Zodiac

Redactia
Zodiacul Lunii Decembrie- Cerul astral e "incordat" in decembrie. Vom continua sa traim bantuiti de tensiuni interioare, a caror presiune descreste, insa, incetul cu incetul. Pana si semnele insotite de marele benefic Jupiter (Racul, Scorpionul si Pestii) sunt puse in situatia de a trebui sa astepte...

Zodiacul Lunii Decembrie</b><b>- Cerul astral e "incordat" in decembrie. Vom continua sa traim bantuiti de tensiuni interioare, a caror presiune descreste, insa, incetul cu incetul. Pana si semnele insotite de marele benefic Jupiter (Racul, Scorpionul si Pestii) sunt puse in situatia de a trebui sa astepte anumite rezultate favorabile, pe care ar fi dorit sa le finalizeze pana la sfarsitul acestui an. Le amintim vechiul proverb, potrivit caruia toate lucrurile bune le sosesc celor care stiu sa le astepte. Asteptare placuta! N-are rost sa va stricati bucuria sarbatorilor, cu gandul la cele neduse pana la capat. Ele se vor implini la sorocul lor. Avantajate vor fi in decembrie zodiile de foc (Berbecul, Leul si Sagetatorul) -
Berbec

Intalnire cu Cupidon
In decembrie, luati-va gandul de la proiectele profesionale. Pregatiti-va mai degraba pentru o luna plina de efuziuni sentimentale. Abia dupa Craciun, cand altii vor digera alene sarmale si carnati, veti fi plini de energie, urmarind o sansa profesionala pe care puteti s-o fructificati. Cu un efort considerabil, e drept, dar care merita din plin sa fie facut.
Bani: Credeti ca v-ati asigurat o suma suficienta pentru a face fata cheltuielilor de sezon, dar aceasta incredere in resursele dvs. materiale incepe sa se clatine dupa primele zile ale lunii. Generozitatea dvs., veti constata, este indirect proportionala cu preturile din targ. Solutia ar fi sa faceti cadouri mai putin costisitoare, insa graitoare. Bani sau cadouri puteti astepta de la prieteni din strainatate.
Dragoste: Exista mai multe posibilitati: sa plecati la drum, pentru a intalni persoana iubita; persoana iubita sa vina de undeva, de departe; sa plecati amandoi intr-o calatorie sau, daca nu sunteti momentan indragostiti, Eros s-ar putea sa va sageteze in timpul unei calatorii. Oricare dintre variante implica insa o legatura emotionala autentica, complexa, dar nu lipsita de complicatii. Puteti aborda cu partenerul o seama de subiecte, care mai de care mai interesante.
Sanatate: E sectorul cel mai delicat al lunii. Dupa data de 9, trebuie sa incercati sa evitati munca in asalt sau eforturile exagerate. Puteti spune linistiti "nu" acelor colegi care s-au obisnuit sa se bazeze pe energia dvs. debordanta. Daca va fortati sa faceti pe bunul samaritean, sa nu va plangeti de clasicele dvs. migrene, de nervi si de insomnii.

Taur
Sanatate si bani
Pe plan profesional, caruta va merge inca impiedicata. Ceea ce va deranjeaza este faptul ca rezultatele pozitive, care parca se intrezareau dupa colt, intarzie sa apara. Nu fiti exasperati, roadele se vor ivi, dar de-abia in ultimele zile ale lunii. Pana pe 8, exista riscul de a scoate coarne bouresti la sefi, care nu apreciaza deloc aceasta atitudine. Aduceti-va aminte ca de-abia s-au linistit lucrurile in relatiile cu ei si ca nu sunt ei raspunzatori pentru toate bramburelile care va scot din minti la serviciu. Daca aveti de facut comentarii critice, asteptati mai bine sa treaca data de 8, pentru ca atunci veti avea mai multe sanse sa spuneti acelasi lucru pe un ton adecvat.
Bani: Tot mai mergeti pe rezerva. Eforturile dvs. sustinute par sa nu duca nicaieri, ceea ce va exaspereaza. E bine sa stiti ca banii pe care i-ati pus la lucru (prin conturi, actiuni sau obligatii) nu stau degeaba, ci fac pui. In plus, va puteti astepta la un spor de salariu sau la o suma de bani venita de la cineva din familie. Asta nu inseamna insa ca in decembrie veti scapa de acele cheltuieli sacaitoare care provoaca cu regularitate gauri negre in buzunarele dvs.
Dragoste: Desi sentimentele din cuplu pot fi mai molcome, veti compensa din plin acest lucru prin senzualitate. Nu este exclus ca aceasta sa fie atat de puternica, incat sa trageti cu ochiul si in ograda vecinului. Cu 90% rezultate. Nu va fi usor sa pastrati discreta aceasta legatura, deoarece exista riscul major al unor complicatii emotionale. Taurii mai calca stramb, dar de obicei partenerul lor nici nu simte acest lucru. Ei tin total separat cuplul de aventura, dar de asta data lucrurile pot scapa de sub control.
Sanatate: Incepeti luna in forma buna si nu se prevad momente critice.

