Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Fetita mea are doua fistule branhiale". Sunt mama unei fetite de 9 luni, care s-a nascut cu doua fistule branhiale la nivelul gatului, din care curge din cand in cand limfa. Am fost la Cluj, iar medicii de acolo mi-au spus sa asteptam sa se inchida singure, ceea ce nu s-a inta...

Cititorii Intreaba...
"Fetita mea are doua fistule branhiale"

Sunt mama unei fetite de 9 luni, care s-a nascut cu doua fistule branhiale la nivelul gatului, din care curge din cand in cand limfa. Am fost la Cluj, iar medicii de acolo mi-au spus sa asteptam sa se inchida singure, ceea ce nu s-a intamplat pana acum. Toata vara fetita mea a fost oparita la gat din cauza caldurii si a acelei scurgeri. Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de problema sau cunoaste vreun medic Orl-ist care a vindecat astfel de cazuri, il rog din tot sufletul sa ne contacteze. Dumnezeu sa va ajute si sa va dea multa sanatate. Cu mii de multumiri si respect,
Mariana - Bistrita, tel. 095/89.50.31

"Nepotelul meu sufera de artrita cronica juvenila"

La 15 ani, nepotelul meu sufera de o boala cumplita, artrita cronica juvenila. Cu toate medicamentele prescrise de catre medici, boala nu cedeaza. Va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist, care a dat cat de cat rezultate. Cu multumiri,
Ioan H. - Deva

</b><b>"Doresc informatii despre parazitul Blastocystis hominis"

Sunt o mare admiratoare a revistei dvs. si am deplina incredere in medicii din Romania, de aceea, prin intermediul dvs., apelez la orice doctor parazitolog ce-mi poate da informatii despre un parazit din familia Cystis, cu numele Blastocystis hominis, sau eventual o adresa unde m-as putea interesa direct. Va multumesc anticipat, cu mult respect pentru tot ceea ce realizati.
Carmen Deeb - e-mail: caoh@netvision.net.il

</b><b>"Stiti vreun tratament pentru limfom leucemizat?"

Va rog din suflet sa ajutati un copil de 12 ani, al carui diagnostic este limfom leucemizat situat in cutia toracica si care in prezent face chimioterapie. Stie cineva vreun tratament sau vreun medicament care il poate vindeca?
Dan Repede - e-mail: drepede@rajaciasi.ro

"Sufar de sindrom de coada de cal"

Am suferit o operatie de hemoroizi, in timpul careia mi-a fost atins un nerv de la coloana vertebrala, ceea ce a dus la paralizia partii posterioare (cu mare greutate controlez scaunul). Fesele imi sunt amortite, picioarele - slabite si am semipareza la piciorul stang. Am fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi si, in urma investigatiilor medicale, mi s-a pus diagnosticul sindrom de coada de cal de tip mijlociu si inferior, in urma unei rahianestezii. Am urmat pana in prezent un tratament intensiv: am luat 80 bucati de Piracetam (cate 6 pe zi) si Sermion, 85 de fiole de sulfat de strichina, 240 de fiole de vitamina B1, vitamina B6 si Fosfobion. Am luat atatea medicamente, dar tot fara rezultat. In plus, m-am ales si cu o depresie puternica (am avut si doua tentative de sinucidere). De aceea, va rog, ajutati-ma sa ies din aceasta nenorocire. Poate puteti sa-mi indicati un tratament naturist. Imi pun toata increderea si speranta in dumneavoastra.
Mihai Moscaliuc - str. Eudoxiu Hurmuzachi nr. 2, bl. 40, sc. 1, et. 3, ap. 26, Radauti, jud. Suceava, cod 5875

"Am hematurie microscopica de etiologie neprecizata"

