Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Exista un tratament naturist pentru ciroza biliara primitiva?". Va scriu aceste randuri in speranta ca cineva o poate ajuta si pe mama mea care a fost diagnosticata cu ciroza biliara primitiva (diagnosticul a fost pus in urma punctiei). Acum, mama mea se simte bine, nu o supar...

Cititorii Intreaba...

</b><b>"Exista un tratament naturist pentru ciroza biliara primitiva?"

Va scriu aceste randuri in speranta ca cineva o poate ajuta si pe mama mea care a fost diagnosticata cu ciroza biliara primitiva (diagnosticul a fost pus in urma punctiei). Acum, mama mea se simte bine, nu o supara nimic. Singura problema pe care a avut-o a fost o mancarime pe corp (prurit), dar acum i-a trecut. Va rog din tot sufletul meu, daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru aceasta boala, sa-mi scrie prin intermediul revistei. M-as bucura tare mult sa o pot ajuta pe mama mea la care tin enorm de mult. Va doresc tot binele din lume, multa sanatate si numai bucurii tuturor.
M.J. - Timisoara

"Doresc un tratament naturist pentru tromboflebita hemoroidala"

Am o umflatura durerosa si iritata in zona rectala exterioara. Medicul mi-a prescris un unguent preparat, pe care l-am folosit, dar nu m-am vindecat. As dori sa evit interventia chirurgicala, pentru ca are urmari greu de suportat. Rog din suflet cititorii revistei sa-mi recomande un tratament naturist care sa ma ajute sa scap de aceasta boala. Va multumesc mult! Sanatate tuturor si Dumnezeu sa va ajute!
Florin - Craiova(Faceti urgent bai de sezut cu Marul-lupului. Planta poate fi procurata de la Avram Ioan - Sebes, Alba, tel. 093/92.84.23 sau Staneasa Ion - Brasov, tel. 068/14.07.11.)
</b><b>"Baiatul meu sufera de alergie cutanata"

Baiatul meu in varsta de 15 ani este alergic la polen, praf, fulgi si ierburi (singurele teste care se fac in orasul nostru). De doi ani face o forma de alergie cutanata (dermatita atopica), foarte suparatoare si inestetica. Sunt foarte ingrijorata, pentru ca a inceput sa se extinda, si medicii par neputinciosi. De doua luni il tin la un regim fara carne de porc si de vita, fara smantana, branzeturi fermentate si sarate, cacao, ciocolata, sucuri din comert. De trei ori pe zi bea o cana de ceai de trei-frati-patati si il ung cu alifie de galbenele, pe zonele afectate (glezne, interiorul bratelor, degete, axile). De cateva zile ii dau cate doua capsule pe zi de Cats Claw (Gheara matei), dar deocamdata nu avem nici un rezultat. Tratament cu Cortizon nu poate face, pentru ca de la varsta de patru ani face tratament cu Carbamazepina. Ii rog pe cei care au trecut prin asa ceva, pe medicii specialisti care cunosc un remediu, sa ma ajute in problema cu care ma confrunt. Multumiri anticipate tuturor si, in primul rand, tie, "Formula As".
P.G. - Arad
(Abordati-o telefonic pe d-na dr. Maria Chirila, un eminent alergolog. Firma "Naturalia", Bucuresti, tel. 01/491.51.33, 491.51.36.)
"Caut adresa d-lui prof. dr. Mihail Sefer"

Sufar de paradontoza atat eu, cat si fratele meu. Deoarece sufar si de o semipareza pe partea dreapta, ca urmare a unui accident cerebral, si nu ma pot deplasa, va rog foarte mult, daca se poate, sa-mi trimiteti adresa d-lui prof. dr. Mihail Sefer de la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti, pentru a ma adresa in scris dumnealui. Fratele meu este si el invalid si sufera de dezlipire de retina. Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!
Silvia Nita - B-dul Dacia nr. 9, sc. A, et. 1, ap. 7, Piatra-Neamt

</b>
<b>
"Doresc un tratament naturist contra toxoplasmozei"

