Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Baietelul meu a fost diagnosticat cu osteoartrita Tbc". Sunt o mama disperata si incerc prin intermediul revistei dvs. sa obtin un ajutor din partea unor specialisti, pentru recuperarea baietelului meu Ionut Antonio, in varsta de 5 ani. Diagnosticul lui este osteoartrita Tbc c...

Cititorii Intreaba...
"Baietelul meu a fost diagnosticat cu osteoartrita Tbc"

Sunt o mama disperata si incerc prin intermediul revistei dvs. sa obtin un ajutor din partea unor specialisti, pentru recuperarea baietelului meu Ionut Antonio, in varsta de 5 ani. Diagnosticul lui este osteoartrita Tbc cot drept. Cosmarul nostru a inceput in luna decembrie, cu doua zile inainte de Craciun, cand peste noapte cotul drept i s-a umflat. La Spitalul Judetean din Buzau i s-a pus un diagnostic gresit, si anume de fractura, cu toate ca eu i-am spus medicului ca baietelul nu a cazut si nici nu s-a lovit. Dupa o luna de imobilizare in ghips - mana fiind fortata sa stea la 90¡, Ionut nu a mai putut sa miste mana deloc. Apoi am avut norocul sa-l gasim la Policlinica judeteana pe d-l dr. Mihalcescu Adrian care, vazand mana umflata si mai ales cotul care frigea, i-a pus diagnosticul de osteoartrita, indrumandu-ne la Bucuresti. Am ajuns la Spitlul "Budimex", s-a confirmat diagnosticul de osteoartrita in urma unor investigatii si radiografii. Timp de cinci luni, uneori chiar si de doua ori pe luna, am mers la spital si l-am tinut sub observatie pe Ionut. In luna februarie, testul Idr a iesit pozitiv, baietelul incepand tratamentul cu tuberculostatice: Hidrazida si Pirazinamida. Apoi, pe 12 aprilie a fost operat la cotul drept. I s-a facut un chiuretaj pentru ca avea o punga de puroi ce nu a cedat la tratament cu Oxacilina si Amozidar. Dupa o luna, am avut rezultatul biopsiei: osteoartrita cu specific de tuberculoza osoasa. In luna mai, i-au fost scoase firele si apoi ni s-a recomandat sa-l mai lasam o luna in repaus pentru refacerea osului, si apoi sa plecam cu el la recuperare la Mangalia. Am pastrat tot: radiografii, analize, tot ce este legat de evolutia bolii, dar suntem foarte derutati si mai ales indurerati pentru ca, consultand diferiti specialisti din Constanta si Mangalia, unii ne-au spus ca s-ar putea sa-si foloseasca mana dreapta, iar altii ne-au spus ca am venit prea tarziu si nu se mai poate face nimic. Va rugam, ajutati-ne macar cu un sfat: exista vreun tratament pentru osteoartrita Tbc care sa-i grabeasca vindecarea sau vreun specialist care sa ne ajute in necazul nostru, macar cu o consultatie? Va multumim din suflet, nadajduim in sprijinul dvs. si nu ne pierdem increderea in ajutorul lui Dumnezeu!
Claudia Stanciu - B-dul 1 Decembrie 1918, bl. 6F, et. 7, ap. 31, Buzau, tel. 038/71.68.54, 038/41.79.48

</b>
<b>
"La doar 3 ani, copilul meu este dependent de insulina"

Baietelul meu a fost diagnosticat acum doua luni cu diagnosticul diabet zaharat (1) si in acest moment este dependent de insulina. Ceea ce este mai dificil este ca el are numai trei ani si jumatate si ii este foarte greu sa accepte zilnic injectia cu insulina. Din momentul in care s-a imbolnavit, caut permanent solutii care ar putea sa-i amelioreze starea. Daca stiti un tratament care i se poate administra unui copil de 3 ani si jumatate pentru aceasta boala, va rog sa mi-l transmiteti prin intermediul revistei. Va multumesc anticipat!
Christiana Chitea - Bucuresti

