Sub lupa

Redactia
Ziarul nostru cel de toate zilele. D-l Ion Popescu citeste ziarele. Le citeste pe toate timp de o saptamana. Vrea sa stie ce se intampla in lume, in tara. Tara lui, a mea, a ta. Tara noastra. Citeste, se informeaza, afla.. Afla! Hotii au spart un dispensar pentru a fura un crucifix. Un patron gorjea...

Ziarul nostru cel de toate zilele

D-l Ion Popescu citeste ziarele. Le citeste pe toate timp de o saptamana. Vrea sa stie ce se intampla in lume, in tara. Tara lui, a mea, a ta. Tara noastra. Citeste, se informeaza, afla.
Afla! Hotii au spart un dispensar pentru a fura un crucifix. Un patron gorjean a prejudiciat bugetul statului, intr-o singura luna, cu peste un miliard de lei. Sateanca din Teleorman, violata in prezenta sotului. Cersetoare moarta la usa Mausoleului Eroilor. Anul trecut, 2257 de maramureseni s-au pricopsit cu sifilis. Furturile de lemn, o "afacere" de miliarde de lei. Hoti de animale, prinsi de politisti valceni. Viol in grup la Ipotesti. Vasluienii isi bat nevestele pe rupte. Fetita nou-nascuta sugrumata cu cordonul omibilical si lovita cu capul de pereti. Jaf cu ciocanul de batut snitele. Telescandal cu scenariu politist, parfum de politica si reglare de conturi. Mai bine mort de foame decat opt ore de munca in folosul comunitatii. Venitul minim garantat, o lege generatoare de haos si nervi. Ciorba Dracula face furori la Sibiu. Funar cumpara mingi tricolore pentru elevi. Psd, adapost al rechinilor financiari. Deputat Psd cercetat pentru frauda de asigurare. Capitanul Vlad, destituit in 1998 pentru trafic cu permise auto, numit sef la circulatie. In slujba deputatilor: 114 soferi, 216 femei de serviciu, 10 bucatari si 2 frizeri. La Ocnele Mari, peste 100 de familii au ramas fara case. Cresterea aberanta a impozitelor locale risca sa-i transforme pe romani in rau-platnici. O firma din Onesti a inselat Statul cu peste 8,5 miliarde de lei. Spitalele au acumulat datorii de 7000 de miliarde. 300 de romani au comis infractiuni in strainatate. O gravida se prostitua pentru a-si hrani copilul. Romanii se calca in picioare pentru a obtine un pasaport. Arestari in randurile mafiei din spitalele brasovene. Femeia care si-a abandonat nou-nascutul in tren a mai abandonat un copil la tomberon si un altul la maternitate. Evaziune de noua miliarde de lei prin neplata taxei de drum. Camatarie la granita, dupa ridicarea vizelor Schengen. In 2000, obligatiile fiscale neplatite au depasit 94.600 miliarde de lei. Batut bestial pentru o caseta de manele. Coruptie angro la Primaria Capitalei. Postas arestat pentru falsificarea mandatelor. Politia de frontiera a interzis iesirea din tara a 13.986 de persoane. Vadim a luat-o razna. Escrocherii in Palatul Parlamentului. Zanganit de catuse in scandalul Vantu. Imbulzeala pentru legitimatiile de sarac. Un prefect a baut pe datorie 250.000.000 lei. Paguba de 2000 de miliarde la Primaria Capitalei. Ofiteri sub acoperire pentru combaterea coruptiei. Copii care invata la felinar. Autoritatile locale se intrec in aberatii fiscale. Reesalonarile imbraca haina coruptiei. Mai bine caine decat pensionar. Talharii din Gara de Nord in catuse. Politisti corupti mutati disciplinar. Coruptii lui 2001, bancheri, vamesi si sefi de regie. Politistii din Mures si-au construit vile din salariul de la Stat. Si-a ucis concubina insarcinata in luna a opta. Mihai Iacob: "I-am luat lui Vantu 20.000 de dolari la poker". Judecatoarea Stoican, sefa bandei de falsificat sentinte. Cum poate fi tras in piept Statul, ghid practic.
D-l Popescu citeste ziarele. Afla ce se intampla in lume si in tara. A lui, a ta, a mea. A noastra. Citeste. Nu intelege. Se mira. Se indigneaza. Se enerveaza. Asta e tara noastra? Nu mai exista autoritate, lege, dreptate? Asa suntem noi? Din totdeauna, el stia ca romanul nu da cinstea pe rusine, e tolerant, bun, ospitalier, crestin, muncitor, curajos, harnic si asa mai departe. Cat de departe? Atatea orori intr-o saptamana? Numai in ziare? Si nu sunt toate, fara sa le socotim si pe cele de la Tv. Daca sunt nebun, se intreaba d-l Popescu? Dar daca nu sunt?
Asta il innebuneste si mai rau!N.C. Munteanu