Am contractat de curand o boala numita toxoplasmoza, un parazit luat probabil de la pisica, ce mi s-a localizat la ochiul drept si-mi afecteaza vederea. As vrea sa urmez un tratament naturist care sa ma ajute sa scap de acest necaz. Rog pe cei care au avut sau au un diagnostic asemanator si cunosc un tratament naturist eficient sa ma ajute sa ma vindec. Cu multumiri,
Lucia R. - Sibiu

"Nu pot scapa nicicum de matreata"

Nu reusesc sa scap de matreata in nici un fel, de aceea as dori un tratament naturist cat mai eficient. Si mai am o problema cu unul dintre ochi: mi se umfla pleoapa inferioara, mai ales la frig si umezeala si, de asemenea, in timpul noptii. Le multumesc celor care ar putea sa ma ajute sa-mi rezolv aceste probleme de sanatate.
Alina - Arad

</b><b>"La doar 5 ani, nepotica mea se masturbeaza"

Am o nepotica de 5 ani si 4 luni pe care am crescut-o de cand era foarte micuta, pentru ca parintii ei erau studenti. De la varsta de 3 ani, a inceput sa aiba niste manifestari ciudate: se autoexcita (se masturba), frecandu-si piciorusele. Am fost cu ea la medic, care mi-a spus sa nu ma alarmez, ca ii va trece. Am mai citit si in carti si am aflat ca intre 3-5 ani se poate intampla acest lucru, fara urmari grave. Au trecut de-acum doi ani si jumatate si ea a devenit priceputa in a se ascunde, sa nu o observam. Manifestarile apar de mai multe ori pe zi. Mai grav este ca face acelasi lucru si la gradinita, cand asculta o poveste, cand invata o poezie, cand se uita la desene animate... Oricat am vorbit cu ea, si cu blandete, si mai aspru, tot nu se poate abtine. Oare s-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema? Poate ne indrumati la vreun psihiatru, desi am fost la d-na prof. Sanda Magureanu de la Spitalul de Psihiatrie "Bagdasar" si n-am rezolvat nimic. Am ajuns sa nu ne putem pastra calmul. Atmosfera e tensionata, pentru ea mai ales. A devenit nervoasa si recalcitranta cand nu i se face pe plac. Am modelat sufletele si mintile multor copii in cariera mea, dar acum, la pensie, foarte greu o modelez pe ea. Oare nu exista rezolvare?
D.F. - Bacau</b>
<b>

</b><b>"Fiul meu a fost diagnosticat cu atrofie cervicala"

Sunt o mama disperata. Fiul meu a fost diagnosticat cu atrofie cervicala. Rog pe oricine care cunoaste un remediu al acestei boli sa-mi scrie pe adresa redactiei. Va multumesc!
Stanica Tablet - sat Petrisoru, jud. Buzau
Mi s-a pus diagnosticul epididimita. As dori sa stiu daca exista vreun tratament naturist pentru aceasta afectiune. Va multumesc anticipat.
Mircea

</b><b>"Mamei mele nu-i trec mancarimile cauzate de sindromul Sezary"

In urma cu sapte ani, mamei mele in varsta de 49 de ani (pe-atunci) i-au aparut pe spate niste pete care s-au extins treptat pe toata suprafata corpului. Dupa vreo doi ani de internari repetate, i s-a pus diagnosticul de limfom non Hodgkin, sindromul Sezary. De atunci a facut citostatice si tratament cu Intron si Prednison. Analizele ii ies bune (cu exceptia Vsh-ului marit), insa in ciuda acestui tratament mancarimea si petele de pe corp nu-i dispar. Daca printre cititorii revistei dvs. exista cineva care a reusit sa gaseasca macar o cale de ameliorare a acestei boli, il rog din suflet sa ma ajute in problema mamei mele. Va multumesc anticipat!
Gabriela Florea - Iasi

</b><b>"Am fost diagnosticata cu virusul moluscum contagiosum"

