Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Va rog din suflet, ajutati un om disperat". Sunt o mama tanara si totodata foarte disperata ca nu pot fi intotdeauna alaturi de fetitele mele. De ce spun asta? Deoarece de noua ani imi petrec mai mult timp prin spitale decat acasa. Am 33 de ani si in urma cu noua ani am fost d...

Cititorii Intreaba...

"Va rog din suflet, ajutati un om disperat"

Sunt o mama tanara si totodata foarte disperata ca nu pot fi intotdeauna alaturi de fetitele mele. De ce spun asta? Deoarece de noua ani imi petrec mai mult timp prin spitale decat acasa. Am 33 de ani si in urma cu noua ani am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin grad Ii B. Am stat internata la Spitalul Polizu vreo doua luni si jumatate, unde am fost operata. Printre altele, am urmat si un tratament de cobaltoterapie, care mi-a facut bine la vremea respectiva, dar rau mai tarziu. Dupa vreo sase luni de la operatie, am inceput sa urinez cu sange (chiar cu cheaguri de sange), fapt care m-a speriat. Am revenit la spital si de atunci a inceput chinul. Mi s-a pus diagnosticul de hidronefroza bilaterala, adica din cauza cobaltoterapiei mi s-au iradiat ureterele si, in timp, mi-au provocat problemele renale de care sufar in prezent. Urmez tratament prin montare de sonde Kook bilaterale pe ureter si nu va spun prin ce chinuri trec de fiecare data, deoarece merg de multe ori - la doua saptamani, o luna, in functie de cat timp le suporta organismul - si le schimb cu altele. Fac acest tratament de aproape cinci ani. Va spun sincer ca nu mai suport. Intre timp, am incercat tot felul de tratamente, dar fara rezultat. Sunt foarte necajita ca nu se gaseste si pentru mine o solutie definitiva. De aceea am apelat la revista dvs. cu mare incredere, poate exista totusi pe lumea aceasta cineva care a suferit de asa ceva si s-a vindecat sa-mi ofere si mie macar un mic sfat, care pentru mine valoreaza mult. Cu mii de multumiri,
Viorica - Tulcea, tel. 040/53.62.28

Am un baiat de 16 ani care are mictiuni nocturne necontrolabile. Face un tratament alopat, care, din pacate, nu da rezultate.
Jenny - Sua

"Sufar de dishidroza"

Am 33 de ani si locuiesc in Toronto, Canada. M-am stabilit aici in urma cu trei ani. La trei saptamani dupa stabilirea mea aici, mi-au aparut pe doua degete de la mana dreapta niste bubite care, in scurt timp, au crapat si au sangerat. Am mers imediat la medicul de familie, care m-a tratat cu o crema pe baza de hidrocortizon, pana sa ajung la un dermatolog. Cu timpul, eczema s-a extins, a cuprins toate degetele si palmele. Am ajuns si la dermatolog, care m-a diagnosticat cu dishidroza, insa nu m-a tratat cu nimic mai mult ca medicul de familie, din contra, mi-a spus ca trebuie sa-mi apara si pe picioare si, daca stiu pe cineva care ma poate face bine, sa-i spun si ei. Dat fiind ca sunt tanara si am si un copil mic, nu m-am putut consola si am luat drumul naturistilor, care mi-au spus ca eczema a aparut din cauza ficatului bolnav si obosit (cu toate acestea, analizele la ficat sunt bune). Dupa luni de tratament, acupunctura si regim, am avut perioade in care boala s-a ameliorat, dar nici pe departe nu s-a vindecat. In octombrie anul trecut, am venit in tara si am mers la un dermatolog care mi-a pus acelasi diagnostic, dar a reusit sa-mi amelioreze simtitor boala, pe perioada cat am stat acolo. Pe 7 ianuarie, m-am intors in Canada, iar pe data de 8 ianuarie, eczema a inceput sa-si arate coltii, cu toate ca sunt in continuare sub tratament. Acum, la o saptamana, eczema a cuprins aproape toate degetele si pielea a inceput sa se exfolieze, dupa care ajung la crapaturi si chiar la inflamatia degetelor (aceasta este evolutia). In speranta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc anticipat.
Carmen Romanof - Toronto, Canada

