Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Sufar de recidiva epiteliom sinus frontal drept, operat acum 21 de ani". Am 57 de ani si am fost operata, acum 21 de ani, de epiteliom nediferentiat sinus frontal drept, cu evolutie post-operatorie buna. Am facut 30 de sedinte de cobaltoterapie post-operator, in urma carora am...

Cititorii Intreaba...

"Sufar de recidiva epiteliom sinus frontal drept, operat acum 21 de ani"

Am 57 de ani si am fost operata, acum 21 de ani, de epiteliom nediferentiat sinus frontal drept, cu evolutie post-operatorie buna. Am facut 30 de sedinte de cobaltoterapie post-operator, in urma carora am ramas cu un prurit (mancarime) in zona operatiei (radiodermita). In urma cu trei ani si jumatate, deasupra zonei operate au aparut doua formatiuni de consistenta dura, de marimea unui bob de grau. In noiembrie 1998, la Institutul Oncologic Bucuresti am urmat 10 sedinte la acceleratorul de particule. Una dintre formatiuni a disparut, in schimb cea de-a doua a inceput sa-si mareasca volumul. Peste toate acestea, am capatat si o suprainfectie a zonei operate, de care nu mai scap. In prezent, zona este rosie, cu fistule care respecta incizia de acum 21 de ani si cu o secretie serioasa prin aceste fistule. Am facut si o tomografie computerizata, cu urmatorul rezultat: modificari de structura osoasa fronto-sfenoidala dr., sinus frontal dr. ocupat 2/3 extern de tesut solid si material chirurgical. Mi s-a spus ca trebuie sa ma operez, sa mi se faca grefa de piele si, eventual, grefa osoasa, daca sinusul este foarte subtire. Imi este teama de aceasta interventie si de aceea acum nu mai stiu ce sa fac. Sunt disperata si apelez si eu, ca alti oameni disperati, la ajutorul cititorilor dvs. Va multumesc din suflet.
Ioana Duda - str. Becatei nr. 8, bl. V26, ap. 32,
sector 3, Bucuresti

Am 30 de ani si la varsta de 10 ani mi-a aparut o pata cafenie, numita nev spilus, care s-a extins in timp. Se poate trata? Poate deveni cancerigena dupa tratament?
Ana - tel. 092/66.51.79

"Sotul meu a fost diagnosticat cu leucemie cronica si limfom non Hodgkin"

Va scriu cu lacrimi in ochi si cu multa speranta. De doi ani, sotului meu in varsta de 42 de ani i s-a pus diagnosticul de Llc (leucemie limfatica cronica faza debut). Acest diagnostic i s-a pus la Spitalul Militar din Bucuresti. Mentionez ca nu i s-a facut punctie sternala, ci pe baza formulei leucocitare, avand umbre nucleare 41 pe 100. Nu de mult a fost la alt medic, tot din Bucuresti, care i-a pus diagnosticul limfom non Hodgkin, cu toate ca nu are ganglioni. Rog cititorii care s-au confruntat cu aceste boli sa ma ajute sa-mi salvez sotul.
Ana Aionitoaie - Botosani, tel. 031/52.16.75,
e-mail: ai_ana@hotmail.com

</b><b>"Am fost diagnosticata cu displazie mamara"

Am 36 de ani si cu trei ani in urma am fost diagnosticata cu displazie mamara bilaterala. Asta m-a inspaimantat si m-a facut sa caut cu disperare ajutor de la oricine. Am facut diverse tratamente (inclusiv chimioterapie), dar fara rezultate vizibile. Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament naturist sau un tratament medicamentos mai eficient. Am doi copii si sunt prea tanara sa ma despart de ei. Va rog cu disperare sa ma ajutati. Va multumesc.
Cipriana Dascalu - Bucuresti

"Doresc un tratament naturist pentru mielom multiplu"

Am 37 de ani si, in urma cu patru luni, mi s-a pus diagnosticul mielom multiplu, diagnostic confirmat si in strainatate. Urmez tratament cu citostatice, in urma caruia ma simt tot mai rau. In speranta ca cineva ma poate ajuta cu un tratament naturist, va multumesc.
Traian - Oradea

</b>
<b>
"Dupa fractura de col femural, am dureri la calcai"

