Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Fiul meu are mari probleme respiratorii". Fiul meu in varsta de 5 ani are tot timpul nasul infundat, face destul de des otita, iar amigdalele se inflameaza la cea mai mica raceala. Prima data, medicii au spus ca are astm, pe urma au spus ca toate sinusurile sunt infectate si c...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Fiul meu are mari probleme respiratorii"

Fiul meu in varsta de 5 ani are tot timpul nasul infundat, face destul de des otita, iar amigdalele se inflameaza la cea mai mica raceala. Prima data, medicii au spus ca are astm, pe urma au spus ca toate sinusurile sunt infectate si ca ar avea alergie. I se prescriu antibiotice, inhalatoare si siropuri destul de puternice, dar nu se vede nici o schimbare in bine. La cateva zile dupa terminarea tratamentului, starea este aceeasi: nu poate respira noaptea decat cu gura deschisa, sforaie, nu se poate odihni cum trebuie. Exista vreo solutie naturista pe care eu as putea-o pune in aplicare? Nu mai vreau sa-i dau atatea medicamente. Pentru orice sugestie, va multumesc din tot sufletul!
Georgiana Sediq - Sua

"Caut un tratament pentru tumora agresiva glioblastom multiform"

Suntem disperati de cand capul familiei noastre a fost diagnosticat in decembrie cu tumora agresiva glioblastom multiform, localizata la creier. A facut radiatii si acum face chimioterapie. Va rog din suflet sa-mi recomandati un remediu naturist care sa ne ajute sa tinem tumora sub control. Aici, in Sua, urmam tratamente recomandate de doctori, dar eu cred in inteligenta, dedicatia si cunostintele medicilor romani. Va multumesc din inima pentru orice sfat pe care mi-l puteti da.
Viorica - e-mail: vioricag@highwire.stanford.edu

"Cum pot ameliora o rinita alergica vasomotorie?"

M-am nascut la malul marii si cat timp am locuit in Constanta nu am avut nici o problema de sanatate. In anul 1996 m-am mutat la Bucuresti si, in prima iarna petrecuta acolo, mi s-a declansat rinita alergica vasomotorie. Manifestari: la orice schimbare de temperatura imi curge nasul (dar numai sub forma de apa). Cat timp am locuit in tara nu a fost atat de grav, dar boala s-a accentuat dupa ce m-am mutat in Canada, in urma cu trei ani, si a culminat in aceasta iarna, cand practic am fost "lipita" de servetele. Doctorul de familie mi-a recomandat un spray nazal - Flonase, dar nu m-a ajutat deloc. Am incercat si medicamente antihistaminice, pentru alergiile obisnuite, dar fara nici un rezultat, mai ales ca rinita alergica de care sufar nu este cauzata de polen, praf sau alti agenti alergeni. Intr-un fel, m-am consolat cu ideea ca voi suferi toata viata, dar as dori sa aflu daca exista vreo modalitate de a ameliora cat de cat aceasta boala. As aprecia orice sfat de la persoane care au suferit sau sufera de aceasta afectiune. Multumesc pe aceasta cale si revistei "Formula As" ca ajuta oamenii de pretutindeni (am observat ca sunt foarte multi cititori din Canada si Sua) cu sfaturi utile.
Cristina Neacsu - Toronto, Canada

"Sotul meu este imobilizat in carucior"

Va rog sa-mi ajutati sotul sa depaseasca situatia disperata in care se afla de anul trecut. In mai 2001 s-a internat la Spitalul din Hunedoara cu diagnosticul dubla hernie de disc. Nu stim exact ce s-a intamplat, fie nu i-a reusit operatia, fie i-a fost atins vreun nerv, cert este ca de la operatie a paralizat de la mijloc in jos. Diagnosticul pus este paraplegie cu tulburari sfincteriene. Cu alte cuvinte, sotul meu e imobilizat in carucior. Sunt disperata, caci el imi era singurul ajutor, avand in vedere ca si eu sunt foarte bolnava: am miopie forte (20 de dioptrii) si glaucom. De aceea rog pe orice terapeut sau oricare persoana care a mai suferit de boala sotului meu si poate sa-l ajute sa redevina ce-a fost sa ne contacteze de urgenta. Dumnezeu sa va rasplateasca!
Viorica Biro - B-dul Traian nr. 2, bl. T1, sc. A, ap. 7, Hunedoara, tel. 054/71.28.50

"Doresc un tratament pentru omniculoza"

