu se mananca foarte sarat, condimentat si nu se bea alcool. Nu mancare gatita, paine, dulciuri, banane si struguri.
- Se beau 2 l lichide pe zi.
- Este indicata si putina miscare.
- Legumele si fructele care se mananca intr-o zi sa fie numai de aceeasi culoare, chiar daca vreti sa mancati mai multe legume in ziua respectiva. De exemplu: spanac cu fasole verde si mazare, varza alba cu conopida si telina, rosii cu ardei rosii.
- Se mananca: lapte, branzeturi, carne fiarta sau fripta, oua, legume, fructe pe saturate. Atentie: din toate astea se alege un sortiment pe zi. Succes garantat!Elisabeta Eftimescu str. Theodor Aman nr. 5, sector 1, Bucuresti, cod 70746