"Doresc un tratament naturist pentru hipotiroidie"

Am mari probleme cu glanda tiroida. V-as ruga, daca puteti, sa-mi trimiteti o reteta naturista pentru hipotiroidie. Cu medicamentele date de doctor nu ma simt prea bine si as dori sa incerc alt tip de tratament. Va multumesc foarte mult!
Mariana Trambitas - Sua

</b><b>"Fiica mea sufera de sclerodermie in placi si de boala Lyme"

Fiica mea in varsta de 37 de ani (cu doi copii) a fost muscata de o capusa, fiind astfel infestata cu virusul Borelia, diagnostic pus la Institutul "Cantacuzino", in anul 1997. A facut tratament cu antibiotice (Zinaceg si Amoxicilina) timp de noua luni, dupa care a scapat de virusul Borelia, dar a facut sclerodermie in placi. Boala se manifesta printr-o pata dureroasa pe spate, de marimea unei palme, care se extinde si-i provoaca mancarimi. Acum cateva zile, a mai repetat analiza pentru anticorpi Borelia, la Clinica Oncologica din Cluj, fiind din nou diagnosticata pozitiv (1/256), la acest virus Borelia burgdorferi, boala fiind denumita Lyme (boala ferm confirmata). Mentionez ca, de aproximativ doua luni, a debutat si menopauza, fapt ce a agravat boala, pata extinzandu-se acum pe tot spatele. Ii rog din suflet pe cititorii "Formulei As" sa-mi dea un raspuns cat mai urgent.
Elisabeta - tel. 095/94.50.78, e-mail: ellie_ralu@yahoo.com

</b><b>"Ma confrunt cu o boala <<la moda>> in Sua: Rosaceea"

Acum trei ani, m-am stabilit in California impreuna cu familia mea. Acasa, eram abonata la revista dvs. si am urmat multe dintre sfaturile cititorilor, care m-au ajutat foarte mult, de aceea am fost foarte fericita sa descopar revista pe Internet. Indraznesc sa apelez prin intermediul dvs. la bunavointa celor care ma pot ajuta cu un sfat. De doi ani, ma confrunt cu o boala "la moda" in Sua - Rosaceea. La suparare sau bucurie, la frig sau la cald, mi se inrosesc obrajii, barbia si fruntea si simt o caldura puternica in aceste zone. Am 45 de ani si nu folosesc farduri decat la anumite ocazii, ca sa acopar aceste pete rosii. Sufar si de o rinita alergica, care ma chinuie de ani de zile, iar combinate imi dau stari cumplite, simt ca nu am aer si am palpitatii. Multumesc anticipat si va doresc din suflet multa sanatate!
Alexandra - Los Angeles, Sua

"Din cauza unui tic, nepotelului meu i s-a deformat cavitatea bucala"

Sunt bunicul unui baietel in varsta de 9 ani, care isi baga mereu degetele mari de la ambele maini in gura. In timp ce priveste la televizor, pe langa degete, baga in gura si strange intre dinti creioane, coperte etc. Rezultatul acestei deprinderi a dus la deformarea cavitatii bucale. Daca s-a mai confruntat cineva cu un asemenea caz si a reusit sa-l dezvete pe copil, il rog sa-mi raspunda pe adresa redactiei.
Marcel Ionescu - Mehedinti

"Va rugam sa ne dati o raza de speranta"

Sora mea de 63 de ani are diagnosticul carcinom al partii mobile a limbii, operat in anul 1999 si recidiva ganglionara iradiata, operata in 2000. In anul 2001, a facut cobaltoterapie, iar acum face raze Rtg. Are fata umflata, nu poate manca si nici lua medicamente. Daca cineva cunoaste un tratament naturist sau adresa unui doctor cu care sa putem lua legatura, va rugam sa ne dati o raza de speranta.
Lidia - Bucuresti, tel. 01/638.46.96

"Sotul meu sufera de apnee nocturna"

Sotul meu are 35 de ani, o greutate de 125 kg la 1,87 m inaltime si de aproape doi ani sufera de apnee nocturna. Sunt interesata sa aflu cat mai multe despre aceasta boala, dar si un tratament naturist, combinat cu o cura de slabire. Va multumesc.
Iulia Gheorghe - Constanta,
e-mail: iuliag@seanet.ro

"Exista tratament naturist pentru angiomiolipom?"

