Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Tatal meu are tumora pulmonara fara metastaze". Tatal meu a fost diagnosticat cu tumora pulmonara situata in mediastin, la plamanul stang, neoperabil. Plamanul drept nu poate prelua functia celui stang. Nu pot sa-l tin la regimul alimentar sever cu 21 de zile de post cu apa di...

Cititorii Intreaba...

"Tatal meu are tumora pulmonara fara metastaze"

Tatal meu a fost diagnosticat cu tumora pulmonara situata in mediastin, la plamanul stang, neoperabil. Plamanul drept nu poate prelua functia celui stang. Nu pot sa-l tin la regimul alimentar sever cu 21 de zile de post cu apa distilata, deoarece medicii au spus sa-i facem toate poftele, fiindca mai are de trait foarte putin. Nu are metastaze. Rog persoanele care au trecut prin astfel de situatii sa ne ajute. Singura speranta sunteti dvs. dragi cititori, de aceea va rugam sa ne raspundeti cat mai urgent.
Liliana Olga - Galati,
tel. 036/41.46.96, 092/85.71.70

</b><b>"Stiti vreun tratament naturist pentru cancer genital?"

Am o matusa in varsta de 43 de ani care este bolnava de cancer. Boala a fost recent descoperita, dar este intr-un stadiu avansat (ultima faza). Nu as putea sa va spun exact de cat timp s-a instalat boala. Calvarul a inceput insa cu vreo doua saptamani inainte de diagnosticare, cand burta matusii mele a inceput sa se umfle si arata ca a unei femei insarcinate. In urma unei examinari la ecograf, i s-a spus ca ar avea chist ovarian. Dupa aceasta, a urmat o operatie, in urma careia doctorul a pus diagnosticul: cancer genital. Matusa mea nu stie ca are cancer, pentru ca unchiul meu a hotarat ca este mai bine sa nu-i spuna. Sunt constienta de faptul ca sansele sunt foarte mici, dar va rog mult, mult de tot, daca stiti vreun tratament care ii poate salva viata matusii mele, ajutati-ma, pana nu este prea tarziu.
Angel - Iasi
(Matusa dvs. are toate sansele sa se vindece daca va apela la tratamentul cu Imunomod al d-nei dr. Elena Ionascu din Craiova, str. Emanoil Chinezu, bl. F9, sc. 2, ap. 9, jud. Dolj, tel. 051/14.72.41)

"Sufar de artrita psoriazica"

Am 47 de ani si de sase ani sufar de artrita psoriazica, boala care mi-a mancat cartilajele de la ambii genunchi si nu pot merge. Trebuie sa suport o interventie chirurgicala de protezare, dar doctorii nu ma opereaza pana nu-mi va scadea infectia (am Vsh 100-120). Va rog, daca stiti vreun tratament naturist, sa ma ajutati. Va multumesc din tot sufletul.
Ion Florea - Bucuresti
Cu lacrimi in ochi va scrie o mama disperata. Dupa o operatie de tumora maligna, fiicei mele in varsta de 11 ani i s-a depistat reticulosarcom Ewing. De atunci, viata mea a devenit un calvar. Poate cu ajutorul lui Dumnezeu se va gasi cineva care sa-mi dea o indrumare, sa-mi recomande un tratament naturist sau alopat. Va multumesc si va doresc multa sanatate!
B.G. - Gorj, tel. 053/23.90.59

"De doua luni elimin puroi prin rect"

Acum doua luni, am fost operata endoscopic de polip pe colon sigmoidial. In urma acestei interventii, mi-a fost perforat colonul si am facut peritonita. Am fost din nou operata de urgenta, practicandu-se o rezectie recto-sigmoidiana tip Hartmann. Problema este ca si acum elimin puroi prin rect, de unde deduc ca inca am infectie. Am avut un dren transrectal pentru evacuarea lichidului purulent, prin care am facut cateva spalaturi cu ser fiziologic. In prezent, nu mi s-a dat nici un tratament si tubul l-am scos, pentru ca aveam dureri, dar continua sa curga acest puroi vascos si urat mirositor. Daca stiti sa-mi spuneti ce sa fac pe cale naturista sau alopata, va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti pe adresa redactiei. Cu mii de multumiri,
Georgeta Ionita - Bucuresti
(Apelati de urgenta la d-l Nicolae Pop din Cluj, tel. 064/17.06.77. Folositi recomandarea redactiei.)