Prin luna mai mi-a aparut deasupra buzei o bobita mica, ce arata ca un cos, dar cu timpul a crescut (acum are diametrul de 2 mm) si mi-au mai aparut inca doua. Am fost la medicul dermatolog, care mi-a pus diagnosticul de moluscum contagiosum si mi-a spus ca singura solutie e interventia chirurgicala, dar si asa exista posibilitatea sa apara din nou. Daca stiti un tratament naturist, va rog sa mi-l transmiteti prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat.
Mihaela - Timisoara

</b><b>"Doresc sa corespondez cu persoane care sufera de torticolis spasmodic"

Am 42 de ani si locuiesc in jud. Mures. De mai bine de un an de zile ma confrunt cu o boala care mi-a schimbat radical viata si care ma chinuie ingrozitor. Este vorba despre torticolis spasmodic, diagnostic pus de d-l dr. Ion Pascu de la Spitalul Judetean din Targu-Mures. Deoarece nu stiu nici macar acum care a fost cauza ce a declansat aceasta boala si pentru ca domnul doctor mi-a spus ca este o boala care se amelioreaza doar cu o toxina injectabila - Dysport, facuta din sase in sase luni si al carei pret depaseste cu mult posibilitatile mele financiare (500 $), as dori sa corespondez cu persoane care au suferit sau sufera de aceeasi boala. Poate asa voi afla mai multe amanunte care ma vor ajuta si pe mine sa ma vindec. Cu stima,
Daniela Popan - str. Lunga nr. 35, loc. Albesti, jud. Mures, cod 3068, tel. 065/77.82.25

Cititorii Raspund

"Medicii mi-au pus nu mai putin de sase diagnostice"
(Raspuns pentru Carmen, F. As nr. 479)

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci: stopeaza tratamentul de pana acum! Rezolva mai intai insomniile; ele sunt cauza problemelor mai mult sau mai putin psihiatrice. Convingerea mea este ca cel mai bun tratament se poate face cu produse apicole de calitate. Daca esti din Bucuresti, caut-o pe Mama Paraschiva in Hala Unirii (poate fi gasita joia sau vinerea), despre care s-a scris in F. As nr. 397, sau contacteaza-l pe d-l prof. Vasile Andritoiu - str. Unirii, bl. 4, sc. 5, ap. 45, Targu-Jiu, cod 1400, jud. Gorj, tel. 053/21.21.04. Faptul ca ai credinta nu e deloc putin lucru! Cu draga inima,
Maria - Tulcea

"Oameni buni, ajutati-ma ca mama sa traiasca"
(Raspuns pentru Marian Cristian Buliga - Rovinari, F. As nr. 483, rubrica S.O.S.)

M-a impresionat foarte mult faptul ca un copil de numai 10 ani stia exact despre ce sufera mama lui, cu ce greutati se confrunta, de aceea m-am hotarat sa va scriu, poate ca leacurile acestea ii vor fi de folos. Pentru cancerul uterin, mamar sau ovarian, foarte bune rezultate da naprasnicul sau sovarful, cum mai este cunoscut. Se macina fin planta uscata in piua sau cu rasnita electrica, dupa care se cerne prin sita pentru faina alba. Din pulberea fina rezultata se iau 1-2 lingurite, de trei ori pe zi. Pulberea se tine sub limba timp de un sfert de ora, dupa care se inghite cu apa. Sa mai incerce si tratamentul cu argila, care purifica organismul si ajuta la revitalizarea lui. Mult curaj, putere de lupta cu boala si insanatosire cat mai grabnica! Dvs., celor din redactie, va doresc multa sanatate si putere de munca! Cu respect,
Anca Dumitrescu

</b>
<b>
"Exista tratament naturist pentru o tumora inoperabila pe creier?"
(Raspuns pentru Viorica Popescu - New York, F. As nr. 485)

Va recomand cu toata increderea tratamentul pe baza de nutrienti bioactivi numit phytodefence al marelui om de stiinta Arthur Furst (parintele citostaticelor), program care se bazeaza pe cresterea imunitatii organismului, eliminarea toxinelor si stoparea diviziunii celulare. Acest program este 100% natural, biocompatibil cu organismul uman si il puteti gasi si in S.U.A. Poate fi aplicat atat profilactic, cat si terapeutic. Rezultatele sunt extraordinare! Pentru relatii suplimentare, ma puteti contacta telefonic.
Dr. Irina Spuderca - tel. 093/51.07.37,
e-mail: ags@fx.ro

