Strabunica stie tot

Redactia
- Supele, sosurile si mancarurile de zarzavat au un gust mai bun daca imediat ce le luam de pe foc adaugam in ele putin unt.. - Merele pentru placinta se curata mai usor daca in prealabil sunt tinute doua minute in apa clocotita.. - Uleiul in care au fost prajiti cartofii se poate refolosi, fara sa...

- Supele, sosurile si mancarurile de zarzavat au un gust mai bun daca imediat ce le luam de pe foc adaugam in ele putin unt.
- Merele pentru placinta se curata mai usor daca in prealabil sunt tinute doua minute in apa clocotita.
- Uleiul in care au fost prajiti cartofii se poate refolosi, fara sa i se modifice culoarea si gustul, daca in vasul unde se pastreaza se pune o coaja de ou.
- Castravetii pusi la murat rezista mai mult daca in saramura se pune putin mustar.
- Cada ingalbenita se curata foarte bine cu o solutie de terebentina amestecata cu sare.
- Parfumurile se cumpara numai dimineata, cand simtul olfactiv este proaspat ("neobosit" de miros de mancare si fum de esapament).(Badila Dana - Constanta)
- Vinetele trebuie alese la cumparare dupa marime - mijlocie - si culoare - mov foarte inchis. Cele albastrii sunt necoapte.
- Avocado trebuie cumparat cu 5 zile inainte de folosire. Alegeti legumele care cedeaza usor la codita, atunci cand le apasati. E semn ca sunt coapte.
- Bananele se coc la temperatura camerei. Abia dupa aceea trebuie puse la frigider. In contact cu aerul, se innegresc. Ca sa evitati schimbarea culorii, stropiti-le cu suc de lamaie.
- Blatul de albus reuseste numai daca ouale sunt separate foarte atent. Cea mai mica urma de galbenus in albus inmoaie blatul. In compozitie, puneti doar zahar praf cernut.
- Blatul de albus trebuie copt la temperatura foarte scazuta. Cand e gata, trebuie sa se desprinda usor din forma.(Ana-Maria Tifanescu - loc. Blaj, jud. Alba)