Asii adolescentilor

Redactia
Muzica, pe sub arcadele toamnei- Desi soarele si-a regasit vigoarea de peste vara si-afara mai miroase inca a vacanta, viata muzicala se pregateste de toamna. Ce ganduri si ce surprize pun la cale formatiile indragite de adolescenti, veti afla din randurile care urmeaza -Antract. Toamna cu surprize...

Muzica, pe sub arcadele toamnei</b><b>- Desi soarele si-a regasit vigoarea de peste vara si-afara mai miroase inca a vacanta, viata muzicala se pregateste de toamna. Ce ganduri si ce surprize pun la cale formatiile indragite de adolescenti, veti afla din randurile care urmeaza -Antract
Toamna cu surprize

Bobita Catusanu: "Toamna ce se apropie ne gaseste intr-o revenire spectaculoasa. Am cantat mult in vara aceasta, ne-am antrenat, ne-am mentinut forma maxima. Ne simtim mai aproape si de noi, si de public. Concertele reprezinta o priza in direct, prin care iti afli valoarea. Le vom continua si in perioada imediat urmatoare, atat prin tara, cat si in Capitala. In ce ma priveste, anul 2001 mi-a pregatit si o mare surpriza: m-am casatorit. Proaspata mea sotie are 21 de ani, e o fata grozava si foarte sensibila. Suntem impreuna de peste cinci ani si cred ca ne cunoastem destul de bine, ca sa formam o familie fericita. A fost dragoste la prima vedere si sper sa fie "casa de piatra". De altfel, in toamna asta vom deveni si parinti. Barza ne va aduce un baietel pe care o sa-l cheme Mihnea Alexandru. Numaratoarea inversa a si inceput: cumparam hainute albastre, cautam casa si jucarii".

Taxi
Un mar paduret

Adi Bortun: "Vara asta am fost mai mult pe drumuri. Cu inca putin antrenament, as putea conduce pe traseul Constanta-Bucuresti cu ochii inchisi. Ne-am trezit din ipostaza de trupa care a dat lovitura, in cea de trupa deja consacrata, dar care trebuie sa confirme cu fiecare aparitie. La mare, a fost ca intotdeauna bine. Chiar imi place sa stau la soare, sa simt nisipul sub mine; ma mai izbeste un val in cap, mai vad un personaj frumos. Intotdeauna se iveste si ceva concret, deci, niciodata nu ma plictisesc. Am ajuns la concluzia ca idealul meu in viata e sa ma transform in copac. N-as avea nevoie decat de soare si apa. Mi-ar placea sa fiu un mar paduret la liziera padurii. Am, desigur, si preferinte de zona: Subcarpatii de curbura. Mai trec indragostitii si se asaza la poale, mai un cuib de pasarele. Daca ti s-a urat cu aglomeratia, iti opresc si tie un loc la umbra crengilor mele. M-am facut filozof. Suntem si noi sensibili, dincolo de masca ironica pe care o afisam, dar asta se simte in muzica; in interviuri n-are rost, nu-i asa? Colegii mei sunt bine. Suntem in masini, ne intoarcem de la mare. Obositi. Albumul <<Americanofonia>> a fost primit bine. Prieteni de-ai nostri din muzica ne-au felicitat sincer. Of! Iar m-am incadrat prost pe sosea. Dar tu poti sa ma mai intrebi..."

Open
"Fa ce visezi!"

Alice Bursuc: "Am avut o vara plina de munca, dar se incheie fericit, cu un vis implinit. Am lansat primul nostru album, pe care eu il asteptam inca de pe vremea cand cantam la scoala Vedetelor. A fost insa nevoie sa-mi gasesc niste oameni de drum lung, niste colegi cu care sa pot imparti si greul, si binele. Sper ca am reusit. Suntem o trupa care <<simte liber>>, exact asa cum si canta. Indemnul nostru este ca in viata sa incerci sa faci ceea ce visezi. Sa nu renunti la lucrurile frumoase, ci sa te straduiesti sa le transformi in realitate. E crezul nostru pe care am incercat sa-l exprimam si in muzica. Ce sa spun? Cred ca m-am mai maturizat in ultimul timp, din cauza muncii, a piedicilor aparute in drum. Inca nu sunt imuna la relele care rasar peste tot, ma framant, pun suflet, dar poate ca e mai bine asa, decat sa lasi ca lucrurile sa treaca pe langa tine, fara sa simti. Experienta nu se castiga pasind pe petale de trandafiri."