"Sufar de sindrom de coada de cal"
(Raspuns pentru Mihai Moscaliuc - Radauti, F. As nr. 486)
Suferiti de o afectiune greu de invins. Mie mi-au trebuit trei ani de eforturi mari ca sa-mi revin. Greu, dar posibil! In 1980, am fost operata pe coloana. Urmarea a fost sindrom coada de cal, cu intreg cortegiul de manifestari pe care le mentionati in scrisoare. La Spitalul "Brancovenesc", sectia recuperare (in prezent, a fost mutata la Spitalul Municipal din Bucuresti), am trecut prin toate tratamentele prescrise, fara sa am nici o ameliorare. Am fost declarata "bolnav nerecuperabil". Nu am acceptat verdictul. Simteam ca pot face ceva, dar nu stiam ce. M-am rugat fierbinte lui Dumnezeu sa-mi dea gandul cel bun. Ziua urmatoare, m-am adresat celui mai bun profesor de kinetoterapie din spital. Dumnealui mi-a spus: "Cred ca mai este o sansa". Asa am inceput sa lucrez cu prof. Horia Vintila. Mi-a alcatuit programe succesive de exercitii, in care miscarile trebuia sa fie coordonate cu mintea si respiratia. Suntem multi cei care-i datoram recuperari foarte dificile sau chiar miraculoase. Toata recunostinta pentru priceperea, rabdarea si omenia cu care isi trateaza toti pacientii. Dupa doi ani de eforturi continue, prin mila lui Dumnezeu si ajutorul prof. Vintila, am reusit sa merg binisor. Laba piciorului stang este si acum putin cazuta, dar aproape nu se baga de seama la mers. Asa a fost in cazul meu. Sper sa fie bine si pentru dvs. Debarasati-va de orice depresie, ca aveti multe de facut. Cautati la dvs. in oras un bun profesor de gimnastica medicala si incepeti munca. Multa sanatate!
Anca Calgaz - California (S.U.A.)

</b><b>"Nepotelul meu sufera de artrita cronica juvenila"
(Raspuns pentru Ioan H. - Deva, F. As nr. 486)

Artrita reumatoida juvenila este o boala inflamatorie cronica ce afecteaza articulatiile, dar care se poate extinde si la tesuturile aferente, determinand leziuni si la aceste niveluri. In ciuda faptului ca s-au realizat numeroase studii de cercetare, etiologia acestei afectiuni este inca neclara. Indiferent de tipul artritei, tratamentul standard recomanda medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (Ains). Din nefericire, pe termen lung acestea pot duce la: sangerari ale mucoasei gastro-intestinale, distructii ale cartilajului si multe alte efecte secundare, ceea ce i-a determinat pe multi doctori sa caute alte tratamente alternative benefice, folosind chiar terapii naturiste. Seleniul s-a dovedit a fi una dintre aceste solutii. Mineral esential, seleniul protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulara, astfel disparand simptomatologia neplacuta - durerea si umflatura caracteristice artritelor. Va recomand Bio-Seleniu+Zinc, deoarece contine, pe langa aceste doua minerale, vitaminele A, B6, C si E - un "cocktail" antioxidant ce indeparteaza simptomatologia din artrite, fara a cauza efecte secundare. De asemenea, uleiul de peste s-a dovedit a avea efecte benefice in inflamatiile articulare, prin continutul sau in acizi grasi Omega 3. Bio-Marin Plus are in plus, in compozitia sa, ulei de peste cu acizii Omega 3, vitamina B12 si acid folic. Ambele produse apartin firmei daneze "Pharma Nord". Va doresc multa sanatate!
Dr. Adriana Rozsa - Bucuresti, tel. 01/202.30.23