Am 47 de ani si de cativa ani sufar de hipertensiune arteriala esentiala stadiul Ii, de o spondiloza cervicala ingrozitoare, care imi da tulburari de echilibru, si de gusa polinodulara cu hipotiroidism. Bineinteles ca iau tratament medicamentos, de care aproape m-am scarbit. Desi am o stare psihica groaznica si nu pot sta fara calmante, acum o luna de zile, la un examen mai amanuntit (ecografie, tomografie si urografie), mi s-a descoperit la rinichiul stang un angiomiolipom cu dimensiunile de 2/2 cm, situat in partea superioara a rinichiului. Acum, parca am uitat de celelalte boli si sunt obsedata de aceasta noua afectiune. Daca stie cineva un tratament naturist adecvat acestui angiomiolipom, il rog sa-mi scrie pe adresa redactiei. Cu multe multumiri,
Mariana Epure - Motru, jud. Gorj

</b><b>"Unde ma pot vindeca de fasceita?"

In anul 1989, am suferit o interventie chirurgicala, in urma careia am ramas cu o fasceita netratata, care imi da dureri insuportabile in tot corpul. In plus, sunt si nevazatoare de un ochi. Apelez la un medic inimos sa ma ajute sa scap de aceste dureri. Mentionez ca sunt pensionara si am un venit foarte mic. Cu mult respect,
Catinca Zodianu - str. Mioritei, bl. 76, sc. B, ap. 10, Bacau, tel. 034/12.48.60

"Sufar de boala artrozica si insuficienta venoasa"

Va rog sa ma ajutati sa aflu un tratament naturist pentru boala care ma chinuie. Am 70 de ani si sufar de boala artrozica si insuficienta venoasa, care m-a adus in imposibilitatea de a ma deplasa din cauza unor dureri insuportabile ale picioarelor. Mentionez ca urmez deja un tratament medicamentos, recomandat de medicul meu. Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Ida Avram - Brasov

"Caut o clinica stomatologica unde se fac implanturi dentare"

Nu cred ca voi reusi sa-mi refac dantura. La doar 33 de ani, am ramas fara nici un dinte sau masea in gura. Nu pot manca decat lichide si vorbesc foarte greu. Am inceput sa am probleme inca din frageda copilarie, de la o lipsa mare de calciu in organism. Am tot schimbat in repetate randuri diferite lucrari stomatologice, care nu au rezistat mai mult de un an sau doi. De aceea, caut o clinica stomatologica unde se fac implanturi dentare. Va multumesc,
Viorica - Iasi

Apelez la cititorii revistei, pentru a afla adresa clinicii din Austria unde se practica transplantul de plamani. Va multumesc anticipat.
Liviu Stefan - e-mail: liviu_stefan@yahoo.com