Gemeni

Ce e greu a trecut
Sentimentul de frustrare va continua sa va stapaneasca, dar treptat va veti regasi energia si entuziasmul care va cam lipsesc. Eforturile dvs. profesionale se concretizeaza si va vor aduce o recunoastere meritata din partea sefilor dvs. Frecventati-va mai des prietenii. Veti primi sfaturi neasteptate, inspirate chiar, care va vor ajuta sa va priviti problemele in perspectiva, sa nu mai fiti atat de identificati cu propriile dvs. framantari. Prima jumatate a lunii va fi foarte bogata in evenimente de tot soiul, care va vor da ocazia de a va verifica propria putere in raport cu cea a altora. Incercati sa ramaneti un observator obiectiv al acestor confruntari si veti avea o imagine mult mai realista asupra limitelor in care va puteti exercita influenta.
Bani: Aici lucrurile merg binisor si se indreapta chiar catre mai bine. Nerabdarea care va va impinge sa fortati nota privitoare la castiguri este insa neavenita. Aveti incredere in ceea ce ati inceput sa faceti in vara si nu tipati acum dupa bani mai multi.
Dragoste: Va straduiti, in cea mai mare parte a lunii, sa dregeti busuiocul in relatia de parteneriat. Chiar daca partenerul va raspunde cu traditionalul "prea putin, prea tarziu", nu va lasati descurajati. De partea cealalta mai exista sentimente, dar ingropate sub un strat gros de resentimente. Venus va inzestreaza cu suficient de mult farmec, iar Mercur cu suficienta putere de convingere pentru a reusi sa reaprindeti flacara iubirii sau macar a pasiunii.
Sanatate: Energia va vine in decembrie din comunicarea afectiva cu cei din jur, dar mai ales cu partenerul de cuplu. Discutiile si imbratisarile sunt cea mai buna terapie pentru sistemul dvs. nervos, solicitat fara mila de marele malefic Saturn. Dupa 16, energia dvs. se va regenera mai rapid.

Rac

Munca pe branci
In afara de putina oboseala, datorata lui Saturn, si de cateva obstacole profesionale, luna decembrie va decurge normal. Prezenta benefica a lui Jupiter in Rac va ajuta sa sfarsiti anul 2001 cu incredere in dvs. La serviciu e agitatie mare, insa, in afara de ritmul frenetic de munca, nimic altceva nu-i rau. Veti fi multumiti si de prestatia dvs. si de cea a colaboratorilor, iar cand va intoarceti acasa franti, aveti consolarea lucrului bine facut.
Bani:Evitati conflictele pe teme de bani pana pe 8. In schimb, e bine sa va aratati nemultumirea fata de cei care se ocupa cu succes de bramburirea veniturilor dvs. Unele persoane care nu sunt la prima abatere ar trebui sa afle parerea dvs. despre rezultatele neglijentei lor. Nu va lasati convinsi sa lucrati pe datorie sau sa dati in imprumut bani pe termen lung. Exista riscul de a-i pierde.
Dragoste: Cu exceptia primelor doua zile ale lunii, sentimentul iubirii nu face parte dintre prioritatile dvs. pe luna decembrie. Dragostea ramane undeva pe plan secund, pentru ca obligatiile de la serviciu va ocupa pana la refuz timpul si atentia. Va reveniti de-abia dupa data de 22, poate dandu-va seama ca se apropie Revelionul. Acest lucru va predispune spre reverii nostalgice si va redescoperiti latura afectuoasa. Partenerul va fi placut surprins.
Sanatate: Nu mai este precara, dar continua sa fie fragila. Administrati-va bine resursele energetice si nu recurgeti la dulciuri pentru a va "energiza". Pentru ca energia e momentana, grasimea nu. Pofta buna e buna cu masura, altfel va pandesc flatulenta si starile de greata. Retineti lichide mai multe ca de obicei.

