Asii adolescentilor

Redactia
Parlament"Oamenii au nevoie in momentul acesta de un mesaj optimist". - Dupa ce melodia lor cu "meduzul" care sta "buza-n buza cu o meduza" a-ncins la rosu difuzoarele discotecilor, trupa Parlament a disparut din vizor, o data cu personajele ei. Dupa trei ani, formatia bucuresteana iese iarasi la su...

Parlament"Oamenii au nevoie in momentul acesta de un mesaj optimist"

- Dupa ce melodia lor cu "meduzul" care sta "buza-n buza cu o meduza" a-ncins la rosu difuzoarele discotecilor, trupa Parlament a disparut din vizor, o data cu personajele ei. Dupa trei ani, formatia bucuresteana iese iarasi la suprafata, intr-o noua alcatuire, animata de-un nou avant: "Traieste-ti viata!" -
Infiintata in 1998, dupa ce a escaladat cu repeziciune topurile cu melodia "Vine vara", formatia Parlament a avut parte de un destin schimbator, fiind tradata de solistul vocal, care a parasit-o pentru a infiinta o alta trupa. Dar, desi timp de mai bine de un an, lumea n-a mai auzit vorbindu-se despre ea, formatia n-a incetat sa existe. "Supravietuitorii" vechii formule (Sorin Vasile si Mihai Ivan) au strans in jurul lor oameni noi, in frunte cu interpretul vocal Doru Isaroiu, venit tocmai din Targu-Mures, ca sa puna umarul la reconstructia trupei. Rezultatul: "Traieste-ti viata!", un disc plin de energie... terapeutica.

</b>
<b>
Tonusul nostru se transmite si-n muzica

- Dupa o absenta indelungata, Parlament revine pe scenele muzicale cu o reteta optimista. Cum ati reusit sa atingeti un tonus atat de molipsitor?
Sorin Vasile: - Reconstructia trupei ne-a mobilizat foarte mult. Suntem harnici si-ambitiosi. Lucram intens si tonusul nostru se simte, se transmite in muzica. Cred, de altfel, ca oamenii au nevoie in momentul acesta de-un mesaj optimist. Sa speram ca motivatia lui va dura. Am invatat din trecut si suntem mai pregatiti pentru intalnirea cu publicul.
- Dupa o vara plina de festivaluri si de concerte explozive, si o toamna traita in ritm sustinut, se apropie iarna. Mai aveti carburant?
Mihai Ivan: - Nu ne temem de hibernare. Suntem destul de solicitati ca sa nu ne punem instrumentele-n cui. In plus, lucram iarasi in studio, la piesele care vor aparea pe urmatorul album. Posturile de televiziune ne solicita, si ele, intens. Lumea e curioasa sa stie mai mult despre noi, despre noile noastre melodii, sa ne vada cantand.
Doru Isaroiu: - Pregatim un nou videoclip, dupa care vom pleca intr-o serie de concerte prin tara. Ma bucur ca am reusit sa cant si in Targu-Mures. Ma simteam dator si nerabdator sa o fac, mai ales ca nu concertasem acolo ca solist al formatiei Parlament.
- Ce garanteaza, oare, succesul unei formatii: experienta, cultura muzicala sau stilul aparitiei scenice?
Cristi Prihotca: - Cate putin din fiecare. Cu cat studiezi mai mult, cu atat devii mai bun si ai satisfactii mai mari. Si totusi, nici experienta, nici cultura muzicala, nici stilul nu pot sa faca nimic, daca nu sunt dublate de comunicare si consens. Intelegerea dintre membrii trupei, prietenia care se leaga intre ei, rabdarea, vointa si motivatia sunt adevaratele baze ale succesului.
- Care e situatia financiara a trupelor din Romania? Se poate trai decent din muzica?
Gabi Maga: - Putine trupe isi permit sa cante ce vor, adevarata muzica pe care doresc sa o faca. Cei mai multi apeleaza la compromisuri, pentru a face bani. Putini muzicieni de la noi sunt vedete cu adevarat, artisti cu un statut profesional respectat, asa cum se intampla in Occident. Sa fii vedeta inseamna inainte de toate un "standard", un mod de a exista pe care aici nu ni-l putem permite. Starea sociala grea a tarii ne trage si pe noi, artistii, inapoi, pentru ca omul de rand nu mai are bani sa-si cumpere discuri si nici sa participe la prea multe concerte.
- In structura voastra bucuresteana ati acceptat si un ardelean. Cum se simte un transilvanean de pe Mures in Babilonul dambovitean?
Doru: - Ardelenii sunt extremisti. Ei ori iubesc Bucurestiul, ori nu pot sa-l sufere. Din fericire, mie-mi place la nebunie. M-a atras dintotdeauna, am simtit mereu ca aici se intampla ceva, ca aici se petrec lucruri adevarate. Cu toate astea, merg destul de des in Targu-Mures; oricat de bine m-as simti in Bucuresti, ca acasa nu-i nicaieri. Sunt nascut in zodia Racului, o zodie sentimentala, care-si tine nativii foarte legati de locul nasterii lor. Mai ales cand stii ca mama ta te asteapta cu mancarea care iti place. Dar nici in Bucuresti nu ma plang de singuratate. Locuiesc in acelasi apartament cu colegul meu de formatie, Gabi Maga, care e si el din provincie (din Piatra-Neamt).
- Sunt sigura ca fanii formatiei voastre ar vrea sa stie ce fel de inima va bate in piept, atunci cand coborati de pe scena?
Doru: - Sunt un tip romantic, dar de foarte putine ori am reusit sa arat acest lucru, poate si fiindca n-am intalnit persoana potrivita. Am micul meu univers populat de vise. Cred ca intr-o viata anterioara am fost pirat, marea m-a fascinat ca pe-orice zodie de apa, intotdeauna. Rapeam femei, furam, dar mai dadeam si la saraci... Cred ca mai am si acum comori ascunse.
Gabi: - Eu sunt sincer cu lumea. Daca trisezi, jocul nu mai are nici un farmec.
- Credeti in faptul ca undeva, in lumea asta, va asteapta "o jumatate"?
Gabi: - Cred in sufletele pereche. Unii nu reusesc sa-si gaseasca jumatatea, dar asta nu pentru ca n-ar exista, ci pentru ca si-au distrus singuri armonia din jurul lor si si-au pierdut directiile. Dar eu sunt un om normal si astept. Nu-mi prea place sa alerg dupa fete.
Doru: - Pentru mine, dragostea inseamna inspiratie. Cel mai bine compun atunci cand cad in groapa cu melancolie. Trebuie sa fiu indragostit, sa-mi fie dor de cineva sau chiar sa urasc. Sa ma acapareze un sentiment dus la extrem. Marile iubiri nu inspira doar poezia, ci si muzica.Dia Radu

Componenta
- Doru Isaroiu - n. 26.06.1977, voce - Mihai "Sarpe" Ivan - n. 8.12.1968, clape - Gabriel Maga - 18.01. 1979, chitara - Cristian Prihotca - n. 22.10.1977, tobe - Sorin "Pepino" Vasile - n. 1.09.1964, bas