"Sufar de ciroza hepatica cu virus hepatitic C (Vhc)"

Fac un apel de urgenta catre toti cei care pot sa-mi furnizeze cat mai multe relatii despre o d-na doctor din Lugoj, specialista in ciroze hepatice, care prescrie tratamente naturiste specifice. Mentionez ca am 65 de ani si am ciroza hepatica cu virus hepatitic C (Vhc) biochimic activa, evolutiva, compensata cu varice esofagiene gr. I si hemangiom hepatic. Boala mi s-a descoperit cu totul intamplator, in luna noiembrie 2001, cand era deja avansata. Totodata, ii rog in mod deosebit pe cei care stiu tratamente naturiste ce au dat rezultate in acesta afectiune, eventuale sugestii, adrese, cabinete particulare, tratamente, nume, numere de telefon, sa mi le comunice de urgenta.
Gica Carlan - B-dul Ion Mihalache (fost 1 Mai) nr. 40, Bl. 33B, sc. 1, et. 4, ap. 15, sector 1, Bucuresti, cod 78215, tel. 01/650.49.96
(Luati legatura cu dr. biolog Mircea Ciuhrii, care vindeca hepatitele virotice. Tel. 01/210.00.82, 619.36.34, e-mail: insectfarm@xnet.ro)

</b>
<b>
"Am polipi pe colon, cu inceput de malignizare"

Am 64 de ani si in septembrie 2001, la o colonoscopie facuta intamplator, mi s-au gasit pe colonul ascendent 3 polipi de 0,2; 0,4 si 1,5 cm. Am spus "intamplator", deoarece, avand probleme cu hemoroizii de foarte multi ani, m-am gandit sa fac o colonoscopie. S-au trimis probe pentru biopsie si polipul de 0,2 cm (singurul care a fost extirpat) avea inceput de malignizare. Fiind o forma maligna in faza incipienta, medicii mi-au recomandat operatia (sa-mi elimine portiunea de intestin cu polipi), dar am refuzat, pe motiv ca nu sunt in stare sa rezist la operatie. Mentionez ca in iulie 1999, am facut o irigografie care a iesit buna. Va rog sa-mi recomandati un tratament, care sa stopeze sau sa reduca viteza de dezvoltare a celulelor, sau orice ar fi benefic. Am auzit de multe produse naturiste (Spirulina, Aloe Vera, Gheara matei), dar nu stiu care ar fi cel mai eficient pentru mine si fara contraindicatii. Astept cat mai urgent un sfat din partea dvs. Va multumesc!
Silvia Mocioiu - Pitesti

"Mi s-au depistat multiple atipii celulare cu caracter de malignitate"

Am 46 de ani si, in urma unor analize de secretie vaginala, mi s-au gasit multiple atipii celulare cu caracter de malignitate. Mai tragic este rezultatul analizei Pap Iii/Iv. Mi s-a propus sa ma operez, dar as prefera un tratament naturist. Sunt disperata, mai ales ca, in urma cu trei luni, mi-a murit o sora tot de aceasta boala. Va rog din suflet sa-mi scrieti pe adresa redactiei. Multumesc anticipat!
Marioara - Gherla
(Apelati si dvs. la tratamentul cu Imunomod)

"Baietelul meu sufera de hipertensiune portala prin cavernom de vena porta"

Sunt mama unui baiat in varsta de 7 ani, care la varsta de 10 luni, dupa lungi analize, raze si ecografii, a fost diagnosticat cu hipertensiune portala prin cavernom de vena porta. Anul trecut, cand am mers din nou la control, in urma endoscopiei digestive, au rezultat doua varice esofagiene gr. Ii. Mi s-a spus si in momentul diagnosticarii, si pe parcursul controalelor medicale, ca aceasta boala nu se vindeca. Imi este teama ca nu cumva sa izbucneasca o hemoragie si sa imi pierd baiatul, fiindca locuim la 50 km distanta de cel mai apropiat spital. Daca cineva s-a confruntat cu un astfel de diagnostic sau stie un remediu naturist, il rog din tot sufletul sa ma contacteze. Va multumesc si sper ca prin intermediul revistei imi voi salva baietelul.
Tudorita Pleniceanu - com. Botosesti-Paia, jud. Dolj, cod 1148

</b><b>"Exista tratament naturist pentru hemangiom tuberos?"