</b><b>Leu

Pe aripile iubirii
Decembrie este poate una dintre lunile cele mai echilibrate pentru Lei, care cu aceasta ocazie au posibilitatea de a face o recapitulare si, mai important, o reevaluare a celor traite pe anul ce sta sa se incheie. O reflectie in acest sens va va duce la solutii foarte creative ale problemelor dvs. de orice factura, care decurg dintr-o noua maturitate, emotionala si mentala, dobandita din multiplele si controversatele evenimente care v-au intors periodic viata pe dos in 2001. Acest proces retrospectiv duce si la o selectivitate noua in ceea ce priveste cercul de prieteni. Ati devenit mai exigenti cu privire la calitatea oamenilor cu care va inconjurati, insa la acest capitol exista riscul de a exagera.
Bani: Dupa data de 9, va aruncati cu toata energia in lupta pentru a procura sau recupera niste bani care vi se cuvin in urma unor investitii sau mosteniri. Se pare ca este o problema care treneaza de mai mult timp, insa de-abia acum va regasiti resursele de a va pune cu adevarat pe treaba. Nu fiti insa agresivi cu persoanele cu care tratati pe linie administrativa si care nu sunt raspunzatoare de starea lucrurilor.
Dragoste: Sentimentele dvs. de iubire sunt profunde si impartasite, iar din punctul de vedere al experientei amoroase, decembrie este, fara putinta de indoiala, cea mai reusita luna a anului pentru nativii din Leu. Prin dragoste, va definiti parca mai clar propria identitate. Puteti ilustra, in aceasta luna, zicala potrivit careia dragostea da aripi. Sunteti insufletiti de emotii atat de frumoase, incat le transpuneti in tot ce faceti. Leii cu inclinatii artistice sunt intr-o continua stare de gratie. Este o perioada foarte buna pentru a concepe un copil, care se va dovedi foarte talentat.
Sanatate: Nici aici nu aveti motive sa va plangeti, cu conditia de a va menaja putin ficatul si coloana vertebrala. Mancati citrice.

</b><b>Fecioara

Cer variabil
Solicitarile profesionale continua, precum si animozitatile carora le sunteti expusi din partea unui barbat autoritar si cat se poate de rigid in exigentele sale. E adevarat ca in ceea ce va priveste isi da de-a dreptul silinta de a va surprinde pe picior gresit. Pentru a minimaliza acest razboi destul de vechi, trebuie sa evitati conflictele cu colegii sau subordonatii, cu care pana pe data de 8 sunteti irascibili. Nu extindeti spiritul dvs. critic asupra activitatii celorlalti, pentru ca fiecare are dreptul sa comita propriile sale greseli. Acasa, in schimb, atmosfera se imbunatateste considerabil. Va domni un du-te-vino vesel si plin de antren care va va ajuta sa va destindeti si sa uitati de problemele intampinate in cariera.
Bani: Veniturile dvs. nu vor suferi fluctuatii si nu va puteti astepta la nimic deosebit, nici in bine, nici in rau. Cheltuielile legate de sarbatori vor fi compensate de cadouri binevenite, care va vor face mare placere. Printre acestea se vor putea numara obiecte de arta.
Dragoste: In cuplu, veti fi destul de artagosi, daca nu chiar agresivi, dupa primele noua zile ale lunii, iar tandara va sare pe neasteptate, din tot felul de fleacuri carora le dati o amploare nejustificata. In cea de-a doua jumatate a lunii, comunicarea afectiva se imbunatateste intrucatva, dar daca lucrurile scartaie serios in relatia stabila, nu este exclus ca in ultimele zile ale lui 2001 sa va indreptati atentia asupra unei noi idile. Care ar putea incepe chiar cu prilejul Revelionului.
Sanatate: Influxul sporit de energie este cu doua taisuri. E adevarat ca simtiti ca v-ati recastigat fortele, insa bolile cronice de care suferiti se vor putea acutiza la orice efort fizic sau mental exagerat. Daca sunteti constipati, nu luati laxative puternice, pentru ca va puteti da peste cap serios sistemul digestiv.