Leacuri De La Cititori

</b><b>Cum se vindeca sinuzita, fara operatie
Inhalatii cu musetel

Dragi prieteni,
Indraznesc a va spune asa, deoarece, dupa aproape sase ani de cand cumpar saptamana de saptamana aceasta minune care se numeste "Formula As", mi-ati devenit adevarati prieteni. Si, pentru ca in repetate randuri am citit scrisori ale suferinzilor de rinite si sinuzite, indraznesc a va propune si eu o reteta, poate are cineva nevoie de ea. Mai bine ar fi sa nu aiba nevoie.
Neplacerile provocate de sinuzite sunt cunoscute de foarte multi dintre noi. Pornind de la primele semne si pana se ajunge (uneori) la interventie chirurgicala, este un calvar greu de suportat, atat de catre bolnav, cat si de catre cei din jur. Incepand din 1972 si pana in anul 1981, am suferit cumplit din cauza acestei boli. In anul 1981, dupa o scurta concentrare militara, "buna mea prietena", sinuzita, a recidivat, cuprinzandu-mi sinusurile faciale si frontale. Greu de descris "bucuria" care ma cuprinsese atunci. M-am internat in Spitalul Militar din Iasi, la clinica Orl, al carei sef era Colonelul dr. Ciuchi - reputat specialist si om de mare omenie. (Cred ca inca mai activeaza in Spitalul Militar Central.) Dupa o suma de investigatii, s-a hotarat interventia chirurgicala. Intr-o prima faza, am fost de acord. Dar, cand din salonul unde ma aflam internat au fost operate patru persoane si cand am vazut prin ce chinuri au trecut, timp de cel putin 48 de ore, am refuzat operatia. Intre timp, mi se administrasera cateva flacoane de antibiotice si facusem trei-patru sedinte de aerosoli. Refuzand operatia, am fost externat aproape in starea in care ma internasem. Umblam nauc de durere, nemaistiind ce sa fac. In una din zile, am intalnit o colega de serviciu (aproape de pensie, la respectiva vreme, azi la masa umbrelor), care mi-a propus un leac dumnezeiesc: inhalatii cu musetel si Inhalant din farmacie (flacoane de 5 ml sau poate 10 ml). Intr-un vas de 2-3 l, se pun la fiert 1-1,5 l apa. Cand a dat in clocot, se pune o lingura cu varf de flori de musetel. Se pune capacul si se ia de pe foc. Din flaconul de Inhalant, se toarna peste aceasta infuzie continutul unui capacel (dintr-un flacon de 10 ml se pot realiza patru sedinte). Daca dupa prima inhalatie nu se sesizeaza o reactie importanta, dupa a doua - sigur se declanseaza eliminarea vinovatilor. Se vor face minimum patru sedinte, iar pentru consolidarea rezultatelor, chiar cinci-sase sedinte. Dupa inhalatie, nu se iese in medii cu temperaturi sub temperatura camerei, cel putin 6-8 ore. De aceea, este bine ca inhalatia sa se faca seara. Dupa inhalatie, se infasoara capul intr-un prosop plusat sau un alt material care pastreaza caldura. In perioada celor patru-sase sedinte, este bine (ca sa nu zic interzis) sa se renunte la fumat, sa se renunte la alcool, sa se evite mediile nocive (poluate cu mucegaiuri, praf de casa, praf industrial, substante chimice, spray-uri de orice fel, ingrasaminte chimice sub forma de pulbere etc.), sa se evite consumul mierei de albine, a polenului (in general, al produselor apicole), nu se vor consuma alimente sau condimente iritante (ardei iute, piper, ceapa, usturoi etc.).
Daca de aproape 20 de ani nu mai stiu ce este "placerea" sinuzitei si am ramas doar cu amintirea si o placa radiografica drept marturie a ceea ce a fost, o datorez doar acestei proceduri. De circa 15 ani, am recomandat acest remediu la cel putin 20 de persoane si rezultatele nu m-au contrazis, decat intr-un singur caz (un prieten cu morbul Bachus). Merita sa fie incercat de catre cei aflati in suferinta. Este usor de realizat. Este ieftin. Este eficient. Ascultati ce va spune Mos Petrache!
Cu dragoste si prietenie,Petru V. Matei - B-dul Socola nr. 6, sc. A,
et. 1, ap. 6, Iasi

Trei leacuri tibetane

1. Suferinzii de sinuzita trebuie sa elimine toate produsele lactate din alimentatie si sa faca infuzie cu aerosoli (inhalare de aburi), de doua ori pe saptamana, timp de 1-2 ore.
2. Se rade o bucata de hrean marunt si se amesteca cu suc de lamaie, astfel incat sa formeze un sos subtire. Se administreaza o lingurita de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dupa fiecare doza, timp de 30 de minute, nu se mananca si nu se bea nimic. Nu se mai adauga nimic si nu se mai ia alt medicament. Daca se foloseste un timp mai indelungat, dar in mod regulat (aproximativ un an), se constata ca toti suferinzii de sinuzita nu vor mai avea de suferit.
3. Uleiul de mustar - se poate prepara acasa, punandu-se: o lingurita de mustar boabe la doua linguri de ulei vegetal, amestecate bine. Se maseaza fruntea, deasupra ochilor, si tamplele, in fiecare zi.
Nota: In tot timpul acestor tratamente, laptele si produsele lactate se exclud din alimentatia bolnavilor.