In urma cu sase luni, cazand pe strada, am suferit o fractura de col femural si am acolo doua suruburi metalice. Din ultima radiografie, rezulta ca osul s-a sudat si am inceput sa ma sprijin usor pe picior, folosindu-ma de cadrul metalic. Care este marele necaz: de cand am iesit din spital, am dureri mari in calcaiul piciorului operat si - culmea! - am dureri numai noaptea. Ma masez cu Diclofenac (unguent) si in 2-3 minute ma linistesc... Apoi, la intervale cam de o ora, se repeta. Durerile sunt violente si sunt disperata. De peste 180 de nopti, traiesc un adevarat calvar. 95% din timp stau imobilizata la pat. Este ingrozitor! Ce sa fac? In restul timpului, ma doare uneori si incheietura piciorului. Medicii ridica din umeri!!! Ajutati-ma cu niste sfaturi utile. Cu multa stima si consideratie,
Constanta Raduta - Ploiesti

"Sufar de insuficienta ovariana"

Am 38 de ani, sunt casatorita de doi ani si jumatate, nu am avut nici un avort si nu am ramas insarcinata niciodata. Am avut trichomonas si candida, dar le-am tratat. In urma controlului ginecologic, s-a constatat ca am un mic chist ovarian. De un an imi verific in fiecare seara temperatura in zona vaginala, care in unele luni a ajuns la maximum, 38¡C. In urma unor analize si a studiului temperaturilor, mi-a fost pus diagnosticul de insuficienta ovariana, doctorul afirmand ca, in unele luni, teoretic, as fi putut ramane insarcinata. Mi s-a prescris tratament medicamentos, dar, de teama efectelor secundare, nu l-am urmat. Am incercat un tratament cu suplimente alimentare, dar pana acum nu s-a vazut nici un rezultat. Pana voi trece la tratamente pe baza de medicamente, as vrea sa mai incerc metode naturiste, in care am mare incredere. Cu mii de multumiri,
Nati - e-mail: gabi_02_pl@yahoo.com

"Mi s-a pus diagnosticul de uretro-prostatita"

De vreo doi ani de zile, am fost diagnosticat cu uretro-prostatita. Mi s-a recomandat medicamentul Ciprobay, dar in urma tratamentului nu am simtit nici o ameliorare. Daca a mai trecut cineva prin aceasta suferinta, il rog sa-mi spuna si mie cum s-a vindecat. Cu mii de multumiri,
Pavel - Deva

</b><b>"Diagnosticul meu: status post tiroidectomie"

Am 47 de ani si din anul 1997 sunt pensionata pe caz de boala. Diagnosticul meu este status post tiroidectomie (sunt operata de doua ori de tiroida), tetanie paratireopriva, preclimax, sindrom nevrotic anxios depresiv. In toti acesti ani, am facut nenumarate tratamente cu o sumedenie de medicamente: Anafranil, Xanax, Prozac, Lexotan, Remeran, Calciu, Magneziu, chiar si tratament homeopat. Bineinteles ca, datorita medicatiei prescrise, m-am ales si cu un ulcer gastro-duodenal. Oare exista o cale de vindecare a acestor boli? Intreb asta pentru ca nu mai stiu ce sa fac si unde sa ma mai duc, ca sa pot sa ma simt si eu cat de cat bine. Am citit in revista despre acele cabinete de reflexoterapie, dar eu nu-mi pot permite sa dau atatia bani, pentru ca nu-i am. Va rog din suflet sa-mi dati un sfat. Ce pot sa fac? Cu mii de multumiri,
Viorica Dricov - Sos. Banatului nr. 2 bis, com. Chitila, S.A.I.

"Exista tratament naturist pentru osteom palmar?"

Am 18 ani si as vrea sa stiu daca exista tratament naturist pentru osteom palmar. Am facut tratament cu Diclofenac si Piroxicam, dar nu a dat nici un rezultat. Va multumesc.
M.I. - Buzau

"Sufar de comitialitate vasculara"

Sufar de comitialitate vasculara, hipertensiune arteriala existentiala stadiul Iii, grup de risc C, accident vascular cerebral ischemic in teritoriul vertebro-bazilar in antecedente frusta hemipareza dreapta. Va rog foarte mult sa ma ajutati sa ma pot odihni noaptea. Medicamentele pe care le iau (Diazepan, Extraveral, Fenobarbital, Hydroxyzine) nu mai au efect. Va rog din tot sufletul sa-mi recomandati un tratament naturist. Va multumesc.
Mircea Pasarica - Hateg, jud. Hunedoara

