Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "In urma unui accident, prietenul meu are mari probleme cu spatele". Stiu ca prin aceasta revista multa lume si-a gasit alinarea suferintelor, de aceea indraznesc sa apelez la dvs., in speranta ca ne veti putea ajuta cu un sfat. In urma cu patru ani, prietenul meu in varsta de...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"In urma unui accident, prietenul meu are mari probleme cu spatele"

Stiu ca prin aceasta revista multa lume si-a gasit alinarea suferintelor, de aceea indraznesc sa apelez la dvs., in speranta ca ne veti putea ajuta cu un sfat. In urma cu patru ani, prietenul meu in varsta de 21 de ani a avut un accident de masina. De atunci are mari probleme cu spatele. Desi medicii i-au spus ca nu are nimic, pe el il doare incontinuu: cand doarme, cand merge, cand sta in picioare. A apelat la masaj, la acupunctura, la diferite medicamente antiinflamatorii, dar nu a obtinut nici o ameliorare a durerii. Daca cineva cunoaste o metoda prin care putem pune capat suferintei, va rugam sa ne dati de stire. Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si putere de munca.
Nevida - Toronto

</b><b>"Unde se poate efectua lipoabsorbtie in Bucuresti?"

Puteti sa ma ajutati cu o informatie? As vrea sa stiu unde se poate efectua lipoabsorbtie in Bucuresti (ce cabinete exista, care sunt preturile). De asemenea, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru schimbarea medicului de familie. Mama mea este bolnava de diabet tip 2 si insuficienta renala, iar actualul medic de familie este pediatru. Medicul de familie poate veni si acasa? Va multumesc anticipat,
Teodora Sandu - e-mail: scits99@pmb.ro
V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati recomanda cateva remedii pentru afectiunile mele: anemie Biermer, varice profunde si superficiale, insuficienta aortica usoara. Cu multumiri anticipate,
Simion Octavian Vornic -
Aleea Trandafirilor nr. 11, bl. 11, sc. B, et. 2, ap. 5, Baile Herculane, jud. Caras-Severin, cod 1600

"De vreo 15 ani, sufar de simpato-ganglionita cervicala dreapta"

Durerea ce ma chinuie de atatia ani ma face sa ma adresez dvs. Am 43 de ani, sunt originara din Basarabia si locuiesc in Beglia de trei ani. Nu am posibilitatea de a ma mai intoarce in Moldova comunista. De fapt, nici nu mai am la ce sa ma intorc caci, in afara de doua movilite ale parintilor, nu mi-a mai ramas nimic sfant acolo. Sunt cu familia aici, dar am suferit mult si am fost foarte stresata in ultimii ani. Acum lucrurile s-au mai linistit: unicul meu copil a intrat la facultate. Imi ramane numai sa ma bucur de viata, sa fiu sotie, gospodina si mama, dar starea sanatatii mele lasa mult de dorit si viata devine insuportabila din cauza durerilor. Aici totul imi ramane strain. Nu ma pot acomoda, nu ma pot deprinde cu medicamentele lor, care sunt o adevarata otrava pentru mine. Sufar de o boala de vreo 15 ani: simpato-ganglionita cervicala dreapta. Clima fiind umeda, durerile de cap s-au intetit. Din cauza medicamentelor am si dureri cumplite de stomac - reflux, gastrita eroziva. Acum o luna, in urma unei crize de stomac, mi s-au depistat si calculi la vezica biliara. Poate nu am descris indeajuns bolile, dar nu prea stiu bine termenii medicali romanesti. Va rog din suflet sa ma ajutati sa ma pun pe picioare. Chinurile nu mai au sfarsit, dar as vrea sa mai traiesc, sa lucrez si candva sa ma pot intoarce acolo unde s-au nascut buneii mei, in tara mea, dupa care tanjim atata, in Romania. Sa va intareasca Dumnezeu si sa va rasplateasca pentru ajutorul dat celor in suferinta!
Nina - e-mail:digrinis@hotmail.com