</b><b>"Sufar de enterocolita si am o inflamatie la colon"

Am 27 de ani si, in urma cu doi ani, am fost diagnosticata cu enterocolita, anemie si o inflamatie la colon. Am fost internata la Spitalul Fundeni, unde am urmat un tratament. M-am simtit bine aproape un an, dupa care boala a revenit - am diaree cu sange, balonari, dar cel mai mult ma deranjeaza scurgerile de sange si puroi (mai ales cand am scaunul moale). Am incercat si alte tratamente, dar degeaba. As dori sa-mi recomandati si mie o reteta, un tratament naturist pentru a ma vindeca (va rog sa-mi specificati ce trebuie sa fac, cat timp trebuie sa urmez tratamentul si chiar regimul alimentar specific). Astept cu nerabdare raspunsul dvs. in "Formula As" pe care o citesc cu mare drag.
Roxana - Bucuresti

"Exista vreun tratament naturist pentru o tumora la glanda suprarenala?"

Am 40 de ani si as dori din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine. In anul 2001, luna mai, in urma unor analize facute la Spitalul Fundeni, mi s-a pus diagnosticul de feocromocitom, adica o tumora de 4 cm la glanda suprarenala dreapta. Pe zi ce trece sunt tot mai disperata si nu as vrea sa ma operez, deoarece este o operatie complicata, care poate dauna glandei renale. Ma rog la bunul Dumnezeu sa ma vindece. V-am expus toate acestea in speranta ca ma va putea ajuta cineva.
Maria Opris - Bucuresti

"Tatal meu sufera de tumora cerebrala"

Dupa ce ani la rand am cautat si impartasit colegilor, rudelor si cunostintelor tratamente din minunata dvs. revista, am ajuns in situatia deloc fericita de a cere ajutorul. Nenorocirea ne-a lovit pe neasteptate. Tatal meu, in varsta de 72 de ani, a avut un accident vascular, dupa o stare prelungita de nervozitate, materializat in lipsa de orientare si imposibilitatea exprimarii coerente (a ratacit pe strazi pret de doua ore pana a reusit sa-si aminteasca unde locuieste; dupa ce si-a revenit, ne-a povestit tot ce s-a intamplat cu el din clipa cand a plecat de acasa pana s-a intors). A fost internat si, in urma investigatiilor la tomograf, i s-a depistat o tumora (proces expansiv intracerebral de 2 cm temporo-occipital stang). A fost externat, iar medicii la care am fost m-au descurajat cu scepticismul lor. Imi este foarte greu sa accept ca nu se mai poate face nimic, de aceea apelez la dvs. si cititorii acestei reviste pentru a va cere sprijinul si a ma indruma. In plus, mama mea in varsta de 72 de ani are o stare anxioasa, depresiva. Medicul psiholog care a examinat-o mi-a spus ca este ca un vulcan care izbucneste de nemultumire in orice clipa, cu o stare de rautate care nu a caracterizat-o niciodata. Pierde notiunea timpului, fapt care imi ingreuneaza eforturile de ingrijire a tatalui meu. As dori sa aflu un tratament naturist, astfel incat sa ma pot baza pe dansa (acum tatal meu este cel pe care-l pun sa urmareasca felul in care isi ia tratamentul mama). Am inteles ca reflexo-terapia ar ajuta-o. As dori sa aflu daca exista un cabinet sau o persoana care aplica acest tratament in Brasov, deoarece posibilitatile de a ajunge la Bucuresti sunt destul de reduse. Va multumesc pentru ca existati si saditi in sufletele oamenilor Speranta. Dumnezeu sa va dea tot binele din lume!
Mihaela-Nicoleta Detesan - str. 13 Decembrie nr. 78, bl. 13, sc. C, ap. 10, Brasov, tel. 068/42.66.38

"Mamei i s-au depistat multiple metastaze hepatice"