"Mama mea nu poate scapa de o ciuperca"

Am o problema pe care nu o pot rezolva nicicum. Este vorba despre mama mea, o femeie de la tara, in varsta de 63 de ani, pe care a atins-o o boala careia medicii nu-i pot pune un diagnostic. Mi-e atat de mila de ea cand o vad cum sufera, incat, daca as putea, as lua boala asupra mea. De aproximativ un an, atunci cand raceste, i se umple gura de o ciuperca, si prin interior, si prin exterior, incat nu poate sa manance, sa bea apa sau sa vorbeasca. A facut tratament cu Stamicina si glicerina boraxata. A luat antibiotice. I s-a vindecat foarte greu. A stat mult timp cu aceasta durere in gura. Apoi, in lunile martie-aprilie boala a recidivat. A fost internata la boli contagioase, unde a urmat tratament cu Penicilina injectabila. Acum ciuperca i-a aparut din nou. O doare tot capul (nas, ochi, frunte). Medicul Orl-ist i-a dat tratament cu Stamicina, dar aceasta nu o ajuta deloc, deoarece "infectia" este foarte intinsa. Va mai precizez ca pe maxilarul superior nu are nici un dinte, deoarece i-a extras pe toti, crezand ca ei sunt cauza acestei infectii (acum sase luni). De aceea va rog pe dvs. sa ma ajutati cu o adresa sau cu un nr. de telefon al unui specialist, care poate sa-mi dea un diagnostic si sa-mi prescrie un tratament adecvat. Va multumesc.
S. S. - Mioveni, jud. Arges, tel. 048/29.12.34

</b><b>"Unde pot gasi lipitori crescute in conditii de laborator?"

Va scriu in legatura cu o problema a carei rezolvare depinde in mare masura de ajutorul revistei "Formula As" si al cititorilor ei. Am o suferinta provocata de o flebita mai veche la piciorul stang, care s-a complicat prin aparitia unui hematom dureros. Desi am discutat cu cativa doctori, rezolvarea afectiunii se poate face rapid prin utilizarea lipitorilor. Tocmai aici m-am oprit, pentru ca am inteles ca acestea trebuie sa fie curate (crescute in conditii de laborator). Nu stiu unde as putea gasi asemenea lipitori, cum trebuie ingrijite si mentinute in viata. Va rog sa publicati scrisoarea mea si astept cu nerabdare raspunsul cititorilor.
Romulus Moldovan - Brasov

Va rog sa-mi comunicati un tratament pentru stoparea emfizemului pulmonar. Capacitatea respiratorie este redusa la jumatate. Se poate sa creasca aceasta capacitate sau cel putin sa ramana in acest stadiu cat mai mult posibil. Aceasta insuficienta respiratorie a aparut la varsta de 65 de ani. Va multumesc!
Aurel Radu - Brasov

Bursa Medicamentelor

Solicitari

- Sufar de Vasculita Alergica si am nevoie de medicamente care nu se gasesc in farmacii: Dipsone sau Sidulone. Cine ma poate ajuta il rog sa ma instiinteze in paginile revistei sau la urmatoarea adresa: Maria Enache - str. Zamfirescu nr. 19, bl. B1, sc. 1, et. 2, ap. 8, Deva, jud. Hunedoara, tel. 054/22.93.25
- Tatal meu se afla intr-o stare disperata. Este imobilizat la pat, cu ambele picioare si o mana amputate, si nu i se mai pot pune proteze. Am mare nevoie de Prezervative Urinare, pe care, pana in urma cu doua luni, le-am gasit in Timisoara, la farmacii, dar acum au disparut. Mi s-a spus ca au fost primite ca ajutoare din strainatate si nu mai au. Daca vreo persoana are posibilitatea sa ne ajute, o rog frumos sa o faca, fiindca sora mea, care il ingrijeste pe tata, lupta din greu cu infirmitatea lui. Aneta Boian - str. Balantei nr. 11B, ap. 15, Timisoara, tel. 056/18.59.27
- Caut medicamentul Bronhodilatin sau Izoprenalin, de care am mare nevoie. Daca il are cineva sau stie de unde il pot procura, il rog sa mi-l expedieze ramburs pe adresa: Irina Sitar - loc. Cavnic, str. Vasile Lucaciu nr. 16, jud. Maramures, cod 4852 sau raspuns pe e-mail: dunav@alphanet.ro sau tel. 062/29.57.92. Va multumesc anticipat.
- Solicit Uteplex-fiole, fabricat in Franta, si Miacalcic-injectii (pentru osteoporoza). Mariana Sabau, tel. 059/37.26.67
- Solicit medicamentul Propecia, pentru tratarea alopeciei androgenice. Sorin - Focsani, tel. 037/25.16.62