Sunt mamica unei fetite in varsta de trei luni, care s-a nascut cu un hemangiom plan la degetul trei de la piciorul stang. In primele 10 zile de viata, acesta s-a dezvoltat si in relief, transformandu-se intr-un hemangiom tuberos (in relief, in denumire populara - "fraguta"). Medicul specialist in chirurgie infantila ne-a spus ca trebuie excizat chirurgical, iar apoi e necesara grefa de piele, dar exista riscul suprainfectarii sau gangrenarii degetului. Va rog din suflet sa ne ajutati cu un tratament naturist, pentru a evita operatia si riscurile ei, mai ales ca degetelul ei e foarte mic. Va multumesc din suflet si Dumnezeu si Fecioara Maria sa va protejeze in continuare!
Viorica Deoanca - str. Lt. Anca Virgil nr. 2, Abrud, jud. Alba, cod 3394

</b>
<b>
"Cum pot scapa de o depresie recurenta cu tulburari digestive?"

Am 24 de ani si de patru ani ma confrunt cu o depresie nervoasa. Am urmat tratament cu Anafranil, Mianserin, Zoloft, dar fara nici un rezultat. Apoi, boala a recidivat in depresie recurenta cu tulburari digestive, care se manifesta prin varsaturi, dureri de cap, ameteli, lipsa poftei de mancare, oboseala, apatie, lipsa de motivatie. Am facut tratament cu Coaxil, Doxepin, Grandaxin, Eglonyl, Tranxene, Piracetam, Meprobamat, Coaxil, Doxepin si Eglonyl, insa am aceleasi stari de rau. Am incercat si grau incoltit cu miere, dar fara nici un rezultat. Am probleme si cu fierea, este lenesa si are mal. Tratamentul cu Eglonyl m-a ajutat sa ma ingras, pentru ca eram foarte slaba (aveam 1,78 si 48 kg, iar acum am 56 kg), dar cand iau Eglonyl, mi se intrerupe ciclul menstrual. In urma tratamentului, am capatat un tremur in corp, tulburari de vedere, agitatie si stari emotive. Nu stiu ce sa mai fac, nu mai pot sa traiesc fara aceste medicamente. Va rog din suflet, daca puteti sa ma ajutati cu un tratament naturist, sa-mi raspundeti pe adresa redactiei. Cu drag,
Alina - Giurgiu

"Caut un medic osteopat in Timisoara"

Am varsta de 23 de ani si de la 12 ani, cand am inceput sa cresc in inaltime, am scolioza. As dori sa stiu daca exista vreun medic osteopat in Timisoara. Cunoaste cineva alta tehnica naturista sau vreun masaj special pentru ameliorarea scoliozei?
Florentina S. - Timisoara

Cititorii Multumesc Pentru Vindecari

"Sunt la a doua cutie de Super Bio Quinona Q10 si ma simt ca nou-nascut"

Sunt bolnav de inima din anul 1977, cu diagnosticele insuficienta cardiaca, aritmie extrasistolica ventriculara, cardiopatie ischemica cronica. Am fost internat in spitalele Fundeni, Coltea si Floreasca, sub regim de urgenta, de mai multe ori, unde am fost tratat cu cele mai noi medicamente recomandate in bolile cardiovasculare. Pe perioade lungi, ma simteam mai bine, dupa care crizele de inima se reinstalau, avand pulsul de 44 de batai pe minut. Dupa ce am citit in "Formula As" despre produsele din seria Bio, ale Companiei Pharma Nord (Danemarca), am facut niste eforturi financiare foarte mari si am cumparat produsul Super Bio Quinona Q10 (capsule). Dupa ce am luat timp de 45 de zile pastilele (acum sunt la a doua cutie), ma simt ca nou-nascut. Pulsul nu mai scade sub 70 de batai pe minut, aritmia ventriculara a disparut, nu mai obosesc la efort, am o respiratie buna, durerile si teama de moarte au disparut. Pentru toate acestea, multumesc revistei "Formula As" ca a popularizat aceste produse si raman recunoscator pe viata firmei Pharma Nord, pentru starea buna a sanatatii mele.
Mihai Anghel - str. Dimitrie Cantemir nr. 15, bl. 9B, sc. 4, ap. 116, sector 4, Bucuresti, tel. 01/336.80.00

