Frumusete

Redactia
Frumusete. Barbatul in fata oglinzii- Dupa atata asteptare, era cazul sa ne ocupam odata si-odata si de barbati -. Se stie ca barbatul isi simte corpul in mod diferit fata de femei, ca majoritatea lor nu dau o atentie prea mare pielii fetei, desi la pubertate ei sunt cei care au cele mai multe si gra...

Frumusete

Barbatul in fata oglinzii- Dupa atata asteptare, era cazul sa ne ocupam odata si-odata si de barbati -

Se stie ca barbatul isi simte corpul in mod diferit fata de femei, ca majoritatea lor nu dau o atentie prea mare pielii fetei, desi la pubertate ei sunt cei care au cele mai multe si grave probleme, din cauza tenului seboreic si acneic, care poate lasa cicatrice, atat pe fata, cat si in suflet. Cu toate astea, in ultima vreme s-au facut pasi importanti pentru constientizarea igienei personale a barbatilor. Dupa statisticile intocmite de producatorii de cosmetice, s-a constatat ca in ultimii ani a crescut spectaculos cerinta de produse specifice barbatesti, desi traditia inca lipseste. Daca fetitele, inca de mici, primesc o educatie cosmetica de la mamele lor, baietilor le lipseste.
In special la pubertate, din cauza excesului de hormoni masculini (testosteron), barbatii au pielea mai grasa, seboreica, si cu tendinte spre acnee, porii sunt dilatati, parul gras are miros neplacut, transpira mai abundent. Barbatii maturi, datorita grijilor, alimentatiei, bauturii, tigarilor si, stresati de ritmul frenetic al vietii moderne, au pielea mai iritata, cu tendinta spre cuperoza.

Sfaturi de ingrijire:

- Respectarea stricta a ingienei interne si externe.
- Fara jena consultati o cosmeticiana si faceti tratamente cosmetice.
- Seara, curatati fata cu un demachiant (fara alcool).
- Efectuati un gomaj de doua ori pe saptamana, pe fata curata. Faina cosmetica pentru curatirea fetei: 3 lingurite de malai fin, 3 lingurite de tarate de grau si una de bicarbonat de sodiu. Se amesteca si se pastreaza intr-un recipient cu capac. Pe fata umeda, cu un tampon de vata umed, imbibat cu pulbere, se freaca pielea usor. Se clateste cu apa calduta.
- Aplicati in fiecare seara si dimineata o lotiune astringenta, dupa ce s-a curatat fata. Infuzii facute in casa - intr-o cana de apa clocotita se adauga urmatorul amestec de plante (o lingura): salvie, coaja de stejar, frunze de nuc, galbenele, radacina de brusture, levantica.
- In fiecare saptamana se aplica o masca:
1. O lingura de argila se amesteca cu infuzie de plante pana se obtine o pasta molicica. Se lasa 1/2 ora, dupa care se amesteca bine si se adauga vitamina B2, F si drojdie de bere cat o aluna. Se lasa pe fata pana se intareste, se spala cu apa calduta. Se poate aplica si pe spate si pe piept.
2. Un albus batut spuma se amesteca cu tarate de grau. Se indeparteaza dupa ce s-a intarit, cu degetele umede, frecand usor.

Barbieritul

Cea mai neplacuta problema pentru barbati este barbieritul, cu toate consecintele lui. Foarte des, mai ales la tineri, se produc foliculite (inflamatii ale foliculilor peliferi) sau dermatite seboreice, descuamatii. Nu aplicati imediat pomezi sau unguente medicamentoase. Plantele pot rezolva mult mai repede aceste inconveniente.
Infuzie din musetel, urzica moarta, coada-soricelului, galbenele, levantica, cimbrisor, trei-frati-patati, coaja de lamaie si grapefruit. O lingura la o cana de apa clocotita. Pentru conservare mai indelungata se adauga putin alcool alb (o lingurita la 1/2 l de lichid).
Tinctura de menta sau galbenele. Se pun la macerat intr-o sticla frunze de menta sau flori de galbenele proaspete, pana ajunge la 3/4 capacitate. Se adauga alcool pana se umple sticla. Se lasa la soare 7 zile, agitand in fiecare zi. Se filtreaza si se pastreaza in sticle bine inchise. Se foloseste in concentratie de 20% (20 g tinctura, 80 g apa distilata). Se poate folosi dupa barbierit.

</b><b>Cum se efectueaza un barbierit corect

- Se spala fata cu apa si sapun neutru.
- Pentru un ras perfect, efectuati impachetari calde inainte. Se aplica un prosop mic, imbibat cu apa calda pe fata si gat. Se lasa pana se raceste.
- Se aplica o spuma sau o crema de barbierit, ce contine substante grase care protejeaza si inmoaie pielea.
- Dupa barbierit se aplica alcool sanitar, apoi lotiunile specifice, cu miscari de tamponare si usoare ciupituri pentru a inchide porii si a activa circulatia.
- Daca pielea este uscata, se aplica o crema de zi hidratanta, care se absoarbe rapid (crema "Nivea " si "Flori de munte " - din farmacii), daca pielea este iritata, pudrati cu Saprosan (praf).
- Dupa ras, spalati bine pamatuful cu apa si sapun si aplicati un dezinfectant.
- Daca aveti barba, cautati sa nu depaseasca in lungime nivelul mandibulei. Trebuie sa fie lucioasa, curata si pieptanata. Pentru a obtine un efect bun, periati-o cu pamatuful de barbierit cu par natural.

</b><b>Alte sfaturi:

- Din cauza mirosului mai greu pe care il au barbatii, ei trebuie sa se spele mai des decat femeile, in special la subsuoara, corp, cap, picioare.
- Deodorantul sa fie de calitate.
- Parfumul - nu intotdeauna mirosul care va place vi se si potriveste. El isi schimba aroma in functie de tipul de piele si de pH. Barbatul cu tenta sportiva va folosi parfum cu miros proaspat (lamaie, lavanda). Barbatul senzual va folosi arome de lemn (santal) sau exotice (yang, yang, ambra). Tipul fascinant, dar discret - cedru, bergamote, narcise de munte. Tipul indraznet - arome de muschi, tabac, caprifoi. Parfumul nu se aplica pe fata, gat sau brate. In contact cu razele solare creeaza fenomene de fotosensibilitate ale pielii, favorizand aparitia petelor. Se va aplica inainte de imbracare, pe torace, astfel mirosul nu este foarte puternic si se mentine mult timp. Nu se aplica in cantitate mare, doar una-doua picaturi.
- Ingrijiti-va mainile. Multe femei apreciaza un barbat dupa maini, care denota forta, dar si felul de-a fi. Nici o femeie nu apreciaza un barbat cu unghii lungi si murdare.
- Spalati-va mainile in fiecare zi cu o periuta de unghii.
- Aplicati o crema de maini protectoare.
- Folositi manusile cand faceti munci grele.Eugenia Barbat

Clubul dietelor de slabit

Stimata redactie "Formula As ",
Alaturandu-ma "Clubului dietelor de slabit ", va trimit o reteta pe care am incercat-o si eu, "Regimul de slabire Sandra ", care presupune doua zile pe saptamana in care se mananca numai iaurt. Obligatoriu este si mersul zilnic, pe jos, 2 km.

Ziua de iaurt

- Micul dejun: iaurt cu fructe.
- Dejunul: salate de legume acrite cu lamaie si amestecate cu iaurt.
- Cina: iaurt amestecat cu o lingurita de dulceata sau cu un praf de zahar vanilat.Alistor Dorela - str. Dristorului 108-110, bl. 16 Abc/37, sector 3, Bucuresti