Medicina naturista

Redactia
Un nume de referinta in fitoterapia romaneascaPlantavorel. Elena Ionescumanagerul general al firmei"Multi romani stabiliti in Germania, Canada, Sua si Australia vin si isi fac vacantele la Piatra-Neamt, pentru a urma tratamentele cu produsele Plantavorel". La Piatra-Neamt, intre culmile domoale ale m...

Un nume de referinta in fitoterapia romaneascaPlantavorel
Elena Ionescu</b><b>managerul general al firmei"Multi romani stabiliti in Germania, Canada, Sua si Australia vin si isi fac vacantele la Piatra-Neamt, pentru a urma tratamentele cu produsele Plantavorel"

La Piatra-Neamt, intre culmile domoale ale muntilor Moldovei, se afla una dintre cele mai vechi fabrici de medicamente din Romania si din Europa. Numele ei nu mai are nevoie de nici o prezentare: Plantavorel. De aproape doua sute de ani, aici se produc elixiruri vindecatoare din plante. In timp ce industria farmaceutica romaneasca plutea in deriva tranzitiei post-decembriste, vechile laboratoare Vorel au cunoscut o dezvoltare fara precedent. Conduse cu o mana ferma si sigura, de catre o femeie extraordinara, doamna dr. ing. Elena Ionescu, ele au (re)devenit un nume de marca pe piata produselor farmaceutice din plante. De la an la an, au fost scoase produse noi, laboratoarele au fost modernizate, au fost construite noi sectii de productie, cu utilaje de ultima ora, au fost demarate cercetari de medicamente din plante in marile sanatorii si clinici din tara. In prezent, produsele Plantavorel sunt printre putinele remedii pe baza de plante din tara care au putut rezista rigorii Agentiei Nationale a Medicamentului si care au putut fi omologate ca medicamente, cu actiuni si proprietati terapeutice clare si certe, cu studii complete, care sa le arate eficienta si lipsa de toxicitate. La saloanele internationale de inventica, produsele Plantavorel au fost medaliate an de an, primind astfel si recunoasterea internationala. Fara a exagera, putem spune ca asistam la un succes de proportii in domeniul medicinii naturiste. Iata de ce, in urma cu cateva saptamani, am fost in vizita la Piatra-Neamt, pentru a cunoaste succesul la el acasa, prilej cu care am avut dialoguri extrem de interesante cu d-na manager general Elena Ionescu, precum si cu medicii si farmacistii cu care colaboreaza.

</b><b>Pretul Succesului? Plante Autohtone, "Curate", Si Specialisti

- D-na Elena Ionescu, firma Plantavorel este un adevarat simbol pentru industria romaneasca de medicamente din plante medicinale. Mii de pacienti au beneficiat de proprietatile curative exceptionale ale remediilor produse aici. Care este secretul eficientei lor terapeutice si, totodata, secretul succesului acestei firme?
- Secretul este compus, de fapt, din mai multe "secrete". Primul la care ma gandesc acum s-ar putea sa va surprinda si este unul la care tot mai putini producatori de medicamente naturale si de suplimente nutritionale se mai gandesc: calitatea plantelor. Acum, cand este o adevarata furie a importurilor, noi lucram in proportie de... 100% cu plante romanesti. Intr-adevar, plantele importate din China, Egipt sunt mai ieftine, vin la timp, au un cost mai mic decat cele autohtone, dar calitatea? Atunci cand nu stii unde si cum a crescut o planta, este greu, daca nu imposibil, sa verifici minutios fiecare lot, cu particularitatile sale biochimice. In plus, preturile acestea incredibil de scazute ale plantelor din import nu se explica decat printr-o productivitate extraordinara, iar ea nu apare decat in conditiile folosirii substantelor chimice si a altor tehnologii neortodoxe. Or, remediul din plante trebuie sa aduca, mai mult ca orice alt produs, o bucatica din armonia si echilibrul naturii. Pentru a respecta acest deziderat, am mers pana acolo, incat in anul care tocmai a trecut, am cultivat chiar noi 50 de hectare de pamant cu plante, facand o mica ferma ecologica, deoarece in conditiile prezente este singura modalitate de a fi siguri de calitatea plantelor si de a le obtine si la un pret competitiv. Dar calitatea plantelor nu este totul, valoarea terapeutica a medicamentului depinde foarte mult si de utilajele cu care e fabricat. Or, aici am facut cele mai mari eforturi. Pe langa reamenajarea vechilor laboratoare Vorel, am pornit sa construim si sa dezvoltam si alte sectii de productie cu utilaj modern, producand pe langa medicamentele traditionale din plante medicinale si o gama consistenta de suplimente nutritionale, extrem de valoroase. Mai pretioase decat mijloacele fixe si tehnologiile sunt insa resursele umane, iar aici se vor concentra in viitor eforturile noastre. Am reusit, de pilda, sa infiintam un cabinet de consultatie sub egida Plantavorel, cu medici extrem de competenti, care ne-au facut cunoscuti nu numai in tara, ci si peste hotare. Multi romani stabiliti in Germania, Canada, Sua, Australia vin si isi fac vacantele aici, la Piatra-Neamt, pentru a urma tratamentele cu produse Plantavorel. Tratamentele sunt initiate si conduse de catre medicii cu care colaboram, iar majoritatea remediilor folosite sunt cele produse de firma noastra. De altfel, combinatia aceasta de terapie cu turism (in jurul orasului nostru sunt cele mai faimoase manastiri din tara) are un succes tot mai mare.