"Dupa un tratament cu argila, recomandat de d-l Mircea Bocan, si o cura cu Spirulina, produsa la Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti, sotia mea si cu mine ne simtim foarte bine"

Suntem doi pensionari din Ploiesti si va rugam din suflet ca prin intermediul revistei "Formula As" sa faceti publice efectele tratamentului cu argila - practicat de d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia - de care am beneficiat atat eu, cat si sotia mea. Bolnava de cardiopatie ischemica si hipertensiune arteriala, a redus masiv doza de medicamente, iar eu, aflat dupa o operatie de prostata, ma simt in prezent foarte bine. Dupa efectuarea curei cu argila, am urmat si un tratament cu Spirulina, produsa de Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti, condus de distinsa d-na dr. biolog Marioara Godeanu, careia ii multumesc pe aceasta cale pentru eficienta produsului. Nu pot sa inchei aceasta scrisoare, fara a multumi si revistei "Formula As", in frunte cu d-na ei directoare, care isi pleaca urechea la suferintele celor multi. Dumnezeu sa va dea sanatate si viata lunga!
Nica Constantin si Nica Floarea -
Aleea Strunga nr. 4, bl. 39, sc. B, ap. 31, cartier 9 Mai, Ploiesti, jud. Prahova
Domnul Mircea Bocan poate fi contactat la tel. 058/86.56.77 sau, in scris, la adresa: str. Avantului nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, jud. Alba, cod 2500.

</b><b>"Prin tratamentul d-lui Nicolae Pop din Cluj, m-am vindecat de metastaza osoasa"

Va multumesc mult de tot ca ati avut acest gand bun de a edita aceasta revista. Datorita dvs., acum un an, am aflat despre tratamentele d-lui Nicolae Pop din Cluj (cu marul-lupului), la care am apelat in disperare de cauza, vindecandu-ma de metastaza osoasa. Diagnosticul a fost confirmat in urma unei radiografii, a unei tomografii si a unei scintigrafii facute la Targu-Mures si Cluj. Mentionez ca acum un an nu puteam umbla, nu ma puteam intoarce in pat, in permanenta trebuind sa fie cineva langa mine. La ora actuala, sunt un om sanatos, merg normal, conduc masina si bicicleta, nu schiopatez deloc. Atentie! Tratamentul d-lui N. Pop trebuie tinut asa cum il recomanda, nu dupa pofta inimii. In final, vreau sa ii multumesc pe aceasta cale pentru viata pe care mi-a daruit-o si ii doresc sanatate, impreuna cu intreaga familie!
Mariana Magdoiu - Targu-Mures, tel. 065/14.42.15
D-l Nicolae Pop poate fi contactat la tel. 064/17.06.77. Ii multumesc d-lui Kohlenberg Rafael pentru sprijinul acordat
Sunt Dinescu Ion, din comuna Sarichioi, jud. Tulcea, si doresc ca, prin intermediul revistei "Formula As", sa-i multumesc din suflet d-lui Kohlenberg Rafael din Moinesti, jud. Bacau, pentru bunatatea de care a dat dovada, daruindu-mi, exact cand aveam mai mare nevoie, pungile pentru anus contra naturii, solicitate de mine in revista "Formula As". Va multumesc si dvs. ca sunteti mereu alaturi de cei aflati la nevoie.

Anunt Important

S.C. Vest Energo S.A. anunta toti solicitantii de apa Pi ca ofera Gratuit cate 60 l apa Pi lunar, pentru doua luni, persoanelor bolnave, fara posibilitati materiale. Informatii suplimentare la tel. 01/495.45.63,
persoana de contact: d-l Paul Duta

Cititorii Raspund

"Din cauza fragilitatii vaselor sangvine, mamei mele ii curge mereu sange din nas"
(Raspuns pentru Smaranda, F. As nr. 471)