Va cer cu disperare ajutorul intr-o problema urgenta. Mama mea a fost operata in urma cu o luna. I s-a inlaturat de la nivelul jonctiunii recto-sigmoidiene o tumora maligna de marimea unei mandarine. In plus, s-au depistat multiple metastaze hepatice pe ambii lobi. I s-a facut anus contra naturii permanent. In urma operatiei, mama este foarte slabita. Ni s-a recomandat chimioterapia, dar nu stiu daca va rezista. Rog sa ma ajute urgent oricine s-a confruntat cu o astfel de problema. M-ar interesa un tratament care are rezultate verificate. Multumesc din suflet celui care imi va da sansa sa mai petrec putin timp cu mama.
Maria - Bucuresti

</b><b>"De zece ani fiica mea face abcese perianale"

Fiica mea, acum in varsta de 22 de ani, sufera de o boala cumplita de la varsta de 12 ani, boala careia nu i s-a gasit leac nici pana in prezent. A facut abcese perianale si a fost incizata de peste treizeci de ori. A urmat tratament cu antibiotice, dar fara nici un rezultat. Canalul s-a extins in sus pe langa anus si cand o incizeaza curg circa 300 g puroi. Abcesele apar mai ales in perioada de toamna-primavara cu simptome de febra (38-40¡C), dureri si inflamarea de langa anus. Fiica mea e casatorita de aproximativ doi ani si jumatate si, pe langa aceasta boala, a mai aparut si o alta problema genitala: o secretie vaginala groasa ca untul, de culoare alba. Se simte anemica, oboseste, nu are pofta de mancare. Daca sunt cititoare care s-au confruntat cu astfel de probleme, le rog sa-mi recomande si mie un tratament eficient. Va multumesc din suflet si Doamne ajuta!
Luminita Rudaru - str. Piata Halelor, bl. 9A, ap. 2, Ramnicu-Sarat, jud. Buzau, cod 5250

"Exista tratamente alternative pentru deplasari de vertebre?"

Am fost programata pentru operatie pe coloana (deplasari de vertebre), dar as vrea sa incerc un tratament alternativ si nu stiu care este mai indicat. Am citit in "Formula As" un articol despre cabinetul "Santa-Vita" din Bucuresti, care se ocupa cu asezarea vertebrelor. Am sunat acolo, dar sedintele de terapie costa mult si nu stiu daca merita (se mai adauga si naveta zilnica pentru ca eu nu sunt din Bucuresti). Va rog din suflet, daca cineva s-a tratat la acest cabinet cu rezultate bune sau daca exista alta metoda care sa ma scape de operatie, sa-mi impartaseasca experienta lui prin intermediul acestei minunate reviste. Va multumesc din suflet!
Elena P. - Ploiesti

</b><b>"Sufar de maladia Peyronie"

Am 55 de ani si am fost diagnosticat in urma cu sapte luni cu maladia Peyronie sau induratie plastica a corpilor cavernosi. Am urmat tratamentul prescris de medicul urolog, dar fara nici un rezultat. De aceea, va rog sa-mi recomandati, prin intermediul "Formulei As", un tratament eficient pentru aceasta suferinta. Cu multumiri,
Georgescu Traian - TulceaRaman profund datoare persoanei care ma va ajuta sa gasesc urmatoarele plante: ventrilica (sau matrice, in popor) si silur (sau buruienita).
Liliana Sandulescu - Bucuresti, tel. 311.31.16, dupa ora 21.00</b><b>Solicitari

- Cumpar urgent medicamentul Captomerk compr. (50/25 mg) de fabricatie slovaca. Este recomandat pentru tensiune si nu il gasesc in judetul Suceava. Va multumesc anticipat. Schipor Margareta - str. Unirii nr. 80, bl. D4, sc. B, et. 1, ap. 8, Vatra Dornei, jud. Suceava, tel. 030/37.42.37.
- Tanar, sufar de pelada. Doresc sa fiu ajutat de cineva cu suflet bun, care sa-mi doneze (eu nu am posibilitatea sa le cumpar) medicamentele Forcapil (4 flacoane) si Fvs2. Va multumesc. Adrian Constantinescu - B-dul Ceahlau 17, bl. 68, sc. A, et. 7, ap. 47, sector 6, Bucuresti
- Sufar de o grava afectiune la plamani si am nevoie de lamuriri legate de modul de procurare al unui medicament frantuzesc: Detox, fabricat de Arkopharma (Franta), Uncaria Tormenrosa. Pe cei care pot sa-mi ofere detalii ii rog sa ma sune la tel. 068/16.78.51. Lina Olteanu
Donatii

