</b><b>Cum slabesc occidentalii</b><b>7 Metode Sigure
- Iarna este pe duca si primavara readuce la ordinea zilei problema kilogramelor cu care ne-am captusit pe durata sezonului rece. Dosite pe sub paltoane, formele pline vor exploda in toata splendoarea, de indata ce ne vom lepada, ca Baba Dochia, cojoacele.
Ca sa va ferim de o asemenea suferinta, continuam seria metodelor de slabit, cu sapte retete occidentale, selectate ca sigure, intr-o ancheta realizata de revista "Bunte" -
</b><b>Drumul catre succes
1. Supa magica: se dau jos pana la 5 kg in 7 zile. Este vorba despre supa de varza, din care puteti manca oricat.
2. Postul-fulger: "dezintoxica" trupul si spiritul. In 7 zile, va incarcati cu energie si buna dispozitie si scapati de kilogramele in plus.
3. Regimul disociat: satui, dar slabi. O combinatie eficienta mai ales pentru finalul de saptamana. Kilogramele se duc fara foame.
4. Regimul Glyx: pentru evitarea "capcanei" dulciurilor. Se mananca dupa tabel - si anume doar alimente care garanteaza supletea.
5. Cura cu cartofi: usor si natural. Un meniu clasic care va ajuta sa slabiti un kilogram in doua zile.
6. Cura cu proteine: 1 kg mai putin pe zi. Este regimul tip "formula 1" pentru fanii fitness-ului. Arderea grasimilor cu proteine si miscare.
7. Regimul cu 1 kg de fructe pe zi: cumul de energie si de vitalitate; 1 kg de fructe pe zi = 1/2 kilogram in minus si umplerea "golurilor" de substante vitale.
</b>
<b>1. Supa magica
Pentru cei vesnic infometati
Nu rezistati la foame, nu aveti timp si vreti sa atingeti cat mai repede greutatea dorita? Supa magica este metoda ideala. Slabiti pana la 5 kg intr-o saptamana, sunteti permanent satui, bine dispusi si plini de energie. La Hollywood, supa magica este campioana curelor de slabire. Sharon Stone, Glenn Glose, Michelle Pfeiffer sau Sean Connery reusesc - datorita ei - sa puna pe fuga kilogramele suparatoare. "Cele 7 zile de regim trec pe nesimtite - fara senzatia de foame si fara cazne. Iar burta... dispare pur si simplu", marturiseste unul dintre adeptii supei magice.
Secretul succesului? Varza stimuleaza arderea grasimilor. Cu cat mananci mai multa varza, cu-atat slabesti mai repede si mai mult. Si in plus - este foarte gustoasa.
Cum arata o saptamana cu supa magica?
Multe lichide. Incepeti dimineata cu un pahar de apa plata si beti pe tot parcursul zilei 3 l, adaugand la fiecare pahar zeama unei jumatati de lamaie. Se recomanda, de asemenea, ceaiurile neindulcite si cafeaua, doar alcoolul fiind tabu.
Supa de varza pe saturate. Fierbeti din 2 in 2 zile o oala mare cu supa si tineti-o la frigider. Valabil de dimineata pana seara: mancati cate-o farfurie de supa (incalzita) de cate ori vi se face foame. Daca plecati de-acasa, puteti s-o luati cu dvs. intr-un termos sau s-o pasati si s-o luati intr-un recipient mai mic.
Arderea grasimilor: Dimineata, pe stomacul gol, faceti miscare, pentru a "epuiza" moleculele de grasime. Daca nu vreti sa va plimbati sau sa alergati 30 de minute, dansati sau sariti coarda 15 minute sau urcati si coborati scarile.
Pentru relaxare: Baia cu miere si ierburi. Stimuleaza irigarea sangvina si eliminarea toxinelor si reziduurilor. Opariti 100 g de frunze de mur cu o cana de apa clocotita, lasati sa se infuzeze 10 minute, strecurati, amestecati lichidul cu o lingurita de miere si 5 picaturi de ulei (eteric) de levantica si turnati-l in apa din cada. Relaxati-va in apa 15 minute si bagati-va imediat in pat.
Indepartarea mirosului: Daca va deranjeaza mirosul de varza, puneti in apa in care o fierbeti cateva picaturi de otet. Si mirosul se diminueaza. Din pacate, varza baloneaza, de aceea este bine sa beti ceai de musetel, de anason sau de chimen.
Suprasaturatia: Daca nu mai suportati sa mancati supa ca atare, pasati-o si beti-o ca pe-o licoare. Dupa cateva incercari, placerea de a manca supa revine.
Reteta
Supa de varza mediteraneana
Ingrediente: 6 legaturi de ceapa sau 6 cepe obisnuite, o varza nu prea mare, 2 gulii sau o telina, 2 ardei grasi, 2 ardei iuti (chiar foarte iuti), 1 borcan de rosii in bulion, sare, piper.
