Strabunica stie tot

Redactia
- Patrunjelul cu frunzele plate este mai parfumat decat cel cu frunzele crete. Preferati-l, mai ales cand il puneti crud in salate.. - Patrunjelul cret poate deveni un insotitor delicios al fripturilor si omletelor. Spalati doua legaturi proaspete, zvantati-le si caliti-le in grasime incinsa. Sarati...

- Patrunjelul cu frunzele plate este mai parfumat decat cel cu frunzele crete. Preferati-l, mai ales cand il puneti crud in salate.
- Patrunjelul cret poate deveni un insotitor delicios al fripturilor si omletelor. Spalati doua legaturi proaspete, zvantati-le si caliti-le in grasime incinsa. Sarati-le si serviti-le fierbinti.
- Busuiocul da o aroma aparte salatelor de legume. Cumparati cateva legaturi proaspete, spalati-le, rupeti frunzele si bagati-le bine tocate intr-o sticla. Turnati deasupra un untdelemn fin (de preferinta ulei de masline) si puneti sticla la adapost de lumina si de caldura sau, mai bine, la frigider.
- Branzeturile fierte (cascavalul romanesc, Ementhalul s.a.) transpira, daca sunt tinute mai multa vreme, si se intaresc. Pastrati-le in cutii de plastic, punand o bucata de zahar cubic in interior.
- Branza de vaci ramasa nefolosita nu trebuie aruncata. Amestecati-o cu o bucatica de unt sau cu o lingura de smantana, adaugand in compozitie un catel ras de usturoi. E un deliciu, intinsa pe paine prajita, garnisita cu o felie de rosie si putin patrunjel tocat.
- Fructele verzi se coc mai repede pe rafturile camarii (pere, banane, piersici, avocado), daca le puneti intr-o punga de hartie, impreuna cu un mar. El degaja un gaz care accelereaza coacerea fructelor.
- Fructele uscate sau confiate nu mai "cad" pe fundul prajiturii, daca inainte de folosire le bagati intr-o punguta umpluta pe jumatate cu faina si le scuturati viguros.
- Smochinele se conserva vreme indelungata, daca sunt pastrate intr-o cutie metalica, in randuri alternative, de fructe si foi de dafin, care le confera un gust delicios.