Asii adolescentilor

Redactia
TalismanTavi Colen"Adevaratul nostru mesaj e iubirea". - Pentru ca nu au tradat melodia si sonurile armonioase care merg totdeauna la inima, cei doi membri de baza ai formatiei Talisman, Tavi Colen si Alin Oprea, au facut contract cu succesul pe termen lung. Trubaduri seducatori si romantici, ei int...

TalismanTavi Colen"Adevaratul nostru mesaj e iubirea"

- Pentru ca nu au tradat melodia si sonurile armonioase care merg totdeauna la inima, cei doi membri de baza ai formatiei Talisman, Tavi Colen si Alin Oprea, au facut contract cu succesul pe termen lung. Trubaduri seducatori si romantici, ei intampina anotimpul ploilor reci
cu un album despre sentimente fierbinti, pe care-l vor lansa in curand -
- A trecut ceva vreme de cand ati lansat pe piata ultimul vostru album. Vacantele prea lungi nu va sperie?
- Dupa o vara in care am alergat de la un concert la altul, ne-a prins toamna in propriul studio, pe care l-am achizitionat din Japonia. A fost foarte scump, dar am vrut sa avem un sound modern, cu tonuri specifice. E foarte bine sa-ti produci muzica in casa ta. De altfel, oricine vrea poate sa vina sa inregistreze la noi. In ce priveste vacanta, eu i-am dedicat-o muncii si unui hobby de-al meu, care ma relaxeaza si ma remonteaza psihic: pescuitul. Consider ca a fost un timp castigat, nu pierdut, chiar daca pestii nu s-au lasat deloc agatati. Ma simt odihnit si fac fata usor noptilor pierdute in prezent, pentru a finaliza munca la noul album.
- Va fi si o schimbare de stil muzical sau doar noi melodii?
- Nu am schimbat prea mult stilul. Va fi aceeasi muzica linistita, aceleasi piese de dragoste, in care punem multa traire personala. Albumul va contine zece melodii, din care foarte multe vor fi hituri. Per total, am putea spune ca va fi un album comercial, in sensul bun, adica va fi inainte de toate de calitate. Am pastrat muzicalitatea cantecelor vechi, care da atat de mult farmec pieselor noastre. Publicul apreciaza asta. De fapt, suntem fericiti ca avem un public foarte variat, de la tineri de 14 ani la batrani de 70. Am preferat mereu sa facem muzica pentru toata lumea, in care fiecare om sa se regaseasca. Adevaratul nostru mesaj e iubirea si ea reprezinta un numitor comun. In turneele pe care le-am intreprins, ne-au placut foarte mult ardelenii, mai receptivi la muzica noastra, echilibrati, generosi si profunzi. Ei nu au timp si nici nu le pasa de capra vecinului.
- Ati refacut componenta trupei, aducand oameni noi. Care e atmosfera acum?
- Ne simtim foarte bine si ne certam foarte putin, fiindca nu suntem nici macar doi veniti din acelasi oras. Ne-am adunat din toate partile tarii: eu din Targu-Jiu, Alin Oprea din Turda, Ionut din Constanta, Marius din Buzau, Massier din Bucuresti si Cristi din Petrosani. Spiritele sunt atat de variate, incat ne completam reciproc. Cred ca aducem in personalitatea noastra ceva din specificul zonei din care ne tragem. In ce priveste componenta formatiei, Ionut este un foarte bun tobosar, are 23 de ani si canta de vreo sapte ani. A cantat si cu Ovidiu Lipan Tandarica, de altfel el e cel care mi l-a recomandat. E un baiat sufletist si altruist, dar si putin credul si din cauza asta s-a pacalit de cateva ori. Marius e mai tacut, muncitor cand e vorba de muzica, dar foarte lenes altfel. Cristi e foarte bun instrumentist, cu un look mai neanderthalian, noi tot asteptam sa se tunda. Massier e cel mai frumos din gasca si e si cel mai cuminte. Doar cand isi iese din sarite face urat. Iar despre colegul si prietenul meu de atata vreme, Alin Oprea, nici nu stiu ce sa spun. Ne cunoastem atat de bine, incat nici nu mai putem vorbi unul despre altul.
- Cum decurge o "sedinta" de compozitie? Cineva din afara isi imagineaza cu greu cum pot naste opt insi o singura melodie.
- Partea instrumentala o compune fiecare, cand ii vine inspiratia. Apoi stingem lumina, punem banda sa mearga in nestire, si eu cu Alin ne gandim la versuri, pana gasim cea mai buna varianta.
- Tavi, stiu ca esti un foarte bun bucatar si ca de multe ori te retragi la Targu-Jiu pentru cateva clipe de relaxare...
- Stii cum se spune: nicaieri nu te simti ca acasa! Cand simt nevoia sa evadez, ma intorc in Gorjul meu mult iubit, la Targu-Jiu. Cand eram adolescent, eram foarte rasfatat, atat de iubite (aveam foarte multe), cat si de parinti, care au avut foarte multa rabdare cu mine. Mi s-a intamplat de foarte multe ori ca lumea sa ma judece gresit sau sa ma acuze de lucruri pe care nu le-am facut niciodata. Tocmai de aceea, ma duc si-mi caut linistea in locul in care altadata eram lipsit de griji. Am acolo pauni, fazani, porumbei, carora le dau de mancare. Lumea animalelor e fascinanta. Cand sunt plecat, sora mea e cea care are grija de ei. Si, cum spuneai, gatesc ca sa ma relaxez: fasole cu ceapa, carnaciori cu oua, ciorba de peste, tocanita si... multi guvizi cu mujdei.
- Un veritabil festin! Presupun totusi ca nu stai singur la masa. Exista vreo doamna in viata ta? Dar in viata colegilor tai?
- Iubita mea, pe langa faptul ca e frumoasa, e si foarte intelegatoare si ma face fericit. Alin si Cristi sunt deja insurati. Massier are o prietena fotomodel, Marius si-a gasit si el o jumatate, doar Ionut e deocamdata singur, in asteptarea unei fete care sa-l cucereasca definitiv.Dia Radu
Foto: Media Pro

Componenta

- Alin Oprea - voce, chitara;
- Tavi Colen - voce, chitara;
- Ionut Micu - tobe;
- Marius Mirea - bass;
- Cristi Gram - chitara, voce;
- Michael Massier - clape.