Am o problema cu care ma confrunt de un an de zile, cand au aparut primele simptome ale bolii (greturi, varsaturi), dupa care urina s-a colorat in rosu-brun. Medicii au banuit ca am o afectiune renala, dar rezultatul investigatiilor a fost hematurie microscopica de etiologie neprecizata. Nu mi s-a pus un diagnostic si nu am primit nici un tratament. De aceea, rog din suflet cititorii revistei, care au suferit de aceeasi afectiune, sa-mi recomande un tratament naturist cu care ei au reusit sa se vindece. Va multumesc!
Rodica - Maramures

</b>
<b>
"Caut o cale de vindecare pentru schizofrenie afectiva"

Dragi cititori ai "Formulei As", va rog sa ajutati o mama disperata. Am patru copii. Toti sunt mari. Una dintre fete (34 ani) sufera de schizofrenie afectiva. De 18 ani o internam periodic la Spitalul de psihiatrie din oras si tot de atatia ani speram ca se va face bine. Am acceptat si electrosocurile ca metoda de tratament, dar starea ei se inrautateste pe zi ce trece. Grija si compasiunea fata de ea m-au adus la disperare. Pentru prima data, am luat hotararea sa nu o mai internam, dar nu stiu daca nu cumva am procedat gresit. De aceea, va rog din suflet, daca ati gasit dvs. o alta cale de a vindeca aceasta boala grava si necrutatoare, sa ma invatati si pe mine ce sa fac ca sa-mi salvez copilul. Va multumesc voua, cititorilor, si tie, draga redactie, din tot sufletul!
Alexandra Partoaca - Campina(Adresati-va de urgenta d-lui dr. Adrian Ionescu, directorul Spitalului Nifon - Magura Buzaului, tel. 038/71.00.99)
"Sotia mea sufera de diabet insipid"

Sotia mea in varsta de 46 de ani sufera de circa opt ani de diabet insipid, deci are glanda hipofiza bolnava. Fara doua tipuri de medicamente (ambele din import) nu mai poate trai. Acestea sunt Adivretin sau Minirin spray, care sunt din ce in ce mai greu de gasit, foarte scumpe si neindestulatoare pe masura trecerii timpului (3 flacoane pe luna). Poate cu noile metode de terapie sa poata vindeca sau ameliora aceasta boala zisa incurabila. Multumesc anticipat celor care-mi vor oferi sfaturi.
G. Paraschiv -Bacau

</b><b>"Sufar de distrofie musculara progresiva recesiva benigna Becker-Kiemer"

Am 20 de ani si soarta m-a lovit cu o boala nemiloasa, incurabila, numita distrofie musculara progresiva recesiva benigna Becker-Kiemer de la varsta de 3 ani. Mama este o femeie buna si n-am simtit niciodata ca infirmitatea mea ar fi o povara pentru ea. A stiut intotdeauna sa-si ascunda durerea printr-un zambet sau o mangaiere. Intr-o seara, a venit la noi o matusa cu revista "Formula As". Acolo am citit despre un tanar care s-a vindecat de o boala grava cu ajutorul cititorilor revistei. Oare nu ma poate ajuta cineva si pe mine? Poate exista un tratament naturist care sa ma faca bine. Eu sunt credincios si cred ca Dumnezeu va face si cu mine o minune. Stiu ca se apropie ziua in care nu voi mai putea merge, de aceea, cat inca nu-i prea tarziu, va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma vindec. Va multumesc din inima!
Ionut Rusu - str. Izvoarelor nr. 1, bl. G21 Bis, sc. B, et. 3, ap. 14, Pascani, jud. Iasi, tel. 76.46.31

</b><b>"Exista tratament naturist pentru sindrom subocluziv?"

