Accente

Redactia
Premiile de excelenta profesionala ale "Formulei As". Joi, 7 februarie a.c., in ambianta eleganta si rafinata a Clubului Diplomatic din Bucuresti, revista "Formula As" si-a sarbatorit deceniul de existenta si aparitia numarului 500, in compania colectivului de redactie, a colaboratorilor din domeniu...

Premiile de excelenta profesionala ale "Formulei As"

Joi, 7 februarie a.c., in ambianta eleganta si rafinata a Clubului Diplomatic din Bucuresti, revista "Formula As" si-a sarbatorit deceniul de existenta si aparitia numarului 500, in compania colectivului de redactie, a colaboratorilor din domeniul publicitatii, al difuzarii si editarii, a unor oaspeti de marca, in marea lor majoritate oameni de stiinta si arta, diplomati, dar, mai ales, scriitori. Desprinsa si ea din "mantaua" literaturii, revista a dorit sa-si celebreze aniversarea alaturi de cei dintre care a pornit in lunga si dificila ei calatorie spre lumea presei: nume de marca ale culturii romane, in fapt - adevaratii purtatori de imagine ai Romaniei de azi.
Marele eveniment al serii a fost insa decernarea - pe ultimii zece ani de activitate - a premiilor revistei "Formula As", premii de "excelenta profesionala", care au distins douasprezece personalitati cu rezultate de exceptie in domenii apropiate de specificul si campaniile revistei. Inserate intr-un protocol patronat de poetul si editorul Petru Romosan (consilier al revistei), sustinute fiecare in parte prin discursuri rostite de membri ai redactiei sau colaboratori externi, premiile acordate de "Formula As" au fost urmatoarele:
1. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", in domeniul financiar-bancar si pentru contributia adusa la cresterea economica a Romaniei, in perioada cat a fost prim-ministru: Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale.
2-3. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", in domeniul televiziunii: Cristian Tabara si Radu Anton Roman - Pro Tv.
4. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", in domeniul presei, in calitatea sa de editor si jurnalist: Cornel Nistorescu, "Evenimentul Zilei".
5. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", in domeniul spiritualitatii crestin-ortodoxe si pentru contributia deosebita adusa la intarirea Bisericii romanesti din Transilvania: Sfintia Sa Ioan Selejan, Episcop de Covasna si Harghita.
6. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", pentru merite deosebite in domeniul culturii si literaturii romane: Nicolae Manolescu, scriitor, critic si istoric literar, directorul revistei "Romania Literara".
7. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", pentru merite deosebite in domeniul etnomuzicologiei si pentru contributia adusa la promovarea muzicii traditionale din Romania, prin editarea de discuri si carti, in tara si in strainatate: Speranta Radulescu, de la Muzeul Taranului Roman.
8. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", pentru merite deosebite in domeniul cercetarii istorice: Florin Constantiniu.
9. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", pentru merite deosebite in domeniul invatamantului jurnalistic din Romania: prof. univ. dr. Mihai Coman.
10-11. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", pentru merite deosebite in domeniul creatiei de medicamente romanesti: dr. Elena Ionascu pentru medicamentul Imunomod si dr. Andrei Olinescu, creatorul medicamentului Cantastim.
12. Premiul de excelenta profesionala "Formula As", in domeniul ecologic si al protectiei animalelor si pentru merite deosebite in lupta contra macelului cainilor strazii din Bucuresti: Fundatia "Vier Pfoten", prin reprezentantul ei din Romania, Kuki Barbuceanu.
Decenta, cordiala, onorata cu sampanie si bucate alese, sarbatoarea Revistei "Formula As" a avut stralucirea pe care numai adevarata "lume buna" a Bucurestiului, lumea culturii, a spiritualitatii crestine si a artei o poate crea.
(Premiul special al revistei "Formula As", compus din bune sentimente si multumiri, le este conferit managerilor Clubului Diplomatic din Bucuresti, d-l director Nicu Manoiu si d-l Niculae Negoita, pentru "excelenta profesionala" a serviciilor pe care le presteaza. Ne-au oferit, cu adevarat, un regal.)