Amici
Din nou la scoala

Printre vedetele cu fasoane si cu masina la scara, printre celebritatile pudrate cu sclipiciuri, si-a facut aparitia o trupa noua. Nu una de profesionisti, dar nici una de baieti draguti, care fac playback. Ii cheama Amici si sunt doar niste pusti care canta rock zburdalnici, pusi pe sotii, gata sa-si traiasca copilaria pe note. Nu prea au chef de interviu, mai degraba s-ar lua peste picior unii pe altii. Pentru ei, muzica e inca o copilarie si nu o afacere. Afacerea e a altora! Toamna aceasta se implineste un an de cand casa de discuri Roton si-a lansat proiectul Amici. O idee mai putin intalnita, aceea de a strange niste copii talentati, a asigurat succesul trupei. "Ideea nu a fost a noastra", spun cei cinci prieteni, "a fost a unui impresar care si-a dat seama ca ar putea da o lovitura." Pe Florin Ristei, blondul ciufulit care face deliciul videoclipurilor, cantandu-ne despre Dana, l-au gasit la un concurs de karaoke. "Eu cant de pe la 7-8 ani. Cantam la Karaoke in Galati, de unde sunt eu." Pe Edi Iorga l-au adus prin intermediul tatalui sau, Leo Iorga, de la Compact. Iar pe Jean Cristea, Rares Stoian si Vali stefan i-au chemat de la trupa Rock 5, o trupa de copii incepatori intr-ale muzicii. Dar vacanta s-a terminat si scoala si-a redeschis portile, chiar si pentru Amici. Din fericire, lectiile nu sunt pentru ei o problema. "Chiar daca repetam mai tot timpul cu profesorii nostri de muzica, mergem si la scoala. Nu suntem chiar atat de liberi pe cat parem. In turnee, e totdeauna cineva care ne supravegheaza. Numai seara, dupa concerte, cand ajungem in camera de hotel ne consumam emotiile facand taraboi. Florin ne atata la dispute, Rares se chinuie sa ne impace, iar Vali vine si ne calmeaza... Apoi, adormim si pana dimineata visam ca parintii nostri ne-au lasat sa ne facem freza si sa ne vopsim parul asa cum vrem noi. Dupa cum vezi, nu suntem chiar de capul nostru", spune Jean.
Celelalte trupe langa care apar in concerte spun despre ei ca sunt prea zapaciti si se intreaba ce cauta pe scena. Dar tocmai asta ii place publicului. "Daca n-am fi mici, ciudati si zbuciumati, n-am avea atata succes. Noi ne aratam publicului asa cum suntem. Dar adevarul e ca avem si piese foarte bune, compuse de Manuel Savu, pe versuri de Antonela Grosu. Cand am avut primul concert, ningea, era un ger cumplit, ne-au inghetat mainile pe instrumente. Oamenii aruncau cu bulgari de zapada in noi. Abia am asteptat sa coboram de pe scena, ca sa le raspundem la fel. Nu ne suparam prea usor. Ne bucuram ca muzica noastra nu e ascultata doar de copii, ci si de parintii lor, povesteste Florin Ristei. La concerte, tot el e cel care provoaca publicul si-l tine aproape. "Noi cantam live, acolo unde exista instalatii pentru asa ceva, deci trebuie sa fim foarte atenti. Repetam mult. Picam obositi dupa concerte, dar succesul nu se obtine usor la varsta noastra."
Cel mai mic dintre Amici e in clasa a Vi-a, iar cel mai mare intr-a Xi-a. Diferenta conteaza prea putin. Scara varstelor o urca si o coboara zi de zi, cu un sfat, o gluma, un ajutor sau o farsa. In cele din urma, sunt egali. Se coalizeaza unii impotriva celorlalti, se parasc si se iarta, dar povestea merge mai departe. si fiindca participa cu totii la ea, noul lor album se va numi "Noi". Un album in care e vorba despre iubiri in curtea scolii, despre ceva simplu si firesc, cum sunt ei la varsta lor.Dia Radu