</b><b>"Caut o cale de vindecare pentru o schizofrenie afectiva"
(Raspuns pentru Alexandra Partoaca - Campina, F. As nr. 486)

Sunt o cititoare fidela a revistei si m-am gandit sa va scriu, poate sfatul meu va va fi de folos. Ma numesc Madalina si locuiesc in America. Aici am fost diagnosticata cu schizo affective disorder (dezordine afectiva cu manifestari din schizofrenie) si major depression, recomandandu-mi-se medicamentele Zoloft (pentru depresie) si Zyprexa (pentru dezordinea afectiva). Ma simt foarte bine cu ele. De cand iau Zyprexa, nu mai am simptomele care ma suparau in trecut (aveam halucinatii vizuale, auzeam voci care imi porunceau sa ma sinucid, aveam impresia ca oamenii rad de mine sau vor sa ma raneasca, imi venea sa omor pe cineva cateodata, aveam des stari de agitatie si imi venea sa ma cert cu oricine). Zyprexa este un antipsihotic despre care am citit ca e folosit cu succes si in schizofrenie. Incercati sa-i dati fiicei dvs. acest medicament, la recomandarea medicului curant. Cu ajutorul Celui de Sus, se va face bine. Mentionez ca am fost tratata in Romania cu Xanax si Levomepromazin, dar nu mi-au ajutat. Cat am fost internata in spital aici, in America, am citit zilnic Paraclisul Maicii Domnului, ca sa le dea Maica Domnului in gand medicilor sa imi prescrie medicamentul potrivit pentru boala mea. Maica Domnului m-a ajutat si astazi ma simt bine. Rugati-va Maicii Domnului pentru fiica dvs. Ea va va ajuta, cu siguranta. Inchei, dorindu-va multa sanatate si reusita si nu uitati ca vindecarea vine de la Dumnezeu!
Madalina - S.U.A.

</b><b>"Sunt in pericol sa-mi pierd degetele de la maini"
(Raspuns pentru Lascar Gavrilescu - Galati, F. As nr. 488)

Ceea ce descrieti dvs. corespunde cu ce a avut o ruda de-a mea pe la varsta de 55-56 de ani (boala se poate mosteni). I se inclestase inelarul mainii stangi, apoi au aparut semne si la degetul mijlociu. In podul palmei au aparut, in dreptul fiecarui deget, ceva ca un cartilagiu, care durea la apasare. A fost tratata pentru reumatism, dar fara rezultat. Un medic, profesionist de mare clasa, a gasit cauza acestei boli: colagenoza localizata. I-a facut doua serii a 10 fiole de Hyason (injectii cu multiple intrebuintari, care se gasesc numai in spitale). Fiindca nu le-am gasit in farmaciile romanesti, eu le-am adus din Ungaria si din Franta. Tratamentul s-a facut in doua reprize, la interval de cateva luni. Primele doua-trei injectii sunt foarte dureroase. Intrebati-l pe medicul dvs. curant despre oportunitatea acestui tratament. Dumnezeu sa va ajute! Revistei "Formula As" ii doresc aparitie vesnica, felicitari si multa sanatate celor care o realizeaza.
Florica Cozma - str. gen. Tr. Mosoiu nr. 11,
Arad, cod 2900

"Baiatul meu are boala ticurilor"
(Raspuns pentru Milena Roinita - Galati, F. As nr. 488)

1. Stimata doamna, am inteles din descrierea bolii copilului dvs. ca ar suferi de sindromul Tourette. Cel mai bine ar fi sa programati copilul la un consult de specialitate, la un medic psihiatru de copii. Exista multe necunoscute in tratament, dar cu ajutorul unor asocieri de medicamente, in functie de stadiul bolii, se pot obtine ameliorari. Va doresc sanatate!
Dr. Fejes L. - Israel
2. Baiatul unei colege are aceeasi manie, care in prezent l-a transformat intr-un om care nu mai poate trai de sine statator. Boala a debutat pe la 20 de ani (acum are peste 40 de ani). Este foarte inteligent, are un bagaj de cunostinte uimitor, dar a devenit agresiv, asa ca de trei ani sta permanent intr-un spital de boli cronice, cu diagnosticul schizofrenie paranoica. Stiu insa ca i se face o injectie lunar (este foarte scumpa si o cumpara mama lui, spitalul neavand posibilitati financiare), care are efect indelungat. Ceea ce vreau sa va sfatuiesc este sa va duceti cu copilul la Biserica din Tisa (langa Satu-Mare), unde in fiecare an, pe data de 20 iulie, se tine o slujba care face minuni. Despre aceasta biserica s-a scris si in revista "Formula As" in vara acestui an. Bunul Dumnezeu ajuta copiii si mamele care stiu sa se roage pentru puii lor.
Florica Cozma - Arad, tel. 057/23.77.94

