Frumusete

Redactia
Frumusete17 trucuri infailibile- Daca vreti ca primavara sa va aduca un aer mai tineresc... -. - Mai multa prospetime pentru obraz? Mai mult volum pentru par? Urmati trucurile pe care vi le propunem si Martisorul va va gasi mai tinere ca oricand -. 1. Hrana pentru obraz. Fiindca nu poate sa strige de...

Frumusete</b><b>17 trucuri infailibile- Daca vreti ca primavara sa va aduca un aer mai tineresc... -
- Mai multa prospetime pentru obraz? Mai mult volum pentru par? Urmati trucurile pe care vi le propunem si Martisorul va va gasi mai tinere ca oricand -

1. Hrana pentru obraz
Fiindca nu poate sa strige de foame, nu inseamna ca obrazul nu trebuie sa fie hranit. Incercati sa-i oferiti in fiecare zi alt meniu. Dimineata sau dupa-amiaza, cand va intoarceti acasa de la birou, curatati-l bine si poftiti-l la masa: luni - o masca din miere proaspata de albine, marti - o masca de argila, miercuri - branza de vaci amestecata cu cateva picaturi de lamaie, joi - masca de drojdie, vineri - masca de fructe (banane, mere, portocale zdrobite si intinse pe fata), sambata - cateva feliute subtiri de carne de vita, batute usor cu ciocanul si intinse pe obraz. Duminica - ei bine, duminica uitati-va in oglinda si minunati-va ce inseamna sa nu-ti lasi obrazul flamand.
2. Lifting pentru ochi
Sunteti stresate sau obosite si aveti permanent ochii rosii? Procedati in felul urmator: aprindeti o lumanare si concentrati-va cu toata puterea asupra flacarii, minimum cinci minute. Privirea se activeaza si straluceste, inlaturand semnele oboselii. Si inca un truc: colturile ochilor desenate cu dermatograful in sus dau fetei o expresie mai dinamica.
3. V-ati decolorat? Luati-va la coafor si sprancenele
Daca vreti sa intampinati primavara mai blonde sau in alte culori mai deschise decat cele pe care le folositi de obicei, decolorati-va putin si sprancenele, pentru a evita un contrast prea puternic intre ele si par. Dau figurii o expresie dura.
4. Culorile pastelate improspateaza
Un sfat dat de profesionisti: folositi fardurile de ochi pastelate, daca vreti ca privirea sa fie mai expresiva. Sub punctul cel mai inalt al sprancenei, puneti putina culoare roz si intindeti-o cu degetul, uniform. Culorile pastelate au revenit in moda.
5. Dati lovitura cu ochii
Nu e nici un secret ca toate iubirile - si mai ales cele de primavara - opereaza intotdeauna prin ochi. Stiti, desigur, privirea aceea "apasa", care te face sa ametesti. Ei bine, la Hollywood, ea se obtine cu un truc: genele false. Exersati mai intai in oglinda. Lipiti-va cateva fire pe pleoapa superioara (sunt prevazute cu un suport lipicios) si contemplati-va cu luare aminte: ochii dvs. au devenit punctul de atractie al obrazului!
6. Un ten natural
Pentru ca pielea obrazului sa raspandeasca un luciu de odihna si sanatate, folositi peste zi o crema colorata Nivea (se gaseste in comert), in ton mai deschis, iar seara, aceeasi crema in ton mai inchis. E mai fluida ca fondul de ten si creeaza un efect de vacanta. Daca aveti tenul gras, aplicati deasupra si un strat de pudra.
7. Primavara nu se potriveste cu unghii lungi
Lungimea ideala pentru unghii este sa depaseasca putin varful degetelor. Asa le poarta si actritele de la Hollywood. In lumina cruda a primaverii, unghiile foarte lungi si vopsite strident seamana mai degraba cu niste gheare. Nu se potrivesc nici cu buchetele de violete sau ghiocei pe care le veti primi in dar. Feriti-va sa deveniti o Cruella (din "101 Dalmatieni").
8. Oja deschisa intinereste
Mai ales cand mainile incep sa imbatraneasca, e indicat ca oja aplicata pe unghii sa aiba culori deschise. O impresie de tinerete si prospetime creeaza oja transparenta, in culori usoare, de bej spre roz.
9. O ingrijire speciala a mainilor
Mainile ies la fel de obosite din iarna, ca si obrazul. Singura, crema nu le vine in ajutor. Curatati-le de celulele moarte cu sare grunjoasa sau, si mai bine, frecandu-le cu nisip, una pe cealalta, dupa ce inainte le-ati umezit. Clatiti-le apoi si ungeti-le cu crema.
10. Tonuri deschise de ruj
In lumina cruda a primaverii, evitati rujurile inchise. Sunt extrem de stridente si imbatranesc. Din contra: tonurile deschise (roz, piersica, nectarina) imprima obrazului o expresie de puritate. Daca mai aplicati pe deasupra si-un lac de buze, veti putea concura cu bobocii de trandafir.
11. Si buzele au nevoie de vitamine
Precautie minima, castig maximal: puneti zilnic putina miere pe buze, masand-o usor ca sa patrunda in piele. Lasati-o sa actioneze 10 minute fara sa o mancati. Urmarea: buzele dvs. vor fi netede si pline de prospetime. Ca tratament intensiv: aplicati noaptea, vreme de o saptamana, un balsam special pentru buze, gen strugurel.
12. Pometilor le sta bine sa fie imbujorati
Daca aveti ten uscat, folositi un fard de obraz compact; daca aveti tenul gras, folositi cu incredere fardurile de obraz cremoase. Dar folositi-le! O urma de rosu pe curbura pometilor da un aer de sanatate si de bucurie de a trai.
13. Tonuri delicate
Fardul de obraz in culoarea caisei, a teracotei sau a petalelor de maces accentueaza delicatetea expresiei, armonizand-o cu primavara. In general, cand lumina anotimpului devine mai clara si mai intensa, culorile tari produc mai degraba efecte grotesti. Rezervati-le pentru serile petrecute la lumina de lumanare.
14. Parul in nuante deschise intinereste
Daca v-ati nascut cu plete bogate si negre ca ale zanei piticilor, primavara n-o sa aiba nimic de spus. Dar daca sunteti o Alba-ca-Zapada cu parul vopsit, hotarati-va pentru o nuanta ceva mai deschisa - spre castaniu -, fiindca sub lumina revarsata a primaverii, parul vopsit in negru e cumplit de artificial si de batranicios. Nuantele mai deschise intineresc: castaniul si blondul auriu sunt culorile ideale de primavara. Le puteti obtine acasa, cu musetel, daca sunteti "deschise de la natura", dar daca vreti sa treceti de la negru la blond, apelati la un coafor.
15. Suvitele imblanzesc
Suvitele mai deschise pun accent de primavara in par. De preferat sunt cele blonde, roscate sau argintii.
16. Bretonul scurt intinereste
Asa-numitul breton frantuzesc - "pony" - da o expresie foarte deschisa obrazului. El ajunge pana la jumatatea fruntii si pe lateral, pana la tample. E ideal mai ales pentru femeile cu parul drept.
17. Plete de primavara
Aveti parul lung? Puneti-l pe cateva bigudiuri mari, cat e inca umed, adaugand pe fiecare suvita, inainte de infasurare, si putin fixativ. Dupa ce se usuca, periati-va parul peste cap si aranjati-l apoi spre fata, folosind numai varful degetelor. Veti semana cu Primavara lui Botticelli.