Donatii

- Ofer gratuit doua lentile de contact Wiecon, cu dioptriile -12 si -13. Tel. 068/21.78.12

Vanzari La Pret Redus

- Vand Bleomicina 15 mg cu 30% mai ieftin decat in farmacii. Tel. 01/220.84.34
- Vand medicamentul Scandine - Ibopamina de 200 mg, sub forma de tablete, fabricat de firma Zambon/Italia. Relatii la e-mail: Lidias@personal.ro
- Vand Tamoxifen - 22 de cutii, medicament specific cancerului de san. Medicamentul este german, produs de firma Hexal (valabilitate pana in 2005). Marie Ionescu, tel. 01/642.42.60
- Vand urgent Scaun Rulant Nou (Taiwan), Special Pentru Baie. Relatii non-stop la tel. 041/65.65.93, 092/71.19.72, e-mail: mirelaganea@seanet.ro
- Vand planta Marul Lupului la pretul de 200.000 kg + taxele postale. Florea Boicea - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, loc. Draganesti, jud. Olt, cod 0847, tel. 049/46.62.02
- Vand 70 fiole Interferon 3 mil. U.I. (pret foarte avantajos). Mutascu (tel. 094/77.65.61)
- Vand 8 cutii Rytmonorm, recomandat in afectiuni ale inimii (expira dec. 2003).
- Vand convenabil Cavinton 5 mg/tableta, bun in circulatia cerebrala (valabil 2003-2004). Oana Balaci - Bucuresti, tel. 01/667.26.59
- Vand cu pret redus ceai Cod-Tm si Temodal - citostatice pentru tumori cerebrale. Elena R. - Bucuresti, tel. 01/725.63.37

Cititorii Raspund

"Ajutati-ma sa-mi salvez copiii bolnavi de degenerescenta hepatica lenticulara"
(Raspuns pentru Paslariu Elena - Bucuresti,
F. As nr. 470)

D-na Elena, nu trebuie sa disperati, caci ficatul se regenereaza, dar sa aiba conditii necesare pentru aceasta. Va vorbesc din experienta vietii mele. La varsta de 20 de ani, am avut hepatita acuta si doctorul care m-a tratat (in acel spital comunal nu erau specialisti) mi-a recomandat trei saptamani de regim alimentar si trei saptamani de odihna (lucram in invatamant si eram foarte obosita). Dupa aceea, nu am mai urmat nici un fel de regim sau tratament, astfel ca boala s-a cronicizat, fara ca eu sa stiu. La varsta de 40 de ani, boala s-a agravat si a dat in ciroza. Eram disperata, nu stiam ce sa fac. Am tinut regim alimentar sever un an, apoi am inceput sa mananc cat de cat normal, in afara de: grasimi animale, cafea, sucuri acidulate, zeama de carne (care intoxica). De asemenea, am renuntat la tutun si alcool. Alimentele permise la regim sever sunt: lapte dulce, chisleac, iaurt, lapte batut (zerul nu trebuie aruncat, deoarece contine acid arotic), branza de vaci, carne slaba de vita si de pasare, dulciuri fara grasimi animale, paste fainoase, orez, gris, cartofi, sfecla rosie, sucuri de fructe si legume, mamaliga, ulei rafinat. Este un regim bun, dar, daca nu se mananca bine (carne, branza de vaci etc.), ficatul se distruge. Deci, aici alimentatia are un rol principal, nu medicamentele. Dupa mine, medicamentele sunt chimicale care intoxica ficatul; de aceea, eu n-am luat si nici nu iau medicamente. Pentru refacerea ficatului e necesar sa se stea mult in pozitie orizontala. In felul acesta, sangele iriga mai bine ficatul. Nu se mananca nimic prajit. Alimente interzise: afumaturi, conserve de carne (de peste), salamuri, grasimi animale, muraturi, branzeturi fermentate, condimente. De la ou se mananca numai albusul, caci galbenusul contine colesterol. Am 74 de ani, mi-a ajutat Dumnezeu si am ajuns batrana si ma descurc destul de bine. Boala de ficat nu-i o tragedie; totul este sa te hranesti bine si sa duci o viata cumpatata. Rugati-va cu totii la Dumnezeu, sa va dea sanatate si nu faceti rau la nimeni. Dumnezeu face minuni cu cei buni! Sanatate multa!
Lidia Durneata - Str. Sirenei nr. 1, bl. A1, ap. 38, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava, cod 5950