In urma cu un an si trei luni, am fost operat de tumora la colon, iar in urma radiatiilor, sufar de sindrom subocluziv (dureri abdominale continue si scaun lichid). Va scriu cu speranta ca ma poate ajuta cineva sa ma vindec de aceasta chinuitoare boala. Din cauza lichidelor eliminate, sunt epuizat si am slabit foarte mult. Va multumesc!
A.S. - Pitesti

"Am fost diagnosticat cu vasculita de mare hipersensibilitate"

Urmaresc cu interes fiecare numar al revistei si am ajuns si eu sa cer sfaturi de sanatate. Am fost diagnosticat cu vasculita de mare hipersensibilitate. Urmez tratament cu Prednison, dar acesta imi creeaza mari probleme, una dintre ele fiind caderea masiva a parului. Cunoaste cineva un tratament naturist pentru suferinta mea? Multumesc anticipat!
Bobu Stefan - Targu-JiuCititorii Raspund

</b>
<b>
"Fac crize repetitive de tahicardie paroxistica supraventriculara"
(Raspuns pentru Cornel Constantin Nedea - loc. Anina, F. As nr. 448)

In aceeasi situatie am fost si eu. Timp de 27 de ani, am folosit tot felul de antiaritmice, incepand de la Propranolol, Chindina, Digoxin, Ritmonorm, Veropomil, Isoptim (fiole intravenos la iesirea din criza) si Sotalde. Comportamentul meu de zi cu zi la serviciu si aspectul fizic nu dadeau de banuit ca sufar de aceasta boala. Mi s-a intamplat sa chem salvarea si in drum spre spital ieseam singura din criza. De acum, pot sa va asigur ca se face si la noi in Romania de un an, in Bucuresti si Timisoara, studiul electrofiziologic si ablatie prin radiofrecventa si veti scapa definitiv de tahicardie. Eu am fost internata la Institutul de Cardiologie Timisoara (langa Padurea Verde), tel. 056/20.73.55, cu o internare de 4-6 zile. Am suportat o operatie cu laser (nu pe cord deschis), e un procedeu asemanator cateterului cardiac. Pot sa spun ca mi-a redat a doua viata. Acum mai repar doar 2-3 extrasistole, avand un an de la operatie. Luati legatura cu d-l Ivanica Gabriel care este specialist numai pe aceasta problema. Deoarece este foarte solicitat (vin din toata tara la dumnealui), se fac programari. Dumnezeu sa va ajute. Pentru eventuale lamuriri, ma puteti contacta la tel. 056/32.23.29.
Avram Mariana - str. Ion Vian nr. 2, bl. 40, sc. A,
ap. 3, Buzias, jud. Timis, cod 1919

</b><b>"Sufar de prurit pe tot corpul"
(Raspuns pentru Ilie Stejaru - Sighisoara,
F. As nr. 446)

Descrierea dvs. corespunde cu un caz specific de alergie, care poate avea mai multe cauze, la care se recomanda un minim set de analize: hemoleucograma completa, examen sumar urina si coproparazitar. Daca din anumite motive nu puteti lua legatura cu o unitate medicala, pentru a fi indrumat de medicul de familie, ati putea urma un tratament pentru parazitoza, care da simptomele descrise de dvs. Cea mai frecvent intalnita in ultimii ani este giardia intestinalis, cu un prurit accentuat, dar care tratata adecvat poate fi vindecata. Cel mai eficient tratament anti-labliaza, cu medicamente de sinteza din ultima generatie, este Zentel, comprimate sau picaturi, dar un tratament mai ieftin si foarte eficient este cu tinctura de propolis 30%, cate 30 picaturi de trei ori pe zi, pe zahar sau paine, intrucat pus in apa se depune pe peretii vasului, pierzandu-se mult. Se poate procura din farmacii sau magazinele cu produse naturiste. In medicina profilactica se spune, pe buna dreptate, ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, deci o buna igiena ne va scuti de necazurile produse de parazitoze, prin simpla spalare a mainilor cu apa si sapun. (De asemenea, fructele si legumele trebuie bine spalate.) Tratamentul vindeca, dar, uitand cele mai elementare reguli de igiena, ne reinfestam, o luam de la inceput, iar medicatia ar putea sa fie ineficienta, deoarece si chiriasii (parazitii) lupta pentru supravietuire. Multe succese in activitatea dvs.. Cu stima,
Corneliu Baloiu - tel. 044/11.82.05