</b><b>Balanta

Climat contrastant
Categoric, alergatura dupa cadouri din preajma sarbatorilor de iarna, care pe unii ii exaspereaza, va face o placere nebuna, mai cu seama ca gasiti tocmai lucrurile pe care le cautati si la preturi mai mult decat rezonabile. Nu este insa recomandabil sa parasiti localitatea, mai ales in preajma Revelionului. Acesta se va desfasura optim acasa la dvs., alaturi de cei dragi. Reusita sarbatoririi Anului Nou cu dvs. pe post de gazda este garantata. Veti trezi admiratia celor din jur, si nu doar la modul platonic. Sunteti parca putin nemultumite de faptul ca in cariera, unde tocmai luaserati avant, aprecierile la adresa performantelor dvs. nu mai sunt la fel, dar va veti linisti stiind ca, desi nu v-o arata, sefii va apreciaza munca la fel de mult.
Bani:Daca va lasati cuprinse de entuziasm si cumparati mai multe decat v-ati propus initial (boala veche a zodiei), va veti vedea intr-adevar resursele diminuate, insa, din fericire, dispuneti de suficiente fonduri pentru a traversa cu bine perioada cheltuielilor de iarna. In casa, puteti primi bani de la o femeie, in ultimele zile ale lunii, iar acestia vor pica la tanc.
Dragoste: V-ati cam saturat de confuzia care domneste in viata dvs. amoroasa si, pentru ca situatia contradictorie in care va aflati v-a cam tocat nervii, va veti manifesta destul de agresiv in primele 8 zile ale lunii. Femeile din Balanta vor fi mai iritate decat barbatii, care prefera sa-si rezolve nemultumirile prin erotism. Intr-un fel sau altul, e bine sa va descarcati, dar trebuie sa stiti ca starea de confuzie va continua sa persiste.
Sanatate: Dupa data de 9, va veti da seama cu placere ca nu mai obositi atat de usor la serviciu si prindeti avant. Feriti-va insa de viroze ale cailor respiratorii, care se pot manifesta prin febra mare. Daca vreti sa minimalizati riscul si mai mult, aveti grija sa beti macar un litru si jumatate de lichide pe zi, pentru a elimina din toxine.

</b><b>Scorpion

Dragostea va face sa uitati greutatile
Pentru dvs. ar fi cel mai bine daca ati pleca din localitate de Anul Nou, insotiti de un numar de prieteni simpatici. In acest fel, veti porni la drum in 2002 in cea mai buna forma. Nu stati acasa, unde parca totul din jur va aduce aminte insistent de tot ce v-ati propus sa realizati si nu ati reusit, din cauza imixtiunii altora. In opozitie cu Saturn, Pluto, planeta dvs., va scade moralul si va dezorganizeaza finantele. Cea mai buna solutie este sa lasati pur si simplu lucrurile asa cum sunt si sa va bucurati de sarbatori, desi asta nu va prea sta in fire.
Bani: In ceea ce priveste banii castigati prin munca, in decembrie puteti avea succese notabile. Colaborarea cu un barbat este favorizata de astre si tot ce tine de comunicare, comert sau negocieri este, de asemenea, in folosul dvs., cu conditia ca acest tip de activitati sa fie programate pana pe data de 15. Patroana banilor, Venus, va surade intre 3 si 27, fiind chiar in Casa banilor, pe care o guverneaza. In privinta investitiilor dvs. sau a planurilor pe termen lung, lucrurile nu stau la fel de bine. Puteti inregistra chiar pierderi datorita obtuzitatii unui personaj care se pune de-a curmezisul intentiilor dvs.
Dragoste: In acest domeniu, veti avea toate motivele sa fiti multumiti dupa data de 9, cand se prea poate sa purcedeti la cucerirea unui personaj cat se poate de alambicat. Tocmai complexitatea sa va atrage si va intriga deopotriva. Dar cand Scorpionul isi pune cu adevarat ceva in cap, e aproape imposibil sa nu reuseasca. Nimeni nu spune ca va fi usor, insa magnetismul dvs. va functiona cu intensitate maxima, ca si intuitia care va va sopti exact cand si cum e cazul sa va faceti mutarile.
Sanatate: De invidiat!