Cititorii Raspund

"Caut o cale de vindecare pentru schizofrenie afectiva"
(Raspuns pentru Alexandra Partoaca - Campina, F. As nr. 486)

Pe langa celelalte sfaturi sau sugestii medicale pe care le aveti, v-as sugera sa mai incercati o alternativa. Cu foarte multi ani in urma, am citit o carte despre un doctor celebru - cel care a introdus renumita analiza a firului de par pentru depistarea exacta a unor lipsuri sau excese de minerale din corp. Din numeroasele cazuri prezentate - unele de-a dreptul uluitoare -, imi amintesc de unul care era al unei fete diagnosticata cu schizofrenie si care era spitalizata pe viata. Acest doctor i-a facut analiza firului de par in laboratorul sau, rezultatele dezvaluind o lipsa masiva a unor elemente esentiale: fier, zinc, magneziu etc. Dupa tratarea acestor carente, fata a iesit din spital, iar dupa numai cateva saptamani era perfect sanatoasa. Important de mentionat este faptul ca acel doctor facea analiza numai pe baza parului pubian, explicand ca parul din alte zone ale corpului (cap sau subtiori) nu da date exacte, dat fiind ca este expus unor factori externi poluanti. Adaug acest lucru deoarece in Occident unele laboratoare ce fac aceasta analiza ignora acest amanunt, ce mi se pare crucial pentru un rezultat corect. Inteleg ca exista aceasta posibilitate in Romania (mi s-a spus ca ar exista chiar o adresa sau sursa pentru aceasta analiza, data in unul din numerele vechi ale "Formulei As") si regret ca nu o stiu ca sa v-o pot oferi (Universitatea Ecologica din Bucuresti - n. r.). Un alt amanunt: in caz ca se descopera, in urma analizei, un dezechilibru serios, mineralele luate ca supliment trebuie sa fie insotite de vitamine, caci exista un lant de dependenta intre ele, asimilarea unui element depinzand de o anume vitamina, care la randul ei depinde de alta si tot asa. La aceasta se adauga o dieta specifica, bogata in elementele care lipsesc din organism. Pe cat posibil, suplimentele si vitaminele luate sa fie naturale (extrase din plante, fructe si legume). As mai adauga ca, in cazul in care schizofrenia nu se datoreaza unei leziuni pe creier, iubirea si intelegerea fac adevarate minuni in aceasta boala. De cele mai multe ori, apare ca urmare a unui soc psihologic profund, a carui cauza este o intamplare sau anumite circumstante ale vietii, care au adus acelei persoane convingerea interioara ca nu este iubita sau respectata. Oricare ar fi medicatia (sau suplimentele), nu uitati acest "medicament" de baza, fara de care efectul celorlalte nu poate fi intreg: afectiunea. Zilnic, in rugaciunile dvs., puneti deoparte cateva minute (dimineata si seara, macar) in care, retragandu-va in linistea inimii dvs., cu ochii inchisi, eliminand orice alte ganduri, cu incredere profunda, invaluiti-va fiica mental cu o lumina trandafirie, culoarea iubirii, pe planul invizibil. Va doresc multa sanatate si iubire in familie!
Liliana Taal - New Zealand (m-lt@ihug.co.nz)

"Doresc leacuri pentru enterocolita, malabsorbtie si micoza digestiva"
(Raspuns pentru Petronela Schifirnet - Bacau, F. As nr. 489)

D-na Petronela, solutia problemelor dvs. ar putea fi un tratament cu propolis. Propolisul rezolva 100% micozele (fie ele digestive, bucale sau auriculare), dupa cum elimina si giardia, atat de frecventa la copii si de regula rezistenta la tratamentele clasice, iar in acelasi timp da rezultate foarte bune si in enterocolite. In cazul de fata, luand in considerare varsta frageda a omuletului dvs., nu va este indicata administrarea propolisului ca tinctura, din cauza alcoolului pe care acesta il contine. Va trebui deci sa-l ia sub alta forma, eventual solida. Se gaseste la piata, in bulgari sau batoane. Evitati insa razatura, pe care unii apicultori o ofera cu insistenta (poate fi o marfa veche, de care ei incearca sa scape). Oricum, se inghite cu dificultate deoarece, dupa cum se stie, propolisul este foarte aderent. Pentru ca bucatica detasata din baton sa ajunga in stomac repede si fara probleme, dati-i o forma rotunda si tavaliti-o prin zahar tos ori nuca pisata; asta va usura ingerarea. In privinta cantitatilor si, in general, a schemei concrete de tratament, nu-mi permit sa va fac nici un fel de sugestii; oricum, veti avea nevoie de un aviz si un control medical. Cautati in orasul dvs. un doctor cu experienta in apiterapie. Daca nu exista nici unul, sunati-ma si vom discuta ce e de facut. Fara indoiala, ar fi neintelept sa intoarcem cu totul spatele medicinii alopate, insa cred ca nici un copil n-ar trebui sa-si inceapa viata intoxicat cu antibiotice si alte medicamente de sinteza. Sunt convinsa ca, apeland si la terapiile naturiste, veti reusi sa-l fortificati.
A. Rotaru - Bucuresti, tel. 01/411.44.11