</b><b>"De trei ani de zile, sufar de pierderi masive de sange, rebele la tratament"
Am 23 de ani si sunt din Bucuresti. Va scriu aceste randuri intr-un moment de disperare, deoarece nu gasesc ajutor din partea nimanui. Am sa va descriu cat mai concis situatia in care ma aflu si sper din tot sufletul ca ma veti ajuta cu un sfat. De circa 3 ani de zile sufar de menometroragii rebele la tratament. Am facut foarte multe tratamente, majoritatea hormonale si hemostatice, am luat aproape orice exista pe piata, dar fara nici un rezultat de durata. Am facut numeroase investigatii ginecologice si mi s-a spus ca din acest punct de vedere sunt sanatoasa. De asemenea, la trimiterea medicului meu, care a reusit sa-mi opreasca sangerarea cu Orgametril (luat incontinuu, opreste nu numai menstruatia, ci si ovulatia), am mers la Spitalul Fundeni la hematologie, pentru a elimina o eventuala cauza hematologica (hemofilie). Am facut investigatii complete, dar nu mi s-a descoperit nimic. Am facut si dozarile hormonale care mi-au iesit in limite normale. Acum trei saptamani, am facut o histerectomie, iar a doua zi, un chiuretaj biopsic - rezultatul se pare ca este tot normal (fragmente de decidua cu inflamatie subacuta polimorfa). Nu va puteti imagina suferinta fizica si psihica prin care trec. Aceasta stare imi afecteaza toate aspectele vietii: nu pot merge nicaieri, nu pot avea o viata normala, am slabit in patru luni 6 kg (acum am 46 kg), ma simt tot timpul slabita si sangerez incontinuu. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un sfat (eventual sa-mi recomandati un medic homeopat), sa pot avea si eu o viata normala, sa se termine acest cosmar. Simt cum se scurge viata din mine si nu pot face nimic. Imi cer scuze daca am fost prea patetica sau vi s-a parut exagerata exprimarea mea, dar efectiv nu mai pot suporta acest supliciu. Astept cu nerabdare un raspuns.
Lavinia Adam - tel. 092/35.56.81, e-mail: sales@omnitron.ro

"Am mari probleme respiratorii"

Locuiesc in Canada de peste 15 ani si citesc cu multa incredere revista dvs. pe Internet. De aceea indraznesc sa va scriu, cu sperante in suflet, despre o problema referitoare la sanatatea mea. Din 1995, am inceput sa am probleme respiratorii. Cativa specialisti din Toronto mi-au pus diagnosticul obstructie a cailor respiratorii, precizandu-mi ca totusi nu sufar de astm. Mi-au prescris tot felul de "puf"-uri (Salbutamol, Pluricort, Flovent, Atrovent), care nu numai ca nu ma ajuta, ci au efecte secundare ingrozitoare. Am o tuse uscata, foarte rar productiva si in acelasi timp am senzatia ca ma sufoc. Simt in zona plamanului stang un zgomot permanent, de parca ar toarce o pisica. Ma intreb daca a mai avut cineva o astfel de problema... Cu speranta ca cineva imi va recomanda un leac naturist, inchei urandu-va multa sanatate si va multumesc pentru aceasta revista deosebita. Dumnezeu sa va ajute!
M.B.O. - Canada

</b><b>"Cum se poate trata afazia de tip Wernicke?"

Mama mea in varsta de 53 de ani a suferit acum trei luni un accident cerebral de etiologie vasculara (stenoza mitrala). In urma acestui accident, a ramas cu o afazie de tip Wernicke, surditate verbala, neputand sa inteleaga cuvintele. As fi recunoscatoare daca cineva mi-ar spune cum se poate recupera si cum se poate preveni un alt accident. Va doresc numai bine!
Nicoleta Rusu - e-mail: nicollerusu@yahoo.com

"Sufar de hepatita cronica persistenta"

Am 34 de ani si va scriu aceste randuri in speranta ca voi primi un raspuns de la toti oamenii de bine. In toamna anului trecut, in urma unor analize, am descoperit ca am hepatita cronica persistenta, desi nu am avut niciodata hepatita sau colecistita. Am luat multe medicamente si ceaiuri, dar durerile sunt aproape continue. Ficatul functioneaza 60%, iar fierea este lenesa. Am luat Silimarina, Liv 52, Esentiale, Hepatobil, Spirulina si multe altele. Daca cineva imi poate raspunde, ii multumesc din suflet.
Nina - Botosani