</b><b>Cateva Noutati De Exceptie

- Cu ce noi remedii din plante vine anul acesta pe piata Plantavorel?
- Pentru publicul larg, cu siguranta ca sunt noutati niste produse cum ar fi cele destinate combaterii stresului si consecintelor sale: Vita-Roz, Nervosedin si Sedocalm, care fac adevarate minuni, dupa cum va pot confirma medicii cu care colaboram si pacientii care le-au folosit. Apoi, ar fi Normodiab-ul, care se adreseaza unei afectiuni prezente la sute de mii de romani: diabetul; granulele Diet si remediul Normoponderol, binecunoscute de cei care au probleme cu greutatea...
- Puteti numi cateva afectiuni la care se preteaza cel mai bine remediile si suplimentele nutritionale produse de dvs.?
- Prin gama larga de medicamente si suplimente nutritionale pe care am pus-o la dispozitia populatiei (mai mult de 30 de produse), am cautat si zic eu ca am si reusit sa raspundem unei game largi de solicitari. Pentru afectiunile hepatice si biliare avem Hepatobilul, pentru bolile sezonului rece - guturai, gripa, bronsite - avem Voseptolul si Expectorantul, doua remedii de forta in acest domeniu. Exista si remedii cu "raza larga de actiune", cum ar fi remediul detoxifiant Antitox. Mai bine decat mine pot vorbi insa medicii care le-au folosit si le folosesc si a caror contributie va fi decisiva in elaborarea noilor remedii.
- Ce parere aveti despre eficienta medicamentelor din plante in lupta cu boli grave, cum ar fi cancerul, infectiile virale, scleroza in placi?
- In laboratoarele noastre se face stiinta, iar stiinta este bazata pe dovezi. Deci nu va puteti astepta la o afirmatie de genul: plantele vindeca intr-adevar cancerul, atat timp cat nu avem date concrete, experimente preclinice si clinice certe. Singura certitudine pe care v-o pot da este ca noi, producatorii de medicamente din plante si suplimente nutritionale, ne continuam studiile in domeniul combaterii acestor cumplite maladii si ca, mai devreme sau mai tarziu, vom veni cu remedii si informatii concrete. Oricum, convingerea mea de nestramutat este ca Naturii nimic nu-i este imposibil...

