Strabunica stie tot

Redactia
Atentie la substantele chimice continute in imbracaminte!. Nu doar hrana si produsele cosmetice sunt intens chimizate, ci si imbracamintea noastra de toate zilele. Urmarea: tot mai multi oameni sufera de alergii sau iritatii ale pielii. Cu putina atentie la cumpararea vestimentatiei, puteti sa le ev...

Atentie la substantele chimice continute in imbracaminte!

Nu doar hrana si produsele cosmetice sunt intens chimizate, ci si imbracamintea noastra de toate zilele. Urmarea: tot mai multi oameni sufera de alergii sau iritatii ale pielii. Cu putina atentie la cumpararea vestimentatiei, puteti sa le evitati.
- Feriti-va de haine cu culori violente. Cele mai multe alergii sunt provocate de coloranti.
- Nu cumparati haine pe etichetele carora scrie "se spala separat".
- Feriti-va de hainele prea ieftine. Cele vopsite in albastru contin dioxina, iar hainele din bumbac au resturi de pesticide.
- Nu va lasati pacaliti de recomandarea "nu se calca". E ispititoare, dar respectivele obiecte de imbracaminte contin fibre sintetice, care au o componenta considerata agent cancerigen (cancere de piele).
- Daca textilele au un miros chimic, e sigur ca au in ele conservanti.
- Daca pe lenjerie si pe ciorapi exista interdictia de a fi spalate la temperaturi de peste 60¡C, asta e o dovada ca ele contin adaosuri chimice.
- Cumparati numai haine care pot fi spalate. Folositi curatatoria chimica numai pentru costumele de stofa si paltoane. Substantele folosite contin compusi iritanti pentru piele si mucoase, fiind considerate agenti cancerigeni. Hainele scoase de la curatat trebuie lasate o zi pe balcon, la aer, inainte de a fi imbracate.
- Inainte de a purta haine noi, spalati-le in apa cat mai fierbinte, pentru a elimina din ele substantele chimice daunatoare. Cand calcati, lasati geamurile deschise.