"Dupa operatia de vagotomie, mama a facut hepatita cronica si pancreatita"
(Raspuns pentru Anca Trandafir - Macin,
jud. Tulcea, F. As nr. 455)

Ceaiul de sanziene (dragaica) curata rinichii, ficatul, pancreasul si splina de factorii patogeni. Se prepara din 1 lingurita cu varf la o cana, oparita 1-2 minute. Se vor consuma 3-4 cani pe zi. O vor ajuta si cate 1-2 cani zilnic, din urmatoarele ceaiuri: coada-calului, coada-soricelului si galbenele (acelasi mod de preparare). O lingurita rasa de radacina de obligeana, razuita pe razatoarea mica, se pune de seara intr-o cana de apa rece, iar dimineata se incalzeste usor. Se strecoara si se beau numai sase inghitituri pe zi (atentie la dozaj!) - cate una inainte si una dupa fiecare masa (de fiecare data, cantitatea de consumat se incalzeste pe bain-marie). Tratamentul actioneaza asupra intregului tract digestiv (stomac, intestin, ficat, bila, splina si pancreas), fiind de folos si la ulcerul duodenal. Durata tratamentului: 4-5 saptamani. Cu efecte surprinzatoare o vor ajuta si tulpinile florii de papadie: 5-6 tulpini proaspete se spala cu floare cu tot, apoi floarea se indeparteaza. Se mesteca si se inghit. Acest tratament este deosebit de bun si in diabet, dar sunt necesare 10 tulpini zilnic. Toate aceste sfaturi le-am extras din cartea "Sanatate din farmacia Domnului", de Maria Treben.
Eugenia Mihailescu - Aleea Arinii Dornei nr. 12,
bl. I-7, sc. C, ap. 38, sector 6, Bucuresti

"Sufar de osteita purulenta cu fistule"
(Raspuns pentru Ciobanu Vasile - Bucuresti,
F. As nr. 468)

Nu stiu daca in starea in care va aflati mai ajuta un tratament naturist, totusi eu va sugerez unul pe care l-a aplicat un prieten care suferea de osteita purulenta la femur, unde avea o tija. Faceti rost de radacina de tataneasa, uscati-o foarte bine, eventual in cuptor, apoi macinati-o foarte fin (cu o masina de cafea), puneti-o repede intr-o cana cu apa fierbinte (luata de pe foc), apoi adaugati cateva picaturi de ulei de bucatarie. Produsul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri. Nu se pune direct pe rana, ci se intinde pe o carpa curata, care se aplica pe rana si se leaga. Puteti sa aplicati pe rana si comprese cu ceai de arnica. Va doresc multa sanatate!
O.L. - Medias

"Nu pot scapa de un parazit intestinal"
(Raspuns pentru M.C. - S.U.A., F. As nr. 469)

Incercati urmatoarea reteta: 1,5 kg mieji de seminte de dovleac neprajite se trec prin masina de tocat, se amesteca cu 0,5 kg miere si 100 ml lapte. Se imparte in trei parti si se consuma din ora in ora, incepand de dimineata, pe stomacul gol. Dupa alte trei ore, se iau trei linguri de ulei de ricin. Operatiunea se repeta si a doua zi, la prima ora a diminetii. Seara se bea ceai de cimbrisor. Si usturoiul fiert stimuleaza eliminarea parazitilor. Multa sanatate si sa va fie de folos!
Violeta Daminescu - str. Salcamului nr. 10,
Lugoj, jud. Timis, cod 1800

"Doresc un tratament naturist pentru adenom de prostata"
(Raspuns pentru Constantin Gadescu - Brasov,
F. As nr. 471)