Cauzele epistaxisului sunt multiple, incepand cu cele locale si terminand cu cele generale, aparitia sa fiind favorizata de vascularizarea puternica a mucoasei nazale.
Valorile tensiunii arteriale de 100/60 si 130/70 specificate de dvs. sunt absolut normale, neindicand o hipertensiune arteriala care sa provoace epistaxis. S-ar putea ca mama dvs. sa sufere de tensiune oscilanta, in care caz valorile normale sunt depasite in anumite perioade, conducand la hemoragie nazala datorita fragilitatii vaselor capilare. Nu ati specificat cat de frecvente si cat de grave sub aspect cantitativ sunt aceste hemoragii. Paradoxal, in caz de hipertensiune arteriala, epistaxisul reprezinta o supapa de siguranta a organismului, evitandu-se astfel producerea altor hemoragii ale vaselor capilare, mai periculoase la nivelul ochiului sau chiar al creierului, cu consecinte deosebit de grave. Intrucat medicii Orl-isti si cardiologi la care ati apelat va trimit de la unul la celalalt, fara a fi in masura sa depisteze cauza reala a epistaxisului, v-as recomanda sa analizati si posibilitatea ca mama dvs. sa sufere eventual de insuficienta hepatica sau de unele boli ale sangelui, ca agranulocitoza, hemofilia sau chiar leucemia, situatie in care ar fi util sa consultati si un medic specialist hematolog. Pentru reducerea fragilitatii capilarelor exista si medicamente romanesti ieftine, eficiente si usor de administrat (sub forma de tablete): Rutosid (contine rutinum), Rutin S sau Tarosin (care, pe langa rutinum, contine si 50 mg de Vitamina C). In paralel, se pot administra si tablete de Vitamina C 200 mg, care actioneaza, de asemenea, in sensul reducerii fragilitatii vaselor capilare. In cazul in care eventuale afectiuni hepatice sau hematologice nedepistate pana in prezent nu se confirma, apelati si la alti medici Orl-isti sau cardiologi, pana la clarificarea situatiei. Perseverati si veti obtine cu siguranta rezultatul dorit. Va doresc succes!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Ajutati un baiat de 18 ani care sufera de poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Virginia Cojocaru - Slatina,
F. As nr. 473)

Va recomand un tratament naturist care da bune rezultate in artroza, artrita, poliartrita reumatoida, coxartroza. Inflamatiile si deformarile articulare, fenomenele de uzura sunt vindecabile, durerile dispar incet, iar deformarile se retrag treptat, intr-o perioada de la unul pana la doi ani de tratament. Tratament: Cu 30 de minute inaintea micului dejun si a cinei se bea o ceasca de ceai de coada-calului. Pe parcursul zilei se beau 4 cani de ceai de urzica (in fiecare cana se pune o lingura de bitter suedez original). Faceti un amestec din urmatoarele plante, in parti egale: grozama, gentiana, unguras, tintaura, trifoiste de apa, osul iepurelui, strugurii ursului, mesteacan, feciorica, splinuta, iarba neagra, scoarta de salcie, scoarta de castan porcesc, papadie, ciubotica-cucului, sunatoare, salvie, seminte de anason, seminte de pelin, crusin, obligeana, levantica, podbal, patlagina, tei, soc, trei-frati-patati, nuc, toporasul-doamnei, coada-soricelului, vinarita, teci de fasole. Se pun 1-2 lingurite de amestec la o cana apa si se fierbe 5-10 minute. Se bea incet, inghititura cu inghititura, 2-3 cani de ceai pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau intre mese (nu in timpul mesei!). Oricare ceai se poate indulci numai cu miere poliflora! Ceaiul se bea timp de trei saptamani, cu o saptamana pauza, sau timp de trei luni, cu o luna pauza. Pe regiunile dureroase se pun zilnic comprese cu bitter suedez original timp de 4 ore (se poate si noaptea). Obligatoriu, pielea va fi unsa in prealabil cu untura de porc sau alifie de galbenele, iar dupa tratament se pudreaza, pentru a nu aparea mancarimi. Puneti comprese cu frunze de varza creata sau varza alba, calcate cu fierul de calcat. Faceti frictionari ale incheieturilor cu esenta de tataneasa. Pe locul inflamatiilor articulare puneti comprese cu aburi de coada-calului. Utile sunt si compresele cu frunze de branca-ursului (popular: uncea pamantului, talpa-ursului, urechea-porcului). O data pe saptamana, faceti bai de sezut cu coada-calului. Saptamanal, faceti una sau doua bai generale cu ace de brad, molid sau pin (apa din cada nu va depasi zona inimii!). Timpul baii va creste treptat cu 2-3 minute, de la 3 minute pana la 20 de minute maximum! Cu multa rabdare si ambitie, bolnavii care merg in baston sau in carje le vor lasa deoparte.
Gheorghe Lungu - str. Ostrovului nr. 7/36,
Satu Mare, cod 3900