"Doresc un tratament pentru reducerea hipoacuziei de perceptie"
(Raspuns pentru Mircea Ivan - Bucuresti,
F. As nr. 492)

Nefiind medic, nu stiu ce legatura exista intre aceasta reducere a capacitatii de perceptie auditiva si acufenele (zgomotele in urechi) care o chinuie atat de tare. Stiu insa ca hipoacuzia se poate ameliora substantial printr-un tratament de durata cu granule de Polenolecitin (lecitina obtinuta din polen) si tinctura de propolis, care realizeaza o tonifiere a nervului auditiv. Statisticile indica faptul ca 10% dintre pacienti se recupereaza total, 50% au ameliorari importante (de 25 decibeli pe audiograma) si alti 20%, ameliorari usoare (de 10 decibeli). De aceea, v-as sugera sa va adresati d-lui dr. Corneliu Popovici de la Policlinica "Apimedica" (str. C. A. Rosetti nr. 31, Bucuresti, tel. 01/212.37.72). Repet, tratamentul e indelungat, presupune o serie de reluari la anumite intervale, deci cere perseverenta si rabdare, dar merita sa incercati.
A. Rotaru - Bucuresti

</b><b>"Sufar de o psihoza anxioasa, cu crize functionale de personalitate"
(Raspuns pentru Paula Cismaru - Bacanu - Sibiu,
F. As nr. 492)

Aceasta suferinta care-ti umbreste intreaga viata m-a incercat si pe mine ani de zile, ea accentuandu-se pe zi ce trecea. Aceasta stare ii afecteaza si pe cei apropiati, asa incat incearca sa ajungi cat mai repede la Cabinetul Revital, acolo unde mie mi s-a ameliorat boala in proportie de 90% cu ajutorul a 15 sedinte de reflexoterapie (masaj in talpi). Pentru mine, a fost ceva extraordinar, fiindca pana la acest cabinet, am incercat numai sa-mi imbunatatesc starea proasta provocata de menopauza, cu medicamente, fara nici o ameliorare. De aceea, mi s-a recomandat urmatorul preparat fitoterapeutic, pe care te-as ruga sa-l iei si tu: 25 g pelin, 25 g talpa-gastii, 10 g flori de arnica, 20 g vinarita, 20 g flori si frunze de paducel. Se face o infuzie preparata din 2 lingurite de amestec din aceste plante la o cana cu apa clocotita. O cana se bea in timpul zilei, iar cea de-a doua seara, la culcare. Foloseste, de asemenea, seminte de susan, capsule de sunatoare - 3/zi si bai generale cu cimbru, care se fac astfel: 150 g planta se lasa la macerat 12 ore in 6 l apa rece, dupa care se incalzeste si se toarna in cada cu apa, la 37¡C, in care vei sta cu apa pana in dreptul inimii. Baia dureaza 20 minute si se face timp de 15 zile. Foloseste cu incredere o formula pozitiva de autosugestie si spuneti-o in minte de doua-trei ori pe zi: "In fiecare zi ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere". Asa cum eu am reusit, vei reusi si tu! Adresa cabinetului "Revital": B-dul Iancu de Hunedoara nr. 9, bl. I 1, sc. B, ap. 44, interfon C44, Bucuresti, tel. 01/230.11.67, 210.15.98.
Cristina Dima - Bucuresti, tel. 01/223.59.73

"Sunt cuprinsa de frig, indiferent de anotimp"
(Raspuns pentru Chira Bancu - com. Ciocile, jud. Braila, F. As nr. 492)