- Ofer gratuit Cadru Ajutator pentru un invalid. Maria, tel. 789.16.21
- Donez medicamentul Prozac, recomandat in nevroze, stari de panica. Termen de valabilitate 2002-2003. Anisoara Sima, tel. 629.38.97
- Ofer o cutie cu 100 De Lamele pentru testarea glicemiei (pentru aparatul Medi Sense-Usa) - termen de garantie 1 dec. 2001. Dumitru Rosca - Bucuresti, tel. 648.37.73
- Ofer Androcur 10 (se ia numai cu prescriptie medicala), recomandat in afectiuni endocrinologice (pilozitate excesiva) - valabil 2003. Simona Chitan, tel. 095/12.55.70
- Daruiesc urmatoarele citostatice: zece cutii de Cisplatin (Ebewe) de 10 mg, valabil pana in martie 2002, si 4 fiole Vepesid, cu termen nov. 2003. Ana Ciobotea, tel. 745.81.81

Vanzari

- Vand la jumatate de pret programul Golden Neo Life Dinamite (3+2+1) - expira in anul 2003, Noni Tahitian (Morinda Citrifolia) pentru reglarea metabolismului in cancer. Valabil pana in anul 2004. Sorin Pasere, tel. 423.77.33 si 093/57.14.69
- Vand avantajos medicamentul Proscar (pentru prostata), fabricat in S.U.A. Termen de garantie iunie 2002, 150 de bucati. Tel. 644.41.36. George
- Vand 13 fiole Betateron, recomandat in scleroza in placi. Isabela - Galati, tel. 036/46.50.40
- Vand foarte convenabil (reducere cu 70%) urmatoarele citostatice: Fluororicin - expira 2002, Farmorubicin - expira 2002, Mitromicin - expira 2003, Lipidol - expira 2002 si Spanz. Mihai Moraru - Ploiesti, tel. 044/11.40.24
- Vand convenabil citostaticul Temodal, care expira in februarie 2002. Elena R. - Bucuresti, tel. 725.63.37 si 778.43.26
- Vand la jumatate de pret 90 de fiole de Interferon (Intron) - tratament complet pentru 6 luni, recomandat in hepatita cronica cu virus B sau C. Gradinaru - Bucuresti, tel. 094/89.39.12
- Vand Carucior Electric nou, pentru o persoana cu handicap locomotor. Aparatul este german, ultraperformant. Stan, tel. 430.17.06
- Vand urgent Scaun Rulant Special Pentru Baie. Relatii non-stop, la tel. 041/65.65.93, e-mail: mirelaganea@seanet.ro
- Vand Gladem 50 mg, 20 pastile si 100 mg, 50 de pastile, produs de import, puternic antidepresiv. Valoarea totala 250 Dm. Tel. 413.45.34 (intre orele 1600-2000)

Cititorii Raspund

"Din cauza fragilitatii vaselor sangvine, mamei mele ii curge mereu sange din nas"
(Raspuns pentru Smaranda, F. As nr. 471)

