Strabunica stie tot

Redactia
Cum sa ne protejam incaltarile noi in sezonul ploios. - Pantofii noi (cizme, ghete) trebuie curatati sistematic. Pentru a impiedica pielea sa se usuce, incaltarile trebuie date cu o crema de ghete buna, care sa contina suficienta grasime si ceara. Evitati produsele "lacuite", deoarece contin substan...

Cum sa ne protejam incaltarile noi in sezonul ploios

- Pantofii noi (cizme, ghete) trebuie curatati sistematic. Pentru a impiedica pielea sa se usuce, incaltarile trebuie date cu o crema de ghete buna, care sa contina suficienta grasime si ceara. Evitati produsele "lacuite", deoarece contin substante agresive.
- Talpa pantofilor nu trebuie, nici ea, uitata. Daca este din piele, ungeti-o cat mai des cu untura, ca sa o faceti impermeabila.
- Pantofii uzi se infunda cu ziare uscate si se ung cu crema pentru intretinerea pielii (se gaseste la magazine cu produse casnice). Ghetele se pun sa se usuce aplecate pe o parte, vreme de 12 ore.
- Pantofii uzi nu se pun niciodata pe corpuri de incalzit. Pielea se usuca si se aspreste.
- Pantofii din antilopa au nevoie de o impregnare speciala cu tinctura sau spray.

Despre maioneza si ruda ei, mustarul

- Maioneza se poate incepe in mai multe feluri:
- puneti intr-un castron putin mustar si cateva picaturi de otet, amestecati-le bine, apoi puneti galbenusul de ou si turnati progresiv untdelemnul, fara a va opri din amestecat.
- puneti intr-un castron o lingura de mustar si putin untdelemn, amestecati-le bine, adaugati oul crud si turnati restul de untdelemn in trei reprize, fara a inceta sa amestecati.
- Maioneza taiata se repara usor astfel: puneti putina apa de la frigider intr-un bol, adaugati putin cate putin din sosul taiat si bateti-l bine cu furculita.
- Maioneza spumoasa - pentru a va afana maioneza, cand este gata, incorporati in ea cu multa delicatete un albus batut spuma.
- Maioneza fara ou - n-are culoare, dar are acelasi gust ca maioneza adevarata: amestecati doua lingurite de lapte praf fara zahar cu o lingurita de mustar. Amestecati bine si turnati untdelemnul picatura cu picatura.