Stimata d-na Chira, intregul dvs. corp este "ca un sloi de gheata" si trebuie sa va imbracati cu un pulover gros "indiferent cat de cald este afara", deoarece circulatia sangvina in corpul dvs. este deficitara. Din fericire, exista un tratament 100% natural pentru problema dvs., pe care nu ar trebui sa o priviti ca pe o boala: folosirea extractului de ginkgo biloba. Va recomand Bio-Biloba (o tableta pe zi, administrata in cursul diminetii), datorita prezentei extractului biloba in cea mai mare concentratie: 100 de mg. Acest produs are capacitatea de a imbunatati circulatia sangvina in intregul corp - incepand de la nivelul creierului pana la nivelul extremitatilor (maini si picioare). Persoanele care folosesc Bio-Biloba sunt mai pline de energie, deoarece creierul este mai bine oxigenat, sangele aduce mai multa glucoza, respectiv toate principiile nutritive de care are nevoie. Merita sa incercati acest remediu. Multa sanatate!
Dr. Adriana Rozsa - Bucuresti, tel. 01/202.30.23

"Tatal meu a fost diagnosticat cu ganglio blastom secundar"
(Raspuns pentru Camelia, F. As nr. 494)

Draga Camelia, sfatul meu este sa incepi neintarziat tratamentul de refacere a imunitatii, creat si licentiat in S.U.A., dar prezent si pe piata romaneasca. Atunci cand avem de-a face cu un neoplasm, ne confruntam cu o deviere la nivel celular care se reflecta mai ales in organismul saracit nutritional. De aceea, marele toxicolog dr. Arthur Furst, renumit pentru descoperirea citostaticelor si nu numai, a acceptat provocarea de a cauta vindecarea prin puterea naturii, mai bine zis a fitonutrientilor. Astfel, din anul 1997 s-a patentat programul PhytiDefence, 100% natural, cu carotenoizi, flavonoizi, crucifere si ulei din germene de grau si soia, ce contine vitamina E naturala. Persoanele care au urmat acest program au avut rezultate extraordinare. Ca medic, il recomand din toata inima, atat profilactic (deoarece acesti fitonutrienti aduc la un echilibru perfect functiile celulare, iar ele vor functiona la cote maxime), cat si terapeutic (atat in cancere maligne, cat si benigne). Aceste produse sunt aprobate de Ministerul Sanatatii si sunt de un real folos organismului. Pentru mai multe relatii, ma puteti contacta telefonic.
Dr. Irina Spuderca - Bucuresti, tel. 093/51.07.37

"Caut un cabinet care practica laseroterapia in tratarea paraliziilor"
(Raspuns pentru Manuela Simionescu - Targoviste, F. As nr. 494)

Pot s-o informez pe d-na Manuela ca doctorita din China de care se intereseaza poate fi gasita la Baile Geoagiu din judetul Hunedoara si trateaza cu succes pacienti cu diferite probleme ale aparatului locomotor. Ii doresc d-nei Manuela sanatate si Dumnezeu s-o ajute sa gaseasca aceasta doctorita, pentru a o trata pe mama dumneaei. Cu stima,
Ioana - Lugoj

"Nepotelul meu are rana la etajul superior abdominal"
(Raspuns pentru Elena Popa - Iasi, F. As nr. 494)

Nepotelul meu Florin, din Craiova, s-a vindecat complet dupa ce a baut dintr-o sticla cu soda caustica, arzandu-si cavitatea bucala si tubul digestiv. Am considerat o minune dumnezeiasca vindecarea fara sechele (dar nu si fara mare suferinta), gratie Omului si medicului de exceptie dr. Pesamosca de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Minunile se infaptuiesc zilnic sub ochii nostri, numai sa avem ochi sa le vedem si credinta suficienta sa constientizam ca Dumnezeu ne-a dat si remedii sa ne vindecam. Fie ca cele relatate sa va ajute sa va vindecati nepotelul, sa-i curmati suferinta, o doresc din tot sufletul.
Letitia Bogdanel - Bucuresti, tel. 01/642.45.29

</b>
<b>
"Doresc un tratament pentru trigliceride in exces"
(Raspuns pentru Valerica Ionescu - Iasi,
F. As nr. 495)