Cateva Cazuri Concludente

Andriescu I. (57 ani), profesor, Piatra-Neamt - diagnostic: diabet. "In urma cu cativa ani, mi s-a depistat o boala perfida, insidioasa - diabetul. In timpul zilei, aveam mereu o stare de oboseala, eram ametit, seara imi era extrem de sete. De la un moment dat si serviciul a inceput sa fie afectat de o nevoie imperioasa de somn, pe la ora pranzului. Analizele facute au pus in evidenta faptul ca glicemia mea era mult peste normal, in curand trebuind sa trec la tratamentul cu insulina. M-am documentat si am aflat ce inseamna de fapt diabetul la varsta mea: nu doar o injectie zilnica, ci si probleme cardiace, vasculare, rani care nu se inchid, orbire... Recunosc ca m-am speriat si am vrut sa fac ceva, sa nu stau pasiv la cheremul unor medicamente alopate care nu pot rezolva boala, ci doar o intarzie. Am fost la un consult la cabinetele Plantavorel si d-na dr. de aici a ramas cu mine o ora intreaga sa ma consulte, sa-mi explice tratamentul (ceilalti medici la care am fost abia aveau timp cinci minute). Mi-a prescris un remediu de dezintoxicare Antitox, un remediu pentru scaderea colesterolului, care avea valori foarte mari, Hepatobil, si unul pentru scaderea glicemiei, Normodiab. Nu mi-am imaginat ca remediile din plante pot fi atat de eficiente. Dupa doua saptamani, deja glicemia scazuse considerabil, aproape se injumatatise. Dupa doua luni, starea aceea de oboseala in timpul zilei, ca si setea intensa aproape ca disparusera, in timp ce valorile colesterolului se apropiau de normal. Acum au trecut sase luni de la inceperea tratamentului si pot spune ca sunt din nou un om sanatos. Pastrez cu strictete un regim sarac in hidrati de carbon, iau medicamentele din plante, starea mea este tot mai buna, parca mai buna chiar decat inainte. Am putere de munca, sunt bine dispus, la o adica, mi-as mai putea permite si alimente care inainte imi erau interzise."
P.I. (37 ani), casnica, Bacau - diagnostic: obezitate. "La varsta de 16 ani, mi s-a depistat o problema a glandei tiroide - hipotiroidie -, dar fara manifestari grave. Viata mea a decurs normal, m-am casatorit, am dat nastere unui baietel, de care sunt foarte mandra. In timpul sarcinii, m-am ingrasat foarte tare, ajungand pana aproape de 100 kg, la 1,72, iar dupa nastere, greutatea nu a revenit la normal, ci din contra, a crescut cu fiecare an. Eram disperata de situatia mea, dar nici nu ma puteam abtine de la mancare. De la o vreme, nici nu mai aveam curajul sa ma urc pe cantar. Aceasta, pana cand o veste m-a ravasit: sotul meu avea pe altcineva si nici macar nu se mai straduia sa ascunda acest lucru. Am plans cateva zile, am mancat mai mult ca niciodata, dupa care am decis ca nu se mai poate. M-am uitat in oglinda, apoi m-am urcat pe cantar - aveam 165 kg. Am vrut sa incep un tratament si, fiind si o cititoare fidela a <<Formulei As>>, am vrut ceva naturist, asa ca am plecat la cabinetele Plantavorel din Piatra-Neamt. Medicul de aici, cand mi-a vazut dimensiunile, abia si-a putut stapani surpriza. Tratamentul inceput imediat consta in granulele Diett si remediul Normoponderol, in detoxifiantul Antitox, la care s-a adaugat un sedativ natural Vitaroz. Doamna doctor mi-a explicat ca, de fapt, mancatul meu este pentru a inabusi stresul si ca, reducand stresul cu acest sedativ pe baza de sunatoare, voi reusi sa mananc mai putin. Si, intr-adevar, asa a fost. In cinci luni s-a produs un miracol: am reusit sa slabesc de la 165 la 86 kg. In curand, voi ajunge la greutatea normala, dar deja ma simt un alt om. Atitudinea sotului meu fata de mine s-a schimbat radical cand a vazut efortul de care sunt capabila si transformarea care poate aparea. Ca sa fiu sincera insa, admiratia celorlalti nici n-a contat pe langa bucuria pe care am trait-o cand am vazut ca pot triumfa asupra mea insami. Am facut cu greu aceste marturisiri si numai in dorinta de a ajuta si alte persoane aflate in aceeasi suferinta, care nu stiu despre miracolele ce se pot produce."