Doresc un tratament pe baza de produse apicole pentru omniculoza si, daca se poate, informatii despre cauzele aparitiei acestei boli. Tratamentul alopat care mi-a fost recomandat costa in jur de 500.000 de lei si nu-mi permit sa dau atatia bani pe medicamente. In speranta ca voi primi un raspuns pozitiv, va multumesc anticipat.
Florin Sabau

"Mama mea sufera de melanom malign recidivant"

Doresc un tratament naturist pentru mama mea in varsta de 60 de ani. In 1990, a fost operata de melanom malign, iar acum i-a mai aparut o alunita care s-a rupt, si de atunci (aproximativ 6 luni) nu s-a mai vindecat locul respectiv (este pe spate). Ea nu vrea sa se duca la medic sa se mai opereze. Va multumesc!
Popescu Antonela - Braila

"Bunica noastra a fost diagnosticata cu dermatita de staza"

Bunica noastra de 80 de ani nu mai poate merge si o dor foarte rau picioarele, care la gamba au capatat o culoare maronie lucioasa. Muschii s-au intarit si o dor ingrozitor. Bunica a fost diagnosticata cu dermatita de staza si a urmat tratament cu Troxevasin unguent, Advantin, Furantril (tablete), Aspacardin (tablete). Rugam pe cei care s-au confruntat cu aceasta boala si au reusit macar s-o amelioreze sa ne spuna si noua ce putem face sau carui medic ne putem adresa. Ne intereseaza foarte mult metodele naturiste. Mii de multumiri si multa sanatate!
Luminita Stoica - Bucuresti

"Sufar de psoriazis extins"

Am varsta de 67 de ani si de aproximativ 5 ani nu gasesc tratament pentru a vindeca boala de care sufar: psoriazis extins. Se manifesta prin pete si mancarimi puternice la incheieturi (coate, genunchi), iar de ceva timp au aparut pete la tample si pe cap. Rog pe cel care cunoaste un tratament naturist sa mi-l recomande si mie. Medicii nu-mi dau sanse de vindecare, insa eu mai sper.
Vasile Campean - Bocsita, jud. Salaj

"Doresc un tratament naturist pentru artroza tibio-tarsiana"

Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru artroza tibio-tarsiana si a articulatiilor genunchilor cu osteoporoza. Se manifesta cu dureri in zona incheieturilor. Am 48 de ani si nu ma mai pot tine pe picioare.
Gheorghe Pop - loc. Izvoarele, jud. Bihor

"Exista tratament naturist pentru rana pe colul uterin?"

Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta. Din 1988, de cand am nascut primul copil, fac des rani pe colul uterin. Am fost cauterizata de patru ori si pana la urma mi s-a facut o mica operatie, deoarece canalul cervical era deschis. Va rog din suflet sa ma ajutati sa scap de chinul acesta, stiind ca din pricina ranii pot ajunge sa am mari probleme. Va multumesc.
Veronica Faur - Cluj

"Unde se confectioneaza proteze de falange?"

In anul 1996, am avut un accident in care mi-am pierdut prima falanga de la degetul mijlociu al mainii drepte. Firma care s-a facut vinovata de acest accident mi-a facut in strainatate o proteza care este foarte scumpa, 2200 Usd. Aceasta proteza tine maximum 5 ani, dupa care trebuie schimbata. Necazul este ca eu nu imi pot permite sa platesc aceasta suma. Va rog sa ma ajutati sa gasesc in Romania o clinica care confectioneaza acest tip de proteza. Va multumesc anticipat. Cu stima,
Anda M. - e-mail: deanser2002@yahoo.com

- Doresc sa aflu pentru ce este buna untura de bursuc. Am auzit ca este recomandata pentru tratamentul pleuritei, dar pe Internet nu am gasit nici o informatie. Va multumesc. Cu respect,
Silvia Maftei
- Se poate urma un tratament cu catina in cazul unei tumori vezicale maligne? Va multumesc si astept raspuns urgent.
Mirela Toma - e-mail: Mtoma@oper.ro
- Am cautat ulei de migdale in Timisoara, dar nu am gasit. V-as ruga sa-mi spuneti de unde pot procura acest produs. Mii de multumiri,
Elena
- As dori sa-mi spuneti de unde pot procura ulei de in alimentar. Va multumesc.
Andrei Dragomirescu - Constanta

Cititorii Raspund

"Sotia mea are pete vinetii pe picioare"
(Raspuns pentru Radu - Chicago, Sua, F. As nr. 423)

