Sub lupa

Redactia
O lume ne...buna de legat. Luna de miere. Dragoste la prima vedere intre Manuela si Daniel, 22 si, respectiv, 25 de ani. Daca se poate spune asa, ei cunoscandu-se intr-o noapte, prin Internet, la o vorba despre ocultism. Iubirea dintre cei doi tineri germani s-a incins, literalmente, la prima intalni...

O lume ne...buna de legat

Luna de miere. Dragoste la prima vedere intre Manuela si Daniel, 22 si, respectiv, 25 de ani. Daca se poate spune asa, ei cunoscandu-se intr-o noapte, prin Internet, la o vorba despre ocultism. Iubirea dintre cei doi tineri germani s-a incins, literalmente, la prima intalnire - fireste, fixata intr-un cimitir. Apoi, lucrurile au mers repede. La 6 iunie, fata cu parul roz si baiatul cu capul ras au decis sa-si uneasca vietile la bine si, ma rog, la rau. Exact o luna mai tarziu, la 6 iulie, comiteau primul rau, prima lor crima, intr-un apartament decorat in negru. Mirii satanisti l-au masacrat cu 66 de lovituri de cutit si de ciocan pe Frank, un prieten al mirelui. Langa cadavrul de nerecunoscut s-au gasit un sicriu negru, cranii, cruci rasturnate, embleme naziste. Si o lista cu vreo 15 nume ale unor viitoare victime. Amantii blestemati au fost arestati cateva zile mai tarziu. Tocmai se pregateau sa plece in vacanta. In Romania, fireste. Tineau mortis sa-si petreaca luna de miere in tara lui Dracula. Pana vor fi iarasi liberi, poate terminam si noi vestitul Dracula Land.
Harem si delincventa. Marele muftiu al Moscovei, Ravil Gadnutdin, a propus legalizarea poligamiei in Rusia. Cel putin pentru musulmanii care, zice muftiul, practica poligamia oricum, fara sa-si asume si consecintele. Concubinajul, sarcinile in afara casniciei duc la cresterea numarului de avorturi si de copii abandonati, samanta de criminali pentru mai tarziu. La aceste rele, o singura solutie: haremul!
Record. In ciuda varstei inaintate, 78 de ani, un egiptean continua sa-si caute fericirea. Pana acum, a fost casatorit de 203 ori. Primei alese a inimii sale i-a spus "da" in 1947. De atunci, casniciile s-au insirat ca margelele pe ata, cu o medie de 3,7592 casatorii pe an. Trist este ca, dupa atatea experiente, Mustafa Semeda are doar trei copii. El continua sa-si caute femeia care sa-l faca fericit. In asteptare, a cerut sa fie inscris in Cartea Recordurilor.
Arme. Potrivit celor mai optimiste estimari, rusii poseda peste 10 milioane de arme neinregistrate. Mai ceva ca in vestul salbatic. Posesorii ilegali de arme nici n-au de gand sa le inregistreze. De ce-ar face-o? Soldati infometati vand arme pe nimica toata, iar din fabricile de armament si din depozitele militare, unele sub cerul liber si nu prea bine pazite, orice indraznet se poate servi pe gratis.
Te-am zarit printre morminte. Ales in ianuarie, Antanas Mockus, primarul Bogotei, e pe cale sa devina celebru in lumea intreaga prin micile lui excentricitati. Mai intai, s-a casatorit calare pe un elefant, ceremonia a avut loc intr-un circ, apoi a manifestat, inarmat cu spada de carton, in fata presedintiei, dupa care s-a lasat botezat de un saman indian intr-o fantana publica. Mai nou, Antanas a organizat o conferinta de presa intr-un cimitir, pentru a felicita pe cele "492 de persoane care au avut fericirea de a nu muri de moarte violenta in anul 2001"! Statisticile politiei locale au constatat o scadere a crimelor de la 2192 - in primul semestru al anului trecut la numai 1700 - in acest an. Primarul a simtit nevoia sa se felicite "pentru evolutia favorabila a sigurantei cetateanului" sub mandatul sau. Oricat nu ne-ar veni sa credem, iata, exista primari chiar mai pitoresti decat Traian Basescu.
Alarma. Pinguinii din Antarctica sunt amenintati cu disparitia. Din cauza cresterii temperaturii cu numai cateva grade, determinate de poluare si de alte fenomene meteo, sursele traditionale de hrana s-au indepartat mult de tarm. Pinguinii nu se mai inmultesc sau mor, pur si simplu, de foame. Asezata pe coordonate mai clemente, Romania pare si ea plina de pinguini infometati. Noroc ca guvernantii nostri se gandesc la toate. Au infiintat economatele.N.C. Munteanu