C.V. (57 ani), conferentiar universitar, Iasi - diagnostic: nevroza produsa de intoxicatia cu alcool. "Nu pot sa spun ca sotul meu poate fi considerat un alcoolic. In cei peste treizeci de ani de casnicie, nu au fost probleme, am fost o familie unita. Numai ca la petreceri, la intalnirile zilnice cu prietenii, sotul meu mai bea un paharel, doua de tarie, ca orice om. Ametit a fost, dar sa fie vreodata o problema cu betia, cu iesiri deplasate, nu-mi aduc aminte. Si cu toate acestea, in urma cu cativa ani, au inceput sa apara problemele: insomnii sau somn agitat, care nu puteau fi remediate decat cu cateva pahare, iesiri nervoase, de unde pana atunci sotul meu a fost unul dintre cei mai calmi oameni pe care i-am cunoscut, stari de panica si anxietate, care-i paralizau initiativele si il faceau nesociabil. Fiind cadru universitar, o personalitate in lumea intelectuala a orasului, a refuzat sa consulte un psihiatru sau un psiholog local. L-am convins cu greutate sa mergem la Bucuresti, unde i s-a pus diagnosticul de sindrom Korsakov. I s-au dat niste medicamente care aveau 2-3 indicatii si o lista lunga de efecte adverse si ni s-a spus ca trebuie sa renunte la alcool. Medicamentele parca mai rau i-au facut, iar alcoolul parca si mai mult a inceput sa-i fie necesar. Salvarea a venit de la un medicament dat de sora mea din Piatra-Neamt, care are o cunostinta la Plantavorel. El se numeste Nervosedin si este in intregime facut din plante. Sotul meu a luat 3-4 comprimate seara, inainte de culcare si... minune: a avut un somn bun, ca in urma cu cativa ani! A mai luat cate 3-4 comprimate in timpul zilei si si-a redobandit linistea si calmul, iar bautura nu l-a mai atras ca inainte. De cateva luni, de cand ia doar acest medicament, situatia se imbunatateste pe zi ce trece. Recomand si altor persoane care au asemenea probleme acest medicament deosebit."
Coarfa I. (33 ani), operator chimist, Piatra-Neamt - diagnostic: viroza respiratorie recidivanta. "De mai bine de trei ani, pe perioada anotimpului rece, am fost mereu racita. Aveam febra zile in sir, dureri de cap si de gat, nas infundat, tuse cronicizata, stari de greata. Toate tratamentele cu antibiotice, vitamine, minerale, tot felul de alte pastile nu au dat nici un rezultat. Mai mult, copiii mei - unul de sapte si unul de zece ani - au inceput sa raceasca si ei des. Medicii ridicau din umeri in fata neputintei medicamentelor si mi-au prescris o cura intr-un sanatoriu de boli respiratorii. Asta insemna sa las serviciul - de la care oricum lipsisem in perioada de iarna, avand concedii medicale peste concedii medicale -, ceea ce nu se putea. O cunostinta mi-a recomandat atunci produsele de la Plantavorel. Am inceput sa iau doua produse: Gripec si Expectorante, patru pastile din fiecare pe zi. La cateva zile de tratament, deja sensibilitatea gatului la frig (la o pala de vant sau de curent se inflama si ma durea) a disparut, la fel ca si tusea aceea seaca de care parca nu mai scapam. Dupa cateva saptamani, am fost si la un consult la cabinetul de la Plantavorel, unde am mai primit cateva recomandari, precum si un remediu exceptional pe baza de uleiuri volatile - Voseptol. Cu toate aceste trei produse ma tratez de fiecare data, atunci cand simt ca sunt pe punctul sa racesc, si pot spune ca pana acum nu au dat gres, iar in toamna si iarna aceasta, am fost mai sanatoasa ca niciodata. Si pe copii ii tratez, de asemenea, cu Voseptol, atunci cand mai tusesc sau tind sa faca infectie in gat, si numaidecat aceasta da inapoi. Cred ca mai multi oameni ar trebui sa stie despre aceste remedii atat de eficiente si de ieftine, care pot face mult bine celor aflati in suferinta.Ilie Tudor

Telefoane Plantavorel: 033/21.03.08, 033/21.04.32.