Stimate d-le Radu, si in familia mea exista asemenea probleme si, de aceea, documentandu-ma indelung, am ajuns la anumite concluzii, pe care vi le voi transmite pe scurt, impreuna cu remediile posibile. O prima problema este increderea in tratament, care vine din intelegerea fenomenelor ce duc la acea boala si la motivarea tratamentului. Acesta trebuie sa inceapa cu o cura de dezintoxicare generala a organismului. Aceasta se poate face cu ajutorul otetului de mere (de preferat otetul preparat in casa), conform indicatiilor doctorului D.C. Jarvis, in cartea "Mierea si alte produse naturale". Tratamentul este extrem de simplu: 2 lingurite de otet de mere se amesteca cu 2 lingurite de miere intr-un pahar cu apa. Se bea amestecul dimineata, pe stomacul gol, cu inghitituri mici, in timp de 10-15 minute. Tratamentul se face zilnic. Al doilea remediu este tratamentul cu argila recomandat de d-l Mircea Bocan. Aceste doua procedee sunt cele mai eficiente si mai rapide.
Alte remedii impotriva bolii venelor: - Intepaturile de albine (apipunctura), practicata de apicultori si medici (unii medici trateaza cu venin injectat in zona lombara) - Alt mijloc eficient este propolisul. In lucrarea "Propolisul - Cercetari stiintifice si pareri cu privire la compozitie, caracteristicile si utilizarile sale in scopuri terapeutice", produsul amintit este considerat un panaceu, fara contraindicatii. Propolisul se administreaza sub forma de tinctura (dizolvat in alcool de 85-90) sau ca atare, mestecandu-se in cantitati mici. In ambele cazuri, se face un tratament de acomodare: 3-5 picaturi pe zi, timp de 4-5 zile, dupa care doza se mareste treptat. Cura dureaza 15 zile. Atentie, in perioada de acomodare pot aparea unele efecte: usturimi bucale, deranjament intestinal, care nu trebuie sa surprinda sau sa duca la abandonarea tratamentului. Alte tratamente: - grau incoltit (F. As nr. 354); - muguri de castan salbatic (mai eficient) sau comestibil (F. As nr. 406); - Spirulin - crema (F. As nr. 429), produs pe care am inceput sa-l utilizez de cateva zile si rezultatele le-am simtit deja. Multa sanatate!
prof. Eugen Diaconu - Aleea Crizantemelor,
sc. 4, ap. 35, Onesti, jud. Bacau, cod 5450

"Am probleme respiratorii, dar doctorii nu-mi pot pune un diagnostic"
(Raspuns pentru O.B. - Canada, F. As nr. 478)