</b><b>"Baietelul meu nu vorbeste si aude foarte putin"</b> Sunt tatal unui baiat de 2 ani si jumatate, foarte dragalas si zburdalnic. Din punct de vedere fizic, se dezvolta normal, este sensibil la tot ce se petrece in jurul lui, dar nu vorbeste si auzul ii este diminuat la 25%. Fac un apel catre toti cititorii revistei "Formula As", ca in cazul in care cineva s-a confruntat cu o problema asemanatoare, sa-mi spuna si mie cum si-a vindecat copilul. Mentionez ca suntem o familie lipsita de posibilitati materiale. Sotia mea este atat de ocupata cu ingrijirea baietelului, incat nu mai poate munci. Mai avem o fetita in clasa I, iar eu sunt salariat, dar cu un salariu foarte modest, cu care greu fac fata cheltuielilor. Astept urgent un raspuns pentru care permiteti-mi a va adresa din inima cele mai sincere multumiri.
Gheorghe Anca - Gheboieni, jud. Dambovita

<b>"Fiul meu sufera de anorexie si eu am gusa nodulara"


Am un copil de 5 ani care sufera de anorexie. Din aceasta cauza, fierea ii functioneaza doar 30-40%, iar ficatul ii este marit (la limita superioara). Nu se hraneste decat cu piure de cartofi, cartofi prajiti, chiftelute de cartofi si iaurt - neacceptand carne sub nici o forma (preparate) si nici mirosul altor mancaruri. Boala lui ne-a adus in culmea disperarii. La randu-mi, sufar de gusa nodulara (noduli tiroidieni). Daca cineva cunoaste vreun remediu naturist, il rugam sa ne ajute sa punem capat suferintelor prin care trecem amandoi. Va multumim si Dumnezeu sa va aiba in paza!
Izabela Ivan - Slatina, jud. Olt

"Sotul meu are o afectiune dermatologica"

Sotul meu are 27 de ani, iar de un an de zile are o boala de piele care se manifesta numai pe laba piciorului. Pielea ii crapa si sangereaza. Am consultat mai multi dermatologi, dar in zadar. Tratamentele prescrise n-au dat nici un rezultat. I-am cumparat si propolis, insa nu poate sa-l aplice pe locurile afectate, fiindca il ustura ingrozitor. Sotul meu lucreaza la un depozit, unde sta toata ziua incaltat cu ghete. Seara, pielea de pe laba piciorului ii crapa , iar pe maini ii apar tot felul de basicute care ii provoaca mancarimi. Se unge cu Triamcinolan, dar degeaba. Sunt disperata, nu stiu ce sa mai fac, de aceea apelez la dvs., asteptand o minune. Cu respect,
Dana Musat - Bucuresti

</b><b>"O caut pe d-na dr. Ioan Cristina"

As dori ca prin intermediul revistei dvs. sa gasesc doctorita care l-a tratat pe sotul meu acum 16 ani, in 1984. Era medic de medicina generala (pe atunci era medic stagiar) si se numeste Ioan Cristina. L-a tratat pe sotul meu de hepatita cronica, cu rezultate exceptionale. Desi m-am interesat prin spitale de dumneaei, nimeni nu a stiut sa-mi spuna unde o pot gasi, fiindca as avea din nou nevoie de ea.
Maria Basanu - str. Intrarea Calafat nr. 16, Constanta