</b><b>"Fiul meu face crize psihomotorii temporale"
(Raspuns pentru Alexandrina Stan - Brasov,
F. As nr. 473)

Tratamentul naturist pe care il recomand este luat din cartea "Sanatate din farmacia Domnului", de Maria Treben si se refera la epilepsie. Ceai de cimbru - se beau 2 cesti pe zi (niciodata in criza!), pe tot parcursul anului, in cure de 2-3 saptamani, cu intreruperi de 10 zile. Faceti infuzie dintr-o lingurita cu varf de planta, oparita cu 250 ml apa, pe care o lasati sa stea putin. (Nu se bea dupa ora 16, deoarece provoaca insomnii!) Seara, este recomandat ceaiul de tei. Puneti-i fiului dvs. comprese cu bitter suedez in regiunea occipitala si dati-i sa bea ceai de urzica vie - 2-3 cani pe zi. Inainte de a pune compresa cu bitter suedez, ungeti portiunea bolnava cu untura de porc sau pomada de filimica, pentru ca alcoolul sa nu traga grasimea din piele. Dupa ce ati aplicat compresa, legati-o cu o carpa sau cu o fasa calda. Compresa este lasata sa actioneze 2-4 ore sau dupa modul cum este suportata. Dupa indepartarea ei, pielea se pudreaza cu talc. Daca apar mancarimi, ungeti locul cu pomada (alifie) de filimica. Pentru incontinenta urinara - bai de sezut cu sare de bucatarie. Se repeta baile seara de seara, pana ce dispare incontinenta urinara. Apa trebuie sa ajunga pana deasupra rinichilor. Durata baii sa nu depaseasca 20 de minute! Inima trebuie sa stea in afara apei. Bolnavul sa nu se stearga dupa baie, ci sa se bage in pat, in halat sau prosop, ca sa transpire timp de o ora. Sfaturi pentru bolnavii de epilepsie: sa nu fumeze, sa nu consume alcool, cafea si produse care contin cacao; sa evite expunerile la soare. Multa sanatate!
Florin T. - Calarasi

</b><b>"Am un lipom de marimea unei ventuze"
(Raspuns pentru Diaconescu Petre - com. Merisani, sat Borlesti, jud. Arges, F. As nr. 473)

Si eu am avut un lipom de marimea unei masline, care avea un por deschis si pe acolo iesea prin apasare o grasime alba, urat mirositoare. Am citit in revista "Formula As" ca se poate trata prin masaj usor cu ulei de ricin, de cateva ori pe zi. Eu am rezolvat problema intr-o saptamana. Prin acel por, tot prin apasare, a inceput sa iasa acea grasime urat mirositoare, pana pielea a revenit la aspectul normal. Persoana care a dat reteta a rezolvat problema cu lipomul in trei saptamani. La dvs. probabil se va rezolva in mai mult timp, deoarece este foarte mare. Ar fi bine sa cereti si parerea unui medic, sa stabileasca daca este lipom si nu un cheag de alta natura. Sanatate si succes!
Maria Dumitru - Valea Argesului nr. 3, ap. 100, sector 6, Bucuresti, tel. 01/777.16.33

</b><b>"Sufar de insuficienta venoasa pronuntata"
(Raspuns pentru Mihai V. - Oradea, F. As nr. 473)

Stimate domn, pentru afectiunea dvs., foarte eficiente sunt compresele si baile cu marul-lupului, pentru normalizarea circulatiei periferice si retragerea varicelor. Va pot oferi planta marul-lupului si va pot spune modul de folosire. Pentru eventuale detalii, puteti sa-mi scrieti la urmatoarea adresa:
Florea Boicea - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti, jud. Olt, cod 0847, tel. 049/46.62.02

</b><b>"Nu ma pot vindeca de micoza"
(Raspuns pentru Vali, F. As nr. 473)