1. In urma cu vreo doi ani, am trecut si eu printr-o experienta identica. Am acuzat exact aceleasi stari pe care le-ati descris dvs. M-am prezentat la medicul de familie, care mi-a prescris o reteta pe baza de antibiotice, pentru a-mi vindeca o presupusa infectie respiratorie (diagnosticul a fost amigdalita - amigdalele fiind marite si foarte rosii, plus bronsita, deoarece ma chinuia si pe mine o tuse seaca cumplita). Vreme de doua luni m-am tratat cu mai multe tipuri de antibiotice, dovedindu-ma imuna, iar starea sanatatii mele se inrautatea tot mai mult. Vazand situatia mea disperata, medicul de familie m-a trimis sa consult un medic endocrinolog. M-am prezentat la cabinetul particular al unui renumit medic endocrinolog din Iasi. Am fost supusa la cateva teste de laborator (sunt obligatorii ecografia glandei tiroide plus vreo cinci analize sofisticate ale sangelui). Mi s-a depistat o disfunctie la nivelul glandei tiroide si anume hipotiroidie, insotita de noduli polichistici, ceea ce insemna ca aveam o deficienta de hormoni tiroidieni, iar efectele secundare ale bolii reprezentau simptomele descrise anterior. Mi s-a recomandat un tratament medicamentos pe baza de hormoni de tiroida, un tratament de foarte lunga durata si din trei in trei luni control periodic, obligatorie fiind efectuarea ecografiei glandei tiroide. Deoarece unul dintre factorii ce a condus la declansarea bolii a fost o grava lipsa de calciu si magneziu, tratamentul adjuvant a constat in combaterea hipocalcemiei si evitarea stresului. Am aflat ca exista mai multe tipuri de disfunctii ale glandei tiroide: hipotiroidie, hipertiroidie, gusa endemica, boala Basedow si altele. Netratata la timp, boala produce tulburari de memorie, tulburari de vedere, palpitatii, probleme la nivelul aparatului cardiovascular, dureri de cap si membre, lesinuri, obezitate in cazul hipotiroidiei si slabire excesiva in cazul hipertiroidiei etc. In concluzie: m-am vindecat in urma tratamentului, dar periodic merg la control si am grija ca valoarea calcemiei sa fie tot timpul in limite normale. As dori sa mai adaug ca de mare folos mi-au fost si cateva remedii naturiste: am consumat polen, miere de albine si tinctura de propolis, care fixeaza foarte bine calciul. De subliniat: bolnavii cu probleme la tiroida sa consume numai sare iodata si, in general, sa nu se lipseasca de nici o masa. Sa va fie de folos! Multa sanatate!
Elena Mocanu - str. Vasile Lupu nr. 100 B,
bl. G3, ap. 21, Iasi, tel. 032/29.60.89
2. Stimata doamna, eu am fost diagnosticata cu supuratie pulmonara, modificari ale lobului inferior stang si astm bronsic. Cauzele: fum, praf, diferite flori puternic mirositoare, mucegai, parfumuri, detergenti, clor. Am facut multi ani tratament cu antibiotice si tot rau m-am simtit, pana m-am orientat catre produsele apicole, ceaiuri, hrana vie. Din experienta proprie, va recomand: tinctura de propolis - cate 10 picaturi (pe zahar), dupa cele trei mese principale. - 3-4 tablete de Proposept zilnic. - 3 tablete de Voseptol, dupa mesele principale. In fiecare zi, pe stomacul gol, cate o fiola de ginseng cu laptisor de matca (chinezesti, le gasiti la magazinele cu produse naturiste). - Hrean cu miere de albine (hrean ras prin razatoarea mica si macerat in miere de albine) - cate o lingurita cu varf in fiecare dimineata. - Afine macerate in miere de albine - cate o lingurita in ceai racit. Ceai preparat din patlagina, papadie, tei, musetel, nalba alba, menta, soc, matase de porumb, frunze de nuc, coada-calului, busuioc, coada-soricelului, cimbru (amestec in parti egale, 2-3 cani pe zi, indulcit cu miere de albine). - Cruditati - morcovi, telina, patrunjel, cartofi cruzi, marar, mere, gutui, citrice, lapte, branzeturi, ou crud (frecat cu miere). Consumati zilnic 20 de alune crude, 5-10 mieji de nuca, stafide, curmale, musli, cereale, smochine si grau incoltit - ajuta la vindecare. - Alimente nepermise: alcool, zahar, carne de porc, sare cat mai putina, cafea - doar de pofta. In perioada tratamentului, renuntati la tigari, in caz ca sunteti fumatoare! - Ulei de ienupar si busuioc - cate 3 picaturi, pe putin zahar, dupa mese (va vor desfunda sinusurile si veti putea respira normal). Eu am scapat si de suferintele plamanilor si de sinuzita cu aceste "minuni" ale naturii. - Pentru usurarea respiratiei, in caz ca luati contact cu mediul poluat, este bun de administrat un puf cu Beclo Forte si, peste un minut, un puf cu Ventolin (eu asa imi revin, stau cu ele in poseta). Este foarte important ca in timp ce le luati sa reusiti sa trimiteti puful direct in plamani (va va invata medicul). - Mergeti la munte, la aer curat si faceti plimbari pe malul marii, dimineata si seara. Evitati transpiratia, curentul, aerul conditionat! Nu stati prea mult la soare! Va doresc sanatate!
Florica Havreliuc - str. Carol Davilla nr. 21A,
sector 5, Bucuresti, tel. 01/771.90.87

"Fetita mea are anizomastie"
(Raspuns pentru Florica Z. - Arad, F. As nr. 478)

Pentru anisomastie (termenul corect al bolii) exista un remediu homeopatic numit Sabal Serulata Ch7. Se iau 3 granule pe zi, dimineata (se sug; nu se consuma nimic dupa administrare timp de 10 minute). Remediul trebuie administrat cel putin trei luni! Nu are efecte nedorite; se gaseste in farmaciile homeopate, la preturi destul de mici.
dr. Ion Bulacu - Spitalul Militar Pitesti

</b>
<b>
"Nu ma simt bine, dar medicii spun ca sunt sanatos"
(Raspuns pentru Stefan - Vaslui, F. As nr. 479)

