Zodiac

Redactia
Saptamana 14 - 21 ianuarie. Este saptamana in care un Marte victorios intra triumfal in zodia Berbecului, pe care cu onor o stapaneste si ne va impregna pe toti cu puternica sa energie vitala. Pentru unii, energia martiana se va transforma in nervi, pentru altii, in putere de munca si incredere in f...

Saptamana 14 - 21 ianuarie

Este saptamana in care un Marte victorios intra triumfal in zodia Berbecului, pe care cu onor o stapaneste si ne va impregna pe toti cu puternica sa energie vitala. Pentru unii, energia martiana se va transforma in nervi, pentru altii, in putere de munca si incredere in fortele personale. Planeta comunicarii, Mercur, intra la finele saptamanii in miscare retrograda, asa incat este cazul sa ne gandim inainte de-a deschide gura. Gafele sunt la ordinea zilei. Intuitia in domeniul profesional creste exponential, incepand cu mijlocul saptamanii.
Semnele Cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) isi aduc aminte, pe 19, ca le place sa conduca. Se prea poate insa ca avantul in ale cardinalitatii sa fie prea brusc si sa va treziti ca dati ordine, atunci cand nu prea e cazul.
Berbecii incep saptamana decisi sa arate ce pot la serviciu. Este insa o decizie emotionala si nu se prea potriveste cu ce e in targ. Pe joi, gasiti si solutiile practice - eventual in urma unei suete cu prietenii. Nu va napustiti totusi sa rasturnati totul cu fundul in sus, pentru ca anumite lucruri vechi si dovedite isi mai au inca rostul in forma in care exista. Nici o grija, va fi loc si timp pentru a va impune.
Racii colcaie de idei, care mai de care mai simpatice si care pot duce in viitor la succese. Va place aceasta stare creativa, care se va accentua, incepand cu data de 17. E bine sa va notati ce va trece prin minte, pentru ca ideile vin puhoi si e cam greu sa le retineti pe toate. In cuplu, domneste o stare de stabilitate, pe care puteti s-o percepeti uneori ca fiind restrictiva. Dar cum dvs. iubiti stabilitatea, posesivitatea partenerului nu va va deranja prea mult.
Balantele au intuitia sporita in dragoste. Daca pana acum v-a convenit sa lasati deciziile pe seama partenerului, acum lucrurile s-au schimbat. De vineri incoace, aveti posibilitatea sa faceti o miscare diplomatica magistrala, in urma careia va treziti cu fraiele intregii relatii in manutele dvs. elegante. Si la serviciu aveti o sansa deosebita cu sefii: sunteti in postura in care reusiti sa vindeti castraveti gradinarului.
Capricornii sunt cu increderea in sine crescuta si simt foarte bine curentii subterani din orice situatie. Acasa va veti impune in fata persoanelor care v-au agasat in ultima vreme (dar nu exagerati cu "impusul" in week-end!). Va dati seama cum va puteti face remarcati la serviciu, prin realizarea unui proiect inspirat. Intuiti corect, daca mizati pe faptul ca aceasta miscare va poate propulsa catre varful piramidei ierarhice.
Semnele Fixe (Taur, Leu, Scorpion si Varsator) au un tonus mental maxim, de luni pana miercuri. Dar si consumul nervos va fi pe masura, asa ca in a doua parte a saptamanii veti fi cu capsa pusa.
Taurii sunt in plina desfasurare a unor proiecte legate de studiu sau de calatorii lungi. Proiectele dvs. merg din plin si va vor fi de un ajutor nepretuit in cariera. O persoana cu functie inalta, de la serviciu, pe care o considerati cam cu capul in nori, se va dovedi un aliat pretios in infaptuirea planurilor dvs. si va va acorda intreg creditul, moral si material, de care aveti nevoie.
Leii vor avea mai multe revelatii privitoare la relatia de cuplu, unele valide, altele, dimpotriva. Daca nu mentalizati si aveti incredere in flerul dvs., puteti comunica foarte deschis si cu multa caldura cu partenerul (mai ales la drum). Acest lucru este valabil insa doar pana vineri inclusiv, asa ca rezolvati-va problemele pana atunci. Un barbat frustrat in autoritatea lui (poate ca-l intimidati?!) incearca sa va incetineasca ascensiunea profesionala.
Scorpionii reusesc sa rezolve cu brio inca o chestiune legata de casa. Nu este exclus ca cineva sa va dea niste bani, de care tocmai aveati nevoie, sau sa va ajute sa obtineti obiecte sau facilitati necesare in casa. Sfarsitul de saptamana va fi unul romantic. Veti simti intreaga sensibilitate a partenerului. Fiti insa atenti sa nu intelegeti gresit anumite lucruri spuse de acesta si sa nu reactionati la ele cu intepaturi scorpioniene.
Varsatorii au posibilitatea de-a repara o eroare sau o atitudine gresita, pe care au adoptat-o intr-o problema sentimentala, sau sa schimbe un proiect a carui conceptie le apartinea, dar care nu s-a dovedit fezabil pe moment. Acum veti putea adapta proiectul dvs. de asa maniera incat, in ciuda aparentelor de pana acum, sa-l duceti in fine la bun sfarsit. Obstacolele vor fi mai marunte, iar dvs. mai inspirati.
Semnele Mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti) vor putea sa recupereze din pierderi, incepand cu cea de-a doua parte a saptamanii. Vineri si sambata pot fi zile mai grele, pentru ca va veti concentra mai greu.
Gemenii vor depune eforturi pentru a-si consolida pozitia profesionala, iar eforturile nu vor fi in van. Simtiti exact de unde bate vantul si este recomandabil sa mergeti cu prudenta, e drept, pe instinct. Mai putin vineri si sambata, cand veti fi distrati, deci nu va veti putea baza pe simtul dvs. distributiv.
Fecioarele se vor simti imboldite sa ia initiative aducatoare de bani, prin plasamente sau investitii. Nu ignorati sfaturile de bun-simt ale partenerului, care-si va exprima parerea in legatura cu dorintele dvs., probabil incercand sa va domoleasca avantul exagerat. La sfarsitul saptamanii, veti fi cam morocanosi si destul de obositi, ceea ce poate duce la certuri domestice. La serviciu, sunteti pe cale sa faceti un armistitiu cu un sef cam ciufut.
Sagetatorii au posibilitatea, cu putin tact si ceva mai multa rabdare, sa dreaga busuiocul in relatia de cuplu. Mai ales cu incepere de joi, cand starea de comunicare sufleteasca cu partenerul atinge noi registre sensibile sau registre sensibile de mult date uitarii. In schimb, acasa, veti avea parte de reprosuri bazate mai mult pe sentimente decat pe fapte reale.
Pestii se vor elibera, cel putin temporar, de tensiunile existente acasa. Unii dintre voi vor trebui sa faca un sacrificiu in sensul acesta, sacrificiu care se va dovedi intelept. Week-end-ul va gaseste intr-o stare visatoare. Nu va confundati imaginatia cea bogata cu realitatea care arata putin altfel. Un aliat sau un prieten de suflet secret va poate aduce alinare sufleteasca.Tana Rosca