Bursa Medicamenelor

Solicitari

- Sotia mea este operata pe cord deschis cu implant de valva metalica. In ultimul an au aparut complicatii cu grave insuficiente cardiace si pulmonare, cu retinerea apei in tesuturi si dureri insuportabile la picioarele tumefiate si cu multiple varice, pe un fond genetic. Singurul medicament care o mai poate ajuta sa elimine apa din tesuturi se numeste Lasix - 500. Solicitam acest medicament cat mai urgent, contracost.
Ioan Bajora - str. Bradului nr. 43, Campulung-Moldovenesc, jud. Suceava, cod 5950
- M-a impresionat faptul ca ajutati oameni lipsiti de speranta. De aceea ma adresez cu disperare, dar si cu mare speranta. Bunica mea sufera de hepatita cronica de peste 10 ani, iar in decembrie 2001 i s-a pus diagnosticul de ciroza hepatica (virusul C). Are 58 de ani si ma topesc de durere vazand chinul prin care trece, pentru ca o iubesc enorm, ea fiind cea care m-a crescut. Familia mea are venituri mici, mama fiind pensionata medical, iar tata este sudor la o intreprindere din oras. Are nevoie de un tratament scump, pe o perioada de trei luni, care depaseste cu mult pensia ei de 1.300.000 de lei, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nu se poate alimenta corespunzator. Medicamentul de care are nevoie se numeste Isoprinosine. Adresa unde o puteti contacta este: Nicola Gheorghita - cartier Gavana 2, bl. 22B, sc. G, ap. 2, Pitesti, jud. Arges. Va multumesc anticipat,
Radu Ionut - Pitesti
- Solicit urgent, contracost, medicamentul Meladinine - tablete.
Stan N. Constantin - str. V.V. Stanciu nr. 5, bl. 90, ap. 60, Bucuresti,
e-mail: constantin.nstan@transport.alstom.com
- Schimb urgent 100 de bucati sonde urinare intermitente Braun (dama) nr. 20 cu 100 bucati de cathetere urinare fixe Foley (dama) nr. 20 sau nr. 18.
Mirela Ganea - tel. 041/55.16.62, e-mail: mirelaganea@seanet.ro
- Solicit urgent contra cost unguentul Efudix.
Liliana Simon - tel. 062/42.47.02, e-mail: ong@baiamarecity.ro
- Fiica mea in varsta de 20 de ani este bolnava de miastenia gravis (atrofierea sistemului muscular). Medicamentul necesar tratamentului este Mestinon 60 mg. Pentru ca in Romania nu-l gasim, suntem nevoiti sa-l cumparam din Germania, unde costa foarte mult. Rog cititorii si redactia sa ma ajute cu un tratament benefic bolii sau o Fundatie, care ma poate sprijini cu acest medicament. Va multumesc pentru intelegere. Tel. 069/24.20.60

Oferte

- Ofer gratuit medicamentele: Albha D3 0.25 mg - 50 capsule, expira 03.2002; Pentalog - 10 tablete; Rovatinex - 40 tablete. Vand la jumatate de pret: Movalis 7,5 mg - 10 tablete; Fortum 1 g - 5 flacoane; Liv 52 - 1 flacon; Hidroxiclorochin - 100 tablete, expira 04.2002. Victoria Panait - tel. 01/746.76.62
- Vand la jumatate de pret pungi pentru colostomie. Tel. 094/65.10.70, Bucuresti - str. Pictor Lecca nr. 2, bl. 66E, sc. 2, ap. 29, sector 5
- Vand medicamentul Ursofalk - 5 cutii, 100 capsule/cutie. Expira 06.2002. Tel. 093/30.70.50
- Vand marul-lupului (planta uscata) si ciuperca tibetana (cu instructiuni de intretinere). Iuga - Braila, tel. 039/64.89.90
- Vand urmatoarele medicamente hormonale, utilizate ca adjuvant in terapia si profilaxia cancerului la san: Nolvadex 10 (Tamoxifen) - 2 cutii cu 30 tablete; Megace (Megestrol Acetate) - 18 tablete; Megestat 160 - 3 cutii cu 28 tablete. Expira 11.2002 - 03.2003. Silvia Sabau - tel. 059/45.82.79
- Vand la pret modic Ticlid 250 mg- 70 tablete. Expira 06.2002. Rodica Dobritoiu - tel. 067/32.11.45
- Vand Biomed 4 si Siluet+, produse folosite in cura de slabire. Neagoe Marioara - tel. 056/35.88.42
- Vand la pret minim - 100.000 lei - Mediator (Benfluorex), cutia cu 30 pastile; este bun pentru diabetici. Valabil 2003-2004. Done Ana-Iolanda - Ploiesti, tel. 044/19.13.86
- Vand medicamentul Zyprexa. Tel. 094/93.92.15