Sotul meu s-a confruntat cu probleme similare si, alaturi de regimul alimentar, de mare folos i-au fost unele remedii naturiste. - Dimineata, curatati-va limba de depozitul albicios cu marginea unei lingurite, inainte de spalatul pe dinti. - Tot dimineata, imediat dupa trezire, incalziti 1,5 l de apa, adaugati sare (de preferinta grunjoasa), astfel incat apa sa fie sarata ca o supa calda. Asezat pe vine, cu genunchii departati, beti apa pe nerasuflate (pozitia impiedica apa sa treaca din stomac in intestin). Dupa ce ati baut apa, faceti-o sa se miste in stomac si sa-i spele peretii (prin sarituri, masaj), dupa care, in picioare fiind, aplecati-va si atingeti omusorul cu degetele, stimuland reflexul de voma. Apa va iesi mai intai in cantitate mica, apoi in jeturi mari, spumoasa, iar la sfarsit va fi amestecata cu bila galbena sau verde. Dupa ce evacuati toata apa, va odihniti putin in pozitie culcat si nu mancati decat dupa o jumatate de ora. Procedeul este extraordinar, va veti simti inviorat, eliberat de tensiune, chiar daca in primele zile va va fi mai greu. Totul este sa faceti procedura zilnic, dar pentru asta este necesar un anumit efort: sa va treziti mai devreme. Traditional, se face 49 de zile zilnic, urmatoarele 49 de zile din 2 in 2 zile, apoi tot 49 de zile din 3 in 3 zile, pana se ajunge la o singura data pe saptamana, dupa o zi de post total (cine o poate tine). Se continua toata viata si e un prieten care nu te lasa sa ai probleme cu stomacul sau ficatul. De asemenea, cautati sa radeti cat mai mult - mergeti sa vedeti comedii. Este bine sa mergeti la un curs de yoga integrala. (Nu stiu daca se organizeaza un astfel de curs in Vaslui, dar sigur este intr-un oras mai mare: Iasi sau Bacau). Tehnicile pe care vi le-am prezentat se invata la aceste cursuri, dar mai sunt si altele, ce vizeaza mintea si corpul. Multa sanatate!
Melisa

"Prietena mea sufera de parodontita purulenta
cronica evolutiva"
(Raspuns pentru Constantinescu Gh. -
Turnu-Severin, F. As nr. 479)

1. M-am confruntat si eu cu aceeasi afectiune. Va recomand cateva tratamente eficiente. - Clatirea cu apa oxigenata (1-2 lingurite in 100 ml apa sau ceai) - se clateste gura de cateva ori, insistand la trecerea lichidului printre dinti. Se repeta de 4-5 ori pe zi. Prin acest procedeu m-am vindecat de o infectie la radacina unei masele, putand renunta astfel la niste antibiotice care aveau efecte secundare nedorite. - Clatirea cavitatii bucale cu decoct de coaja de stejar (se fierbe circa 20 minute). - Clatirea gurii cu infuzie de pelin (o lingura de planta la 100 ml apa) - se clateste gura insistent, pana se face spuma (acelasi tratament se poate face cu infuzie de salvie, de frunze de nuc sau de galbenele). Infuzia va fi obtinuta dintr-o lingurita de planta maruntita, peste care se toarna 50 ml apa in clocot (se pot combina sau folosi separat.) - Infuzie de musetel, in care se adauga cateva picaturi de petrol lampant (e cam riscant, deoarece nu se poate determina gradul de rafinare). Va sugerez sa consultati un medic de laborator, care ar putea sa-i prepare un autovaccin injectabil. Autovaccinul se pregateste cu ajutorul unei graunte de puroi din zona infectata. In felul acesta m-am vindecat de o furunculoza foarte grava, care n-a mai revenit niciodata. Nu stiu daca se poate aplica si in cazul paradontitei purulente. Totusi, va puteti informa la un medic competent. Va doresc sanatate!
Virginia Nicolescu - str. Saturn nr. 2, bl. B, sc. 2,
ap. 14, Galati, cod 6200
2. La varsta de 30 de ani, am suferit de ceva similar. Medicul mi-a spus ca nu exista decat doua solutii: sa-mi extraga toti dintii sau sa periez zilnic intreaga dantura - o zi cu zeama de la o lamaie, o zi cu sare de bucatarie (de masa). Eu am urmat a doua varianta. Dupa scurt timp, n-am mai avut nici o problema. Mai este o reteta extraordinara a unui medic rus: zilnic, inainte de masa, se ia o lingura plina cu ulei de floarea-soarelui rafinat, cu care se face gargara pentru masajul gingiilor si al dintilor (nu cu capul dat pe spate, ci prin umflarea si sugerea obrajilor, alternativ - inainte si inapoi) timp de circa 20 de minute, pana cand simtiti in loc de lichid uleios, lichid apos (de culoare alba). Scuipati si clatiti-va bine gura cu apa si pasta de dinti. Nu inghititi acest lichid - este plin de microbi! Faceti gargara de 2-3 ori pe zi. Este mai putin comoda, dar deosebit de eficienta (ajuta si la durerile de cap cronice). Pentru intretinere, din cand in cand, picurati cu pipeta 1-2 picaturi de tinctura de propolis pe gingii. Albinele folosesc propolisul pentru distrugerea microbilor si a ciupercilor din stup. Incercati si veti reusi!
Maria Argesanu - Bucuresti, tel. 01/726.28.97
3. In urma cu cateva luni de zile, am suferit si eu de o boala asemanatoare, cu diferenta ca pungile de puroi nu se spargeau, ci se umflau. Am luat tot felul de antibiotice (Eritromicina, Tetraciclina sau Oxacilina), dar in momentul cand intrerupeam tratamentul, boala recidiva. De aceea, ii recomand prietenei dvs. un tratament foarte simplu, pe care l-am incercat si eu, cu rezultate foarte bune. - Sa renunte definitiv - atat pe perioada tratamentului, cat si dupa (2-4 saptamani) - la produsele lactate si derivatele acestora, altfel cura nu are nici un efect, deoarece laptele intretine puroiul si oricate medicamente i-ai da, tot nu dispare definitiv. - In locul antibioticelor de la farmacie, va recomand sa consumati bulion si rosii coapte, deoarece acestea sunt cele mai bune antibiotice impotriva puroiului de orice fel, distrugandu-l foarte repede si eliminandu-l prin urina. - Sa nu incerce mai multe tratamente simultan, deoarece pot avea un efect negativ asupra organismului. - Sa-si puna la punct dantura (extractii, plombe etc.), deoarece aceasta boala apare din cauza neglijentei igienei bucale. Dupa tratament, sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi. In speranta ca sfaturile mele va vor fi de ajutor, ii doresc multa sanatate prietenei dvs.
Cu respect,
R. B.