Nu m-am confruntat cu asemenea probleme, dar din lucrarile de medicina naturista pe care le-am citit am cules pentru dvs. cateva sfaturi. Planta cu cea mai puternica actiune hemostatica este coada-calului, preotul Kneipp, in lucrarea "Remedii de medicina naturala", numind-o: unica, de neinlocuit in cazul hemoragiilor. Se administreaza sub forma de infuzie, facandu-se totodata si instilatii nazale, de mai multe ori pe zi. In momentul declansarii hemoragiei, fara a pierde timp, se toarna pe cap o jumatate de galeata de apa, iar cealalta jumatate pe portiunea superioara a coloanei vertebrale. Hemoragia se opreste instantaneu. Daca sangerarea reincepe, operatiunea se repeta.
Infuzia rece de traista-ciobanului, bauta sau folosita pentru comprese in partea din spate a gatului, are efect imediat. Traista-ciobanului este indicata atat in hipertensiune, cat si in hipotensiune arteriala. Se beau 2 cesti pe zi si tratamentul se intrerupe cand circulatia se normalizeaza. Rezultate deosebite in reglarea tensiunii se obtin in scurt timp cu ajutorul vascului. Se administreaza ca extract rece (o lingurita cu varf de vasc macinat se pune in 250 ml apa, se lasa peste noapte, iar dimineata se incalzeste usor si se filtreaza).
In lucrarea "Sanatate din farmacia Domnului", Maria Treben mentioneaza: "Eu insami am suferit ani de zile de hipertensiune arteriala. Mi-am pus peste noapte un saculet umplut cu 100-300 g pedicuta uscata (saculetul sa acopere zona rinichilor). A doua zi, tensiunea mea scazuse de la 200 la 165".
Se vor evita sarea, condimentele, bauturile alcoolice, grasimile, fiind de preferat o hrana pe cat posibil naturala, netrecuta prin foc. Un regim alimentar in care includeti cat mai mult orez are efect binefacator in boala mamei dvs. Nu se va folosi decat orez integral (nedecorticat) deoarece are de 9,5 ori mai multe substante active. Cu rabdare, perseverenta si remedii naturale, sunteti pe drumul cel bun!
Florina Albisoru - com. Troianul, jud. Teleorman, cod 0698

"Cum pot scapa de o fistula recto-vaginala?"
(Raspuns pentru Marioara - Voluntari, F. As nr. 483)

Draga Marioara, am suferit si eu foarte mult datorita unei fistule, dupa ce am nascut primul copil, din cauza unei greseli pe care a facut-o moasa. Asta s-a intamplat in 1977, iar fistula era foarte mica. In 1990 am nascut al doilea copil (era nevoie de cezariana, dar cum sunt unii doctori din ziua de azi au spus ca nu e necesar si am nascut normal) si fistula s-a marit mai mult. Doi ani de zile m-am chinuit la fel ca tine, pana cand m-am hotarat sa ma operez. Interventia chirurgicala, facuta la Buzau, a decurs normal, dar la o saptamana fistula s-a refacut. Dupa sase luni m-am operat la Spitalul "Filantropia" din Bucuresti, unde am avut parte de alte necazuri, operatia reusise, dar cel de-al doilea medic, care m-a cusut in exterior, a uitat un pansament in interior si am facut infectie. Nu am facut galagie, nu i-am reclamat, n-am vrut sa le fac rau. I-am intrebat doar ce pot sa fac si mi-au recomandat un medic de la spitalul Fundeni, ca sa-mi faca o coborare de rect, pentru ca nu se mai putea face o a treia interventie chirurgicala, deoarece intestinul se ingustase. Am plecat acasa fara sa-mi rezolv problema. Mi-am cumparat o para de cauciuc de la farmacie si zilnic mi-am facut spalaturi vaginale si anale cu ceai de pelin, ori de cate ori era nevoie. Tratamentul l-am dublat cu o mare credinta in Dumnezeu si in Maica Domnului. Zilnic ma rugam: "Maica Domnului, fa o minune cu mine, ca sunt disperata". Dupa numai o luna, minunea intr-adevar s-a intamplat! Operatia mi s-a prins si de atunci nu am mai avut probleme, nici macar cand am fost constipata.
Geta Nedelcu - Micro 3, bl. A3, ap. 43, Buzau, tel. 038/42.33.08

</b><b>"Doresc un tratament pentru dureri postzosteriene"
(Raspuns pentru Constantin Mihaela - Galati,
F. As nr. 484)