Cititorii Raspund

"Fetita mea sufera de migrene de crestere"
(Raspuns pentru Daniela Tudor - Braila, F. As nr. 484)

Aceeasi problema am avut-o si eu pana acum doua luni. Migrenele ma adusesera intr-o stare de incapacitate intelectuala totala. Sunt studenta si va dati seama ce a insemnat aceasta suferinta pentru mine. Dupa multe incercari de tratament, citind in "Formula As" despre cabinetul Revital, m-am prezentat acolo. Sunt la a 25-a sedinta de reflexoterapie (masaje in talpi). Ma simt excelent. Prezentati-va de urgenta la acest cabinet, unde tratamentele sunt combinate si cu produse naturale. Eu am folosit Migrenostop, un produs natural care previne crizele migrenoase, determinand scaderea intensitatii si frecventei acestora. De asemenea, am folosit un ceai dupa urmatoarea formula: flori de tei - 20 g, frunze de roinita - 20 g, frunze de rozmarin - 10 g, coada-soricelului - 25 g, talpa-gastii - 25 g. Se amesteca toate, se ia o lingura din amestec, peste care se toarna o cana de apa clocotita si se infuzeaza 5 minute. Se beau doua cani pe zi, in mai multe reprize. De asemenea, masati tamplele, fruntea si ceafa cu ulei de menta. Va doresc multa sanatate! Adresa cabinetului "Revital": B-dul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. 11, sc. B, ap. 44, Interfon 044, Bucuresti, tel. 230.11.67, 210.15.98, 092/31.08.77.
Florentina Cartoaja - Bucuresti, tel. 095/02.22.25

</b><b>"Sotului meu i-a aparut pe talpi un fel de ciuperca"
(Raspuns pentru Moldovan Adriana - Canada, F. As nr. 491)

Am sa va propun un leac aflat din batrani, usor de aplicat, folosit de mine cu mult succes in tratarea negilor care ii apareau fetitei mele cand facea inot. Timp de 7-10 zile va puneti pe zona afectata putina vata inmuiata in albus de ou. Lasati sa se usuce si stati cu compresa uscata cat mai mult timp (eventual toata noaptea/ziua - daca se poate). Repetati operatiunea zilnic, pana ce pielea se curata frumos. In general, negii si ciupercile sunt de suprafata, aerobe, iar stratul de albus le sufoca si dispar foarte usor. Au mai folosit si altii acest leac si mi-au adus multumiri. Mai demult, tatal meu capatase o ciuperca pe picior, dupa o cura balneara. A urmat mai multe tratamente la Spitalul Dermatologic din Ploiesti, dar fara succes. La un moment dat, s-a dat cu o alifie de bataturi, care a avut efect (probabil) de uscare/sufocare a ciupercii si asa s-a vindecat. Dumnezeu sa va ajute in vindecare pe dvs. si pe toti cei care au nevoie.
Ileana S. - California

"Sunt cuprinsa de frig, indiferent de anotimp"
(Raspuns pentru Chira Bancu - com. Ciocile, jud. Braila, F. As nr. 492)

Stimata d-na Chira, intregul dvs. corp este "ca un sloi de gheata" si trebuie sa va imbracati cu un pulover gros "indiferent cat de cald este afara", deoarece circulatia sanguina din corpul dvs. este deficitara. Din fericire, exista un tratament 100% natural pentru problema dvs., pe care nu ar trebui sa o priviti ca pe o boala: folosirea extractului de ginkgo biloba. Va recomand Bio-Biloba - o tableta pe zi, administrata in cursul diminetii - care are capacitatea de a imbunatati circulatia sanguina in intregul corp: incepand de la nivelul creierului, pana la nivelul extremitatilor (maini si picioare). Persoanele care folosesc Bio-Biloba sunt mai pline de energie, deoarece creierul este mai bine oxigenat, sangele aduce mai multa glucoza, respectiv toate principiile nutritive de care are nevoie. Merita sa incercati acest remediu. Multa sanatate!
dr. Adriana Rozsa - Bucuresti, tel. 01/202.30.23