Adenomul de prostata se trateaza cu rezultate foarte bune, cu ajutorul mai multor retete. - Ghimpe - 1 lingurita de planta se fierbe timp de 5-10 minute in 250 ml apa, ceaiul se lasa acoperit 5 minute si se bea caldut, de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de mese. In plus, se impune un regim alimentar - fara lactate si produse lactate de fermentatie, fara acrituri si fructe acre. - Pufulita cu flori mici - se adauga 250 ml apa in clocot peste 1 lingurita cu varf de planta, se acopera, se lasa la infuzat timp de 5 minute si se bea caldut, de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de mese. Decoctul de ghimpe si infuzia de pufulita cu flori mici se pot consuma alternativ, de la minimum 6 saptamani pana la 6 luni. - Seminte de dovleac nesarate - se consuma 3 linguri de seminte zilnic, timp de 3 luni. Daca gasiti ulei din seminte de dovleac obtinut prin presare la rece, beti o lingura dimineata, pe stomacul gol. Recomandare: toti barbatii cu probleme la prostata sa urineze stand pe colacul toaletei. Arabii nu au aceasta boala pentru ca nu urineaza din picioare.
Ion Predosanu - Sos. Iancului nr. 21, bl. 106A, sc. A, ap. 2, sector 2, Bucuresti, tel. 653.55.09, 093/96.58.78

</b><b>"Sufar de uveita torpida cronica"
(Raspuns pentru Gheorghe Nicolae - Bucuresti, F. As nr. 472)

In urma cu 15 ani, am suferit si eu de uveita. Toate investigatiile etiologice erau negative, dar boala evolua, in ciuda tratamentului complex pe care l-am efectuat. Profesorul Clinicii de Oftalmologie din Timisoara a intuit posibilitatea existentei unor focare dentare. Am facut un control si mi s-au depistat 3 granuloame. Dupa eradicarea lor, boala oculara s-a vindecat si nu a mai recidivat. V-as sugera sa va faceti urgent un control stomatologic. Va doresc insanatosire grabnica!
Gabriela Ocica

</b><b>"Sufar de sindrom Marfan"
(Raspuns pentru Ludmila Parvan - Gherla, jud. Cluj, F. As nr. 482)

Draga Ludmila, acum doi ani am avut ocazia sa recuperez un copil de 14 ani, care suferea de sindrom Marfan si de multe alte complicatii, inclusiv pe sistem neuro-vegetativ. Suferea printre altele de o spasmofilie severa, lesina pe strada, avea deformari ale articulatiilor, datorate carentelor nutritionale acumulate din cauza sindromului de care suferi si tu. Era intr-o stare grava, iar medicamentele care i se prescriau nu-l ajutau deloc. Dupa mai multe luni de terapie cu produsele naturale pe care i le-am recomandat, si-a revenit. Fetita se numeste Alina Dumitrescu si locuieste in Bucuresti. Am sa-i cer mamei ei permisiunea de a face public numarul de telefon. Pe mine ma poti gasi la tel. 01/679.58.80, 093/25.92.40.
Ioana Spirescu - Bucuresti

"Fiul meu are hepatita cronica tip C"
(Raspuns pentru Maria - jud. Botosani,
F. As nr. 475)

La ora actuala, spitalele de boli infectioase trateaza hepatita de tip C cu Interferon, Ribavirin, dupa un protocol (analize de sange si punctie, plus verificarea de catre o comisie nationala) care dureaza luni de zile. Eu am acelasi diagnostic ca fiul dvs. si ma tratez naturist, cu urmatoarea reteta: bors de sfecla, preparat din 1 kg sfecla rosie taiata marunt, plus cate o legatura de marar, de patrunjel si de leustean, cat si o capatana medie de usturoi (curatata si taiata). La acestea se adauga o mana de malai sau drojdie. Se pune totul intr-un borcan de 5 l, se completeaza cu apa si se lasa la fermentat 5-7 zile. Cand se simte ca inteapa usor, se strecoara borsul si se tine la frigider. Intre timp, se va pregati sarja urmatoare. E bine sa se bea pe stomacul gol. Se vor face 6-7 portii, deci in total 6-7 saptamani de cura. In paralel, se va bea ceai de galbenele - circa 1 l pe zi (infuzie), ceai de armurariu - 2 cani pe zi (decoct). Tratamentul este mai eficace, daca se ia si Hepanox - un medicament naturist. Tebuie sa tineti un regim naturist - cu putina carne de pasare, cu miere, nuci, morcovi, branza de vaci, salata de papadie, lamai, frunze de aloe (2-3 cm de planta pe zi), ceapa, spanac, usturoi, mere, iaurt, capsuni, varza etc. Impotriva pancreatitei, cel mai bun tratament este cura de struguri, apoi salata de papadie, obligeana (macerata la rece), semintele de dovleac si ceaiul de lichen de piatra (de Islanda), care se gaseste la Plafar. Multa sanatate!
Radu Sdrula - Bucuresti, tel. 01/666.38.40