"Exista vreo modalitate de tratare a polipilor
din vezica biliara?"
(Raspuns pentru Ionel - Los Angeles, Sua,
F. As nr. 474)

Cunosc o reteta naturista cu ajutorul careia se pot trata polipii din vezica biliara. Se prepara astfel: se ia un pumn de flori de sunatoare (pojarnita), 500 g miere de albine (de salcam), 600 ml ulei de masline presat la rece, 3 lamai (taiate felii) si se pun toate la macerat timp de 8 zile, intr-un borcan de sticla de culoare inchisa. Se agita zilnic, pentru omogenizare. Se strecoara si se consuma cate doua linguri in fiecare dimineata, pe stomacul gol, dupa care se sta culcat 30 de minute pe partea dreapta. Apoi se bea un ceai de rostopasca, preparat din 1/2 lingurita de planta, oparita in 200 ml apa. Dupa 30 de minute se poate manca. Cura dureaza pana la terminarea compozitiei, apoi se poate face o ecografie. Daca boala nu s-a ameliorat, se repeta cura.
Ing. Georgel Barca - str. Sucevei nr. 31,
Falticeni, jud. Suceava

(Raspuns pentru Rodica Muresan - Cluj-Napoca,
F. As nr. 474)

Singurul tratament eficace pentru paradontoza este cu Metronidazol (18 tablete) si Neypulpin - fiole a 2 ml (stadiul I: 6 fiole; stadiul Ii: 6 fiole; stadiul Iii: 3 fiole).
Tratament faza I: se ia cate o tableta de Metronidazol, de trei ori pe zi (dupa mese), timp de sase zile.
Tratament faza Ii: Neypulpin. - Stadiul I: 2 fiole se trag in seringa si se injecteaza in dreptul fiecarui dinte afectat, impartit in parti egale (solutia ajunge pentru maximum 10 dinti bolnavi). Daca sunt mai mult de 10 dinti bolnavi, se folosesc trei fiole Neypulpin. Deci zilele 7, 8 si 9. - Stadiul Ii: cate 2 fiole Neypulpin/ zi, in zilele 10, 11 si 12. - Stadiul Iii: in ziua 13, se folosesc 2 fiole Neypulpin; in ziua 14, o fiola Neypulpin. Atentie: se recomanda injectarea cu o seringa cu ac de 0,5 mm, fiindca este subtire si nu doare. Eu am facut tratamentul in urma cu trei ani si paradontoza a disparut complet. Neypulpin este un medicament strain, pe care eu l-am cumparat de la "Medimex" Timisoara (se afla in aceeasi cladire cu Opera) si a costat 720.000 lei. Multa sanatate!
Mihai Copil - Aleea Salcamilor nr. 2, loc. Stei, jud. Bihor, tel. 094/70.78.37

"Am un spasm facial si otoscleroza"
(Raspuns pentru Minodora Marinescu - Pitesti, F. As nr. 474)

Va recomand un tratament naturist care a dat rezultate foarte bune in cazuri identice cu al dvs. - ameliorarile au aparut chiar dupa doua saptamani. Se folosesc urmatoarele plante: conuri de hamei, talpa-gastii, paducel (flori si frunze), sulfina, cimbru, sunatoare. Doza pentru o zi: puneti la fiert 3 cani de apa si, cand clocoteste, adaugati din fiecare planta cate o priza (cat luati cu trei degete). Lasati vasul 14 minute acoperit, apoi strecurati. La fiecare cana, puneti o lingurita de miere de albine si lamaie. Intreaga cantitate de ceai se consuma intr-o zi, baut inghititura cu inghititura, de dimineata pana seara. Dimineata, pe stomacul gol, luati o lingurita de polen granulat. Va recomand sa urmati tratamentul pana scapati de necaz, apoi continuati zilnic, dar numai cu o cana de ceai si o cantitate de plante mai mica. Va doresc vindecare grabnica!
Margareta Derzsi-Rendy -
str. Stupilor 7/A, bl. A38/a, ap. 15, Arad,
cod 2900, tel. 057/24.21.10 (dupa ora 19)

