Strabunica stie tot

Redactia
- Laptele curat se verifica usor, bagandu-se in el o andrea. Daca atunci cand e scoasa afara lichidul se prelinge incet pe ea, ramanand la urma o picatura, e semn ca laptele n-a fost furat de smantana si nici botezat cu apa.. - Laptele nu mai da in foc, daca pe fundul oalei in care fierbe se pune o...

- Laptele curat se verifica usor, bagandu-se in el o andrea. Daca atunci cand e scoasa afara lichidul se prelinge incet pe ea, ramanand la urma o picatura, e semn ca laptele n-a fost furat de smantana si nici botezat cu apa.
- Laptele nu mai da in foc, daca pe fundul oalei in care fierbe se pune o lingurita de argint.
- Laptele nu se acreste si rezista mai mult, daca se baga in el un praf de bicarbonat.
- Drojdia de bere ramane proaspata, daca e tinuta in faina sau sare fina.
- Cafeaua veritabila se testeaza in apa rece: daca merge mai greu la fund, este buna, daca se lasa repede, e amestecata cu praf de cicoare.
- Telemeaua uscata se face moale si grasa, daca e tinuta doua ore in lapte cald.
- Salata de vinete se inmulteste si devine mai alba, daca se introduce in ea un dovlecel fiert in apa cu sare.
- Cuptorul in care se coace o prajitura nu trebuie deschis in primele 15 minute, fiindca aluatul se lasa.
- Prajiturile nu se mai ard, daca atunci cand se coc, se pune o tava cu sare grunjoasa pe fundul cuptorului .(Stoian Daniela - str. Garii nr. 65, bl. B,
ap. 11, Galati)

- Mamaliga nu mai face cocoloase, daca malaiul se stropeste cu apa rece inainte de fierbere.
- Vinul taranesc care prinde floare deasupra se "vindeca" turnand in el putin alcool rafinat (1 lingura la 1 litru). Lasati-l astupat trei zile.
- Pestii marunti pusi la prajit in ulei nu se sfarama, daca sunt bagati doi cate doi, pe scobitori.
- Cremele preparate la cald sunt gata atunci cand nu mai curg de pe furculita.(Dedeu Vaselina - str. Comertului, bl. 32, sc. A, et. 2, ap. 8,
Giurgiu, jud. Giurgiu, cod 8375)