Draga Mihaela, iti pot spune ca soacra mea a avut aceeasi problema. Cu patru ani in urma, a facut Zona Zoster in zona omoplatului stang. In urma tratamentului prescris de medic, problema s-a rezolvat relativ repede, in zona respectiva observandu-se apoi doar o cicatrice, ale carei margini se inroseau seara. Au mai ramas insa acele dureri groaznice, postzosteriene, care nu au cedat, indiferent de tratamentul aplicat. Acum doua luni, la recomandarea unei prietene, am inceput sa-i administrez un tratament ce are la baza produse naturiste, numite "integratori alimentari". Aceste produse nu se gasesc in farmacii. Pot sa spun ca dupa trei saptamani de la inceperea tratamentului, durerile au scazut in intensitate, iar acum, dupa doua luni, au disparut complet. Sunt hotarata insa sa mai continui acest tratament inca 1-2 luni, pentru deplina siguranta. O poti suna pe prietena mea (Gabriela) la tel. 092/76.65.99 sau 01/324.60.29.
Gina P. - Bucuresti

</b><b>"Sufar de boala Hodgkin, scleroza nodulara gradul Ii"
(Raspuns pentru Doinita Pricopi - Vaslui,
F. As nr. 485)

Si eu am fost diagnosticata cu boala Hodgkin acum 15 ani. Cand am auzit diagnosticul, am fost cu adevarat disperata! Am auzit de o reteta batraneasca, am incercat-o si m-am facut bine. Pentru a-ti putea face si tu siropul de care ai nevoie, iti trebuie urmatoarele: - o planta aloe de minimum trei ani; - vin rosu vechi de doi ani; - miere de albine, preferabil de salcam. Procedeaza in felul urmator: rupe 10 frunze de aloe, fix de la tulpina. Cu un tifon imbibat in spirt, sterge frunzele pe ambele parti. Cu un cutit de plastic taie frunzele in bucati de 1 cm, pe care le pui intr-un borcan cu capac de plastic. Peste frunzele taiate toarna 300 ml de vin rosu si 400 g de miere. Agita borcanul si lasa-l 10 zile la macerat in camara, la temperatura camerei, invelit in hartie de ziar (in fiecare zi, borcanul se va agita bine de cateva ori). Dupa 10 zile, incepi sa administrezi 3 linguri de sirop zilnic, cu 30-40 de minute inainte de mesele principale. Cand deschizi borcanul, sa-l pastrezi in frigider! Atentie! In borcan vei umbla numai cu o lingura de plastic! Ai grija ca-n fiecare lingura de sirop sa fie si 1-2 bucatele de planta (o mesteci indelungat pana ce o poti inghiti). Acest sirop este foarte placut la gust, dar nu abuza. Draga Doina, ai mare incredere in Dumnezeu! Roaga-te! Si eu m-am rugat si ma rog zilnic pentru sanatate (cand am fost bolnava, s-a rugat fiica mea pentru mine - era gravida atunci - si a ascultat-o Dumnezeu). Iti doresc din toata inima numai bine si sa te asculte Dumnezeu, sa-ti aduca vindecarea!
Ghizela Luncan - str. Gh. Sincai nr. 10, ap. 21, Arad
· Vreau sa incep prin a-mi cere iertare pentru ca raspunsul meu a intarziat atat. Stiu ca Doinita Pricopi asteapta cu speranta si nerabdare raspunsurile celor care o pot ajuta. Iata de ce m-am decis sa ii spun "istoria" bolii mele. Va rog sa publicati ceea ce credeti ca este necesar si poate fi de ajutor pentru cei chinuiti de aceasta boala. In cazul in care Doinita sau oricine altcineva aflat in aceeasi situatie ar dori sa ia legatura cu mine, va rog sa le comunicati numarul meu de telefon, pe care il dau spre pastrare redactiei. Si acum povestea: Primul si singurul simptom al bolii a fost o tuse pe care o aveam in momentul in care eram intinsa la orizontal, in decembrie 1999. Crezand ca am o simpla alergie, am facut investigatii, dar la prima radiografie s-a vazut o masa care imi acoperea plamanul drept. Dupa o fibroscopie era sigur ca respectiva masa este o tumora pe mediastin. Urmatorul pas a fost computerul tomograf. Rezultatul a fost ingrozitor: tumora sau limfom, care imi acoperea mediastinul si imi deplasa spre dreapta vena cava si esofagul, dar care - din fericire - nu avea legatura cu alte organe interne. Mi s-a recomandat sa "ajung" la Spitalul Militar din Bucuresti, la domnul general profesor-doctor Theodor Horvat, la sectia de chirurgie toracica. Datorita marimii tumorii, nu mi s-a facut biopsie, ci am fost direct operata. Interventia chirurgicala a avut loc pe data de 23 decembrie 1999 si a durat 7 ore. Ajutat de echipa sa si de puterea lui Dumnezeu, d-l doctor a reusit sa scoata 96% din tumora, deoarece restul nu putea fi abordat in siguranta. Probele trimise la analize au avut ca rezultat "boala limfom Hodkin, gradul Ii A, scleroza nodulara". La inceputul lunii ianuarie 2000, am inceput tratamentul chimioterapic. Am facut 6 sedinte, pana la sfarsitul primaverii, cand la examenul tomograf (primul pe care il faceam dupa operatie) rezultatul a fost "normal". Deci, tumora nu mai exista. A urmat cobalto-terapia, la Cluj (la d-l dr. Valentin Cernea), timp de o luna. Apoi, am mai facut 5 sedinte de chimioterapie, pana in decembrie 2000, pentru ca boala sa nu revina. Am mai facut un examen tomografic in aprilie 2001 si concluzia a fost, inca o data, "Ct normal". Acum sunt vindecata, dar inca mai fac analize periodice si sunt in evidenta d-lui doctor Emanuel Gheorghita din Brasov, care m-a tratat cu citostatice. Repetarea analizelor este necesara timp de inca 3 ani (boala poate reveni in 5 ani). Vreau sa-i spun Doinitei ca decizia ii apartine si ca are nevoie de multa vointa, putere si incredere in Dumnezeu, in medici, dar mai ales in ea. In incheiere, vreau sa spun ca eu aveam atunci 16 ani si nu am renuntat niciodata la speranta, la optimism, la credinta, si chiar daca tratamentul este chinuitor, stiu ca Doinita poate invinge, asa cum am facut si eu.
Delia
(N.r. - Adresati-va de urgenta d-nei dr. Elena Ionascu din Craiova. Tratamentul cu Imunomod a dat rezultate foarte bune in cazuri identice cu al dvs. Sunati la tel. 051/14.72.41.)

