Asii adolescentilor

Redactia
Asii Muzicii. "Formula As" - 500Dedicatii la o aniversareHanno Hofer. "Am constatat, intr-o zi, ca secretarele imi zambesc frumos...". "Ceea ce ma impresioneaza la revista voastra este diversitatea si grija amanuntului. Contine cam ceea ce si-ar dori fiecare, subiecte pe care nu prea le gasesti in alt...

Asii Muzicii

</b><b>"Formula As" - 500</b><b>Dedicatii la o aniversare</b><b>Hanno Hofer
"Am constatat, intr-o zi, ca secretarele imi zambesc frumos..."

"Ceea ce ma impresioneaza la revista voastra este diversitatea si grija amanuntului. Contine cam ceea ce si-ar dori fiecare, subiecte pe care nu prea le gasesti in alte publicatii - cele etnografice sunt preferatele mele -, interviuri ce urmaresc nu doar activitatea stricta, ci si background-ul individului, de unde vine, ce copilarie a avut... La pretul pe care-l are revista - pret ce-o face accesibila si categoriilor defavorizate -, nu stiu daca se poate mai bine de atat. Este clar ca sunteti printre putinele reviste pentru care conteaza mai mult continutul decat imaginea si, in fond, asta este cu adevarat important: ca informatia sa ajunga in casele oamenilor.
Dincolo de partea muzicala, de facilitarea intalnirii trupei Nightlosers cu un public foarte larg, articolele aparute in <<Formula As>> mi-au adus si alte surprize placute, cum ar fi telefoanele primite de la oameni dragi, de care nu mai auzisem de ani intregi. Pe vremea cand eram student, am constatat intr-o zi, uimit, ca secretarele imi zambesc frumos, pentru prima oara in patru ani imi rezolva micile probleme. M-am lamurit imediat: la chioscul de ziare, aparuse un interviu cu mine la voi in revista."

</b><b>Harry Tavitian
"Spor la treaba, ajutor si putere de la Dumnezeu"

"Pentru mine, a fost o mare bucurie faptul ca am aparut periodic in paginile <<Formulei As>>, prin relatari scurte sau interviuri ample - toate au contat. Foarte importanta a fost si prezentarea revistei pe Internet, faptul ca multi oameni din domeniu si nu numai, din Europa, Canada si America, au citit articolele despre mine si despre Orient Express. Ecoul a fost neasteptat. Pentru miscarea jazzista din Romania, muzicieni, fani, paginile dedicate acestui gen muzical sunt, atat datorita continutului, cat si numarului mare de cititori pe care-l aveti, mai mult decat binevenite. In afara domeniului meu, ceea ce citesc si apreciez la voi sunt paginile despre Biserica ortodoxa, reportajele despre manastiri, interviurile cu marii duhovnici. In acest moment aniversar va urez <<La Multi Ani!>>, spor la treaba in continuare, ajutor si putere de la Dumnezeu, sa o tineti tot asa pe mai departe!"

Cristian Minculescu
"Sa prindeti mia, apoi mai vedem"

"Imi cumpar revista in fiecare dimineata de sambata, mai greu e s-o gasesc cand sunt plecat din Bucuresti. Nu ma consider indreptatit sa fac eu remarci despre continutul revistei, ce vreau eu sa spun este ca, pentru noi, cei de la Iris, conteaza enorm faptul ca va avem langa noi, ca scrieti despre trupa cu mult suflet. Fiecare cuvant de lauda, fiecare comentariu aparut in mass-media ne incarca pozitiv si spun lucrul acesta cu toata sinceritatea. De fiecare data cand a aparut un articol despre noi in <<Formula As>>, am primit la Fundatia Iris telefoane din toata tara, de la suporterii nostri. Avem si noi, in luna februarie, doua aniversari: 16 ani de cand suntem in aceasta formula - Nelu Dumitrescu, Doru Borobeica, Valter Popa si cu mine - si 25 de ani de la debutul trupei Iris. Inca nu stim cum vom sarbatori, daca vom lega sentimentul de lansarea noului album sau vor fi doua concerte diferite. Ceea ce ne dorim din toata inima este sa nu va inselam asteptarile, ale voastre, ale cititorilor si ale suporterilor nostri. Cat despre aniversarea voastra, va pup pe toti si va doresc, deocamdata, sa prindeti mia, apoi mai vedem."

Ilie Stepan
"In cei zece ani, nu ati coborat niciodata stacheta, asta e cea mai mare realizare a revistei"

"Din aceste 500 de numere, vreo 400 tot am citit, din 1992 incoace. Este foarte important sa gasesti o formula de succes, dar si mai greu este sa o mentii, sa te pastrezi in varf. Si in muzica, si in presa, am vazut multe cazuri in care s-a pornit in tromba, dar apoi s-a pierdut suflul. In cazul vostru, nu doar ca ati reusit sa gasiti acel format, dar in anii acestia nu ati coborat stacheta si ati reusit sa va pastrati atitudinea, ceea ce pentru mine, ca si cititor, este cea mai mare realizare a revistei. Apreciez, de asemenea, ca sunteti foarte apropiati de oameni, va adresati intr-un mod foarte direct, fara sa deveniti o revista populista, dar nici una elitista. Sunteti undeva la centru: aveti o revista ce poate fi citita atat de intelectuali, cat si de oameni fara o pregatire deosebita. Eu unul caut mai intai paginile cu muzicieni, compozitori, cu artisti de mare valoare ai acestei tari, apoi trec la paginile de spiritualitate. Citesc cu mare emotie scrisorile de la cititori, care, pe langa tratamente, isi transmit intre ei si cuvinte de incurajare, imbolduri care conteaza enorm si care ii ajuta sa inteleaga exemplul altora, sa faca pasi spre insanatosire in boli cumplite, sa mearga inainte, sa aline si sa invinga suferinta. Oricat ai fi de amarat, tot sunt altii mai napastuiti decat tine.
Asta, ca si cititor. Ca muzician, sunt mandru ca munca mea din ultimii sase ani s-a oglindit in paginile revistei. E drept ca am numai cuvinte de lauda, dar asta-i adevarul, din pacate, de fapt din fericire, nu am nimic sa va reprosez. Va doresc sa va pastrati revista curata, sa nu coborati stacheta, sa continuati sa promovati acele personalitati muzicale care au ceva de spus, indiferent de genul abordat, sa fiti sanatosi si sa ramaneti asa cum va simt eu, de departe, prin ceea ce scrieti: oameni deschisi, cu suflet mare si cu frica lui Dumnezeu."Fotografii de Iulian Ignat