Strabunica stie tot

Redactia
- Glazura se pune numai pe torturile si prajiturile reci, altfel exista riscul ca la taiere sa se sfarame.. - Blatul de tort trebuie marcat la jumatate (pe grosime) cu scobitori. In felul acesta, feliile vor fi taiate egal si vor avea, la servire, un aspect placut.. - Cutitele late, cu lama ondulat...

- Glazura se pune numai pe torturile si prajiturile reci, altfel exista riscul ca la taiere sa se sfarame.
- Blatul de tort trebuie marcat la jumatate (pe grosime) cu scobitori. In felul acesta, feliile vor fi taiate egal si vor avea, la servire, un aspect placut.
- Cutitele late, cu lama ondulata, sunt cele mai indicate pentru a taia blaturile de tort.
- Glazura se asterne perfect pe torturi si prajituri, daca inainte se inlatura cu o pensula toate firimiturile de pe blatul de aluat.
- Umplutura care se pune in torturi trebuie intinsa cu o spatula sau un cutit cu lama lata, trecute in prealabil printr-un jet de apa fierbinte si curatate de restul de crema, dupa fiecare folosire.
- Crema sau marmelada (gemul) care se pune pe straturile de tort sau de prajituri trebuie intinsa cu 5 mm mai putin decat marginea, pentru a nu se revarsa la taiat.
- Torturile sau prajiturile imbracate complet in glazura trebuie unse mai intai pe partile laterale si apoi pe blatul superior.
- Cornetul pentru decorarea cu crema sau frisca a torturilor si prajiturilor poate fi usor obtinut dintr-o hartie de pergament cu laturile de 25 cm, indoita in forma de triunghi si apoi rasucita ca un pahar de hartie. Cu o foarfeca, taiati-i la varf o despicatura.
- Glazura de ciocolata se prepara din ciocolata de menaj. Taiati-o in bucatele de marimi egale, apoi topiti-o pe baie de aburi. In vasul pe care il folositi, nu e voie sa ajunga nici o picatura de apa fiindca ciocolata se intareste pe loc si nu mai poate fi folosita pentru uns. Inaintea aplicarii ei pe suprafata de prajitura, lasati-o sa se raceasca putin.