"Caut in Cluj un cabinet care trateaza ejacularea precoce"
(Raspuns pentru M. Tito - Cluj-Napoca, F. As nr. 488)

Va recomand o capsula V2 Plus, o tableta de Pro Selenium (se gaseste la California Fitness - str. St. Marinescu nr. 9, Cluj-Napoca) si, timp de 10 zile, de doua-trei ori pe zi sa consumati 3-4 lingurite de nuca de cocos rasa. Sunati-ma dupa zece zile de tratament. Succes!
Stefan - tel. 093/95.08.08

</b><b>"Sotului meu i-a aparut pe talpi un fel de ciuperca"
(Raspuns pentru Moldoveanu Adriana - Montreal, Canada, F. As nr. 491)

Ma grabesc sa raspund solicitarii dvs. pentru aflarea unui tratament naturist pentru a rezolva suferinta sotului meu, care se chinuie de ani de zile. Tratamentul e simplu, dar eficace. El trebuie facut cu rabdare si cu perseverenta. Se fac seara de seara, alternativ, spalaturi si comprese cu infuzie de coada-calului. Compresele pot fi si calde, cu planta oparita, invelita intr-o carpa moale. Astfel bandajat, piciorul se baga intr-un ciorap de lana si se tine pana dimineata, cand compresa se scoate si talpa piciorului se unge cu crema de galbenele. Ciorapul trebuie sa fie obligatoriu din bumbac. In cursul zilei, talpile picioarelor se ung cu bitter suedez, care se lasa sa se usuce (nu se sterge), dupa care se maseaza cu crema de galbenele. Aceasta planta miraculoasa si la indemana oricui are o paleta foarte larga de actiune. Spre exemplu: in cazul stratului cornos al calcaielor, al eruptiilor cutanate insotite de mancarimi, avand cruste sau puroi, spalaturile si compresele cu infuzie de coada-calului fac adevarate minuni. Va mai recomand sa beti zilnic 3-4 cani cu ceai infuzat de coada-calului, cu inghitituri mici. Sunt sigura ca veti sarbatori insanatosirea sotului dvs., dar sa nu uitati sa-i multumiti Bunului Dumnezeu pentru bogatia de plante vindecatoare pe care vi le pune la dispozitie. Va doresc sanatate!
Eugenia Andronache - Bucuresti, tel. 01/220.10.97

Leacuri De La Cititori

Cum se vindeca chisturile de pe rinichi

Plantele cu mare eficienta in vindecarea tuturor bolilor de rinichi sunt urmatoarele: matasea de porumb, macrisul-iepurelui, urzica moarta galbena sau alba. Se face un amestec din parti egale si se prepara o infuzie cu o lingura de planta la o cana de apa. Se beau doua ceaiuri pe zi, dimineata si seara. Ceaiurile trebuie dublate de bai de sezut cu coada-calului (sunt foarte eficiente) si lapte de troscot, din care se beau 3-4 cani pe zi (efectul lui este de-a dreptul uimitor). Iata reteta: o lingurita cu varf de planta se opareste cu o cana de lapte in clocot. Se lasa putin sa se infuzeze, apoi se strecoara si se bea cat se poate de cald, cu inghitituri mici. Va doresc multa sanatate!
Stirb Violeta - cartier Dumbrava Nord, loc. Zalau, jud. Salaj, bl. 97, ap. 11

