Strabunica stie tot

Redactia
Sarea... dar nu in bucate. - Cafeaua isi mentine mai bine aroma, daca in borcanul de sticla unde o pastram introducem un saculet de tifon cu sare grunjoasa. Borcanul trebuie inchis ermetic.. - Salamul si carnatii afumati nu vor mai prinde mucegai pe coaja, daca le ungeti suprafata cu saramura.. - Bo...

Sarea... dar nu in bucate

- Cafeaua isi mentine mai bine aroma, daca in borcanul de sticla unde o pastram introducem un saculet de tifon cu sare grunjoasa. Borcanul trebuie inchis ermetic.
- Salamul si carnatii afumati nu vor mai prinde mucegai pe coaja, daca le ungeti suprafata cu saramura.
- Borcanele murdare se spala foarte bine cu sare grunjoasa, umezita cu otet. Se agita bine, apoi se limpezesc cu apa calda.
- Petele rezistente de pe tacamurile argintate dispar, daca le frecam cu sare grunjoasa umeda.
- Petele proaspete de rugina de pe tesuturile de bumbac dispar, daca le frecam locul patat cu un tampon imbibat in apa sarata. Se limpezeste cu apa rece si se calca rufa umeda.
- Apa in care au fiert cartofii, putin sarata, curata foarte bine tacamurile de argint innegrite.
- Focul pe cale sa se stinga se atata, aruncand in el sare de bucatarie.
- Pielea de caprioara care se foloseste la curatirea lentilelor ochelarilor se spala in apa foarte sarata (3 linguri la 1 litru de apa). Se usuca in aer liber, la umbra.
- Geamurile pe care s-au format flori de gheata se curata rapid, stergandu-le cu o carpa inmuiata in apa calduta, sarata.Daniela Florian - str. Soseaua Vergului nr. 33, bl. K2, ap. 34, sector 2, Bucuresti