</b><b>"Cum pot scapa de numerosii noduli cauzati de injectii?"
(Raspuns pentru Cristina D. - Suceava, F. As nr. 498)

La varsta de trei ani, fiica mea a fost operata la ochi din cauza unui urcior infectat. Pentru a evita alte complicatii, medicul i-a prescris injectii cu Penicilina, din sase in sase ore. Urmarea: nodulii formati in urma injectiilor erau atat de durerosi, incat fetita nu-mi mai dadea voie sa ma apropii de ea, tipand si plangand de mi se rupea inima de mila ei. Dupa 4-5 sedinte de raze, pe care i le-a prescris medicul care a operat-o la ochi, nodulii au disparut. Cereti-i medicului reumatolog la care va tratati de reumatism articular sa va prescrie 8-10 sedinte de raze pentru nodulii durerosi. Fiti atenta si la injectiile cu Moldamin, deoarece, daca nu sunt facute corect, provoaca noduli. Va doresc multa sanatate!
Georgeta Teodorescu - Bucuresti

"Sufar de dishidroza"
(Raspuns pentru Carmen Romanof - Toronto, F. As nr. 500)

1. S-ar putea ca afectiunea dvs. sa fie legata de conditiile specifice locului in care v-ati stabilit si/sau unor factori alergeni legati de alimentatie sau stres. Incercati un regim vegetarian, chiar fara lactate, cel putin o perioada si stimulati-va imunitatea pe cale naturala. Va pot oferi cateva sugestii. Multa sanatate!
Vlad Mihulet - e-mail: vlad.mihu@xnet.ro
2. Am trecut si eu prin aceeasi situatie. Este foarte neplacut, dar pot sa va spun ca m-am vindecat cu recomandarea unui medic dermatolog de la Policlinica cu plata "Batistei". Am facut tratament cu Nefrix (1-2 pastile pe zi), hipermanganat de potasiu si acid boric. Intr-un vas se pune un varf de cutit de hipermanganat de potasiu, iar in alt vas se pune acid boric. Se sparg basicutele si se fac bai succesive, dintr-un vas in altul, timp de 5-10 minute pe zi. Am avut aceste basicute albe si apoase pana aproape de coate si pe picioare (pana la glezne), iar acum nu mai am absolut nimic. Merita sa incercati! Va doresc multa sanatate!
M. Istrate