Strabunica stie tot

Redactia
Sfaturi taranesti extrase dintr-un almanah popular. - Laptele nu se mai acreste vara, daca arunci in el, cum l-ai muls, o crenguta de busuioc.. - Scroafele nu-si mai mananca purceii, daca procedezi in felul urmator: iei un fier inrosit in foc si torni peste el otet. Cu aburul ce iese afumi purceii v...

Sfaturi taranesti extrase dintr-un almanah popular

- Laptele nu se mai acreste vara, daca arunci in el, cum l-ai muls, o crenguta de busuioc.
- Scroafele nu-si mai mananca purceii, daca procedezi in felul urmator: iei un fier inrosit in foc si torni peste el otet. Cu aburul ce iese afumi purceii vreo cateva zile dupa fatare.
- Pomii vor fi scapati de furnici, daca torni pe locurile pe unde umbla, apa in care s-a topit sapun.
- Gainile se vor oua toata iarna, daca le dai sa manance turta facuta din tarate de grau, ulei si faina de ghinda, amestecate cu apa calda.

Sfaturi de sanatate

- Alifie pentru rani - se amesteca 10 g de ceara curata cu ulei de in si seu de vita. Cu aceasta alifie te ungi in fiecare seara pe rana bine dezinfectata.
- Impotriva taieturilor - daca te-ai taiat sau daca iti curge sange din nas, presara praf de piatra acra (alaun de potasiu) sau trage-l pe nas. E doctorie ieftina, neprimejdioasa si buna.
- Ce dau legumele sanatatii: Oamenii slabi sa manance cat mai mult spanac. El contine fier si are insusirea de a curati trupul. Patlagelele contin pucioasa (sulf) si sunt indicate pentru cei bolnavi de ficat. Ceapa e buna pentru cei care au stomacul slab. Morcovii aduc pofta de mancare, iar usturoiul curata sangele.
- Cand inghititi un ban: De obicei, copiii care se joaca cu nasturi sau bani in gura, ii mai scapa pe gat. Dati-le numaidecat untdelemn, ca sa-i faceti sa alunece in stomac.
- Otravire cu ciuperci: Ca sa verse otrava afara, dati-i accidentatului apa cu sapun. In nici un caz sa nu ia purgative. La picioare se pune o sticla cu apa calda. Apoi se inghit din ora in ora pana la 10 bucati de zahar (remediul este valabil pana la venirea doctorului).Popi Felicia - loc. Sambateni nr. 487,
jud. Arad, cod 2899