Sagetator

Pregatiti-va sa decolati
In sfarsit, viata dvs. chinuita din ultima vreme se insenineaza si prindeti din nou drag de viata. Comunicarea va functiona impecabil in prima jumatate a lunii, perioada in care exista posibilitatea de a reface relatiile destul de afectate cu persoane la care tineti, dar care s-au simtit ofensate de comportamentul dvs. din ultima vreme. Simtind din nou afectiunea sincera a prietenilor, veti capata curaj si va veti apuca cu alt tonus sa va mai puneti la punct o parte din sumedenia de probleme de tot felul care va umbresc existenta. Vesti bune si pe plan profesional, unde va veti putea reabilita competenta pusa la indoiala in ultimul timp.
Bani In aceasta perioada depindeti probabil de ajutorul altora pentru a va descurca cat de cat sau traiti mai ales din urma unor investitii inteligente, care nu va asigura insa veniturile de care aveti nevoie. Pana catre sfarsitul lunii, trebuie sa va gospodariti cu cat aveti, dar dupa 27 puteti sa va asteptati la un cadou sub forma de bani gheata. Nu va repeziti sa-i faceti praf.
Dragoste: Aventura in care s-au lansat multi dintre voi se va termina dupa toate probabilitatile la inceputul acestei luni, dar cu un efect pozitiv asupra psihicului dvs. Se poate ca aceasta escapada sa va fi adus aminte de adevaratele dvs. valori si sa va fi daruit o noua disponibilitate in legatura cu partenerul stabil. Acesta este in continuare inchis si rece, dar este randul dvs. sa aveti rabdare cu el. Cu toate acestea, recucerirea sa necesita multa rabdare, dar nu este imposibil sa reusiti.
Sanatate: Forma fizica e in usoara descrestere dupa data de 2, in schimb va simtiti mult mai bine din punct de vedere emotional si deveniti mai mobili. Incepeti sa acordati mai multa importanta ingrijirii sanatatii, ceea ce e foarte bine.

Capricorn

O luna calma
Decembrie se dovedeste o luna benefica pentru Capricorni si devine din ce in ce mai buna pe masura ce progreseaza. Reusiti sa iesiti din inchistare si sa comunicati cu destula naturalete despre problemele care va framanta, mai ales in cea de-a doua jumatate a lunii, perioada in care va dovediti si niste negociatori redutabili. Intre 16 si 22, puteti pune la punct eficient si expeditiv o multime de probleme de ordin personal. Problemele legate de serviciu va tin in chingi si va mananca enorm de mult timp si energie. Aveti senzatia ca munca dvs. nu este apreciata suficient sau ca cineva se pune cu obstinatie de-a curmezisul ascensiunii dvs. profesionale. Problemele dvs. sunt reale, aveti insa tendinta de a le exagera. Primiti in schimb foarte mult ajutor din partea unor prieteni devotati si plini de solicitudine, care se straduiesc sa fie alaturi de dvs. cum stiu ei mai bine.
Bani: La inceputul lunii va concentrati asupra reglarii unor probleme banesti, insa cu rezultate de scurta durata sau chiar indoielnice. In portofelul dvs. domneste in continuare o stare destul de haotica, dar macar acum stiti cum sa procedati pentru a inlatura cauzele acestor neajunsuri. Rezolvarea lor va mai dura insa o buna bucata de vreme.
Dragoste: Cu toate ca sentimentele dvs. frumoase fata de partenerul de cuplu nu s-au schimbat, ati devenit mai sceptici (dvs. ati spune "mai realisti"). Starea de spirit din cuplu e buna, macar la suprafata, dar dvs. ati adoptat o atitudine mai retinuta, dandu-va seama ca ati pornit de la niste premise cam idealiste. Important este sa nu ascundeti partenerului ce anume v-a dezamagit.
Sanatate: Cu toate ca intrati pe linia de finish a anului 2001 intr-o forma fizica buna, nu uitati sa preveniti riscul de infectii si puseurile reumatismale. Nu este vorba despre lucruri grave, ci mai degraba sacaitoare.

