Sub lupa

Redactia
Contrainformatii. O stea. Traian Basescu, omul care niciodata nu e in criza de idei cand e vorba de un scandal, a intrat in posesia unui document arzator, cum nu se mai poate de secretos, si pac cu el la "Razboiul". Raportul american nu e deloc laudativ la adresa Guvernului Romaniei in perspectiva in...

Contrainformatii

O stea. Traian Basescu, omul care niciodata nu e in criza de idei cand e vorba de un scandal, a intrat in posesia unui document arzator, cum nu se mai poate de secretos, si pac cu el la "Razboiul". Raportul american nu e deloc laudativ la adresa Guvernului Romaniei in perspectiva integrarii in Nato. In raport, tarile sunt evaluate in stele, ca hotelurile. Romania are o stea la reforma, o stea la stabilitatea politica si tot o stea la capitolul "Guvern curat". In timp ce Bulgariei pe umeri stelele-i curg rau, Romania doar cu una. Vai de steaua noastra!
Alte stele. Dupa un moment de balbaiala, Guvernul a contraatacat si l-a facut sa vada stele verzi pe politicianul care foloseste ca primarul documente stiute de toata lumea. Da, raportul exista, si acolo Guvernul are stele putine la cele mai importante capitole care tin de integrarea Romaniei in Nato, atata doar ca se refera la guvernul precedent, adica exact la cel din care a facut parte si Traian Basescu. Unde dai, acolo crapa! In rest, ramane cum am zis. Vai de steaua noastra!
Ziare. Pentru a protesta impotriva inexistentei unei legi a proprietatii publice si a normelor de protejare a apelor marine, dar si impotriva proliferarii braconajului, Greenpeace Romania a incercat sa inconjoare cladirea Guvernului cu un lant lung de 400 de metri confectionat din ziare. Fortele de ordine au intrat in actiune. Firesc! Guvernul are alergie la ziare. Cand aude de ele, scoate jandarmii. Protestatarii ar fi avut mai mult succes, daca ar fi incercat cu hartie igienica.
Aurolac. Guvernul a emis o hotarare prin care interzice vanzarea produselor tip aurolac persoanelor sub 18 ani. Unde vom ajunge, daca tineretului nostru i se ia de sub nas si drogul saracului? Riscam sa dam apa la moara traficantilor si - Doamne, fereste! - contrabandistilor de aurolac!
Zahar. Industria romaneasca de zahar a sfeclit-o! Numarul fabricilor de zahar in functiune a scazut de la 33 la 6. Si nici acelea nu se simt prea bine. Lucreaza cu materie prima din import. Guvernul e ingrijorat. Gogosi fara zahar romanesc?
Detinuti. Ministrul Justitiei a oferit primariilor detinuti care sa faca curatenie in Bucuresti. Primarii au strambat din nas. Normal. Detinutii, dupa ce ca si muncesc, nici nu dau spaga!
Alo! Curajosii care, la adapostul anonimatului, suna la 955 si injura politisti sa ia seama. Politia din Timisoara a fost inzestrata cu o centrala telefonica inteligenta, care identifica numerele de telefon fix sau de mobil. Vremuri grele. Nici de injurat, nu se mai poate injura ca inainte. Doar de la telefoanele publice cu cartela se mai poate. Dar e scump. Si nici nu face.
Vrajitoare. Campina cea vestita, care descanta de iubire si de dragoste neimplinita, a luat in tratament un caz greu, un barbat de care "nu se lipea" nici un suflet de femeie. Data fiind dificultatea cazului, nefericitul a platit cat i s-a pretins, 25 de milioane. Dupa mai multe sedinte de vrajeala, cautatorul de parfum de femeie a ramas ca la inceput. Tot nelipit. Omul si-a primit banii inapoi. Toti. In fata politiei!
Salarii. Deputatii din comisia de invatamant s-au rusinat, lucru rar, cand au aflat ca in invatamant se platesc salarii de mizerie. In consecinta, au adresat premierului o scrisoare de bun simt. Urmarea e ca Guvernul, o data cu deschiderea noului an scolar, va trage cortina peste "O scrisoare pierduta".
Leafa. Totusi, sunt in Romania si salarii onorabile. Directorul Loteriei Romane are o leafa de 74 de milioane de lei pe luna. Omul norocos trage prin functie lozul cel mare!
Capitala. Un ardelean de nuanta tricolora extrema a descoperit o problema de mare urgenta - mutarea capitalei Romaniei intr-un oras din Ardeal. Ideea nu e rea, ar fi avut-o si Iorga, si Titulescu, ba chiar si Nicolae Ceausescu. El ar fi vrut sa mute capitala la Brasov. Cica s-ar fi opus Tampa!N.C. Munteanu