"Baietelul meu sufera de constipatie inca din primele saptamani de viata"
(Raspuns pentru Florentina Bocanu - Campina, F. As nr. 494)

Va recomand ca baietelul dvs. sa incerce la cabinetul nostru cateva sedinte de reflexoterapie combinata cu stimularea punctelor specifice drenarii tractului intestinal (situate pe diferite zone ale corpului) si cu un mic regim alimentar naturist. De curand, d-na terapeuta Mariana Ghinea (care se intelege cu copiii nemaipomenit de bine!) a tratat un baietel de sapte ani, despre care mama lui ne-a relatat ca ii facea clisme inca de la nastere. Acum, baietelul se simte bine, are scaune regulate, este vesel si vioi ca o randunica. Multa sanatate!
Colectivul Centrului de Recuperare "Bioactiv" - Bucuresti

</b>
<b>
"Caut un cabinet care practica laseroterapia in tratarea paraliziilor"
(Raspuns pentru Manuela Simionescu - Targoviste, F. As nr. 494)

Colegul nostru, d-l terapeut Mateescu, a tratat cu succes asemenea cazuri care necesita rabdare, perseverenta si mai ales continuitate in tratament - nu prin laseroterapie, ci prin metode combinate de masaj terapeutic. Luati legatura cu d-l Mateescu. Va dorim multa sanatate!
Colectivul Centrului de Recuperare "Bioactiv" - Calea Calarasi nr. 81, sector 3, Bucuresti, tel. 01/320.76.84

(Raspuns pentru Katia Kullman - Iasi, F. As nr. 495)

D-na dr. Margareta Cazacu, medic primar urolog-chirurg (care aplica si metode de medicina naturista) poate fi contactata la "Malva Bio Service" S.R.L. Bucuresti, str. Drumul Gazarului nr. 42, bl. A3, sc. 2, ap. 11, sector 4, tel. 01/629.77.79, 095/84.22.42.
Gabriel Mihalcea

</b><b>"Cunoaste cineva un tratament pentru regenerare a retinei?"
(Raspuns pentru Jeni-Delia Calin - Vanjul Mare, jud. Mehedinti, F. As nr. 496)
</b>
<b>
</b><b>"Am conjunctivita bilaterala si glaucom"
(Raspuns pentru Augustina Teodorescu - Craiova, F. As nr. 497)

Din experienta mea profesionala, va recomand asocierea tratamentului alopat cu un tratament naturist pe baza unor extracte de aloe vera, care da rezultate deosebite in tratamentul afectiunilor oculare (glaucom, cataracta, conjunctivita, degenerescenta retiniana). Aloe vera absoarbe radiatiile ultraviolete nocive, realizand protectia ochiului (aceste radiatii au un efect important in formarea cataractei si in degenerescenta retinei, de orice cauza). Utilizarea gelului de aloe vera in forma foarte concentrata, cum se gaseste in produsul Activator, previne actiunea nociva a acestor radiatii. Continand substante cu efect dezinfectant si antibacterian, gelul de aloe vera este deosebit de eficace impotriva microbilor care afecteaza ochii, combatand cu succes conjunctivita. Acest extract natural contine vitaminele A si E, de asemenea naturale (importanti antioxidanti), necesare regenerarii diferitelor structuri oculare, si complexul de vitamine B, necesar regenerarii nervilor! Multa sanatate!
dr. Radu Vaidea - Cluj-Napoca, tel. 092/88.10.98,
e-mail: v_radu@post.ro

</b><b>"Am streptococ Beta hemolitic"
(Raspuns pentru Luana Boicescu - Bucuresti,
F. As nr. 497)

Draga Luana, eu am 40 de ani si am avut streptococ Beta hemolitic de la varsta de 10 ani. Am incercat toate tratamentele posibile timp de 20 de ani, pentru ca am fost foarte speriata de operatie. Ajunsesem in ultima vreme sa iau in jur de trei tuburi de antibiotice lunar si sa fiu in pericol sa ma imbolnavesc de inima si rinichi. La 30 de ani, mi-am luat inima in dinti si mi-am scos amigdalele. A fost cea mai buna decizie pe care am putut sa o iau, iar operatia a fost usoara, cu anestezie generala. De atunci, sunt alt om. Sfatul meu este sa faci operatia - este singura solutie radicala, sigura si care te poate vindeca complet. Mult succes si sanatate!
Dana Enache

