Strabunica stie tot

Redactia
Pentru ca dulceturile preparate. in casa sa nu faca mucegai.... Puneti-le in borcane si lasati-le nelegate la gura doua zile, ferite de praf.. Legati borcanele cu celofan, cat timp dulceata este foarte fierbinte, fara sa asteptati sa se raceasca.. Ungeti dulceata rece asezata in borcane cu o pana de...

</b><b>Pentru ca dulceturile preparate
in casa sa nu faca mucegai...

Puneti-le in borcane si lasati-le nelegate la gura doua zile, ferite de praf.
Legati borcanele cu celofan, cat timp dulceata este foarte fierbinte, fara sa asteptati sa se raceasca.
Ungeti dulceata rece asezata in borcane cu o pana de gasca inmuiata in tuica.
Inmuiati celofanul in tuica, inainte de a-l lega pe gura borcanului.
Turnati o pelicula de parafina lichida peste dulceata, pentru a o izola de contactul cu aerul.
Borcanele cu dulceata trebuie depozitate intr-un loc uscat, ferit de lumina.

Totul despre verdeturi...

Cel mai bun mijloc de a pastra verdeturile aromate (patrunjel, tarhon, marar etc.) este sa le puneti intr-un borcan cu capac filetat. Curatati-le inainte si taiati-le coditele, fara a le spala. Bagate in frigider, rezista cateva zile.
Nu pastrati niciodata verdeturile in pungi de plastic. Putrezesc repede.
Tocati verdeata si puneti-o cu putina apa in forma pentru cuburi de gheata. Le veti avea la indemana, sub forma de patratele colorate, bune de folosit pe loc, la supe si in mancaruri.
Tarhonul verde se conserva asezandu-l intre straturi de sare grunjoasa. Inainte de folosire, spalati-l cu apa rece.
Cea mai buna metoda de a marunti ierburile aromate este taiatul cu foarfeca. Puneti mararul sau patrunjelul intr-un pahar si taiati-le "motul" cat de marunt doriti.
Pop Simona Florina - str. Cetatea de Balta nr. 41,
bl. O7A, sc. 1, et. 3, ap. 21, sector 6, Bucuresti