"Doresc un tratament pentru neoplasm esofagian"
(Raspuns pentru Mara Lungu - Focsani, jud. Vrancea, F. As nr. 474)

O reteta care ar putea s-o ajute pe matusa dvs. se afla in cartea "Postul Ortodox si mancarurile de post", scrisa de diacon Gheorghe Babut. Reteta urmatoare se afla la pag. 127: aloe (planta din doua ghivece) se macina, se pune intr-un litru de vin si un kilogram de miere de albine, se tine 8 zile la intuneric, apoi se consuma. Alta reteta, de ceai: galbenele (40 g), coada-calului (40 g), salvie (20 g), urzica (30 g), troscot (20 g), naprasnic (20 g), tataneasa (40 g), trifoi rosu (40 g), coada-soricelului (40 g). Se pune o lingurita de amestec la 250 ml de apa clocotita, se beau 3 cani pe zi. Daca nu gasiti naprasnic, contactati-ma telefonic. Dumnezeu sa va ajute sa va vindecati!
Aura Brezeanu - str. Saturn nr. 19, sc. F, ap. 19, Brasov, cod 2200, tel. 068/14.07.11, 093/92.84.23

"Suntem hotarati sa trecem peste orice obstacol pentru a deveni parinti"
(Raspuns pentru Lacramioara C. - Canada,
F. As nr. 475)

1. Mi s-a destainuit cu multi ani in urma o tanara care-si dorea un copil, ca si tine, si nu putea sa-l aiba, desi ea si sotul ei erau sanatosi, in urma analizelor medicale efectuate. A fost sfatuita sa urmeze urmatorul tratament: sa faca spalaturi cu bicarbonat de sodiu (o lingura la un litru de apa fiarta si apoi racita) inaintea actului sexual, mai ales in perioada ovulatiei. Se pare ca secretia vaginala este prea acida si omoara spermatozoizii. A procedat intocmai, si rezultatul a fost foarte bun. Va doresc succes!
Viorica Stanescu - str. Lunii nr. 5,
sc. A, ap. 1, Brasov
2. Ma numesc Mihaela si sunt din Galati. M-a impresionat anuntul tau si, cum eu sunt o buna crestina, m-am gandit intr-o dimineata, dupa ce am citit acatistul Sf. Arhangheli Mihail si Gavril, sa-ti cumpar o carticica cu acest acatist, din care sa citesti zilnic, si o iconita pe care sa o porti mereu cu tine. Sfantul Arhanghel Gavril este inger al darului si al mamelor doritoare de prunci. Cu multa credinta (atat cat poti tu), asteptarea iti va fi rasplatita. Rasplata va veni pe neasteptate, din cer, trebuie doar sa crezi. Dumnezeu si Sfintii Ingeri Pazitori, Arhanghelii Mihail si Gavril sa te pazeasca si sa-ti daruiasca copilul mult asteptat si dorit de voi. Nu vei fi dezamagita, dar nu inceta sa te rogi mereu in gand la Sf. Arhangheli si lui Dumnezeu, pentru acest copil. Va fi bine, ai sa vezi si ai sa simti. Dumnezeu sa-ti dea putere sa te rogi si sa te ajute, ascultandu-ti ruga. Cu multa sinceritate,
Mihaela Popa - str. Traian nr. 58, bl. D, ap. 10, Galati, cod 6200
(Carticica de rugaciuni se afla in pastrare la redactie. Asteptam o oferta, pentru ca ea sa ajunga la destinatara.)

</b><b>"Mi-au crescut niste formatiuni osoase pe calcaneu"
(Raspuns pentru Mitrea Viorel - Sibiu,
F. As nr. 475)

Formatiunile osoase pe care le aveti pe calcaneu, care se mai numesc si exostoze sau osteofite, pot fi tratate si nechirurgical. Am avut numerosi pacienti cu aceeasi problema, care s-au vindecat folosind o solutie pentru uz extern, preparata din plante. Va pot furniza aceasta solutie, daca ma contactati la tel. 092/16.39.63.
Dr. Cristina Aosan - com. Gataia, sat Semlacul Mare, nr. 119, jud. Timis, cod 1838