1. Stimata d-na Vali, va recomand o reteta foarte simpla, cu efecte reale, pe care am folosit-o eu si sora mea acum cativa ani si am scapat de ciuperca de la unghiile mari ale picioarelor. Reteta ne-a fost recomandata de un doctor dermatolog. Procurati-va Salicilat de la farmacie. Pentru fiecare litru de apa calda, puneti un varf de cutit de praf. Puneti intr-un lighean apa calda + Salicilat, cat sa va acopere talpa piciorului, stati circa 30 de minute, dupa aceea radeti unghia cu o bucata de sticla sau piatra ponce (cu care va razuiti calcaiele). Sa repetati aceasta procedura de trei-patru ori in fiecare zi, pana cand scapati de o parte din unghia bolnava. Dupa o pauza de 2-3 saptamani, repetati procedura. Unghiile cresc sanatoase, iar partea cu ciuperca, daca mai ramane ceva din ea, se rade din nou.
Margareta Derzsi - Arad, tel. 057/24.21.10,
dupa ora 19
2. Am suferit de aceeasi afectiune ca a dvs. pana cand am citit in cartea Mariei Treben, "Sanatate din farmacia Domnului", despre efectele curative ale ceaiului de urzica vie. Am baut zilnic doua cani de infuzie de urzica (aromatizata cu tei, menta sau musetel), neindulcita. Unghiile mele au inceput sa creasca normale si partea bolnava a fost indepartata prin taierea periodica. Daca intrerupeti tratamentul din diferite motive, este obligatoriu sa-l reluati. De asemenea, trebuie continuat o perioada de timp si dupa ce aveti unghii normale. Va urez succes!
Doina Burgui - B-dul Alex. Obregia nr. 35, bl. 35 A, sc. B, ap. 67, sector 4, Bucuresti, tel. 01/684.14.30
3. Eu insami am suferit de aceasta boala si m-am vindecat procedand in felul urmator: se introduce sub unghii sapun Protex (maxima protectie nr. 3) inmuiat cu putina apa, de doua-trei ori pe zi, seara si dimineata. O igiena perfecta a picioarelor este foarte importanta, de asemenea, precum si schimbarea ciorapilor de bumbac, zilnic.
Anuta Gheorghe - Aleea Biruintei, bl. 8, sc. D, ap. 46, cartier Hipodrom I, Sibiu, tel. 039/44.02.19

</b><b>"Gusa polinodulara imi provoaca stari de sufocare"
(Raspuns pentru Lucia - Bucuresti, F. As nr. 474)

Cu ani in urma, si eu am fost diagnosticat cu gusa tiroidala pe lobul drept. Am urmat ani la rand tratamentul prescris de medic, dar boala avansa. Simteam un nod in gat, gusa crestea, nu puteam sa urc scarile, ca ma sufocam. Dumnezeu m-a ajutat sa scap aproape in totalitate de suferinta mea printr-un tratament simplu: frunze de patlagina proaspete, zdrobite si presarate cu sare grunjoasa, puse in jurul gatului, de cateva ori pe zi si noaptea. Cura cu ulei de floarea-soarelui mestecat in gura si trecut printre dinti este, si ea, indicata, fiind urmata de gargara cu infuzie de sanziene (dragaica). Se clateste gura si se face gargara, cu 3-4 cani pe zi. Cura interna si cataplasmele cu argila dau rezultate deosebite. Foarte multe femei au scapat de operatie cu acest tratament. Acelasi tratament da rezultate bune si pentru bolile buco-faringo-esofagiene, dar trebuie sa se tina un regim alimentar (fara carne, zahar, alcool, cafea). Multa sanatate!
Eugenia Iliescu - str. Pestera, loc. Baia de Fier, jud. Gorj, cod 1532

"Fiica noastra a fost diagnosticata cu sarcom pleiomorf"
(Raspuns pentru I.M.R. - Bucuresti, F. As nr. 474)

Cunosc un caz de sarcom la o persoana de 60 de ani, care s-a tratat complet cu medicamente din medicina tibetana, care sunt folosite de 3000 de ani. Medicamentele apartin corporatiei chineze "Tiansi". Pentru tratarea cancerului se foloseste un complex de preparate care isi intregesc actiunea unul altuia: Cardiceps, Ican, Holican si, neaparat, Boacalciu. Tratamentul dureaza 4-6 luni, in functie de gravitate, in dozele prescrise pe cutie. Va asigur ca aveti sanse! Va doresc sanatate si viata lunga!
Rodica G. - Aleea Prieteniei nr. 2, Constanta, cod 8700, tel.093/87.87.09

