Strabunica stie tot

Redactia
- Compotul de cirese va fi mult mai parfumat, daca, atunci cand il fierbeti, puneti in el si cativa samburi sparti, legati intr-un tifon.. - Ciresele se curata mai repede de samburi, daca, dupa ce le rupeti coditele, le tineti cateva minute in apa cu cuburi de gheata.. - Castravetii nu trebuie fiert...

- Compotul de cirese va fi mult mai parfumat, daca, atunci cand il fierbeti, puneti in el si cativa samburi sparti, legati intr-un tifon.
- Ciresele se curata mai repede de samburi, daca, dupa ce le rupeti coditele, le tineti cateva minute in apa cu cuburi de gheata.
- Castravetii nu trebuie fierti niciodata direct in apa, fiindca se umfla si devin aposi. Fierbeti-i in aburi, pusi intr-o sita.
- Castravetii proaspeti (de gradina) pot fi caliti in unt sau in untdelemn la fel ca si dovleceii. Au un gust excelent, mai ales daca adaugati si putin usturoi.
- Morcovii tineri (se gasesc din aprilie pana in iulie) nu trebuie curatati cu cutitul. Spalati-i bine, sub apa rece, la robinet.
- Morcovii tineri, destinati congelarii, trebuie curatati usor inainte si fierti 3 minute in apa clocotita.
- Cozile morcovilor - cand frunzele sunt verzi si frumoase - dau un gust excelent supelor si ciorbelor.
- Ceapa verde poate fi si prajita. Alegeti fire cu capatani mijlocii, curatati-le de frunzele care le invelesc, taiati-le in doua pe lung si caliti-le in putin untdelemn sau unt incins. Se servesc ca garnituri la omlete si la fripturi.
- Mazarea verde se fierbe 10 minute in apa sarata, 15 minute in vapori si 30 de minute, daca o calim si o fierbem apoi cu putina apa.
- Anghinarea gatita nu se tine niciodata la frigider, fiindca e toxica. Cel mai bine rezista cruda, lasandu-i o portiune din tulpina. Daca o cumparati cu tulpinele lungi, puneti-o, ca pe flori, intr-un vas cu apa, in care adaugati o lingurita de zahar tos.