</b><b>"De 5 ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe - Brasov, F. As nr. 498)

1. Va recomand un produs naturist chinezesc, care este numit de chinezi "al doilea ginseng". Se numeste Ican, are proprietati de adaptogen mult mai puternice ca ginsengul. Saponinele pe care le contine sunt un puternic remediu pentru ridicarea imunitatii si tonificarea organismului. Ele franeaza procesul de imbatranire, inhiba afectiunile canceroase, ulcerele, suprima stresul, are actiune antiinflamatoare puternica (care este necesara in cazul unei prostatite), calmeaza si inlatura durerea, tonifica rinichii si intensifica considerabil functiile organelor genitale, marind potenta. Va recomand sa faceti tratament cu Ican si concomitent cu Biozincul. Zincul joaca un mare rol in formarea hormonilor, are o importanta considerabila pentru functionarea normala a organelor genitale si mentinerea capacitatii sexuale la nivelul cuvenit. In organismul barbatilor este cel mai mult concentrat in testicule si prostata. Intr-o cantitate si mai mare, zincul se gaseste in sperma. Deficitul de zinc intalnit la cuplurile tinere poate provoca sterilitatea. Peste 200 de fermenti din organism depind de prezenta zincului. Acesti fermenti participa la procesele de formare a acidului nucleic, proteinei, de regenerare a limfocitelor, deci si de intarire a imunitatii. Va doresc sanatate si sansa de a va reface viata!
dr. Rodica Graur - str. S. Barnutiu nr. 7, Constanta, cod 8700, tel. 093/87.87.09
2. Ca tratament naturist pentru impotenta sexuala de care suferiti, eu va propun un masaj chinezesc, care este un soi de acupunctura fara ace si pe care il puteti efectua chiar dvs. insiva (fara ajutorul cuiva). Acest masaj va va stimula functiile vitale ale organismului, va va face sa va creasca increderea in propriile dvs. capacitati si va fi o metoda excelenta pentru tratarea impotentei sexuale de care suferiti. Precizez insa ca rezultatele nu se vad intotdeauna de la inceputul tratamentului. De aceea este necesar sa aveti rabdare si sa perseverati ca sa puteti obtine, in cele din urma, rezultate excelente. Dupa ce va spalati bine mainile cu apa si sapun, procedati dupa cum urmeaza:
1. Va culcati pe spate (cu fata in sus). Puneti palmele, concomitent, pe abdomen. Efectuati apoi o apasare vibratorie, usoara, pe intreaga suprafata a abdomenului inferior (sub ombilic), timp de circa doua minute.
2. In aceeasi pozitie, asezati centrul palmei drepte peste ombilic, iar palma stanga peste dosul palmei drepte (cele doua palme una peste cealalta). Apoi, fara a va dezlipi palmele de ombilic, efectuati miscari circulare ale palmelor, mai intai in sensul acelor de ceasornic, apoi in sens contrar acelor de ceasornic, timp de cate doua minute fiecare.
3. Va asezati pe un scaun, astfel incat spatele sa va fie liber si va aplecati trunchiul usor inainte. Din aceasta pozitie, va puneti palmele cu degetele apropiate pe regiunea lombo-sacrala si frictionati pielea spatelui, lateral de coloana vertebrala, in sus si in jos, timp de circa doua minute.
4. Cel de-al patrulea masaj (si ultimul) se executa in aceeasi pozitie ca cel anterior. Inchideti palmele si cu dosul pumnilor apasati si framantati usor pielea salelor. La sfarsitul fiecarui tratament pielea se inroseste si veti simti o caldura placuta, o stare de bine, de echilibru, care se propaga in tot organismul. Acest masaj se executa o data sau de doua ori pe zi (de preferinta dimineata si seara), iar tratamentul dureaza circa 10 zile. Repet ca este important sa aveti rabdare si sa efectuati tratamentul cu perseverenta. In plus, fiti cumpatat in tot ce faceti (inclusiv in viata sexuala), alternati munca cu odihna, practicati cu masura un sport care va place (dar nu de performanta). Am credinta ca totul va intra in normal. Va doresc sanatate!
ing. Bernel Ianconescu - B-dul Republicii nr. 16, ap. 27, Onesti, cod 5450, tel. 034/31.14.47, 034/31.30.54