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru un cancer de pancreas"
(Raspuns pentru Costel Stan, F. As nr. 475)

Va sfatuiesc sa urmati un tratament cu produsele firmei americane Gnld, despre care s-a mai scris in "Formula As". Acestea ajuta la regenerarea celulara, sunt exclusiv naturale, echilibrate din punct de vedere nutritional, sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu au contraindicatii. Este vorba de Programul 3+2+1 (3 Carotenoid Complex, 2 Flavonoid Complex, 1 Cruciferus), care are ca efect intarirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului, oprind inmultirea celulelor maligne, ajutand la dezintoxicarea organismului si reducand efectele secundare ale chimio- si radioterapiei. Tratamentul este recomandat in mai multe tipuri de cancer.
Irina - Bucuresti, tel. 092/56.67.57

"Nu ma simt bine, dar medicii spun ca sunt sanatos"
(Raspuns pentru Stefan C. - Vaslui, F. As nr. 479)

Durerea de sub coasta, gustul amar si limba alba sunt semne ale unei suferinte hepatobiliare. Daca analizele dvs. hepatice sunt normale, iar ecografia nu indica prezenta calculilor biliari, trebuie sa fie vorba de o disfunctie a vezicii biliare, care ar putea fi cauzata ori de o infectie cu streptococi sau stafilococi, ori de o giardioza. Numai tubajul duodenal (cu prelevare de fiere) poate da un raspuns cert. Astfel am reusit eu sa fiu diagnosticata, dupa multi ani de hartuiala.
Laura C. - Iasi (cclaura@uaic.ro)

</b><b>"Sufar de scolioza lombara dextroconcava si de boala Morton"
(Raspuns pentru Ionescu Cornelia -
com. Cernele, jud. Dolj, F. As nr. 472)

Confruntandu-ma cu o problema asemanatoare, am facut un control la un spital de ortopedie din Bucuresti unde, dupa consultatie, mi s-a pus ca singura cale pentru indreptarea cifoscoliozei este interventia chirurgicala, pe care am acceptat-o si care a reusit fara nici un fel de problema. Acum, la trei ani de la operatie, ma simt excelent. Pentru mai multe informatii, ma puteti contacta la telefon 095/38.24.95 sau imi puteti scrie pe e-mail: tdutu@hotmail.com. Va doresc foarte multa sanatate!
Dutu V. - Calafat

</b><b>"Prietena mea sufera de paradontita purulenta cronica evolutiva"
(Raspuns pentru Constantinescu G. -
Turnu-Severin, F. As nr. 479)

Am suferit si eu de paradontoza purulenta, pana acum un an, cand o colega de serviciu mi l-a recomandat pe domnul prof. dr. Mihail Sefer de la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti. Tratamentul a constat in autovaccin, un praf de inghitit si o alifie pentru gingii si a dat rezultate cam dupa o luna de la inceperea lui. Mentionez ca am incercat si eu tot felul de tratamente naturiste, care insa la mine nu au avut nici un efect. Cu tratamentul minunatului om care este d-l prof. dr. Mihail Sefer am scapat in mod cu totul spectaculos de o boala pe care multi o considera incurabila, si anume paradontoza. Tin sa-i multumesc pe aceasta cale pentru daruirea si inaltul profesionalism cu care m-a tratat si m-a vindecat.
Florina Ravariu - Bucuresti, tel. 01/686.87.30