</b><b>"La 41 de ani, sufar de discartroza"
(Raspuns pentru Olteanu Elena - Ramnicu-Valcea, F. As nr. 476)

Va recomand un tratament naturist, pe cat de complicat, pe atat de eficient: 1. Se fierbe in apa spuma de lapte impreuna cu urmatoarele plante: coada-soricelului, musetel si patrunjel. Cu acest amestec, se pun comprese pe locurile afectate sau dureroase, intre 4-6 ore (de preferinta noaptea). 2. A doua zi, se pune o compresa cu lapte fiert direct pe piele, peste care se pune o compresa cu tuica de prune de 50-55¡, peste acestea se pune una cu vin alb cristalin si apoi o alta compresa, cu vin rosu. Peste comprese se aplica un strat subtire de frunze de sfecla de zahar sau o felie subtire de sfecla taiata pe lung. In loc de sfecla, se pot pune frunze de podbal sau brusture. Fiecare compresa va fi din panza alba subtire si cat mai deasa. Panzele vor fi late de maximum 15 cm, asezate pe locurile afectate si legate cu o fasa groasa, timp de 4-6 ore zilnic. Recomand tinerea compreselor peste noapte, pentru a-si face efectul scontat. 3. Dupa luarea compreselor, locul afectat se maseaza cu urmatoarea solutie: 1/2 parte spirt medicinal si 1/2 parte parfumuri din amestecuri egale de levantica, lacramioara, narcisa, viorele si trandafiri. 4. Consumati zilnic, numai intre mese (nu in timpul mesei!), 3 lingurite rase de macese (uscate si macinate), in amestec cu coaja de ou (uscata si macinata) si 3 lingurite de sirop de coacaze, timp de 3 saptamani, dupa care faceti pauza 10 zile. 5. Consumati varza, piersici, fructe de soc, morcovi proaspeti, fructe de catina, suc proaspat de lamaie, spanac, salata verde, ulei de soia si de masline, peste sau untura de peste. 6. Efectuati gimnastica medicala, timp de maximum 15 minute, pentru coloana, cu miscari blande. 7. Dupa cum suporta stomacul (inaintea mesei, in timpul mesei, dupa masa sau intre mese), beti zilnic un pahar de lichide, in care adaugati 2 lingurite de otet de mere cu miere si 2 lingurite miere poliflora. Lichidul poate fi apa, apa minerala sau ceai din plante medicinale depurative. Va doresc sanatate!
Gheorghe Lung - str. Ostrovului nr. 7/36,
Satu Mare, cod 3900, tel. 061/76.02.63

</b><b>"Am ajuns sa plang toata ziua din cauza durerilor"
(Raspuns pentru B.P. - Giurgiu, F. As nr. 476)

Este cunoscut faptul ca nu toate bolile neuropsihice raspund la medicatia alopata. Pentru aceasta, v-as recomanda sa mergeti in Bucuresti, la Centrul de Sanatate Ayurvedic, pentru a face un tratament naturist homeopatic la d-l dr. Tomescu Ramiro. Homeopatia este o metoda naturista bazata pe reactivitatea proprie a organismului si este indicata in toate cazurile care nu raspund la alte metode de tratament: bolile neuropsihice, cazurile cu intoleranta la medicatia alopata etc. La inceputul unui tratament homeopatic, pot sa apara reactii patogenice, care constau in usoare intensificari ale simptomatologiei actuale sau reaparitia unor simptome mai vechi. De regula, acestea sunt trecatoare si tradeaza o buna reactivitate a organismului. Intrucat efectul se simte dupa cateva luni de tratament, dvs. nu trebuie sa renuntati la aceasta metoda, deoarece simptomele bolii dispar treptat, in ordinea in care au aparut. Aceasta metoda, lipsita total de riscuri, este verificata de mine. Va veti face bine cu siguranta. Paralel acestei metode, puteti face si un tratament cu chefir (ciuperca tibetana), care traieste in lapte. In boala dvs., acesta are proprietatea curativa de a frana formele de deprimare si oboseala ale organismului. Acidul lactic produs faciliteaza absorbtia calciului si fierului la nivel intestinal, creste cantitatea de vitamine din complexul B, prin producerea lor de catre bacteriile lactice, necesare prevenirii si tratarii tulburarilor neurologice si psihice. Multa sanatate!
Elena Marin - com. Nucet, jud. Dambovita,
cod 0230, tel. 045/26.71.95