Frumusete

Redactia
Frumusete. Intrebati-ne, va raspundem. "Am doar 24 de ani si sunt disperata sa vad cum coapsele mele si chiar zona din interiorul genunchilor mi se acopera de o piele grasoasa, care seamana, asa cum se spune, cu coaja de portocala. Ce sa fac? Am urmat zeci de sfaturi, dar celulita ramane la locul ei!...

Frumusete

Intrebati-ne, va raspundem

"Am doar 24 de ani si sunt disperata sa vad cum coapsele mele si chiar zona din interiorul genunchilor mi se acopera de o piele grasoasa, care seamana, asa cum se spune, cu coaja de portocala. Ce sa fac? Am urmat zeci de sfaturi, dar celulita ramane la locul ei!"
Asaftei Gherghina - Iasi
Nu trebuie sa urmezi "zeci de sfaturi", ci doar pe cele care iti pot fi de folos. Daca esti o cititoare fidela a revistei noastre, cauta in colectie, pentru ca am publicat, nu o data, adevarate lectii de lupta cu celulita. Daca ne-ai descoperit insa doar de curand, tine seama de urmatoarele sfaturi: daca e mostenita genetic (intereseaza-te in familie daca mai sufera cineva de ea), celulita nu poate sa fie inlaturata, decat de bisturiul chirurgului estetician. Daca a aparut spontan, e o dovada de lipsa de miscare si alimentatie proasta. In cazul acesta, se recomanda eterna, dar nelipsita dieta cu fructe si zarzavaturi, ingurgitarea a cel putin 2 l de apa pe zi, gimnastica speciala pentru zonele cu grasimi si o corecta ingrijire a corpului: masaje, comprese, periaj si impachetari. Ca sa "nu pleci acasa cu mana goala", iti dam o reteta plina de bune urmari: terapia cu caldura (menita sa accelereze circulatia sangelui catre zonele reci, cu grasimi, care altminteri nu pot fi dizolvate). Metoda e simpla: se maseaza energic cu o perie cu par natural zonele atinse de celulita (sau se framanta cu mana pana se inrosesc), apoi se aplica pe ele comprese cu untdelemn de masline, cald sau fierbinte (fara a arde pielea, atentie!), care se infasoara in folii de plastic, iar peste ele se aseaza un prosop. Dupa inlaturarea compreselor (se tin cam o jumatate de ora), se spala locul cu apa calda, apoi se unge cu un strat subtire de Revulsin (pielea se inroseste si arde usor). Metoda nu exclude insa dieta cu legume si fructe, gimnastica.

"Arat cu zece ani mai tanara decat sunt. Pana acum, m-am descurcat doar cu ajutor de la mama natura, dar simt ca perioada de gratie se apropie de sfarsit. Exista sfaturi de <<viata inteleapta>> pentru o femeie de 39 de ani?"
Stela N. - Bucuresti
Un studiu realizat de cosmeticienii englezi arata ca in viata femeilor exista doua faze precise in care ele au absoluta nevoie de ingrijire a tenului si a epidermei de pe intregul corp: intre 17 si 34 de ani si intre 45 si 54 de ani. Daca e sa le dati crezare, deocamdata, dvs. va aflati in relas... Totusi, aceiasi specialisti mai dau un sfat, de care e bine sa tineti seama: pielea matura are nevoie de un timp mai indelungat ca sa-si refaca stratul protector. In concluzie: folositi doar produse cosmetice blande, demachiante (de preferinta naturale), dar deloc sapun sau creme depilatoare, care inlatura aciditatea pielii. La final, un P.S.: cei mai mari dusmani ai tenului sunt - soarele, tutunul, alcoolul, stresul si lipsa odihnei.

"Pe masura ce timpul trece, coapsele mi se acopera de o explozie de vinisoare violacee. Intrucat unguentele recomandate de medic n-au schimbat situatia, fac un apel disperat sa-mi dati o solutie eficienta."
Ancuta - Brasov
"Pharma Nord", firma daneza de medicamente naturale, careia i-am facut reclama in revista, comercializeaza un produs excelent pentru imbunatatirea circulatiei periferice: Bio Biloba (pastile). Nu e prea ieftin (costa in jur de trei sute si ceva de mii), dar este deosebit de eficient. L-am incercat pe pielea noastra, in redactie, cu rezultate mai bune ca alte unguente existente in comert. Tot pentru aceleasi nesuferite vinisoare albastre se recomanda si un exercitiu de gimnastica yoga, care da rezultat numai daca e practicat consecvent. Iata-l: culcati-va pe spate, pe un covor mai gros, pe podea. Lasati bratele sa stea relaxate pe langa corp. Inspirati si expirati linistit, de 8-10 ori, apoi ridicati picioarele, cu genunchii foarte putin indoiti si incrucisati-le. Inchideti ochii. Concentrati-va asupra unui punct imaginar, aflat intre sprancene, si miscati degetele picioarelor timp de 3-5 minute. Tot timpul, respirati regulat si profund (respiratia are mare importanta in yoga). Exercitiul accelereaza circulatia sangelui, goleste venele si le intareste peretii.

Totul despre parfum...</b><b>Evitati supradozele!

</b><b> Parfumul face parte din feminitate si nu exista nici o interdictie in a-l folosi. Dar atentie: mireasma lui se raspandeste cu usurinta si nu trebuie folosit in exces. Ceea ce ne face placere s-ar putea, pentru altii, sa devina suparator. Deci...

Daca sunteti active...

Faceti sport, miscare, sunteti stresate? Daca raspunsul este afirmativ, folositi coloniile usoare. De ce? Pentru ca activitatea fizica si transpiratia modifica parfumurile. Evitati sa mascati mirosurile corporale cu apa de toaleta! E bine sa stiti ca mirosurile aluneca mai usor pe pielea grasa, cand se consuma alcool sau picanterii.

Fiti econoame cand iesiti in societate

In Japonia, femeile nu se parfumeaza niciodata, ca sa nu-i incomodeze pe cei printre care traiesc. Fara sa ajungeti pana acolo, optati pentru parfumuri discrete, cand iesiti in locuri publice, sau dimineata, cand simtul mirosului e mai dezvoltat.

</b><b>Seara, puteti folosi parfum, dar cu multa discretie

Dupa ce soarele asfinteste, apa de toaleta poate sa cedeze locul parfumului, dar folosit cu parcimonie. In nici un caz parfumul dvs. nu trebuie sa v-o ia inainte, asemenea unui nor, ci trebuie sa va invaluie ca un abur vag. La cinema, la teatru sau la restaurant, evitati parfumurile grele (de roze, vanilie, mosc). Nu fac casa buna cu mirosul de gratar sau de peste prajit.