Va recomand un produs excelent, recunoscut pe plan mondial, care are girul Sab (Scientific Advisory Board) si anume Omega 3 al firmei americane Gnld. Acesta intervine in metabolismul hepatic, regland nivelul colesterolului, trigliceridelor si glicemiei. Produsul original nu il gasiti in farmacii. Contactati-ma si vi-l voi trimite personal, prin posta.
Sabin Parpala - Bucuresti, tel. 01/324.60.29, 092/79.42.24, e-mail: jctsabin@yahoo.com

"Nu pot scapa de candida albicans"
(Raspuns pentru Verona Coman - Ploiesti,
F. As nr. 495)

Cu patru ani in urma, am suferit de aceeasi problema si am ajutat multe persoane sa scape de aceasta ciuperca pacatoasa. Va recomand pasta de dinti Tooth Gel si Aloe First, ambele pentru cavitatea bucala, care cu siguranta va vor scapa de candida albicans. Multa sanatate!
Cristina Veres - str. Rozelor 3/2, Baia-Mare, tel. 062/22.00.38

</b><b>"Cum pot evita recidivarea unei tumori vezicale?"
(Raspuns pentru E.B. - Buzau, F. As nr. 495)

Organismul dvs. sufera inca in urma interventiei chirurgicale. Pentru a-l ajuta sa se refaca intr-un timp mai scurt si pentru a intari musculatura, va recomand sa folositi cu toata increderea un tratament naturist, pe baza de nutrienti bioactivi. Pentru relatii suplimentare, ma puteti contacta tel. 094/90.60.41.
Dr. Aurelia Radu

"Doresc sa renunt la fumat, dar nu pot"
(Raspuns pentru Vasile G. - Hunedoara, F. As nr. 496)

Domnule Vasilica, tata are o vorba si anume: fiecare este doctor pe corpul lui! Cand am plecat din tara, mi-a zis ironic ca, daca voi gasi injectii pentru vointa, sa-i scriu! Deci, e vorba de vointa pe care eu, unul, n-o am, dar nici injectii n-am gasit in cei 12 ani de cand locuiesc in strainatate! Eu m-am lasat de fumat de doua ori, pentru un an, iar acum - pentru toata viata! Cum? Am jurat pe Cruce ca nu pun tigara in gura un an de zile si, de frica, n-am mai fumat! Daca nu va puteti tine juramantul, va rog din suflet, nu incercati! Ganditi-va bine inainte! Nu-i usor sa juri pe Cruce! Succes!
Nicolae Dobromir - Canada

</b>
<b>
"Sotul meu sufera de arterita obliteranta la membrele inferioare"
(Raspuns pentru Irina - Bucuresti, F. As nr. 497)

Draga Irina, il pot ajuta pe sotul tau in rezolvarea afectiunii pe care o are. Am recuperat pacienti cu arterita obliteranta la membrele inferioare: au ajuns de la puls 0 la puls 1,5 in doua luni de terapie naturala si dieta vegetariana. Terapia da rezultate in orice faza a afectiunii, oprind evolutia si regenerand tesuturile.
Dr. Simona Popescu - e-mail: simona_bejan@hotmail.com, tel. 093/54.52.02, 093/54.51.03

</b><b>"De 5 ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe - Brasov, F. As nr. 498)

Nu va speriati, pentru ca problema dvs. se poate rezolva. Disfunctia se datoreaza in principal stresului, starii psihice proaste si alimentatiei necorespunzatoare. Am avut si eu probleme si le-am rezolvat cu ajutorul unui medic foarte bun din Bucuresti, care face tratamente exceptionale pe baza de vitamina E naturala complexa, dieta si niste produse antistres. Important este sa depasiti neincrederea pe care o aveti in acest moment. Daca doriti mai multe informatii, ma puteti contacta la tel. 092/55.61.90.
Alexandru V. - Bucuresti

Anunt Important

S.C. Vest Energo S.A. anunta toti solicitantii de apa Pi ca ofera Gratuit cate 60 l apa Pi lunar, pentru doua luni, persoanelor bolnave, fara posibilitati materiale. Informatii suplimentare la tel. 01/495.45.63, persoana de contact: d-l Paul Duta