Mod de preparare: Se toaca marunt toate legumele, se pun la fiert acoperite cu apa (nu trebuie sa fie foarte multa apa), la inceput 10 minute pe foc iute, pe urma timp de doua ceasuri sa zaca pe foc mic.
</b><b>2. Postul-fulger
Pentru cei lipsiti de energie
Sunteti nervosi? Toate va merg pe dos? Nu sunteti in apele dvs., va simtiti obositi si prost dispusi? Ei bine, postiti, pentru ca postul este o terapie ideala pentru buna dispozitie. Va scapa cat ati bate din palme de kilogramele in plus si va ajuta sa va limpeziti sentimentele si gandurile. Nu va speriati: in timpul postului, foamea n-o sa va chinuie decat cel mult in primele ore, dupa care metabolismul se modifica. Se valorifica rezervele. Intr-o singura saptamana, greutatea ce va apasa chinuitor - soldurile (dar si spiritul) dispare, iar lumea vi se va parea din nou frumoasa. Incepeti intr-o vineri. Pentru acomodare, vineri si sambata consumati doar legume si fructe, cat de multe doriti. Sambata seara, dizolvati 2 linguri de sulfat de sodiu (de la farmacie) in 1/8 l de apa si inghititi-le, dupa care beti 1/2 l de apa plata. Curata intestinul.
De duminica pana vineri. Dimineata: 1/4 l de suc proaspat de legume, de exemplu: morcovi, telina, castraveti, patrunjel, rosii. Daca nu aveti storcator, puneti in robotul de bucatarie bucatile de zarzavat si verdeata proaspata si turnati peste ele 200 ml apa. Beti sucul incet, lingurita cu lingurita si, in afara de suc, 1/4 l de ceai de urzica cu o lingurita de miere. La pranz si seara, fierbeti incet acelasi tip de legume, 30 de minute in 300 ml de apa, dupa care "savurati" cate-o lingurita din zeama limpede de legume.
Lichide: Beti zilnic cel putin 3 l de apa minerala plata si 1 l de ceai de urzica (curata sangele) indulcit cu putina miere.
Eliminarea reziduurilor: Faceti-va timp pentru odihna si somn. Dezintoxicarea organismului trebuie sprijinita cu un periaj uscat foarte usor, cu bai zilnice cu sare la picioare (5 linguri de sare grunjoasa la 5 l de apa) si cu comprese pe ficat (puneti un prosop umed pe zona ficatului, acoperiti-l cu prosoape uscate si stati in pat bine inveliti, circa o jumatate de ora). Marti, in cea de-a treia zi de post, mai inghititi o data, seara, 2 linguri de sulfat de sodiu dizolvat in 1/8 l de apa, pentru curatirea intestinului si beti apoi 1/2 l de apa plata.
Miscare: Nu e vorba de superperformante sportive! Dar plimbati-va zilnic, cu pas intins. Puteti sa inotati (incet), sa mergeti cu bicicleta sau sa faceti yoga - este ideala!
Sfarsitul postului - Sambata dimineata si la pranz: 1/2 de mar ras cu putina zeama de lamaie si miere. Seara: supa de legume (consumati si legumele fierte). Duminica dimineata: un bol cu salata proaspata de fructe si putina miere; la pranz: legume calite cu orez; seara: cartofi fierti cu branza de vaci si verdeata + salata.
3. Regimul disociat - rapid
Disocierea este o filosofie care are multi adepti, printre care se numara si Claudia Schiffer. Inventatorul acestui regim, care vindeca si anumite boli, a fost William Howard Hay (1866-1940). Principiul regimului disociat este urmatorul: se disociaza pur si simplu albuminele de hidrati de carbon, pentru ca nu sunt bine digerate impreuna. Kilogramele se duc pentru totdeauna, iar efectele secundare sunt pozitive: fiecare celula in parte este aprovizionata cu substante vitale, iar forma fizica, sanatatea si dispozitia sunt excelente. Deci: nu combinati niciodata hidratii de carbon (paine, paste fainoase, galuste, cartofi, banane etc.) cu albumine (carne, mezeluri, peste, oua si produse lactate). Expertii considera ca regimul disociat stimuleaza metabolismul, se consuma energie mai multa, nivelul glicemiei ramane constant, iar senzatia de foame dispare.
</b><b>4. Regimul Glyx
Pentru cei stresati
Stresul ingrasa (lucru valabil si pentru frustrare, nemultumire sau suparare). Si ce fac cei care cad in capcana lui? Se reped sa manance dulciuri, dar si paine alba, biscuiti, chipsuri etc., ca sa-si imblanzeasca starea de spirit. Rezultatul? Nivelul insulinei creste, iar kilogramele o iau razna, pentru ca grasimile nu mai pot fi descompuse. Pentru a putea slabi, trebuie deci sa renuntati la dulciuri. Acesta este, de fapt, scopul regimului Glyx, a carui adepta este Madonna. Dar ce inseamna Glyx? Este prescurtarea indicelului glicemic, care ne arata cat de mult poate sa stimuleze un aliment cresterea nivelului glicemiei.
