Strabunica stie tot

Redactia
Un ajutor de nadejde: amoniacul. - Piscaturile de furnici sau tantari trec repede daca puneti pe ele o picatura de amoniac.. - O baie calda, cu 4-5 lingurite de amoniac adaugate in apa, invioreaza.. - Petele de tinctura de iod de pe piele ies cu un amestec de o lingurita de amoniac la doua lingurite...

Un ajutor de nadejde: amoniacul

- Piscaturile de furnici sau tantari trec repede daca puneti pe ele o picatura de amoniac.
- O baie calda, cu 4-5 lingurite de amoniac adaugate in apa, invioreaza.
- Petele de tinctura de iod de pe piele ies cu un amestec de o lingurita de amoniac la doua lingurite de apa oxigenata.
- Obiectele de nichel si argint se curata perfect, cu apa amestecata in parti egale, cu amoniac.
- Petele de mucegai de pe rufe ies cu un amestec de o parte amoniac si 6 parti apa.
- Culorile draperiilor si ale covoarelor din lana se invioreaza, daca sunt sterse cu un amestec de 1 lingura de amoniac si 1 pahar de apa calduta.
- Periile de tot felul, folosite in gospodarie, se curata foarte bine, cu un amestec de 1 litru de apa si o lingura de amoniac.
- Pelerinele de cauciuc devenite scortoase isi redobandesc supletea, daca sunt inmuiate intr-o baie de apa calduta, in care se pun 2 linguri de amoniac.
- Bijuteriile de aur se curata foarte usor, daca sunt puse intr-o baie de apa calduta, in care se adauga o lingura de amoniac.
- Pantofii de antilopa se degreseaza perfect, daca sunt frecati cu un tampon de stofa, umezit intr-o combinatie de un pahar de apa calduta + 1 lingura de amoniac.
- Viperele nu suporta mirosul de amoniac. Daca ajungeti prin zone populate de ele, ungeti-va incaltarile cu amoniac pur.
- Obiectele din lana raman suple si moi, daca in ultima apa de clatire adaugati cateva picaturi de amoniac.
- Petele vechi de sange se curata, daca in prealabil sunt imbibate cu apa, plus cateva picaturi de amoniac.
Atentie! Amoniacul e toxic. Folositi-l numai in incaperi cu toate ferestrele deschise. Evitati sa-i inspirati mirosul.Daniela Florian - Sos. Vergului nr. 33, bl. K2,
ap. 34, sector 2, Bucuresti