"Caut remediu naturist pentru un hemangiom hepatic gigant"
(Raspuns pentru Calin Enache - Constanta,
F. As nr. 498)

Stimate domn, adresati-va urgent d-nei dr. Elena IonaScu din Craiova (str. Emanoil Chinezu - fosta Dezrobirii -, bl. F9, sc. 2, ap. 9, jud. Dolj, tel. 051/14.72.41), pentru a incepe cat mai urgent tratamentul cu vestitul medicament Imunomod. Dansa a tratat cu succes cazuri asemanatoare. Va doresc multa sanatate! Cu credinta si nadejde in bunul Dumnezeu, va veti face bine.
Ioana Zaharia - str. Grigore Moisil nr. 8, bl. 9, sc. E, ap. 22, sector 2, Bucuresti

</b>
<b>
"Cum pot scapa de vajaitul din urechi?"
(Raspuns pentru C.T. - Pechea, jud. Galati, F. As nr. 498)

Va inteleg perfect suferinta, deoarece si eu am avut probleme ca si dvs., tot la urechea dreapta. Tratamentul a fost indelungat si anevoios, deoarece faceam mereu recidive si o luam de la capat. Totusi, timpanul s-a cicatrizat si nu a mai fost nevoie de timpano-plastie, operatie pe care am refuzat s-o fac deoarece imi era frica. Am ramas insa cu un auz mai slab la urechea respectiva. Urmez indicatiile medicului Orl-ist, avand grija sa nu-mi intre apa in urechi cand ma spal pe cap, sa nu stau in curent, sa nu ma scarpin in urechi sub nici o forma, sa ma prezint la cabinetul Orl imediat ce simt ceva in neregula. Medicul care v-a ingrijit acum douazeci de ani trebuia sa va atraga atentia ca nu aveti voie sa faceti spalaturi in urechea cu pricina, chiar daca perforatia timpanului s-a cicatrizat in doar sapte zile. Probabil ca nici dvs. nu i-ati spus medicului Orl-ist la care ati fost de curand ca ati avut timpanul perforat cu multi ani in urma. In mod sigur nu v-ar mai fi facut spalatura in ureche, deoarece stie ca aceasta risca sa va perforeze timpanul din nou. Va recomand sa va prezentati la medicul Orl-ist la cel mai mic semn de umezeala in ureche, deoarece timpanul nu se va mai "astupa" niciodata in prezenta unei supuratii (care se poate infecta, ceea ce va va da multa bataie de cap). Daca vajaitul din urechi nu v-a trecut, va sfatuiesc sa va controlati tensiunea arteriala la medicul de familie, deoarece o tensiune arteriala cu valori ridicate si netratata corespunzator da simptomele pe care le acuzati. La fel ca dvs., simteam un huruit in cap si credeam ca e din cauza urechii bolnave. La controalele obligatorii care se faceau pe vremea "raposatului", am fost diagnosticata cu o tensiune arteriala de 21/11. De cate ori nu respectam tratamentul pentru tensiune, vajaiala si huruitul imi reapareau. Un tratament naturist eficace pentru vajaitul in urechi este cel cu ceai de vasc preparat la rece, care a fost prezentat de foarte multe ori in "Formula As" si pe care il gasiti si in cartea Mariei Treben, "Sanatate din farmacia Domnului". Pentru siguranta reusitei, va rog sa cumparati ceaiul de vasc de la farmacie sau Plafar, deoarece nu orice fel de vasc are puteri curative. Va doresc sanatate!Georgeta Teodorescu - str. Argeselu nr. 21, bl. 38, ap. 33, sector 4, Bucuresti