</b><b>"Doresc un tratament pentru neoplasm esofagian"
(Raspuns pentru Mara Lungu - Focsani, jud. Vrancea, F. As nr. 474)

Exista un tratament naturist pentru neoplasm esofagian, si se face in felul urmator. 1. Macerat de nalba proaspata sau uscata din o lingurita cu varf la o cana de apa. Necesar zilnic: 10 cani. Puneti 10 lingurite cu varf de nalba la 2,5 litri apa rece, lasati la macerat de seara pana a doua zi dimineata. Dimineata incalziti pe bainmarie, apoi strecurati. Se beau 4 cesti pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. Se pastreaza cald in termos, iar cu cantitatea de macerat ramasa se face gargara si se clateste gura pe parcursul zilei. Inghititurile se iau la un sfert de ora, iar gargara se face din ora in ora. Se respecta cu strictete aceste intervale de timp. Plantele ramase in ibric dupa prepararea maceratului se incalzesc seara cu putina apa si se amesteca cu faina de orez. Terciul se intinde pe un tifon sau o panza curata si se infasoara zona esofagului. Se leaga deasupra cu o bucata de panza, incalzita in prealabil. 2. Macerat de dragaica (sanziene) -Êse prepara un macerat concentrat, din doua lingurite de planta maruntita, la o cana de apa. Se face gargara la fel ca la nalba. Trebuie sa folositi sase cani de macerat pe zi. Tratamentul se face alternativ - o zi cu nalba, o zi cu sanziene. In paralel, se ung si se frictioneaza locurile dureroase cu alifie de dragaica (se gaseste in farmacii.) 3. Tinctura de marul-lupului - se face gargara cu tinctura diluata in apa, fara sa fie inghitita. Este toxica! Se face mai intai tinctura, apoi se pun doua lingurite de tinctura intr-un sfert de litru de apa. Se poate pune extract concentrat de marul-lupului pe un tifon (se aplica pe zona afectata), care se acopera cu un bandaj.
ing. Georgel Barca - str. Sucevei nr. 31, Falticeni, jud. Suceava, tel. 095/40.04.00 (orele 20-22)

"Stie cineva un tratament pentru hiperhidroza?"
(Raspuns pentru Mihaela F. - Bucuresti, F. As nr. 477)

Hiperhidroza este o dermatita despre care medicii spun ca este greu vindecabila. Necunoscandu-se cauza bolii, ca in mai toate bolile de piele, tratamentul este aleator. Am fost si eu diagnosticata cu hiperhidroza, in urma cu 19 ani si am trecut printr-o experienta asemanatoare, insa am reusit sa ma vindec si nu a mai recidivat niciodata. Vindecarea a intervenit la putin timp dupa ce am aflat in ce aliment se gasea toxina care a declansat boala. In cazul meu, a fost vorba de o cutie de cafea Amigo, aproape de termenul de expirare. Nu am trimis cutia de cafea la un laborator de analiza, dar am realizat ca senzatia de disconfort pe care o simteam se accentua dupa ceasca de cafea, pe care o beam cu multa placere. Doctorii pe care i-am consultat imi spusesera ca hiperhidroza fusese declansata de substantele chimice cu care lucram (sunt inginer chimist) sau de detergentii cu care spalam. Tratamentul a constat in umectarea zonelor afectate de boala cu solutie de acid boric 3%. Dupa uscarea pielii nu se mai foloseste nici un alt preparat. Se repeta tratamentul de 5-6 ori pe zi. Seara sau dimineata se face o baie generala. (Doctorii imi interzisesera categoric baia, pe motiv ca agraveaza boala.) Regim alimentar: 4 cani de ceai de musetel, preferabil neindulcit, baut in loc de apa. Pana la vindecare se evita alcoolul, cafeaua, tigarile, condimentele de orice fel, bauturile carbogazoase, mezelurile si toate acele alimente care maresc starea de iritare si mancarime a pielii. Draga Mihaela, chiar daca acidul boric, ceaiul de musetel si regimul alimentar te vor ajuta sa te vindeci in cateva zile, regimul alimentar trebuie tinut cel putin o luna. Incearca sa identifici ce aliment ti-a declansat boala si evita-l pe viitor. Doamne ajuta!
V. Stoian - Hunedoara, tel. 054/72.14.00