</b><b>Reteta pentru eliminarea pietrelor la fiere si rinichi

Un tratament de trei zile cu ceaiuri de brusture si turita mare elimina fara probleme pietrele de la fiere si de la rinichi. Ceaiul de brusture se obtine sub forma de decoct: 2 linguri de radacina maruntita se toarna in 500 ml apa clocotita si se mai lasa sa fiarba doua minute, apoi se lasa la infuzat 15 minute. In acest timp, separat, se prepara ceaiul de turita mare, sub forma de infuzie - 1 lingura de planta se opareste cu 500 ml apa clocotita. Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca. Se bea intreaga cantitate, portionata pe o zi. Reteta se mai repeta doua zile, apoi in ziua a patra se reface examenul radiologic, pentru a se vedea daca mai exista pietre sau nu. Ca urmare a unui astfel de tratament, mama mea a scapat de calculi la fiere in doua zile, fara a mai fi nevoie de operatie. Atentie: in zilele de ceaiuri, nu se mananca alimente care contin calciu (lapte, branza, cas, fasole). In general, pentru a preveni formarea pietrelor la fiere sau la rinichi, e bine ca in apa de baut sa se puna putin otet de mere.
Irimie Florin - loc. Zlatna,
str. Valea Morilor nr. 86, jud. Alba

Doua retete de vindecare a oricarei boli de plamani

Va scriu pentru a va propune retete simple, de vindecare a oricarei boli de plamani: bronsita, pneumonie, Tbc etc. Continutul lor duce la intarirea puternica a organismului si la victoria in lupta cu boala.
1. Apa de sfecla - Se iau doua borcane mari de 10 litri fiecare. Se curata 2 kilograme de sfecla rosie, se da pe razatoarea mare, dupa care se pune intr-un borcan, peste care se toarna apa clocotita, aproximativ 9 litri, pana se umple aproape tot borcanul. Incepand cu a doua zi, cand lichidul s-a racit, se consuma numai din acel lichid. Nu aveti voie sa beti altceva, nici macar apa. Cand vedem ca lichidul este pe sfarsite, pregatim cel de-al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie intrerupt, pana la vindecare. Dupa trei luni, bolnavii sunt complet vindecati.
2. Slanina afumata - Dimineata, pe stomacul gol, se inghit trei bucatele de slanina afumata. Cine are probleme cu ficatul sa inghita slanina proaspata. Atentie: slanina nu se mesteca, ci se inghite ca atare, cu saliva. Imediat se bea un amestec facut dintr-un ou frecat cu o lingura de miere de albine, dizolvat cu putin bors proaspat. Cand va este sete, in loc de apa, consumati bors proaspat, preparat cu sfecla rosie (2-3 felii se pun in borcanul cu bors). Chiar si baza alimentatiei sa fie sfecla rosie (salate) si borsul proaspat.
Silvia Balint - str. Orizontului nr. 31,
loc. Sabaoani, jud. Neamt, cod 5590

</b>
<b>
Cum se trateaza cancerul ganglionar

Va rog sa publicati aceasta reteta pentru cancer ganglionar. Urmand acest tratament, unchiul meu, trimis din spital acasa sa moara in sase luni, a mai trait 15 ani. Intr-un borcan cu 1 kg de miere se pun 70 de albine si se lasa in el pana mor. Se ia in prima zi de tratament, dimineata, pe stomacul gol, o albina moarta invelita cu miere si se inghite. Dupa o ora se poate manca. Masa trebuie sa fie consistenta, de preferinta cruditati pline de vitamine. Dupa prima albina, pot aparea colici intestinale si febra, asa ca este bine sa aveti la indemana fiole de Algocalmin. De a doua zi, timp de zece zile se iau cate doua albine, apoi se intrerupe tratamentul trei saptamani, dupa care se reia facandu-se patru tratamente. Acest tratament se face permanent, din sase in sase luni.(Intrucat reteta nu este semnata, va sfatuim ca, inainte de eventuala ei folosire, sa consultati medicul de familie sau un terapeut-apicultor.)