Glyx - ridicat = insulina multa, adica ingrasa.
Glyx - redus = insulina putina, adica mentine greutatea normala sau slabeste.
Cum functioneaza? In perioada in care doriti sa slabiti, consumati doar alimente cu Glyx redus (vezi tabelul care urmeaza), indiferent in ce cantitate.
Important: Beti zilnic 3 l de lichide, din care 1,5 l dimineata. Intareste puterea de concentrare si stimuleaza metabolismul. Cercetatorii au constatat ca persoanele care beau prea putine lichide se ingrasa cu 1 kg pe an. De preferat: apa minerala plata - care ajuta organismul sa elimine reziduurile - si sucurile de legume si fructe (proaspat stoarse) care acopera lipsa substantelor vitale.
Un truc antistres: Puneti magneziu in apa minerala (400 mg pe zi). Va relaxeaza si ajuta la descompunerea grasimilor.
Pentru relaxare: Un somn profund de 2 minute. Sau: asezati-va intr-un loc linistit, respirati profund si repetati cu voce scazuta un cuvant monoton - euro, euro, euro... Refacerea este garantata 100%.
Miscati-va: plimbari, bicicleta, gimnastica etc.
5. Cura cu cartofi
Pentru nostalgici
Era regimul indragit de bunicile noastre si, realmente, ne ajuta sa redevenim suple la sfarsit de saptamana. Incepeti de vineri seara cu 4 cartofi fierti + branza de vaci + verdeata + salata de legume crude + ceapa si usturoi. In urmatoarele doua zile, mancati la micul dejun fructe cate vreti (mai putin banane). De doua ori pe zi, cate 4 cartofi cu garnitura de branza de vaci + legume + verdeata. De baut: 3 l de ceai, apa minerala, sucuri de legume.
6. Cura cu proteine
Pentru "fanii" fitness-ului
Este o cura rapida, pentru amatorii de miscare si sport, numita si "cura lui Schwarzi" (Arnold Schwarzenegger). Principiul: arderea vitala a grasimilor. Pentru aceasta: beti din 4 in 4 ore un amestec cu proteine (se gasesc la farmacie), consumati multe legume si fructe si "rasfatati-va" rinichii cu 3 l de apa pe zi. Si, daca va si miscati, veti reusi sa dati jos 1 kg zilnic. Ideal: Nordic Walking, adica mersul cu pas intins, care stimuleaza 90% din muschi pentru arderea grasimilor.
7. Regimul cu 1 kg de fructe
Pentru amatorii de fructe
Este regimul ideal pentru toti cei care nu pot sa traiasca fara fructe. Formula este simpla: cine mananca 1 kg de fructe pe zi - intregi, sub forma de salata sau de sucuri proaspete - pierde 1/2 kg de grasime. Intercalati 2 zile de fructe pe saptamana. Consumati din 2 in 2 ore o portie de fructe sau un pahar cu suc proaspat. In total, trebuie sa ajungeti la 1 kg de fructe pe zi, dar pot fi si mai multe. Pentru cei care prefera legumele, aceeasi cura se poate face cu legume crude, salata de cruditati si sucuri de legume proaspete.
Tabelul Glyx-urilor
Glyx ridicat:
Produse de panificatie: painea alba, covrigii, painea de secara, bagheta, cornurile (croissant).
Bauturi: berea, Coca-Cola, limonada, sucurile de fructe indulcite.
Fructe, legume: curmalele si smochinele, morcovii fierti, dovleacul.
Dulciuri: glucoza, jeleurile de fructe, zaharul, ciocolata, biscuitii cu ciocolata si simpli.
Cereale: orezul alb, fulgii, muesli cu adaos de zahar.
Garnituri: cartofii prajiti, piureul de cartofi.
Glyx mediu:
Produse de panificatie: painea din grau (integrala).
Fructe, legume: sfecla rosie, porumbul, stafidele, ananasul, bananele coapte, pepenele galben, caisele, kiwi, mango.
Dulciuri: dulceata, mierea, aluatul sfaramicios.
Cereale: orezul cu bob lung, grisul alb, orezul natural, porumbul, floricelele.
Garnituri: cartofii fierti, pastele fierte moi.
Glyx redus:
Produse de panificatie: tarata, painea integrala de secara (graham).
Bauturi: sucul de portocale, de mere, sucul proaspat de fructe (fara zahar), laptele de soia, sucurile de legume.
Fructe, legume: majoritatea fructelor proaspete - grapefruitul, ciresele, strugurii, piersicile, merele, prunele, perele, caisele uscate. Majoritatea legumelor si salatelor, mazarea din conserve, fasolea uscata, morcovii cruzi, lintea, fasolea verde, soia, ciupercile, arahidele.
Dulciuri: ciocolata amaruie, fructoza.
Cereale: fulgii de ovaz, pastele fainoase fierte al dente, muesli fara zahar, orezul nedecorticat, orzul.
Alte alimente: produsele lactate, carnea si pestele (slabe), ouale.