Varsator
Succes profesional
In primele zile ale lunii sunteti nervosi si neastamparati si se pare ca nu va gasiti locul. Va agitati mult, cu rezultate mediocre. Nu este cazul, pentru ca pe plan profesional dati dovada de o eficienta sporita, care va va aduce o frumoasa gratificatie financiara, iar prietenii vor fi tot timpul niste buni sfatuitori. In ultimele zile ale lunii e bine sa fiti si mai deschisi la neprevazut. S-ar putea ca planurile dvs. de Revelion sa se schimbe in ultimul moment, dar intr-un mod care va va surprinde placut.
Bani: Dupa 9, va lansati intr-un adevarat maraton pentru a face rost de bani. Sunteti hotarati sa nu va linistiti pana cand nu procurati sumele de care aveti nevoie. Trebuie sa fiti insa avertizati asupra faptului ca, daca in aceasta cavalcada lezati sentimentele anumitor persoane care n-au nici o vina ca sunteti atat de grabiti, veti avea probleme. Daca nu pe moment, atunci categoric mai tarziu.
Dragoste: Continuati sa rumegati trecutul pentru a gasi acolo sursa situatiei dvs. actuale, de care sunteti nemultumit. Cea mai mare greseala ar fi sa proiectati propriile dvs. defecte asupra partenerului. Daca abordati insa retrospectiva cu onestitate, dar mai ales cu smerenie, si va veti schimba atitudinea fata de modul in care obisnuiti sa relationati, situatia dvs. se va schimba ca prin minune.
Sanatate: Nu va puteti controla greutatea, ingrasandu-va si slabind din motive pe care nu reusiti deloc sa le intelegeti. Dincolo de aceasta, va simtiti bine si aveti o stare de spirit optimista. Este o perioada in care afectiunile cronice pot fi tratate cu mare eficienta.

</b><b>Pesti

Elan solar
Dupa data de 9, prezenta Soarelui in zodia dvs. va da un elan aproape exagerat, in comparatie cu starea dvs. destul de placida din ultimele luni. Sunteti pusi pe fapte, nu neaparat mari, dar multe. Din pacate, starea de agitatie va face nervosi si puteti sa ii repeziti chiar si pe cei dragi, daca aveti impresia ca nu sunt de acord cu ceea ce faceti. Acasa va simtiti insingurati, izolati si incarcati de responsabilitati de care n-aveti nici un chef. Se poate sa fiti pusi in situatia de a prelua responsabilitatile altei persoane, nu pentru ca va doriti acest lucru, ci pentru ca vi se impune. In schimb, relatiile cu sefii se imbunatatesc simtitor. Pana pe 15, aveti posibilitatea de a clarifica multe neintelegeri si de a dezamorsa o situatie in care ati fost victima unor intrigi.
Bani: In urma reglarii situatiei dvs. legate de cariera, nu este exclusa o crestere a remuneratiei sau macar o bonificatie sanatoasa la sfarsit de an. Sansele cresterii salariale sunt foarte bune. Negocierile in acest sens se vor dovedi mai fructuoase in prima jumatate a lunii, ulterior este mai bine sa rugati pe altcineva sa faca demersuri in numele dvs.
Dragoste: Sunteti destul de multumiti de felul in care se desfasoara relatia dvs. de dragoste, dar nu sunteti deosebit de preocupati de a duce lucrurile mai departe. Dupa data de 9, deveniti pasionali si expansivi. Este insa mai important pentru dvs. sa va exprimati propriile trairi, decat sa le descifrati pe cele ale partenerului. Veti fi atat de fermecatori in egoismul dvs., incat aceasta atitudine vi se trece cu vederea (deocamdata).
Sanatate: Este important sa nu va epuizati energia pana pe data de 8, pentru ca in acest caz riscati sa aveti tot soiul de accidente, e drept, minore, dar neplacute, ca taieturi, arsuri etc. Nivelul energiei continua sa fie fluctuant, dar fluctuatiile nu mai sunt la fel de accentuate.