"Fiica mea are rinita vasomotorie"
(Raspuns pentru Melania Demeter, F. As nr. 485)

Am 58 de ani si pe la 40 de ani mi s-a pus si mie acest diagnostic. Raceam foarte usor, imi curgea nasul si aveam spasme. Fenomenul, care probabil tine de lipsa de calciu si are ca efect spasmofilia, s-a ameliorat in urma tratamentului prelungit cu calciu lactic (6 pastile pe zi), asociat cu un antihistaminic. Cel mai eficient antihistaminic este Peritolul, dar da somnolenta. Eu am luat Nilfan, care este mai usor de suportat. Cel mai bun fixator de calciu este Alpha D3. Vaccinurile antimicrobiene si antibioticele nu m-au ajutat cu nimic, in schimb, vaccinul antigripal mi-a fost de un real folos. Probabil ca este ceva viral. De atunci, in fiecare an, in luna octombrie sau noiembrie, fac un vaccin antigripal si ma simt foarte bine. Am devenit mai rezistenta la frig si nu mai fac rinitele ingrozitoare, cu toate complicatiile lor. De asemenea, nici gripa nu s-a mai atins de mine. Incercati un astfel de tratament, rau nu are cum sa va faca. Va doresc sanatate!
Florica Angelescu - Calea Mosilor nr. 205, bl. 11B, ap. 18, sector 2, Bucuresti

</b><b>"Mamei mele i s-au mai dat doar 6 luni de viata"
(Raspuns pentru Veronica Cral, F. As nr. 487)

In cazul acestei maladii ingrozitoare - cancer la colon - situatiile sunt si mai disperate cand boala este diagnosticata intr-un stadiu avansat. Important acum pentru mama dvs. este sa nu i se administreze sub nici o forma vitamina B12 si sa aiba un regim alimentar predominant vegetarian: varza, ridichi, fructe cu continut ridicat de vitamina C (cele mai benefice sunt murele, afinele, coacaze, morcovii, ardeii grasi). De evitat legumele care contin B12, carnea rosie, produsele care contin conservanti, zaharul rafinat, branzeturile sarate. Ar mai fi indicata administrarea de antioxidanti obtinuti din sursa naturala, care au un randament de 100%. Rezultate foarte bune am obtinut cu o gama de produse de origine elvetiana, aprobate de Ministerul Sanatatii. Acestea sunt 100% naturale si sunt obtinute printr-o tehnologie speciala, care nu modifica structura nutrientilor extrasi. Pentru a va recomanda un tratament si o dieta mai amanuntita, ma puteti contacta la numarul de telefon: 093/51.07.37 sau 01/231.71.06.
dr. Irina Spuderca

</b><b>"Cunoasteti un tratament naturist pentru fimoza?"
(Raspuns pentru Mira Popescu - Craiova,
F. As nr. 488)

Va pot recomanda un tratament care nu este naturist. Baiatul meu, acum in varsta de 18 ani, a avut acelasi diagnostic ca si baietelul dvs., numai ca a fost operat la o luna si jumatate. Cel care l-a operat se numea dr. Basca si era chirurg la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Ne-a spus chiar ca fiul meu i-a fost cel mai tanar pacient... Operatia a reusit fara probleme. Interesant a fost ca si cel de-al doilea copil s-a nascut cu fimoza, doar ca am reusit chiar eu sa-l "tratez", cu mult tact. Va pot da mai multe relatii daca sunati in redactie, la d-na Ruxandra Constantinescu. Multa sanatate!
Aurora S.

</b><b>"Cum se pot evita complicatiile diabetului insulino-dependent?"
(Raspuns pentru Constantin M. - Bucuresti,
F. As nr. 469)

De zece ani am aceeasi suferinta - diabet insulino-dependent - cu toate inconvenientele lui: scaderea imunitatii, vedere slabita, dureri de picioare, dureri articulare, rinichi cu probleme, bila lenesa, ameteli si multe altele. Am avut norocul sa gasesc in "Formula As" adresa centrului de sanatate Revital, care practica reflexoterapia. Cu ajutorul acestui masaj, mi-a scazut glicemia cu 1000 de unitati, nu ma mai dor articulatiile, ma deplasez mai usor, nu ma mai inteapa bila si ma simt cu 10 ani mai tanara. La cabinet, alaturi de masajul talpilor, mi s-au recomandat si ceaiuri, o dieta adecvata si suplimente alimentare foarte necesare la varsta si afectiunea mea: Q10 - un antioxidant care regleaza metabolismul, Imunostim - care previne si trateaza infectiile, Myrthin - indicat in afectiuni vasculare retiniene, Luteina - pentru prevenirea cataractei si Selevit - pentru imbunatatirea imunitatii organismului. Obligatoriu trebuie sa va refaceti analizele si medicul dvs. sa va recomande micsorarea cantitatii de insulina pentru ca glicemia va scadea in mod sigur. Va recomand cu multa caldura telefonul cabinetului Revital: 210.15.98, 252.89.31, 092/31.08.77, pentru ca aceste masaje, alaturi de indicatiile pe care le veti primi, va vor scapa de foarte multe din neplacerile provocate de boala dvs. Multa sanatate!
Maria Ciubotaru - str. Teodosie Rudeanu nr. 3, bl. 1, sc. A, ap. 16, sector 1, Bucuresti, tel. 222.00.61